Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 7, 2021

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΦΟΡΕΩΝ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Φωτογραφία αρχείου  Ολα τα τρέχοντα θέματα και τα μεγάλα έργα που έχουν σχέση με το 5ο ΣΕΣ-ΕΣΠΑ, το 6ο ΕΣΠΑ και την δίκαιη μετάβαση συζητηθηκαν στη συνεδρίαση του άτυπου συντονιστικου οργάνου των φορέων της Π.Ε Φλώρινας, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

5 ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΟΦ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΡΕΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ

Εικόνα
Με 5 αθλητές θα συμμετέχει ο ΑΟΦ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βορείων αγωνισμάτων Χιονοδρομίας Ανδρών-Γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί στο OBESRDORF της Γερμανίας από 22 Φεβρουαρίου έως και 7 Μαρτίου 202. Η Λαδοπούλου Βούλα, η Τίτα Νεφέλη, η Έλενα Ιωάννου, ο Αντωνιάδης Άγγελος και ο Αθανάσιος Γάστης είναι οι αθλητές που θα συμμετεχουν στην Εθνική Αποστολή μεω5 τεχνικούς – συνοδούς.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΕ Τ.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε κοινότητες του Δήμου Φλώρινας θα πραγματοποιήσουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου κλιμάκιο θα βρίσκεται στην κοινότητα Δροσοπηγής και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 στην κοινότητα Αρμενοχωρίου. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν στις 9:00 π.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 12:00 μ., στους χώρους των κοινοτικών ιατρείων και μπορούν να προσέλθουν και κάτοικοι γειτονικών κοινοτήτων .

ΔΩΡΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΑΠΟ ΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΦΛΏΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες του Τμήματος νοσηλευτικής του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας δώρισε ο Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Φλώρινας Διμάκης Κωνσταντίνος. Σε ευχαριστήριο της η Διευθύντρια του ΕΠΑΛ κ.Μακατσωρη επισημαίνει "Η ευγενική αυτή προσφορά μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας.Επίσης ευχαριστούμε τη μαθήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής Τράικου Μελπομένη η οποία εργάζεται στο νοσοκομείο".

ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Εικόνα
Με το σύνθημα "Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία | Όχι στα πειθαρχικά συμβούλια | Όχι στη μείωση των εισακτέων. Δεν κάνουμε βήμα πίσω!" η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας συμμετέχει στο  συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων αύριο   Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στη  13:00 στην Κεντρική Πλατεία Γ. Μόδη (Κανόνια). Σε ανακοίνωση κάλεσμα της η Νομαρχιακή Επιτροπή καλεί όλου να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο ενάντια στο Νομοσχέδιο της Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη που εισάγει την πανεπιστημιακή αστυνομία και τα πειθαρχικά συμβούλια, μειώνει τους εισακτέους και κλείνει πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Περιφέρεια.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΑΕΦ

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών Ν. Φλώρινας   και η Πρόεδρος Κουρεμένου Ειρήνη είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν την πραγματοποίηση επιστημονικού Συνεδρίου στη Φλώρινα ύστερα από αποδοχή σχετικής πρότασης που υποβλήθηκε στο φορέα «Ελλάδα 2021» στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση του 1821. Το Συνέδριο, με τίτλο «Οι κοινωνικοί μετασχηματισμοί του 20 ου αιώνα και η επίδρασή τους στη Δυτική Μακεδονία», θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2021 στη Φλώρινα, στο χώρο του Πρότυπου Δημοτικού Σχολείου. Στην συνοπτική περιγραφή της πρότασης περιλαμβάνεται: η διερεύνηση των κοινωνικών μετασχηματισμών και η επίδρασή τους στην ιστορία, την εκπαίδευση, το δίκαιο, την κοινωνία, τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

Εικόνα
Στην πορεία των αρδευτικών έργων, των αναδασμών αλλά και των προτάσεων της Π.Ε. Φλώρινας αναφέρθηκαν στον απολογισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Άμπας υπογραμμίζοντας πως η ενίσχυση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, αποτελεί την αφετηρία για την ομαλή μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή και τη διέξοδο του ενεργού κοινωνικού ιστού της περιοχής από την ανεργία. Όπως ανέφεραν το Αρδευτικό Φλώρινας είναι διαδικασία Δημοπράτησης, το Αρδευτικό Παρορίου Δημοπράτηση και Διαδικασίες Σύμβασ η, το Αρδευτικό Αμυνταίου Ωρίμανση μελετών, το Αρδευτικό Πρεσπών Διαδικασίες Σύμβασης και το Αρδευτικό Ν/Α Φλώρινας Ωρίμανση μελετών. Για τους αναδασμούς ανέφεραν τα έργα που προβλέπονται να υλοποιηθούν ή υλοποιήθηκαν βάσει μελετών τα οποία είναι Ισοπεδώσεις ώστε τα αγροτεμάχια να έχουν επιφάνεια κατάλληλη για καλλιέργεια, Διάνοιξη νέων δρόμων, Κατασκευή σωληνωτών οχετών με πλαστικούς σωλήνες και διαβάσεων και διάνοιξη στραγγισ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Τη διαδικασία πιστοποίησης αγροτικών πρώτων υλών και τελικών προϊόντων που παράγονται στη Δυτική Μακεδονία και έχουν τα κατάλληλα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ξεκινά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη Γιώργου. Η πιστοποίηση αφορά τα προϊόντα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, μεταξύ των οποίων προϊόντα λεβάντας (αιθέριο έλαιο, ανθόνερο, ξηρή δρόγη) αλλά και παράγωγα αυτών (φυτοθεραπευτικά σκευάσματα, φυσικά καλλυντικά).

