Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 11, 2016

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΕΩΝ

Εικόνα
Το Τμήμα Τροχαίας Φλώρινας, με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας σε οδηγούς διανεμήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς στην πόλη της Καστοριάς, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΌΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΑΜΥΝΤΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΩΤΑ

Εικόνα
Τοπικό ντέρμπι το Σάββατο 17/12 στο ΔΑΚ Αμυνταίου, με τον Αμύντα να υποδέχεται (στις 18:00) τον Φιλώτα, σ΄ ένα παιχνίδι που πέρα των ιδιαιτεροτήτων του, έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες.

ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

Εικόνα
22:00, Πλατεία Γ. Μόδη, Χαιρετισμός και επίσημη έναρξη του εθίμου «Φωτιές Φλώρινας» από τον Δήμαρχο Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο.Δωρεάν διανομή παραδοσιακής φασολάδας, κρασιού και τοπικών εδεσμάτων. 24:00, Άναμμα φωτιών σε όλες τις γειτονιές της πόλης και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο:«Καλές Πρακτικές στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για την προαγωγή των διαπροσωπικών σχέσεων στο σχολείο και την πρόληψη κι αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στον σχολικό χώρο» την οποία συνδιοργανώνουν η Ε.Σ.Υ.Δ.Π. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, οι Σχολικοί Σύμβουλοι 1ης, 2ης, 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, η Σχολική Σύμβουλος 14ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Φλώρινας, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων και Αγγλικής γλώσσας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, τα μέλη Π.Ο.Δ.Π. της Π.Ε. Φλώρινας, η Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας και οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.

24 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΝΟΛΟΓΟ ΆΡΤΕΜΙΣ ΤΟΥΛΑΚΗ!

Εικόνα
Λονδίνο, Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Neustadt (Γερμανία), Daejeon (Ν. Κορέα) αλλά και Θεσσαλονίκη είναι μερικοί σταθμοί μέσα στην χρονιά του 2016, που η οινολόγος Άρτεμις Τουλάκη ένιωσε μια τεράστια οινολογική προσπάθεια, να δικαιώνεται. Κρασιά από διαφορετικά οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας, που φέρουν την οινολογική υπογραφή της Άρτεμις, κατέκτησαν μοναδικές διακρίσεις ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα κρασιά, από όλο τον κόσμο.6 χρυσά, 4 αργυρά, 4 χάλκινα μετάλλια, ενώ άλλα 10 κρασιά κατέκτησαν την πολύ τιμητική βαθμολογία - μεγαλύτερη από 90 pts- από τον παγκοσμίου φήμης αμερικάνο οινοκριτικό Robert Parker.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑ ΧΑΡΗ, ΠΡ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Στις αρχές του 2015, σε μια κρίσιμη για την χώρα και την κοινωνία πολιτική και οικονομική συγκυρία, δέχθηκα πρόταση από τους ΑΝΕΛ και αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική, ως ενεργός πολίτης αλλά και ως νέος άνθρωπος, βιώνοντας την αγωνία και τις δυσκολίες της γενιάς μου και της περιοχής μου, πιστεύοντας ότι μέσα από ένα τέτοιο πολιτικό εγχείρημα, θα μπορούσα να υπηρετήσω δράσεις, πρωτοβουλίες και πολιτικές, ικανές να υπηρετήσουν την παραγωγική ανασυγκρότηση και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της χώρας.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στολίζουμε το Νέο Πάρκο Φλώρινας με κατασκευές, ζωγραφιές και δημιουργίες βασισμένες στη φαντασία και στη δημιουργικότητα των παιδιών! Με την καθοδήγηση των υπεύθυνων του ARTSΤUDIO, τα στολίδια μας δίνουν χρώμα και ζωή στο δέντρο των ευχών, το οποίο περιμένει τους μικρούς του φίλους να γεμίσει με τις πολύτιμες ευχές τους! Παράλληλα, κατασκευάζουμε στολίδια και για το σπίτι μας, για ακόμα πιο χαρούμενες γιορτές!!!

