Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 27, 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εικόνα
Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 01/06/2018 και ώρα 12 το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Φλώρινας (Μεγαρόβου 15- Φλώρινα ) στην παρουσίαση δικτύωσης των ελεύθερων επαγγελματιών με την εκπαίδευση και ομιλητή τον κ. Κων/νο Κωνσταντόπουλο- Γεν. Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας. Με εκτίμηση Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΑΡΚΟΥΔΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΤΗΣ "ΕΚΟΒΕ" ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗ ΔΡΟΣΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΝΑΣ

Εικόνα
Το απόγευμα της 29ης Μαΐου 2018, Δασοφύλακας της Δ/νσης Δασών Φλώρινας, κάτοικος της Τ.Κ. Δροσοπηγής, κάλεσε το τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας προκειμένου να αναφέρει ένα περιστατικό μιας αρκούδας μαζί με δύο αρκουδάκια στην αυλή ενός ακατοίκητου σπιτιού της Τ.Κ. Δροσοπηγής. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο τα μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της Δ/νσης Δασών Φλώρινας αφού ενημέρωσαν και τα αντίστοιχα μέλη της Καλλιστώ, του Αρκτούρου και της ΚΟΜΑΘ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ Τ.Κ. ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ

Εικόνα
Η θρησκευτική εμποροπανήγυρης της Τ.Κ. Αρμενοχωρίου στα πλαίσια εορτασμού της εορτής της ανακομιδής Λειψάνων Οσίου Ναούμ θα διεξάγεται στο με αριθμό 2878 γήπεδο Δημοτικής Έκτασης του κτηματολογίου της Τ.Κ. Αρμενοχωρίου του Δήμου Φλώρινας σύμφωνα με το συνημμένο σχεδιάγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας με αριθ. Πρωτ 1850/31-01-2018 και θέμα : ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ Τ.Κ. ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος της Πρακτικής Σκοποβολής, την 26 και 27 Μαΐου 2018, ο Σύλλογος Καταδρομέων Βορείου Ελλάδος διοργάνωσε διήμερο αγώνα Level ΙΙΙ, στο σκοπευτήριο Πενταλόφου.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε πως η ενημερωτική ημερίδα για την πορεία και τον προγραμματισμό των συγχρηματοδοτούμενων και εθνικών αναπτυξιακών προγραμμάτων στην πόλη της Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 01 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας. Στόχος των ημερίδων είναι η ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων και εθνικών αναπτυξιακών προγραμμάτων καθώς επίσης και για τον προγραμματισμό των προσκλήσεων και των ευκαιριών χρηματοδότησης νέων έργων στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

ΜΕ ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Οι προβολές της Λέσχης Πολιτισμού ολοκληρώνονται για την τρέχουσα κινηματογραφική περίοδο με την ταινία κινουμένων σχεδίων "Ένας Σκίουρος Σούπερ-Ήρωας 2" και την περιπέτεια με τον ανορθόδοξο υπερήρωα "Deadpool 2"!

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Η γιορτή λήξης όλων των χορευτικών ομάδων παιδιών και ενηλίκων του Τμήματος Εθνογραφίας και Χορού του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» θα γίνει την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, στις 11,30 π.μ. στην αίθουσα θεάτρου του συλλόγου. Τίτλος της φετινής γιορτής: «Ήρθε η άνοιξη, ήρθε το καλοκαίρι...». Στη γιορτή θα εμφανιστεί και η χορευτική ομάδα του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Φλώρινας. Σας περιμένουμε!!! – Είσοδος ελεύθερη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 05/06/2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ & ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ. ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ ΖΥΜΠΙΔΗΣ.

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των επίσημων εγκαινίων του, διοργανώνει διήμερες εκδηλώσεις Δημοσίου Διαλόγου για το Μέλλον της Ευρώπης.Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1 Ιουνίου και ώρα 7.00 μμ στο Αμύνταιο (Δημοτική Βιβλιοθήκη) και Σάββατο 2 Ιουνίου και ώρα 11.30 π.μ. στη Φλώρινα (Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, 7ης Νοεμβρίου 9).

ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

Ε.Κ.Φ. ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΒΕ Φλώρινας, ο Εμπορικός σύλλογος Φλώρινας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Φλώρινας ΔΕΗ, οι αντιπροσωπευτικότεροι φορείς της κοινωνίας των πολιτών στην περιοχή, αναλαμβάνουμε ενιαία δράση και συγκροτούμε μια νέα, ευρεία κοινωνική συμμαχία ενώνοντας τις δυνάμεις μας και συγκροτώντας ένα ευρύ μέτωπο στα πλαίσια της “Κοινωνικής Συμμαχίας” των τριτοβάθμιων οργανώσεων μας ενάντια σε ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΑΙΤΟΥΣΕΣ /ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» 2018-2019 ΘΕΜΑ: Πρόσκληση για τη δράση «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2018-2019»

Εικόνα
Αγαπητοί γονείς, Ενόψει της νέας πρόσκλησης για τη δράση «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής 2018¬2019» και με στόχο την έγκαιρη ενημέρωση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για όλους τους ενδιαφερόμενους, ώστε να ανταποκριθούν καλύτερα στον οικογενειακό προγραμματισμό τους, παραθέτουμε τα σημαντικότερα από τα έγγραφα που θα πρέπει να συμπεριληφθούν κατά την υποβολή της αίτησή σας.

ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Εικόνα
Επεκτάθηκε και στην πόλη της Καστοριάς, ο θεσμός της αστυνόμευσης με τη χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων. Τη συγκεκριμένη δράση, έχει στελεχώσει επιλεγμένο αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς.Οι τέσσερις  αστυνομικοί που απαρτίζουν τη νέα αυτή ευέλικτη αστυνομική δομή, θα κινούνται από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ στους δρόμους της πόλης, καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.Η συγκεκριμένη αστυνόμευση στοχεύει στην αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση τόσο των πολιτών, όσο και των επισκεπτών της πόλης της Καστοριάς, ενώ ενισχύεται η εμφανής αστυνομική παρουσία και δράση, με αποτέλεσμα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και των τουριστών.

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 8Χ8 ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ 26-05-2018 Α.Τ. ΝΙΚΗΣ – Τ.Σ.Φ./Α.Τ. ΠΡΕΣΠΩΝ: 3-6 6΄ ΜΟΥΣΙΑΣ ΘΩΜΑΣ (Τ.Σ.Φ./Α.Τ. ΠΡΕΣΠΩΝ): 0-1 7΄ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Α.Τ. ΝΙΚΗΣ): 1-1 15΄ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Τ.Σ.Φ./Α.Τ. ΠΡΕΣΠΩΝ): 1-2 16΄ ΤΣΑΠΚΙΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ (Α.Τ. ΝΙΚΗΣ): 2-2 28΄ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (Τ.Σ.Φ./Α.Τ. ΠΡΕΣΠΩΝ): 2-3 36΄ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Τ.Σ.Φ./Α.Τ. ΠΡΕΣΠΩΝ): 2-4 40΄ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Τ.Σ.Φ./Α.Τ. ΠΡΕΣΠΩΝ): 2-5 44΄ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Α.Τ. ΝΙΚΗΣ): 3-5 54΄ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Τ.Σ.Φ./Α.Τ. ΠΡΕΣΠΩΝ): 3-6

ΤΕΛΕΣΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΥΠΕΡ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

Εικόνα
Tέλεση Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως του βασιλέως Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου και των συν αυτώ μαρτυρικώς πεσόντων ηρωικών υπερασπιστών της Πόλεως κατά την Άλωση του 1453. Τρίτη, 29 Μαΐου 2018, ώρα 8,30 μ.μ. – Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Φλωρίνης – (παρεκκλήσιο της Αγίας Υπομονής) Η Αγία Υπομονή ήταν η αυτοκράτειρα Ελένη Δραγάτση – Παλαιολόγου (Σερβίδα), σύζυγος του αυτοκράτορα Μανουήλ Β’ Παλαιολόγου και μητέρα του Κων/νου Παλαιολόγου (του της Αλώσεως) που τα τελευταία 40 χρόνια της, τα έζησε ως μοναχή. Εκοιμήθη πριν την Άλωση.

