Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 23, 2022

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εικόνα
Ψήφισμα διαμαρτυρίες για τις αποφάσεις σχετικά με την τηλεκπαίδευση σε ακραίες καιρικές συνθήκες, εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας. Όπως αναφέρει στο ψήφισμα του "Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ ενώ γνώριζε μέρες πριν ότι θα ακολουθήσει σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, δεν έλαβε ούτε τα απαραίτητα μέτρα ούτε έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες προς τις σχολικές μονάδες στην περίπτωση που αυτές θα ήταν αδύνατον να λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου. Για άλλη μια φορά το ΥΠΑΙΘ ανακοινώνει την τελευταία στιγμή και ημέρα αργίας την αλλαγή στην εφαρμογή του προγράμματος τηλεκπαίδευσης, αποσυντονίζοντας έτσι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.Οι συνεχείς ενημερώσεις με τις παράλογες απαιτήσεις του ΥΠΑΙΘ, τη μετάθεση από το απογευματινό (με τις μειωμένες σε διάρκεια απογευματινές ώρες) στο πρωινό δια ζώσης και πλήρες σε διάρκεια ωρών ωρολόγιο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης, δείχνουν για ακόμη μια φορά την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζε

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΘΑΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΜΒΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ - ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΒΕΥΗΣ

Εικόνα
Ξεκινά σύντομα το έργο «Αποκατάσταση χαρακτηριστικών οδοστρώματος και στηθαίων ασφαλείας στο οδικό τμήμα της Ε.Ο.3, αρμοδιότητας Δ.Τ.Ε. (έδρα)/Π.Δ.Μ., κόμβος Αμυνταίου – Διασταύρωση Βεύης», την σύμβαση του οποίου  υπέγραψε ο Περιφερειάρχης,  Γιώργος Κασαπίδης. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης και αντιστήριξης πρανών με κατασκευή συρματοκιβωτίων (ζαρζανέτια), επιδιορθωτικές εργασίες αποκατάστασης της υπάρχουσας επενδεδυμένης τάφρου απορροής ομβρίων, εκτεταμένες εργασίες αποκαταστάσης ασφαλτοτάπητα με φραζάρισμα και κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, καθώς και εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης της οδού. Το συνολικό εμβαδό των επεμβάσεων του έργου είναι 84.000,00 μ2 και χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με το συνολικό ποσό της σύμβασης να ανέρχεται στις 832.454,61€.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΣΤΗΤΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών σνελήφθησαν δυο αλλοδαποί, ηλικίας 32 και 39 ετών, σε περιοχή της Κοζάνης, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, σε περιοχή της Κοζάνης, αστυνομικοί εντόπισαν και στάθμευσαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 32χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν εντός αυτού και κατασχέθηκαν τρεις ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν συνολικά -80- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -86- κιλών και -500- γραμμαρίων.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Αμυνταίου, που είναι αρμόδιες για τον αποχιονισμό και την αντιμετώπιση του παγετού στο οδικό δίκτυο και τους κοινόχρηστους χώρους,ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν. Για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων, είναι αναγκαία η συμβολή των πολιτών λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑ Σ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΣΕ ΔΕΝΔΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΙΑ

Εικόνα
Οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές στις δενδροκαλλιέργειες που βρίσκονταν σε προανθικό στάδιο, καθώς και οι αποζημιώσεις των φασολιών της Πρέσπας, ήταν τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης των Βουλευτών Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη και Κοζάνης Γιώργου Αμανατιδη, με τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό. Ο κ.Αντωναδης σε ανακοίνωση του αναφέρει "ο υπουργός μας διαβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι, ως προς τις αποζημιώσεις για τις ζημιές στο προανθικό στάδιο, βρισκόμαστε στον επίλογο και ότι αν δεν προλάβουν να ολοκληρώσουν τις πληρωμές μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου που ισχύει η παράταση πληρωμών, τότε θα ζητήσει νέα παράταση και θα πληρωθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Στην περίπτωση των αποζημιώσεων για τα φασόλια, αυτές προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και όσον αφορά στην επιπλέον αποζημίωση ύψους 30% για τους παραγωγούς βιολογικών φασολιών, βρισκόμαστε και σε αυτή την περίπτωση στο τελικό στάδιο και σύντομα θα πληρωθούν"

ΣΤΙΣ 10:00 ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - ΣΤΙΣ 9:15 ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Εικόνα
Στις 9:15 θα ξεκινήσουν αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου τα σχολεία στον Δήμο Άργους Ορεστικού Καστοριάς, oι Παιδικοί Σταθμοί, ο Βρεφικός Σταθμός και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ λόγω χαμηλών θερμοκρασιών. Με απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους αύριο, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, στις 10:00 π.μ. Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, όπως και το ΚΔΑΠ του Δήμου Καστοριάς θα λειτουργήσουν κανονικά.