Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 4, 2022

ΕΞΙ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Έξι νέα προγράμματα θα λειτουργήσουν στον Δήμο Αμυνταίου από το Κέντρο Δια βίου Μάθησης Τα τμήματα που θα δημιουργηθούν αφορούν 1 Συμβουλευτική σε ειδικευμένα θέματα (σχολικός Εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, Διατροφή κτλ) 25 Χ 2 Σύνδεση σχολείου-οικογένειας 50 Χ 3 Βασικά Αγγλικά Α2 50 Χ 4 Βασικά Γερμανικά Α1 50 Χ 5 Βασικά Γερμανικά Α2 50 Χ 6 Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: Θρησκευτικός, Πολιτιστικός τουρισμός 12 Χ Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου του ενδιαφερόμενου.

ΣΤΟΝ Κ. ΣΚΡΕΚΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ

Εικόνα
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις, λόγω της ενεργειακής κρίσης έθεσαν στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κωνσταντίνο Σκρέκα Οι Δήμαρχοι και τα μέλη του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων. Οι πέντε Δήμαρχοι έθεσαν στον κ. Υπουργό τα προβλήματα . Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Δ.Σ. άμεσα θα αποσταλούν τα στοιχεία που είναι απαραίτητα με τον Υπουργό να δεσμεύεται για μια εκ νέου συνάντησηση, προκειμένου να δοθούν λύσεις. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, Εορδαίας  Παναγιώτης Πλακεντάς και Μεγαλόπολης  Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Ενέργειας του Υπουργείου  Δημήτριος Τσαλέμης.

ΑΝΑΦΟΡΑ Π.ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Εικόνα
Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών κατέθεσε η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πέρκα. με  την επιστολή των Προέδρων των Αγροτικών Συνεταιρισμών «Φρούτα Βεγορίτιδας» και Ένωσης Παραγωγών Βεγόρας, με την οποία αναδεικνύουν την ολική καταστροφή που υπέστησαν οι ροδακινοπαραγωγές λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε τον Δήμο Αμυνταίου επί 18 ημέρες και με ακραία φαινόμενα από 20 έως 26 Αυγούστου 2022. Η κ. Πέρκα στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών της λεκάνης του Αμυνταίου ζητά την στήριξή τους και τις άμεσες ενέργειες για ανάληψη πρωτοβουλιών ενίσχυσης από πλευράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΡΟΝΙΟΥ ΦΑΣΟΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
H Γιορτή Φασολιού & Τσιρονιού διοργανώνεται και πάλι φέτος, μετά από κενό δύο ετών, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μ.μ. στο Λαιμό, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Πρεσπών. Στόχος η ανάδειξη των δύο σημαντικότερων προϊόντων της γης και των λιμνών των Πρεσπών, του φασολιού και του τσιρονιού, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους κατοίκους των Πρεσπών, αλλά και στους επισκέπτες, να αποχαιρετίσουν γιορτινά το καλοκαίρι.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

Εικόνα
Τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου επισκέφτηκε κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο συναντήσεων με αιρετούς και παραγωγικούς φορείς της πόλης. Την Υπουργό συνόδευαν ο Βουλευτής Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας, Αθανάσιος Μπαλέρμπας και στελέχη των υπουργείων Πολιτισμού & Αθλητισμού και Εσωτερικών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

Εικόνα
Τα νεοκλασικά κτίρια της Φλώρινας και η ανάγκη διάσωσης τους, ήταν το κυρίαρχο θέμα που συζήτηθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη Ο κ. Γιαννάκης παρέδωσε ένα πολυσέλιδο υπόμνημα, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τονίζοντας πως «τα κτίρια αυτά είναι το βασικό χαρακτηριστικό της πόλης μας και η ταυτότητα της. Είναι εθνική επιταγή να διασωθούν, για να διασωθεί μαζί τους η Ιστορία και ο Πολιτισμός μας».

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Την προκήρυξη του εγκεκριμένου Διεθνούς Διιδρυματικού-Διατμηματικού Κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΔΔΚ ΠΜΣ) MOGMAT (με ΦΕΚ 995 τ. Β’/ 4 Μαρτίου 2022 και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4957/2022) με νέο τίτλο Διαχείριση και Μεταφορά Πετρελαίου, Φυσικού Αερίου και Υδρογόνου» (Οil, Gas and Hydrogen management and transportation − M.Sc. MOGMAT), ανακοίνωσε το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) ως επισπεύδον Τμήμα, το Τμήμα «Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών» και το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, σε συνεργασία με το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν (Azerbaijan State University of Economics – UNEC), Μπακού.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΚΦ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΔΕΘ

Εικόνα
Κάλεσμα για συμμετοχή όλων στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την ΔΕΘ απευθύνει με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του "στην Φλώρινα τα τελευταία χρόνια, κλείσανε ορυχεία, σβήσανε λιγνιτικές μονάδες, εταιρείες – εργολάβοι που απασχολούσαν χιλιάδες κόσμου βάλανε λουκέτα. Εκατοντάδες νέοι από την περιοχή μας μετανάστευσαν. Απωλέσαμε το 28% του τοπικού παραγόμενου ΑΕΠ και σε συνάρτηση με την γενικότερη ακρίβεια έχουμε ξεπεράσει τα όρια μας. Η ανεργία καλά κρατεί. Μηδενική ανάπτυξη για την περιοχή μας, καμία θέση εργασίας. Μόνο ανεργία και φυγή των νέων. Χρόνια τώρα ακούμε επενδύσεις. Ούτε μια επένδυση, ούτε μια θέση εργασίας. Απεναντίας το μόνο που βλέπουμε είναι και βιώνουμε είναι ανασφάλεια, στασιμότητα, υπανάπτυξη και ανεργία. Eν όψει της ενεργειακής φτώχειας και της επισιτιστικής κρίσης που θα επέλθει τα προβλήματα αναμένεται να οξυνθούν. Ας περάσουμε το μήνυμα ότι αρνούμαστε να είμαστε πράοι, αρνούμαστε να είμαστε ταπεινοί. Αρνο