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στην Κοζάνη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα πέντε Εργατικά Κέντρα της Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, των επιμελητηρίων, των συνταξιούχων και των λοιπών κοινωνικών φορέων & συλλόγων της περιφέρειας. Μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση των φορέων την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και ώρα 11:00 στην πλατεία της Κοζάνης.Σκοπός αυτής της κίνησης είναι η δημιουργία μιας νέας ευρείας κοινωνικής συμμαχίας ενάντια σε ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ & ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ. Σε συνέχεια της παραπάνω απόφασης καλούμε τα σωματεία μέλη μας, τους άνεργους και τους συνταξιούχους να ενώσουμε τις φωνές μας στο συλλαλητήριο.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΒΙΑΣ ΓΟΝΕΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Η ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με αφορμή το περιστατικό βίας σε σχολείο της Φλώρινας όπου γονέας μαθητή βιαιοπράγησε κατά Διευθυντή σχολείου, το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας που συνεδρίασε εκτάκτως, αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το ψήφισμα αυτό με το οποίο δηλώνει ότι καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες απ’ όπου και αν προέρχονται. Θεωρεί ότι τα όποια προβλήματα δεν λύνονται με τέτοιου είδους πράξεις βίας. Η χρήση βίας, ειδικά μέσα σε σχολικό χώρο, είναι απαράδεκτη. Η επιλογή της βίας ως μεθόδου επίλυσης των όποιων προβλημάτων είναι καταδικαστέα σε κάθε περίπτωση.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σας ανακοινώνουμε ότι τηνΤρίτη 29 Μαΐου 2018από 9:00 π.μ. έως 1:30 μ.μθα παρευρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου Συνεργείο Αιμοληψίας του Κρατικού Νοσοκομείου Φλωρίνης για όσους επιθυμούν να δώσουν αίμα. Ως γνωστόν εδώ και χρόνια η Εκκλησία Αμυνταίου διατηρεί Τράπεζα Αίματος, που ενισχύεται από εθελοντές αιμοδότες της πόλεως και των περιχώρων και εξυπηρετεί τις προκύπτουσες ανάγκες της περιοχής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι αναρτήθηκαν σήμερα, 24.05.2018, τα προσωρινά Μητρώα Δικαιούχων και Παρόχων και οι προσωρινοί Πίνακες Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2018.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 17 θέματα στη ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Τετάρτη 30 Μαίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας Η συνεδρίαση θα γίνει στις 5:00 το απόγευμα  στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης).

Ε.Κ.Φ. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 6Κ/2018 ΓΙΑ 588 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκε η 6Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 17/22.5.2018/τ. ΑΣΕΠ ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων ογδόντα οκτώ (588) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μετά την επιτυχημένη επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου μας στην Πάφο συναποφασίστηκε η δημιουργία τουριστικού πακέτου από την Φλώρινα προς την Πάφο και αντίστροφα. Στο πακέτο περιλαμβάνεται και ο θρησκευτικός τουρισμός. Πιστεύουμε ότι ανάλογες ενέργειες ενδυναμώνουν την τοπική οικονομία και αναδεικνύουν την περιοχή μας ως τουριστικό προορισμό.

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΚΗ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΣΤΟΝ 4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Α' ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Εικόνα
Το 1ο βραβείο του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ιστορικού Ντοκιμαντέρ, στην κατηγορία "Μαθητικά Ντοκιμαντέρ Α' βάθμιας Εκπαίδευσης", με το ντοκιμαντέρ "Μεβλίτ" κατεκτησαν οι μαθητές του Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Φλώρινας υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους Κικης Αμαραντιδου. Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιονίου Πανεπιστημίου και την Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία» με θέμα «Προσεγγίζουμε βιωματικά το παρελθόν: Αφηγήσεις (μαρτυρίες) από την οικογενειακή, την τοπική και τη σύγχρονη εθνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία».

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας κατά την συνεδρίαση της 24ης/5/2018 αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων, μελών του Δ.Σ.Φ. από την άσκηση τωνκαθηκόντων τους, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, ημέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας. OΔικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας εκφράζει την αντίδρασή του απέναντι στην συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας σε βάρος εργαζομένων, επαγγελματιών, συνταξιούχων.