Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 6, 2019

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ Τ.Κ. ΒΑΛΤΟΝΕΡΩΝ ΚΑΙ ΦΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ

Εικόνα
Στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από κατολισθητικά φαινόμενα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας προχωρά η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να επιλυθεί οριστικά ένα πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες πολλούς οικισμούς της περιοχής. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Υποδομών με τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Δέδε, παρουσία ειδικών επιστημόνων, όπου συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα και δρομολογήθηκαν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα για την ανακούφιση των κατοίκων των πληγέντων οικισμών από τις κατολισθήσεις.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Εικόνα
Αναβλήθηκε για σήμερα η εκδίκαση ποινικών και πολιτικών υποθέσεων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών μετά και από απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου ενημερώνει τους συνδημότες μας, για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών αποχιονισμού από τα αρμόδια όργανα, πως σύμφωνα με τοισχύον νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει σαφής καταμερισμός των περιοχών ευθύνης αποχιονισμού μεταξύ των οργάνων πολιτικής προστασίας α)του Δήμου Αμυνταίου, β)της Π.Ε. Φλώρινας και γ)της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Κλειστά θα είναι σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο στην Φλώρινα μετά και από απόφαση των πρυτάνεων των του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η κίνηση των οχημάτων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικων αλυσίδων σύμφωνα με την τροχαία Φλώρινας. Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού (Α27) Φλώρινα - Τελωνείο Νίκης ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από το 20ο έως το 30ο χλμ της Επαρχιακής οδού Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου).

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ανακοινώνεται ότι μετά από συνεννόηση με τον Διευθύνοντα το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναστέλλονται με πράξη του Υπουργού οι συνεδριάσεις των Δικαστηρίων και οι εργασίες των δικαστικών υπηρεσιών της Περιφέρειας του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας, στις 10/01/2019, λόγω πρόληψης τυχόν προβλημάτων που θα δημιουργούσε η δυσκολία πρόσβασης των διαδίκων σε αυτές. Εξαιρείται η εκδίκαση υποθέσεων κακουργημάτων με κατηγορούμενο προσωρινά κρατούμενο που έχει μεταχθεί."

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ…

Εικόνα
Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος μίας ταινίας που θα αποτύπωνε πολύ παραστατικά και καθαρά την κατρακύλα του τόπου μας, σε όλα τα επίπεδα. Δείχνοντας παράλληλα και τη γύμνια και τα τεράστια κενά μας. Πολιτικό προσωπικό και θεσμικοί με το πιστόλι στον κρόταφο. Αυτό και αν δεν είναι άλλοθι… Ας δούμε όμως αναλυτικά τι φταίει. Συμφωνία των Πρεσπών Ξαφνικά γεμίσαμε με φιλοσκοπιανούς. Από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όλους, μέχρι τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμαρχο Κοζάνης. Όλοι τους φιλοσκοπιανοί. Η μεγάλη ντροπή. Όλοι παραδομένοι, στοιχισμένοι στην κομματική γραμμή. Να μην τα χαλάσουμε με το κόμμα και πολλά ακόμη. Ένα αμόρφωτο κατά τα άλλα προσωπικό προσπαθούσε να αποδείξει μέσα από τις επαναλαμβανόμενες του γκάφες(βλέπε Περιφερειακό Συμβούλιο – συμπολίτευση) να ευθυγραμμιστεί και το έπραξε με τις καταστροφικές πολιτικές της Κυβέρνησης. Αν δεν είναι κομματικό «φερέφωνο» ο Θ. Καρυπίδης τότε ποιος είναι; Ανάλογη είναι και η στάση και συμπεριφορά του νεωτεριστή Δημάρχου Κοζάνης

ΣΥΛΛΗΨΗ 39ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ -ΕΚΚΡΕΜΜΟΥΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Εικόνα
39χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για παράνομη διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπού και εξασφάλισης καταλύματος, παράνομη επανόδου στη χώρα ανεπιθύμητου αλλοδαπού και χρήσης πλαστού εγγράφου.

ΝΕΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ-ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Εικόνα
Κλειστά παρέμειναν και σήμερα τα σχολεία στην Π.Ε. Φλώρινας λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή και της νέας χιονόπτωσης που πλήττει αυτή την ώρα την Φλώρινα. Η κίνηση των οχημάτων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό ορεινό δίκτυο της Φλώρινας, σύμφωνα με την Τροχαία Φλώρινας, γίνεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ενώ σε όλο το υπόλοιπο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο με τη χρήση χειμερινών ελαστικών. Η κίνηση των οχημάτων από τις επαρχιακές οδούς Φλώρινας- Καστοριάς μέσω Βιτσίου και Φλώρινας-Νυμφαίου μέσω Υδρούσας έχει απαγορευτεί λόγω του ότι το χιόνι έχει ξεπεράσει τα δύο μέτρα. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Εικόνα
Με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το Δήμο Πρεσπών, που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο Δήμαρχος Πρεσπών εστίασε σε θέματα για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης του Δήμου Πρεσπών, για ζητήματα των φασολοπαραγωγών και των εργατών γης, καθώς επίσης και για ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της εν λόγω περιοχής. Από την πλευρά της η κ. Τελιγιορίδου δήλωσε ότι «Με τη σωστή συνεργασία μπορούν να επιλυθούν πολλά προβλήματα και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα βρίσκεται κοντά σας για όπου μπορεί να φανεί χρήσιμο».

