Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 2, 2021

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

Εικόνα
Συνάντηση Κοινωνικού Διαλόγου με τίτλο Phasing out Coal, του έργου «Supporting the clean energy transition of coal–intensive EU regions» με ακρωνύμιο DeCarb του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg Europe, διοργανώνει η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας. Η διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, 17:00-20:00 μ.μ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ : ΚΑΝΕΝΑ ΑΊΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΏΝ ΔΕΝ ΈΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Εικόνα
"Δεν έχει γίνει δεκτό από τον ΕΛΓΑ κανένα αίτημα των παραγωγών σχετικά με τους ανοιξιάτικους παγετού . Δεν έχουμε καμία απάντηση για την αναγγελία που πρέπει να γίνει σε μήλα και κεράσια" αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 44ΧΡΟΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΉ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ

Εικόνα
Για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού, συνελήφθη 44χρονη σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κορεστίων.  Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους  αστυνομικούς σε περιοχή της Καστοριάς, Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό την 44χρονη και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα, έναντι χρηματικής αμοιβής, έναν 25χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και εκκρεμούσε σε βάρος του το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας, καθώς και σε έδαφος Schengen .

40 ΚΙΛΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ-ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΣΥΝΈΛΕΞΕ ΠΑΡΆΝΟΜΑ 53ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Ποσότητα αρωματικού-θεραπευτικού φυτού, συνολικού βάρους 40 κιλών, είχε συλλέξει 53χρονος αλλοδαπός από περιοχή του Γράμμου Καστοριάς, ο οποίος και συνελήφθη κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου και του Αστυνομικού Τμήματος Νεστορίου Καστοριάς. Ο 53χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Π.ΠΕΡΚΑ : " ΒΑΣΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ"

Εικόνα
Τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αφορούν στα πρόσφατα ζητήματα για την μετατροπή των σχολείων σε πρότυπα και πειραματικά, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας με την Βουλευτή Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα. Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ ενημέρωσαν για τις αγωνίες των εκπαιδευτικών και τα ανοιχτά θέματα και τα προβλήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες αλλαγές στην Παιδεία.

ΕΒΕ ΦΛΏΡΙΝΑΣ : ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΜΎΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Η αξιολόγηση των μηχανικών οι οποίοι θα υποστηρίξουν το έργο των Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου, από την πλευρά του επιμελητηρίου Φλώρινας , το οποίο είναι συνδικαιούχος με το δήμο Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕ Φλώρινας. Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Σάββας Σαπαλίδης, ξεκινάει ένα μεγάλο έργο, το οποίο θα αλλάξει την εμπορική φυσιογνωμία του Δήμου Αμυνταίου.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ

Εικόνα
Τους μαθητές που διακρίθηκαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό ’Προγραμματισμός στο σπίτι-Proggrαming@home’’, βράβευσε ο Δήμος Αμυνταίου σήμερα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Ο διαγωνισμός παρείχε ευκαιρίες για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων προγραμματισμού Η/Υ ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν και να εμπλέκονται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την υπολογιστική και αλγοριθμική σκέψη, τη βιωματική μάθηση (learning by doing) και τον προγραμματισμό.

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΣΤΟ 1ο ΣΎΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ

Εικόνα
Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, επισκέφθηκε την Παρασκευή 07 Μαΐου 2021 το 1ο Σύνταγμα Πεζικού Φλώρινας, όπου την υποδέχτηκε ο Διοικητής Συνταγματάρχης Α. Αποστολίδης.

ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΟΥ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΟ ΣΥΣΚΕΨΗΣ

Εικόνα
Η επικαιροποίηση - συμπλήρωση των μελετών αποκατάστασης του κτιρίου της πρώην παιδόπολης «Αγίας Όλγας Φλώρινας», συζητήθηκε κατά την διάρκεια σύσκεψης του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Ιωάννη Κιοσέ με τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Ιορδανίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες. Στο πλαίσιο της σύσκεψης επιπλέον συζητήθηκε και το έργο βελτίωσης και αναβάθμισης των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Απολυμάνσεις εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων (πλατειών, κεντρικών οδών κ.ά.), υπηρεσιών και δομών (Νοσοκομείο, Αστυνομία κ.ά.) και σημείων (κάδων απορριμμάτων κ.ά.) που συγκεντρώνονται σύμμεικτα απορρίμματα, πραγματοποιεί η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φλώρινας στην πόλη της Φλώρινας.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Μ.Σ. "ΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ"

Εικόνα
Διαδικτυακή ημερίδα στην οποία θα συζητηθούν θέματα ψυχικής υγείας , διοργανώνει ο  Π.Μ.Σ "Το Φλάμπουρο" σε συνεργασία με την Ε.Ψ.Υ.Κ.Α (Εταιρεία Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών) και τον Δήμο Φλώρινας, το Σάββατο 8 Μαΐου στις 6 το απόγευμα.  Σε ανακοίνωση του το Δ.Σ. του Συλλόγου επισημαίνει "Είναι καθήκον μας στις δύσκολες εποχές που ζούμε να στηρίξουμε την περιοχή μας που στερείται υπηρεσιών ψυχικής Υγείας  με όσα μέσα διαθέτουμε".

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΜΕ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΌΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΆ

Εικόνα
Ο ορισμός των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε πρότυπα και πειραματικά και οι πιθανές επιπτώσεις που θα υπάρξουν για τους μαθητές και τις οικογένειες τους,  θα είναι το κυριότερο θέμα της συνάντησης μεταξύ αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώρινας,  με την Βουλευτή Φλώρινας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-Προοδευτική Συμμαχία Πέτη Πέρκα. Η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 7 Μαΐου στις 11:30 π.μ. στο Πολιτικό  γραφείο της Βουλευτή.  "Η απόφαση σχετικά με τον ορισμό σχολείων της Δ.Ε. σε πρότυπα και πειραματικά" αναφέρει η ΕΛΜΕ Φλώρινας  "λήφθηκε χωρίς την σύμφωνη γνώμη και εισήγηση των Συλλόγων Διδασκόντων τους". 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΌ ΓΛΩΣΣΟΜΆΘΕΙΑΣ

Εικόνα
Ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Ιουνίου 2021. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από σημερα Τετάρτη 05 Μαΐου έως ως και την Τρίτη 11 Μαΐουστις 15:00 το απόγευμα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΎ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ

Εικόνα
Οι συνέπειες της πανδημίας στον εμπορικό κόσμο και ο σχεδιασμός για την μεταλιγνιτική εποχή, ήταν τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Ιωάννη Κιοσέ με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου Νάντση Δημήτριο. Στο πλαίσιο της συζήτησης αναφέρθηκαν λεπτομερώς και τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος του Δήμου Αμυνταίου και τα αιτήματα περί μείωσης φόρων και εισφορών που έχουν κατατεθεί στην πολιτεία, προκειμένου να επιτευχθεί η ουσιαστική επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΌ ΑΓΡΟΤΙΚΉΣ ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ

Εικόνα
Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με  θέμα  "Πρόβλημα με την είσοδο των εργατών στο πρωτογενή τομέα από όμορες τρίτες χώρες" απέστειλα ν εκπρόσωποι  Συνεταιριστικών και Αγροτικών Συλλογικών Φορέων  Π.Ε Καστοριάς & Π.Ε Φλώρινας.  Στην επιστολή τους αναφέρουν την αναγκαιότητα επιλυσης του προβλήματος με την είσοδο των εργατών στο πρωτογενή τομέα από όμορες τρίτες χώρες.

ΕΒΕ ΦΛΏΡΙΝΑΣ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΎΣΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΆΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ"

Εικόνα
Οι δυνατότητες καλλιέργειας, ιδιαίτερα της πιπεριάς Φλώρινας και της μεταποίησής της καθώς και άλλων προϊόντων με στόχο την Περιφερειακή ανάπτυξη και την μείωση της ανεργίας, ήταν το κυριότερο θέμα της συνάντησης μεταξύ του πρόεδρου του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββα Σαπαλίδη με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Υδρούσας του Δήμου Φλώρινας Ιωάννη Στεφανίδη. Κατα την διάρκεια της συνάντησης αναδείχθηκε η άμεση ανάγκη αρδευτικών έργων για πότισμα των καλλιεργήσιμων εκτάσεων ενώ συζητήθηκε και η ανάγκη ενδυνάμωσης του αργοτουρισμού με σημείο αναφοράς το φράγμα της Τριανταφυλλιάς και τον δρόμο Υδρούσας –Νυμφαίου.

