Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 13, 2022

Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : "ΕΙΔΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΟΓΩ ΨΥΧΟΥΣ"

Εικόνα
Οι αυξημένοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος που καλούνται να πληρώσουν νοικοκυριά και επαγγελματίες, ήταν τα κυριότερα θέματα κατα την διάρκεια του βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη είχε συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον υπουργό Κώστα Σκρέκα. Όπως αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης "έθεσα στον υπουργό το οξύ πρόβλημα με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα της ΔΕΗ που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, οι επαγγελματίες και τα νοικοκυριά του νομού Φλώρινας και ζήτησε να υπάρξει ειδική ρύθμιση για το νομό Φλώρινας λόγω του έντονου ψύχους κατά το χειμώνα και των συνεπειών της απολιγνιτοποίησης. Ο κ. Σκρέκας επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως το πρόβλημα είναι παγκόσμιο, αφορά στην ενεργειακή κρίση, με υψηλές τιμές στο φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΩΤΗΡΗ ΒΟΣΔΟΥ

Εικόνα
Ευχαριστήρια Επιστολή στον Πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κωνσταντίνο Γιαννόπουλοαπέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου για τη διαθεσιμότητα του Εθελοντικού Οργανισμού να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη στους πολίτες της Φλώρινας που δοκιμάστηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση της 9ης Ιανουαρίου 2022. Όπως αναφέρει "Η παρούσα επιστολή αποτελεί ελάχιστη ένδειξη εκτιμήσεως έναντι της αξιόλογης και αξιέπαινης πράξης σας. Προσβλέπουμε στην εθελοντική σας αρωγή μελλοντικά και ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και ευημερία σε εσάς προσωπικά και στην μεγάλη οικογένεια του «Χαμόγελου του Παιδιού». Αδιαμφισβήτητα, οι πράξεις προσφοράς και αλληλοβοήθειας θεωρούμε ότι στις μέρες θα πρέπει να αναγνωρίζονται και να αναδεικνύονται, προκειμένου το εθελοντικό κίνημα να εξαπλωθεί και να αποκτήσει περισσότερους ενεργούς πολίτες".

ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η νέα Πρόσκληση για το μέτρο 11 «ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ» του ΠΑΑ 2014-2020 σύμφωνα με ενακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η Πρόσκληση είναι αναρτημένη επίσης στους διαδικτυακούς τόπους του ΥΠΑΑΤ www.minagric.gr και του ΠΑΑ www.agrotikianaptixi.gr . Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2461351166, 6974020739 (κ. Ευθύμιο Μπατιάνη).

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η εκτίμηση των αποτελεσμάτων διαχείρισης του σεισμού καθώς και των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή, ήταν τα κυριότερα θέματα της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Π.Ε. "στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν τα δεδομένα και αναζητήθηκαν τυχόν παραλείψεις ή αδυναμίες του μηχανισμού αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις και παγετός). Αναφορικά με τον σεισμό έγινε ενημέρωση για τις μέχρι σήμερα ενέργειες, ενώ κοινή διαπίστωση των παρισταμένων ήταν η αναγκαιότητα προγραμματισμού ασκήσεων ετοιμότητας, για την αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης".

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : "ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΟΔΙΟΡΟΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ"

Εικόνα
H μοριοδότηση των μαθητών της φετινής Γ' Λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις, εξαιτίας του σεισμού της 9ης Ιανουαρίου και της κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ήταν το μοναδικό θέμα συνάντησης του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως . Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Φλώρινας "από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το αίτημα από τους ίδιους τους μαθητές, συναντήθηκα μαζί τους και επικοινώνησα με την κα Υπουργό, έτσι ώστε να υπάρξει άμεση ανταπόκριση και ικανοποίηση του αιτήματος. Στο πλαίσιο αυτό ήταν και η συνάντησή μας στο Υπουργείο, όπου η κα Κεραμέως γνωστοποίησε πως το αίτημα γίνεται δεκτό και πως οι απαιτούμενες διαδικασίες θα γίνουν με το πέρας των πανελλαδικών εξετάσεων, όπου θα υπάρξει και η σχετική υπουργική απόφαση".