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η Φλώρινα… βράζει!!! Μέσα στο κρύο του χειμώνα τα καζάνια του Δήμου Φλώρινας ανοίγουν τις πόρτες τους για να προσφέρουν ζεστασιά, τσίπουρο, κρασί, εδέσματα και πάνω από όλα την τοπική φιλοξενία, κάτω από τους ήχους των χάλκινων της Φλώρινας. Μια παραδοσιακή γιορτή ανοιχτή σε όλους τους Φλωρινιώτες και τους επισκέπτες!!!

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΞΥΛΙΝΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σας προσκαλούμε την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016, και ώρα 11:30π.μ., στην εναρκτήρια εκδήλωση του Δήμου Φλώρινας και του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου μας, για τη λειτουργία του Ξύλινου Χωριού. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα υπάρξει και ενημέρωση μαθητών για τις δράσεις που θα γίνουν στο Ξύλινο Χωριό.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το Ξύλινο Χωριό του Δήμου Φλώρινας είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του στους επισκέπτες στο Νέο Δημοτικό Πάρκο Φλώρινας. Πλήθος εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν και φέτος από το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φλώρινας σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους, δίνοντας μια επιπλέον νότα χαράς και αισιοδοξίας στο γιορτινό χριστουγεννιάτικο κλίμα.

ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ

Εικόνα
Σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου  2016 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:00πμ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: ‹‹ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΠΑ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ (ΕΠΑΛΘ)2014-2020››

Εικόνα
Απαντώντας στην ερώτηση με αριθμό 630/24-10-2016, την οποία κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Γιάννης Αντωνιάδης ‹‹Πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΠΑ) και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ)2014-2020››

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ENERGYNET ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διοργανώσει το Συνέδριο Κλεισίματος ως Επικεφαλής εταίρος της Διασυνοριακής πράξης «ENERGYNET». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Αίθουσα συνεδρίων – Νέο πάρκο, κατά το διάστημα 16 – 18 Δεκεμβρίου 2016.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το Σάββατο στις 17 Δεκεμβρίου 2016 στις 7:30 μ.μ., στην αίθουσα εκθέσεων της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Αριστοτέλη, δοκιμάζουμε μοναδικά κρασιά και αποστάγματα από την ποικιλία Ξινόμαυρο.Κοντά μας το ΚΤΗΜΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ, ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ και το Οινοποιείο - Αποστακτήριο ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΡΤΣΑΛΗ.Μαγειρεύει για την Ακαδημία συνοδευτικά, ο σεφ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛΙΔΗΣ! Υ.Γ. Η χρονιά προμηνύεται συναρπαστική!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΩΤΣΗΣ" ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα

Ε.Κ.Φ.: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ Ε.Υ.Α.Θ.

Εικόνα
To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 5Κ/2016 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας ογδόντα (80) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε.).Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο Πίνακας Θέσεων

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΙΡΟΥ

Εικόνα
ΔΕΥΤΕΡΑ 19/12/2016 Αετός - Φιλώτας -Αμύνταιο - Αγ.Παντελεήμων ΚΑΠΗ ΑΕΤΟΥ 10:00 π.μ. ΚΑΠΗ ΦΙΛΩΤΑ 11:00 π.μ. ΚΑΠΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ 12:00 π.μ. ΚΑΠΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ 17:30 μ.μ.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΦΩΤΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 23 /12 / 2016 ΣΤΙΣ 22.00

Εικόνα
Στις 23 Δεκέμβρη, τη νύχτα που όλη η Φλώρινα γίνεται μια παρέα γύρω από τις φωτιές, νέοι καλλιτέχνες από την Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας και την πόλη της Φλώρινας σε συνεργασία με τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας, ανάβει τη δική της εικαστική φωτιά στο κτίριο του Λαογραφικού Μουσείου.