ΕΒΕ ΦΛΏΡΙΝΑΣ : "ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΠΑ ΣΤΗΝ Τ.Κ.ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Έγγραφο δήλωσης ενδιαφέροντος και επιθυμίας να δημιουργηθεί ΒΙΟΠΑ στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα υπογράφηκε μεταξύ του Επιμελητηρίου Φλώρινας και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΉ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΆ ΤΗΝ ΠΈΜΠΤΗ

Εικόνα
" ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ωρου. ΟΧΙ στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων. Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και στην προσωπική και οικογενειακή ζωή είναι δικαίωμα όλων μαςμε αυτό το μήνυμα η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κα η Βουλευτής Πέτη Πέρκα καλούν τους εργαζόμενους για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη 06 Μάη 2021και ώρα 11:30 στην Πλ. Ηρώων Φλώρινας. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν "Στις 6 του Μάη οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι νέες και οι νέοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, όλοι και όλες, τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και στέλνουμε ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση, να μην τολμήσει να φέρει το αντεργατικό έκτρωμα στη βουλή. Η Εργατική Πρωτομαγιά, διαχρονικό σύμβολο των αγώνων του κόσμου της εργασίας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης φέτος αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς 135 χρόνια μετά την εξέγερση των ηρωικών εργατών στο Σικάγο, το αίτημα για 8ωρη εργασία γίνεται επίκαιρο ξανά στην Ελλάδα του 2021".

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΦΟΡΕΩΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΉ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΆ (video)

Εικόνα
Το μήνυμα τους για την Πρωτομαγιά στέλνουν οι φορείς της Φλώρινας.  Ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης αναφέρει "Μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στους διαχρονικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων αποτελεί η Εργατική Πρωτομαγιά. Και ο φετινός εορτασμός της μας βρίσκει αντιμέτωπους με μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Μας βρίσκει εν μέσω μίας πανδημικής κρίσης, εξαιτίας του κορωνοϊού, που επιφέρει μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας, αλλά και στις εργασιακές σχέσεις. Σήμερα, ίσως, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να συμβάλλουμε όλοι στην προστασία του ιερού δικαιώματος της εργασίας. Να συμβάλλουμε στη διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και να αγωνιστούμε για τη δημιουργία νέων θέσεων, υπό καλύτερες συνθήκες, τόσο σε επίπεδο περιβάλλοντος εργασίας, όσο και σε οικονομικό. Ως Δήμος Φλώρινας στεκόμαστε στο πλευρό του κάθε εργαζόμενου, του κάθε άνεργου, του κάθε πολίτη, αναγνωρίζοντας τον ξεχωριστό ρόλο του καθενός μέσα σε μια ισορροπημένη κοινωνία ανθρωπίνων αξιών. Καλή Πρω

ΓΕΜΑΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΜΈΤΡΩΝ (video)

Εικόνα
Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την σημερινή αργία γέμισαν τα τραπεζοκαθισματα στα καταστήματα εστίασης της Φλώρινας από κόσμο μετά 6 μήνες που ήταν κλειστά. 

ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΥΠΈΛΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΏΝ ΕΠΙΤΡΑΠΈΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΊΡΙΣΗΣ ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στους αγώνες της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Γυναικών (Europe cup women) που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (ETTU) στο Novi Sad της Σερβίας στις 5-9 Μαΐου 2021 θα συμμετέχει η γυναικεία ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ Φλώρινας.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΊΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) θα πραγματοποιήσει στην πόλη της Φλώρινας, την Τρίτη 4 Μαΐου 2021, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν στις 9:30 π.μ.