ΔΥΟ ΑΡΓΥΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με δύο αργυρά μετάλλια επέστρεψε η ομάδα τοξοβολίας της Σκοπευτικής Αθλητικής Λέσχης Φλώρινας από τους αγώνες τοξοβολίας Κλειστού Χώρου τον οποίο διοργάνωσαν ο «ΓΑΣ Αρχέλαος» και ο «Ενιππεύς» Κατερίνης στο κλειστό γυμναστήριο του Λιτόχωρου Πιερίας. Ο αγώνας ήταν προκριματικός ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το διήμερο 19 και 20 Φεβρουαρίου 2022 στο Τατόι.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΒΕΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ -ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εικόνα
Την απαγόρευση εισόδου και προσέγγισης στην περιοχή των εκσκαφών και των αποθέσεων του Δημόσιου λιγνιτωρυχείου Βεύης του Δήμου Φλώρινας ανακοίνωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κατόπιν σχετικού εγγράφου του Τμήματος Επιθεώρησης Μεταλλείων του Σώματος Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος του Υ.Π.ΕΝ., εγια λόγους ασφάλειας και προστασίας των πολιτών. Παρακαλούμε για την ανταπόκριση και συνεργασία των πολιτών, ως προς την τήρηση των ανωτέρω μέτρων ασφαλείας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ

Εικόνα
Η Ένωσή μας, στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στην εκδήλωση «Η Φλώρινα σιωπηλά λέει ΟΧΙ στη ΒΙΑ» που διοργανώνουν το Γραφείο Εθελοντισμού και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Φλώρινας, με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας που συγκλόνισαν και συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία. Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Δήμος Φλώρινας είναι αξιέπαινη και αξιόλογη, αφού η βία, σε οποιαδήποτε μορφή κι από όπου κι αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα και μπορεί ο καθένας μας να συμβάλλει στην εξάλειψη της, εφόσον πάψουμε να την ανεχόμαστε και να την αγνοούμε.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ.) στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στην εκδήλωση «Η Φλώρινα σιωπηλά λέει ΟΧΙ στη ΒΙΑ» που διοργανώνουν το Γραφείο Εθελοντισμού και η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Φλώρινας, με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας που συγκλόνισαν τις τελευταίες ημέρες την ελληνική κοινωνία. Η πρωτοβουλία αυτή που ανέλαβε ο Δήμος Φλώρινας, με αφορμή την πρόσφατη έξαρση των περιστατικών βίας, είναι αξιέπαινη και αξιόλογη, καθώς η βία, σε οποιαδήποτε μορφή κι από όπου κι αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα απ’ όλους μας.

ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ 1ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ

Εικόνα
Την τρίτη θέση στην κατηγορία κορίτσια 12 στο 1ο Πρωτάθλημα Κεντροδυτικής Μακεδονίας στο τένις κατέκτησε η Βικτώρια Πετρίδου, αθλήτρια της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Δ.Σ. της Λέσχης "Η Βικτώρια έπαιξε πολύ καλό τένις πετυχαίνοντας δύο νίκες για να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό που έχασε από την τελική νικήτρια του τουρνουά . Επίσης στην ίδια κατηγορία των αγοριών αγωνίστηκε ο Ανδρέας Δανιηλίδης που έφτασε μέχρι τη οκτάδα και στην κατηγορία των αγοριών 16 αγωνίστηκε ο δεκατριάχρονος Νικόλας Δανιηλίδης που μπήκες στους 16 καλύτερους. Παρά πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την παρουσία τους στους αγώνες από τους προπονητές και το Δ.Σ. του Συλλόγου. Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε τις δύσκολες συνθήκες προπόνησης για τη αγωνιστική ομάδα του συλλόγου που τους τελευταίους δύο μήνες προπονείται σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην πόλη μας".

ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δύο τα θέματα που αφορούν την Π.Ε. Φλώρινας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου με 8 Θέματα στην ημερήσια διάταξη στις 6:00 το απόγευμα. Τα θέματα που αφορούν τη Φλώρινα είναι η Έγκριση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εκτέλεση του έργου: "Συντήρηση Τμημάτων Εθνικού - Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Πρεσπών". Έγκριση τρόπου δημοπράτησης του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Δ.Τ.Ε. (ΕΔΡΑΣ) / Π.Δ.Μ., ΕΤΟΥΣ 2021-2022» Προϋπολογισμός : 4.000.000,00 € (με Φ.Π.Α. 24%).

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ "ΕΡΓΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 3.500.000 ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"

Εικόνα
Δύο νέα έργα για τον Δήμο Καστοριάς εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αστικής Βιώσιμης Ανάπτυξης (Β.Α.Α.). Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Καστοριάς Ιωάννης Κορεντσίδης "Πρόκειται για σημαντικές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 1.763.000 ευρώ και πιο συγκεκριμένα αφορούν στην κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, Λεωφόρου Κύκνων και Διοικητηρίου (φανάρι Αντιπεριφέρειας), με προϋπολογισμό 373.000 ευρώ και την ανακατασκευή της Οδού Ορεστείων με προϋπολογισμό 1.390.000, όπου θα γίνει αντικατάσταση και του δικτύου ηλεκτροφωτισμού". Τα δύο έργα προστίθενται στη λίστα των ενταγμένων και έτοιμων προς υλοποίηση έργων του Δήμου Καστοριάς, τα οποία προετοιμάστηκαν και «ωρίμασαν» το προηγούμενο διάστημα από τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να ξεκινήσουν να κατασκευάζονται εντός του 2022.

Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ "ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ"

Εικόνα
Το πρόβλημα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια με τίτλους ιδιοκτησίας σε εργατικές κατοικίες στην περιοχή του Αμυνταίου, συζητήθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης του βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη είχε συνάντηση στο τη Δ/ντρια του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Χριστίνα Μπουσουλέγκα. Όπως αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης "Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επιπλέον και η δυνατότητα των οικοδόμων της Φλώρινας να εγγράφονται στο Ταμείο Ανεργίας με τις διατάξεις που ίσχυαν ως τον Αύγουστο του 2021.

ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Την προμήθεια χειμερινών ελαστικών σε δύο οχήματα πρώτης εξόδου καθώς και επαναφορτιζόμενων φακών ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου "με την προμήθεια αυτή διευκολύνεται, ενισχύεται και αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας, η οποία καλείται να επέμβει σε κάθε κλήση και υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Φλώρινας προσέρχονται ως αρωγοί, ώστε να καλύπτουν διαπιστωμένες ανάγκες των υπηρεσιών που συμβάλλουν στην προστασία των πολιτών".

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Σ. ΒΟΣΔΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Εικόνα
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας (International Childhood Cancer Day), ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας, Σωτήρης Βόσδου εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα. «Με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), η 15 η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, για να υπενθυμίζει τις προτεραιότητες που οφείλει να ιεραρχεί η κοινωνία μας. Στέλνουμε μήνυμα αγάπης και ελπίδας στους Μικρούς Ήρωες και τις οικογένειες τους, που με τον καθημερινό τους αγώνα αποδεικνύουν ότι ο παιδικός καρκίνος δεν είναι ανίκητος. Ευχαριστούμε και εκτιμούμε την προσφορά του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, καθώς και όλων των φορέων και οργανισμών που συμβάλλουν στο να κερδηθεί και αυτή η μάχη. Συμπορευόμαστε στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου και ενώνουμε τη φωνή και τη δύναμη μας, για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των μικρών μας ασθενών».

