Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 19, 2015

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Εικόνα
Μια μέρα στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας ,την Κυριακή  26/4με την Καθημερινή ,αρθρο του Σάκη Ιωαννίδη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή κ. Αντωνιάδη σχετικά με την «Στρεμματική αποζημίωση ροδακινοπαραγωγών»  Σχετ: Η ερώτηση 368/2- 3- 2015. Η χορήγηση αποζημιώσεων στους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών που επλήγησαν από την κρίση στην Ουκρανία, έγινε δυνάμει του Καν. (ΕΕ) 1408/2013 που επιτρέπει τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα παραγωγής γεωργικών προϊόντων όταν προκύπτει ανάγκη στήριξης των παραγωγών σε περιόδους ειδικών δυσχερειών.

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία δεκάδων κόσμου, αλλά και του δημάρχου Λευτέρη Ιωαννίδη, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής τα εγκαίνια της Έκθεσης Κοστουμιών του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, η οποία λειτουργεί στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, στο χώρο της παλιάς «Ρεγκίνα». Είναι μια όμορφη ιδέα της καλλιτεχνικής διευθύντριας του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Ελένης Δημοπούλου, με αφορμή το Φεστιβάλ «Ημέρες Θεάτρου» που θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουνίου.

ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 34ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Εναν 34χρονο ημεδαπό για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και έναν εκ των μεταφερόμενων για πλαστογραφία συνέλαβαν σε περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς. 

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Δύο ημεδαπούς 27 και 26 χρονών, σε διαφορετικές περιπτώσεις, συνέλαβαν στην Φλώρινα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΙΜΝΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ, ΓΕΡΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήριου Αδαμόπουλου απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο, για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών, από την Πέμπτη 30-04-2015 ώρα 12:00 το μεσημέρι, έως και Παρασκευή 12-06-2015 ώρα 12:00 το μεσημέρι στη λίμνη Ορεστιάδα στα λιμνοφράγματα Βασιλειάδας, Γέρμα και Βράχου.

40 ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΘΩΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 χωρίς τον Θωμά Δημητριάδη.Την ημέρα αυτή η οικογένειά του, οι συγγενείς, οι συνάδελφοι και οι φίλοι του θα παραστούν και θα προσευχηθούν στο μνημόσυνο, για την ανάπαυση της ψυχής του, που θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΑΜΜΟΧΩΡΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΓΙΑ ΑΠΑΤΗΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕΣΩ e-mail ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΛΙΕΥΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Εικόνα
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών, ενημερώνει τους πολίτες για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές απάτης, μέσω του διαδικτύου.

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΟΝΙΤΙΣΣΑΣΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ "Η ΕΛΠΙΣ"

Εικόνα
Ο Σύλλογος Μοναστηριωτών και των πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ», προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να συμμετέχουν στην Ιερά Πανύγηρι της Παναγίας Πελαγονίτισσας που θα τελεσθεί το διήμερο 25 & 26 Απριλίου 2015 στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Φλώρινας. Το Δ.Σ. του Συλλόγου

ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΣΒΗΣΕ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΚΑΙ ΒΓΕΣ ΣΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ"

Εικόνα
Στο Αμύνταιο σήμερα θα παρουσιαστεί  μια καθηλωτική θεατρική παράσταση για το διαδίκτυο και τις σχέσεις στην παιδική ηλικία με τίτλο "Σβήσε την οθόνη και βγες στης φαντασίας το μπαλκόνι» στο πλαίσιο των δράσεων για το ασφαλές διαδίκτυο. Η παρασταση θα παρουσιαστεί στις 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.

"ΜΑΘΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΠΗΡΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Εικόνα
Σπουδαίο μάθημα "Δημοκρατίας " και δημοκρατικού διαλόγου παρακολούθησαν σήμερα μαθητές του 3ου Γυμνασιου Φλώρινας, οι οποίοι  σύμφωνα με πληροφορίες,βρέθηκαν στην Βουλή στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομης.

48ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΨΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Για κλοπή συνέλαβαν έναν 48χρονο ημεδαπόστην Πτολεμαΐδα , αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας. Ο 48χρονος την προηγούμενη μέρα (22-04-2015) το απόγευμα κατόπιν εντολής άλλου ημεδαπού , εισήλθε σε εργοτάξιο που βρίσκεται στον χώρο του ορυχείου του νοτίου πεδίου ΑΗΣ Καρδιάς και αφαίρεσε ένα μηχάνημα έργων ιδιοκτησίας 40χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Αλβανίας (χρηματικής αξίας 117.000 €) .

ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 20ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Για ληστεία  συνέλαβαν έναν 20χρονο ημεδαπό σημερα (24-04-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κοζάνη, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης. Χθες (23-04-2015) τις βραδινές ώρες στην Κοζάνη, 20χρονος ημεδαπός, με την χρήση βίας, αφαίρεσε από 27χρονο ημεδαπό μικρό χρηματικό ποσό.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Εικόνα
Ανοιχτή σύσκεψη για την υγεία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή,  θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 και ώρα 10.30 π.μ.  στο Αμφιθέατρο του ισογείου στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΖΕΠ).