Ε.Κ. Φ. : ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΟΕΚ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 μπορούν οι δανειολήπτες του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση ώστε, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους, βάσει της υπουργικής απόφασης 52246/3173/26.01.2018. Σύμφωνα με νέα απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021. Σκοπός της απόφασης είναι να συμπεριληφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δανειολήπτες στις ευνοϊκές ρυθμίσεις.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΧΛΑΔΑΣ

Εικόνα
Η ομαλή λειτουργία τους ΑΗΣ Μελίτης και των εξορυκτικών δραστηριοτήτων γύρω από την Αχλάδα, οι αποζημιώσεις από τις απαλλοτριώσεις, η δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου από την κοινότητα Αχλάδας, η προοπτική μετεγκατάστασης του οικισμού καθώς και θέματα που αφορούν την απασχόληση και την καθημερινότητα των κατοίκων, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του Βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αχλάδας Αντωνιάδη Πέτρο.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Με το μήνυμα "Η δύναμη μας είσαι εσύ" το  Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  προσκαλεί κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να συνταχθεί μαζί του ως μέλος, για να συνδράμει το ανθρωπιστικό έργο του. Τα εγγεγραμμένα μέλη του Ερυθρού Σταυρού: · Αποκτούν ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης και σύνδεσης, με την ένταξή τους στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση παγκοσμίως. · Συνεισφέρουν άμεσα οικονομικά, με τα ποσά της εγγραφής και συνδρομής τους, στην προσπάθεια του Ερυθρού Σταυρού για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. · Εφόσον το επιθυμούν, μπορούν επίσης να παρέχουν εθελοντικά υπηρεσίες σε ένα ευρύτατο φάσμα αναγκών, ανάλογα με τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους. · Αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, τόσο σε περιφερειακό (Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας) όσο και σε κεντρικό επίπεδο (Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο) και συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων, εμπλουτίζοντας την προοπτική του Ερυθρού Σταυρού.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΤΑ ΒΑΛΤΟΝΕΡΑ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με θέμα «Καθίζηση εδάφους στα Βαλτόνερα Φλώρινας" , κατεθεσαν οι Βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, Προέδρου Κόμματος και Βουλευτής Λάρισας και Κωνσταντίνος Χήτας, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ ΛΚΔΜ

Εικόνα
Τα θέματα που αφορούν την ενεργειακή ζώνη Αμυνταίου – Φλώρινας συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης του Βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη με τον διευθυντή του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (Λ.Κ.Δ.Μ), Νίκου Αντώνιο.

ΔΥΟ ΑΓΡΟΤΟΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ Ο ΒΟΚΕΡΙΑΣ 551 ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ(Video)

Εικόνα
Τοποθετηκαν σήμερα δύο πλήρεις Αγροτομετεωρολογικοι σταθμοί από τον Α.Σ "Βοκερίας 551" στο Μανιάκι και στο Φαράγγι με την καθοδήγηση του Επιμελητηριου Φλώρινας και με την χρηματοδοτησή μέσω προγράμματος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της ΜΚΟ "Αποστολή" όπου κάνοντας πράξη την περιφερειακή ανάπτυξη ενισχύει επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς στην περιφέρεια.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : "ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΧΩΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ

Εικόνα
Επιτόπια επίσκεψη σε περιοχές όπου σχεδιάζονται καινοτόμες δράσεις, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης με τους αναπληρωτές καθηγητές του τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ Παρταλίδου Μαρία και Κωτσόπουλο Θωμά.

ΣΥΛΛΗΨΗ 51ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Για κατοχή ναρκωτικών συνελήφθη 51χρονος στην Καστοριά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν -9- δισκία χαπιών, που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΕΒ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Άμεση ήταν η απάντηση του Υφυπουργού. Ιωάννη Οικονόμου, στην ερώτηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη για τη θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων των ΤΟΕΒ. Όπως αναφέρει θέμα ημερών είναι η παράταση των Διοικητικών Συμβουλίων διότι λόγω κορωνοϊού δεν μπορούν να γίνουν συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις για τη διενέργεια εκλογών λόγω λήξεως της θητείας. Ομοίως και για λόγους αποφάσεων που χρήζουν σύγκληση Γενικής Συνέλευσης.

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΊΟΥ "ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"

Εικόνα
Παράταση δόθηκε στις εγγραφές στο Μοριοδοτούμενο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Ψυχολογία για Όλους» από τον Δήμο Αμυνταίου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο Δήμος Αμυνταίου διοργανώνουν μοριοδοτούμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα που απευθύνεται στους δημότες και έχει ως σκοπό να τους μυήσει στον κόσμο της Ψυχολογίας.

ΣΎΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΉΣ

Εικόνα
Οι επιπτώσεις της απαγόρευσης διέλευσης από τον συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβε η πολιτεία για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού (covid-19), συζητήθηκαν σε ύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Ιωάννη Κιοσέ.