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ

Εικόνα
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον δρόμο για το Συνέδριό του ξεκινά την καμπάνια του και απευθύνεται σε κάθε αριστερό και προοδευτικό πολίτη, καλώντας τον να λάβει μέρος. Μέσα από τη συμμετοχή του να κάνει πραγματικότητα τις αναγκαίες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές. Να δυναμώσει τη φωνή της Αριστεράς, της Προόδου, της Δημοκρατίας. Να δυναμώσει τη δική του φωνή. Για μια νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή. Γίνε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: https://isyriza.gr/

ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΠΟΡΕΙΑ 2χιλ. ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Πορεία- εδήλωση με τίτλο: «Η Φλώρινα σιωπηλά λέει ΟΧΙ στη ΒΙΑ» διοργανώνει την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου το Γραφείο Εθελοντισμού και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Φλώρινας, με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας που συγκλόνισαν και συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία, διοργανώνουν . Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί σιωπηλή πορεία 2 χλμ. με αφετηρία και τερματισμό το Νέο Πάρκο της Φλώρινας. Καλούνται οι πολίτες κάθε ηλικίας, οι σύλλογοι, τα σωματεία και κάθε συλλογικότητα να δώσουν το παρών στην σιωπηλή πορεία κατά της ΒΙΑΣ, για να στείλουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα για μία καλύτερη κοινωνία που δεν αφήνει περιθώρια για άσκηση κάθε μορφής βίας.

ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΓΡΑΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συγκινημένος και ιδιαίτερα χαρούμενος είναι ο Αναστάσιος Γραικός από το Αμύνταιο της Φλώρινας, ο οποίος αντιμετωπίζει σημαντικά κινητικά προβλήματα εδώ και πάρα πολλά χρόνια λόγω ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, με την απόκτηση ενός σύγχρονου αμαξιδίου.Οπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας "όλα ξεκίνησαν από την ευχή μου σε μια δημοσίευση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης να αποκτήσω ένα αμαξίδιο που θα διευκόλυνε την ζωή μου και την μετακίνηση μου εκτός των ορίων του σπιτιού μου, έξω στην πόλη. Έτσι ξεκίνησε μια προσπάθεια από φίλους συγκέντρωσης χρημάτων για την απόκτηση αυτού του αμαξιδιου".Οι προσευχές του Τάσου ομως πέρα από τους απλούς πολίτες και φίλους εισακούστηκαν και από την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Πειραιώς, Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης Ο Προφήτης Ηλίας, την εταιρεία Lesaffre ΕΛΛΑΣ, την εταιρεία Μύλοι Λούλη που βοήθησαν στην υλοποίηση, όπως είπε, αυτού του ονείρου που χρόνια ήθελε να εκπληρώσει.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΟΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΥΜΑ

Εικόνα
Στη Διανομή ειδικών δοχείων για τηγανέλαια θα προχωρήσει ο Δήμος Καστοριάς και η ΔΙΑΔΥΜΑ τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στο πράσινο ATM στη Λεωφόρο Κύκνων (Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας), στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: «Προώθηση δράσεων πρόληψης και παραγωγής απορριμμάτων και ανακύκλωσης στη διασυνοριακή περιοχή - Less Waste II». Από τις 12:00 εως τη 13:00, έχει προγραμματιστεί ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης των κατοίκων της πόλης, επί της Λεωφόρου Κύκνων (στη λαϊκή αγορά), όπου θα δοθούν οδηγίες για τη λειτουργία του νέου συστήματος.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 1ου ΕΠΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “Cooperation project on innovation on Augmented Reality (AR) in public works”,

Εικόνα
Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Cooperation project on innovation on Augmented Reality (AR) in public works”, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, υλοποιεί το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας και συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του Τομέα Πληροφορικής. Στόχος του προγράμματος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Μακατσώρη Αγγελική, είναι ο σχεδιασμός εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα που θα δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ μαθητών. Η εφαρμογή, βασισμένη στη θεωρία της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality – AR), θα αποσκοπεί στην απεικόνιση των υπόγειων δικτύων (παροχή νερού, φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεπικοινωνίες), έτσι ώστε οι χειριστές να είναι ενημερωμένοι πριν την κατασκευή τάφρων ή εκτέλεση χωματουργικών και άλλων εργασιών. Με τον τρόπο αυτόν, θα ολοκληρώνονται οι εργασίες πιο άμεσα και αποτελεσματικά.