Ε.Κ.Φ. :ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΨΥΧΟΥΣ, ΕΝΤΟΝΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΕΤΟΥ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας ενημερώνει ότι σχετικά με τη σφοδρή χιονόπτωση και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας, έχουν εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας γενικές οδηγίες για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων όλης της χώρας, αλλά και ιδιαίτερα των περιοχών που πλήττονται εντονότερα από τα φαινόμενα κακοκαιρίας, με έμφαση στα μέτρα προστασίας εξαιτίας της διακοπής των μετακινήσεων ή της σημαντικής και κυρίως επικίνδυνης επιβάρυνσής τους.

ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Κατά τη διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου του 2018, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, συνελήφθησαν συνολικά -151- άτομα και ειδικότερα: Æ Για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών»: -15- Æ Για κλοπές - διαρρήξεις: -8- Æ Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -18- Æ Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Αλλοδαπών»: -56- (εκ των οποίων -47- για παράνομη είσοδο και παραμονή, -7- για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών και -2- για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού)

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΤΩΡΑ!

Εικόνα
Πόσα πρατήρια καυσίμων υπάρχουν σε όλη τη Φλώρινα; Πόσα λίτρα πετρελαίου θέρμανσης διανέμουν σε όλη τη διάρκεια της περιόδου διανομής; Ποιο είναι το ύψος του φόρου που εισρέει στα ταμεία του κράτους από την πώληση του πετρελαίου θέρμανσης που καταναλώνεται στην Φλώρινα; Οι απαντήσεις σε αυτά τα απλά ερωτήματα που είναι τόσο εύκολο να δοθούν με ακρίβεια, μπορούν να αποτελέσουν τα δεδομένα μιας απλής μελέτης. Μιας μελέτης που θα πρέπει να συμπεριλάβει οπωσδήποτε και τα ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία για την ρύπανση που προκαλείται από την καύση διάφορων άλλων «φθηνών» καυσίμων αμφιβόλου ποιότητας, λόγω της πολύ υψηλής τιμής του πετρελαίου.

ΣΥΛΛΗΨΗ 26ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ -ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Εικόνα
Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας, διότι εισήλθε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, με ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Εικόνα
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναβάλλεται η κοπή Βασιλόπιτας του Τμήματος ΕΕΣ Φλώρινας. Το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ερυθρού Σταυρού προσκαλεί τους Εθελοντές, όλα τα μέλη και φίλους/ες του σε νέα ημερομηνία για την κοπή Βασιλόπιτας την Τετάρτη 16-1-2019 και ώρα 5:00 μμ στον ημιώροφο του Διοικητηρίου. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει πλέον ανοίξει δυναμικά τις πύλες του σε όλους και έχει ξεκινήσει διαδικασία εγγραφής μελών σε όλη τη χώρα, προκειμένου να διεξαχθούν καθαρές και δημοκρατικές εκλογές για την ανάδειξη κεντρικής διοικήσεως εντός Φεβρουαρίου 2019.Η παρουσία όλων των Ερυθροσταυριτών και φίλων του Τμήματος είναι απολύτως απαραίτητη καθώς στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για τα ανωτέρω ζητήματα. Επίσης, θα δοθεί δυνατότητα για εκ νέου εγγραφές μελών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας ενημερώνει τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων ότι από την 1η Ιανουαρίου 2019 την ευθύνη πληρωμής τους έχει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), του Υπουργείου Εργασίας. Βάσει της υπ’ αριθμ. Δ12α/Γ.Π. οικ. 68856/2202/28.12.2018 (ΦΕΚ 5855, τ.Β’) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ο χρόνος καταβολής των προνοιακών επιδομάτων Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2018, καθώς και του επιδόματος στεγαστικής συνδρομής υπερηλίκων, όπως και του επιδόματος ομογενών προσφύγων θα οριστεί από τον ΟΠΕΚΑ, ο οποίος πλέον θα είναι και ο μόνος υπεύθυνος για την καταβολή τους.

ΣΥΛΛΗΨΗ 29ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΠΟΥ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Εικόνα
29χρονος αλλοδαπός συνελήφθη σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας, διότι επανήλθε παράνομα στη χώρα .

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΑΜΥΝΤΑΙΟ -ΠΡΕΣΠΑ- ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Εικόνα
Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία σήμερα στους Δήμους Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.Τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά και τη Τετάρτη 9 Ιανουαρίου.

ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στον αποχιονισμό κεντρικών οδών της πόλης της Φλώρινας προχωρά ο δήμος Φλώρινας, προκειμένου να αποσυμφορηθούν από τις μεγάλες ποσότητες χιονιού που είχαν συσσωρευτεί τις τελευταίες μέρες.Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, Νίκο Δούμτση,  τα αρμόδια συνεργεία του δήμου θα προχωρήσουν στον αποχιονισμό των οδών ζητώντας από τους κατοίκους  τη συνεργασία τους και τους καλεί να απομακρύνουν τα σταθμευμένα οχήματά τους από τις συγκεκριμένες οδούς, προκειμένου να εκτελεστεί απρόσκοπτα το έργο του αποχιονισμού.

ΠΟΛΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Πολικές θερμοκρασίες σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην Φλώρινα με το θερμόμετρο να δείχνει και -24 βαθμούς κελσίου σε ορισμένες περιοχές.  Στην πόλη της Φλώρινας τις πρώτες πρωινές ώρες η θερμοκρασίας έπεσε στους -19 ενώ το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 60 εκατοστά στο κέντρο και το 1 μέτρο στα ορεινά. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το ορεινό Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό δίκτυο της Φλώρινας, σύμφωνα με τη Τροχαία Φλώρινας, λόγω του παγετού ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων από την παλιά Εθνική Οδό Φλώρινας- Καστοριάς μέσω Βιτσίου.