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

Εικόνα
Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση - αφιέρωμα στους Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, το διήμερο 10 και 11 Δεκεμβρίου 2016, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παραβρέθηκαν τέσσερις συνεταιρισμοί γυναικών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συνοδευόμενες από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρο Θεοδώρου και τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Δυτικής Μακεδονίας, περιφερειακό σύμβουλο Γρηγόρη Γιαννόπουλο.Αντιπροσωπεία γυναικών από τον Αγροτικό Βιοτεχνικό Συνεταιρισμό Γυναικών Αγίου Γεωργίου Γρεβενών, τον Συνεταιρισμό Γυναικών Κωσταραζίου, τον Αγροτικό Γυναικείο Συνεταιρισμό «ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΚΡΙΤΩΝ» και τον Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Άνω Καλλινίκης Φλώρινας «Πελαγονία» παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου με αντικείμενο την τόνωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την αγροτική ανάπτυξη και παράλληλα παρουσίασε στην έκθεσ

Ε.Κ.Φ.: ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Εικόνα
Εργασία κατά τις Κυριακές της περιόδου των εορτών των Χριστουγέννων (18 Δεκεμβρίου 2016) Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φλώρινας σας ενημερώνει σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές της Χριστουγεννιάτικης περιόδου και τα δικαιώματα των εργαζομένων και συγκεκριμένα για τα εξής:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΩΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΡΓΟ «REGIO-MOB»

Εικόνα
Το Διαπεριφερειακό έργο REGIO-MOB (Interregional Learning towards Sustainable Mobility in Europe: the REGIO-MOB Experience), στο οποίο η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με φορέα υλοποίησης το ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ συμμετέχει ως εταίρος, εγκρίθηκε στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του Προγράμματος συνεργασίας INTERREG Europe και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΡΤΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΜΕΑ

Εικόνα
Από το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας γνωστοποιείται ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο Δ24α/ΓΠοικ.56479/1308/06-12-2016 (ΑΔΑ 7ΦΤΔ465Θ1Ω-ΦΨ1) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ξεκινάει η έκδοση και η ανανέωση των Δελτίων Μετακίνησης ΑμEΑ για το έτος 2016. Ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων ορίζεται η 12η Δεκεμβρίου 2016 και λήξη η 31η Ιανουαρίου 2017 .

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Καλούνται οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Φλώρινας να παρακολουθήσουν το Βιωματικό Σεμινάριο Φυσικής Αγωγής, με θέμα:«Παραδοσιακοί Χοροί στο Σχολείο» το οποίο διοργανώνει, ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δράμπης Κωνσταντίνος και εισηγούνται οι:

ΜΕ ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 2 ταινίες  "ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ" και "THE BACHELOR" συνεχίζονται οι προβολές ταινιών από τη Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.

ΣΤΙΣ 9 ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΛΟΓΩ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ

Σας γνωρίζουμε ότι την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου  2016 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:00πμ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ "ΞΥΛΙΝΟ ΧΩΡΙΟ" ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ανοίγει τις πύλες του ο «Ξύλινο Χωριό» που θα λειτουργήσει για ακόμα μια χρονιά στην πόλη της Φλώρινας κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το «Ξύλινο Χωριό» θα λειτουργήσει από την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016, μέχρι και το Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2017, εντελώς δωρεάν.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΑΝΑΒΟΥΝΕ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Πυρετωδώς προετοιμάζονται οι γειτονιές της Φλώρινας για την αναβίωση του πατροπαράδοτου εθίμου το άναμμα των Φωτιών που αναβιώνει το βράδυ της 23ηςΔεκεμβρίου στις γειτονιές της Φλώρινας προκειμένου να ζεστάνουν το Χριστό που γεννάτε αλλά και τις καρδιές των κατοίκων και των επισκεπτών.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 28 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΕΝΑΣ 30ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ 19 ΧΡΟΝΗ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Για κατοχή και μεταφορά πάνω από 28 κιλών ακατέργαστης κάνναβης συνελήφθησαν δύο Έλληνες  σε περιοχή της Καστοριάς .Οι δυο ημεδαποί, ένας 30χρονος άνδρας και μια 19χρονη γυναίκα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας για τη στήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας συμμετέχοντας στη κοινωνική δράση «Προσφορά Αγάπης και Αλληλεγγύης» που διοργανώνει η Δημοτική Κοινότητα Φλώρινας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ "Η ΕΛΠΙΣ"