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Η σύνδεση των κοινοτήτων Μελίτης, Σιταριάς και Βεύης με το δίκτυο φυσικού αερίου, οι αποκαταστάσεις των ορυχείων Βεύης και Αχλάδας, ο χωροταξικός σχεδιασμός για ΑΠΕ στο Δήμο Φλώρινας, ήταν τα κυριότερα θέματα που έθεσε στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης στο πλαίσιο συνάντησης που προκάλεσε ο  βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.  Από την πλευρά του υπουργείου, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κ. Πελοπίδας Καλλίρης, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, ο Δ/νων Σύμβουλος της Εταιρείας «Μετάβαση ΑΕ» κ. Ιωάννης Μπούκης, καθώς και οι νομικοί σύμβουλοι του υπουργού. Ο Δήμαρχος Αμυνταίου από την πλευρά του, έθεσε τα θέματα της σύνδεσης των κοινοτήτων Λεχόβου, Βαρικού και Αετού με το δίκτυο φυσικού αερίου, την υλοποίηση των μελετών αρδευτικών δικτύων Βεγορίτιδας και Χειμαδίτιδας, την αποκατάσταση του ορυχείου της Βεγόρας, θέματα τηλεθέρμανσης Αμυνταίου κ.ά.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ

Εικόνα
Η άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων του νομού Φλώρινας που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό, ήταν το κυριότερο θέμα που συζητηθήκε κατά την διάρκεια της συνάντησης του  βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη και του πρόεδρου του Ε.Β.Ε. Φλώρινας  Σάββα Σαπαλίδη, με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη.  Όπως αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης "ο  πρόεδρος του Ε.Β.Ε. έθεσε και άλλα θέματα που αφορούν σε χρέη των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο τα οποία δημιουργήθηκαν στην προ πανδημίας εποχή, η αύξηση του κόστους στην ενέργεια για τους επαγγελματίες, τα χρέη προς τις τράπεζες κ.ά. Ο υπουργός από την πλευρά του, αναφέρθηκε σε μια σειρά από μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση προς ανακούφιση των επιχειρήσεων, καθώς επίσης και προς διευκόλυνση της αποπληρωμής των χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία και διευκρίνισε ότι αναφορικά με το αίτημα της διευκόλυνσης των χρεών που δημιουργήθηκαν από τις επιχειρήσεις στην προ πανδημίας εποχή, αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο θα πρέπει πρωτίστως να συζητηθεί με τ

45 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
45 χρόνια ζωής συμπλήρωσε χθες η Ελληνική Χειροσφαίριση, το γνωστό μας Χάντμπολ, που γεννήθηκε στην πόλη του Αμυνταίου στις 13 Φεβρουαρίου του 1977. Στο προαύλιο του Γυμνασίου Αμυνταίου με εστίες και γήπεδο που έφτιαξαν οι ίδιοι οι μαθητές-αθλητές και με πρωτεργάτες τους καθηγητές φυσικής αγωγής Θανάση Ζάκα και Χρήστο Κοτζαμανίδη, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι επίσημοι αγώνες χάντμπολ στην Ελλάδα. Ο Αμύντας Αμυνταίουη πρώτη ελληνική ομάδα που είχε ιδρυθεί, με μέλη του μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου της πόλης, κατακτά το πρώτο αυτό τουρνουά σε άνδρες και γυναίκες, στο οποίο μετείχαν ακόμα (με σειρά τελικής κατάταξης) η Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) και το Λύκειο Αμυνταίου, καθώς και ο Εθνικός Κοζάνης στα αγόρια και ο Αμύντας με τη ΝΕΛΕ στα κορίτσια. Εκείνες οι πρώτες αναμετρήσεις,έμελλε να αποτελέσουν το έναυσμα για την αναγνώριση του αθλήματος Πανελλαδικά και τη λαμπρή πορεία του Αμύντα Αμυνταίου και των αθλητών-τριών του σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθιστώντας την μικρή