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ», εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον κ. Χ. Γ. για την προσφορά στον Σύνδεσμο μας του ποσού των εβδομήντα πέντε ευρώ (75 €) στην μνήμη του Νικόλαου Καράντζα. Με τιμή Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Σωτήρης Θ. Βόσδου Μιχάλης Ε. Χάτζιος

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε την Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Παύλος Χρηστίδης. Ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας κ. Αντωνιάδης Αναστάσιος και τα παριστάμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενημέρωσαν τον κ. Χρηστίδη για τις δραστηριότητες της Λέσχης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα, σε σχέση με τη φορολόγηση και τον ΕΝΦΙΑ.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Αναλογιζόμενοι τα σκληρά μέτρα που θα εφαρμοστούν από τη Νέα χρονιά στο ασφαλιστικό, το φορολογικό καθώς και η αύξηση του κόστους παραγωγής, συν τα προβλήματα που έχουμε με τον ΕΛΓΑ (Δεν έχουν γίνει εκτιμήσεις, δεν έχουν βγει πορίσματα παρ’όλο που τελειώνει η χρονιά), καλούμε τους αγρότες στις επάλξεις του αγώνα για την επιβίωση μας.

ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ Γ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά την Οικογένεια Βασιλείου Στάιου, για τη δωρεά πενήντα ευρώ (50 €), στη μνήμη του παλαιού μέλους του Συλλόγου μας, Νικολάου Καράντζα.Ευχόμαστε μαζί της «υπέρ μακαρίας μνήμης και αναπαύσεως της ψυχής του δούλου του Θεού Νικολάου». Ευχαριστούμε. Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, Η ΔΕΗ ΚΑΙ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ σας προσκαλούν στην 4η ¨ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ¨ την Παρασκευή 16/12 στην αίθουσα ΦΙΛΛΙΠΟΣ

Εικόνα
Η μουσική δεν έχει σύνορα, γλώσσα, κώδικες και κανόνες. Η μουσική υπάρχει παντού και υπάρχει για όλους.Συνεπής στο ετήσιο ραντεβού του με το φιλόμουσο κοινό της περιοχής, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε συνδιοργάνωση με τη ΔΕΗ έχει προγραμματίσει μία ακόμα μουσική εκδήλωση του θεσμού «Συνάντηση Χορωδιών».Φέτος η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ΦΙΛΛΙΠΟΣ (Λέσχη Αξιωματικών Κοζάνης) την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα.

Ε.Κ.Φ.: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ 12 ΜΗΝΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ 4.000 ΘΕΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, -

Εικόνα

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι αναρτήθηκε στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr , στην ενότητα «Προγράμματα Απασχόλησης – Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα» ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων Ανέργων του «Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 34 Δήμους (Επιβλέποντες Φορείς) θύλακες υψηλής ανεργίας – Β΄ Φάση, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων, για 6.339 θέσεις πλήρους απασχόλησης (Α΄ Κύκλος)», ύστερα από σχετική Απόφαση της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ καθ. Μ. Καραμεσίνη. Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Επιτυχόντων Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Επιλαχόντων Οριστικός Πίνακας Απορριφθέντων

ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΝΑ' ΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΕΔΩ"

Εικόνα
Την Τετάρτη 14-12-2016 στο «Οδός Ονείρων», ώρα 8:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μια ακόμα βραδιά ποίησης από τη γνωστή παρέα, με τίτλο: «ΝΑ’ ΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΕΔΩ».

ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ 2 ΝΕΑΡΩΝ ΑΡΚΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Το απόγευμα της 4ης Δεκεμβρίου έκαναν την επανεμφάνισή τους οι 2 νεαρές αρκούδες (πιθανότατα από την ίδια γέννα) στην περιοχή «Πέτρα» Καστοριάς κοντά στον αστικό ιστό της πόλης. Τα 2 αυτά ζώα ήταν ξανά στην επικαιρότητα και πριν λίγες εβδομάδες οπότε και εμφανίσθηκαν στην παιδική χαρά στην παραλίμνια είσοδο της πόλης της Καστοριάς.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
εικόνα αρχείου Δύο Έλληνες, 22 και 23 χρονών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνέλαβαν στην Φλώρινα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους ανωτέρω βρέθηκαν στην κατοχή του 22χρονου μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, οι οποίες και κατασχέθηκαν, ενώ σε νομότυπη έρευνα που έγινε στην οικία του 23χρονου στην Φλώρινα βρέθηκαν -4,5- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και -1- μεταλλικός τρίφτης, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 10 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις  15:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης).

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ TAP ΕΙΧΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους του TAP στη Δυτική Μακεδονία και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας Bonatti J&P Αvax, Μιχάλη Γκοσλιόπουλο και Στέφανο Λαμπαδάρη, είχε το πρωί της Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου σας προσκαλεί στη χριστουγεννιάτικη συναυλία με τίτλο «Και επί γης ειρήνη…», που διοργανώνει σε συνεργασία με τη Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Φλώρινας «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» την Παρασκευή, 16.12.2016, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας στις 7 μ.μ. και την Τρίτη, 20.12.2016, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου στις 7 μ.μ. Η παρουσία σας αποτελεί για μας ιδιαίτερη τιμή.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ

Εικόνα
Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη συναντήθηκαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Θεοδώρου και ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, περιφερειακός σύμβουλος, Γρηγόρης Γιαννόπουλος, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης με αντικείμενο τα προβλήματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα στην Δυτική Μακεδονία, αλλά και τη λειτουργία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.

ΓΕΩΤΕΕ/Π.Δ.Μ.: Διοργάνωση εσπερίδας με θέμα «Βέλτιστες πρακτικές στη χρήση φυτοπροστατευτικών ουσιών και προστασία υδάτων»

Εικόνα
Το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ) σε συνεργασία με τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Κοζάνης, το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα: «Βέλτιστες πρακτικές στη χρήση φυτοπροστατευτικών ουσιών και προστασία υδάτων»

ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει ότι: • Από την Παρασκευή 16.12.2016 θα καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2016 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά την Οικογένεια Τσάδαρη Γεωργίου, για τη δωρεά πενήντα ευρώ (50 €), στη μνήμη του φίλου του και παλαιού μέλους του Συλλόγου μας, Νικολάου Καράντζα. Ευχόμαστε μαζί της «υπέρ μακαρίας μνήμης και αναπαύσεως της ψυχής του δούλου του Θεού Νικολάου». Ευχαριστούμε. Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΤΕΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΕΠΑ

Εικόνα
Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τη ζήτηση υπολειμματικής βιομάζας του καλαμποκιού η οποία θα υπάρξει από τη ΔΕΤΕΠΑ (Τηλεθέρμανση Αμυνταίου) στο άμεσο μέλλον, διοργανώνει η ΔΕΤΕΠΑ σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αμυνταίου (ΑΣΕΠΑ). Η ΔΕΤΕΠΑ σχεδιάζει να κατασκευάσει μονάδα παραγωγής θερμικής ενέργειας που θα λειτουργεί με σύγκαυση βιομάζας (υπολείμματα καλαμποκιού, ξυλώδη βιομάζα κτλ) με σκοπό την παροχή θερμότητας στο δίκτυο της Τηλεθέρμανσης.