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Εικόνα
Τις Τοπικές Κοινότητες Ξινου Νερού, Πετρών και Αγίου Παντελεήμονος θα επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου  ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας κ. Γ. Αντωνιάδης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά το ζεύγος Κλειώς Μήρτσου - Τιερρή και Μάνου Τιερρή, για τη δωρεά διακοσίων ευρώ (200 €), εις μνήμη Θεοδώρου και Ασημούλας Βόσδου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με Θέμα: Πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014 που αφορά στους βοσκότοπους, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γ.Αντωνιάδης.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ-ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

Εικόνα
Με ειλικρινά μεγάλο ενδιαφέρον άκουσα την συνέντευξη της κας Ζεμπιλιάδου χθες στο ΔΙΚΤΥΟ. Η προσφιλής για ορισμένους τακτική του αποπροσανατολισμού χάριν εντυπώσεων, έκανε και πάλι την εμφάνισή της. Αναλώνεται η κα Ζεμπιλιάδου στον αν έγινε ή όχι παράτυπα η ματαίωση των διαγωνισμών, αλλά όχι στο αν έπρεπε να γίνει η ματαίωση!!! Δεν την ενδιαφέρει την κα Ζεμπιλιάδου αν οι όροι των διαγωνισμών είχαν ασάφειες και αοριστίες.

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΣΤΟ ΞΙΦΟΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ. ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η Ελληνική Ξιφασκία στρέφει το βλέμμα της, για ακόμα μία φορά, στη Φλώρινα. Και ο λόγος είναι η διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών στο Ξίφος Μονομαχίας αυτό το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Απριλίου 2015. Το «μεγαλύτερο» Ελληνικό Πρωτάθλημα με συμμετοχές που προβλέπεται να ξεπεράσουν τις 100 για τους Άνδρες και 60 για τις Γυναίκες, «ανεβαίνει» στα μέρη μας αφού η Ελληνική Ομοσπονδία αναγνωρίζει την οργανωτική ικανότητα και εμπειρία μας, ενώ σταθερά δίπλα μας και ο Δήμος Φλώρινας ως συνδιοργανωτής.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Διδασκαλία και αξιολόγηση των Αρχαίων Ελληνικών» διοργανώνει η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας. Η ημεριδα  θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27/4/2015 και ώρα17.45, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συμβουλίου Π.Ε Φλώρινας (στον ημιώροφο του Διοικητηρίου). 

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2. ΜΑΪΟΥ

Εικόνα
Αγαπητοί Συνάδελφοι, Δεδομένου ότι πλησιάζει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Μαΐου 2015, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα κάτωθι: Σύμφωνα με το νόμο, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Οι 10 ημέρες των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, όπως αναφέρονται στο νόμο είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. Κατ’ ακολουθία, ως ημέρα έναρξης δεν θα είναι η πρώτη Μαΐου, η οποία –κατά τα ειωθότα- θα καθοριστεί ως αργία με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά το Σάββατο, 2 Μαΐου. Αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι το Σάββατο, 9 Μαΐου 2015.

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΟΥΧΟΥΣ Η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Εικόνα
 Σήμερα θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με τα όσα ειπε σε συνέντευξη της στην πρωινή Εκπομπή του ΑΝΤ1 η Διευθύντρια Γ.Γραμματείας Εσόδων κ. Σεχπερίδου.

150 ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ(Φωτο-Video)

Εικόνα
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκπόνησε και θέτει άμεσα σε εφαρμογή ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο με την κωδική ονομασία «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων.

3ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς πραγματοποιεί τον 3ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Γυμνασίου όλων των ημερήσιων Γυμνασίων της Π.Ε. Καστοριάς την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ουΓυμνασίου Καστοριάς. Η έναρξη του Διαγωνισμού θα γίνει στις 9:00 και θα ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Τη διαδικασία μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, καθηγητές, μαθητές και όσοι το επιθυμούν. Έχουν δηλώσει συμμετοχή 46 μαθητές από όλα σχεδόν τα Γυμνάσια της Π.Ε. της Καστοριάς.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Ο καιρός φτιάχνει, η φύση ανθίζει και όλα είναι ιδανικά για μια βόλτα στη φύση. Σας προσκαλούμε στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης αυτή την Κυριακή 26 Απριλίου, ή την Κυριακή 3 Μαΐου για ένα ταξίδι στο πρόσφατο παρελθόν, με τη βοήθεια των φωτογραφιών που υπάρχουν στην έκθεση «Διαδρομές στην Ιστορία» στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Αφού θυμηθούμε τα βασικά ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Δυτικής Μακεδονίας στις αρχές του εικοστού αιώνα θα κάνουμε ένα μικρό περίπατο στο δάσος όπου θα απολαύσουμε το υπέροχο αλπικό τοπίο και παράλληλα θα συζητήσουμε για την πρόσφατη Ιστορία και το πώς συνδέονται τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου με το Γράμμο.

ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ "ΡΕΣΤΑ" ΤΟΥ Ο ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Εικόνα
Οι παίκτριες του Αμύντα αφού ξεπέρασαν εύκολα με 2-0 νίκες το σκόπελο του Εθνικού Κοζάνης , υποδέχονται με πλεονέκτημα έδρας, στην τελευταία φάση των πλει άουτ (το Σάββατο 25/4 στις 18:00) τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών, με την ομάδα που θα σημειώσει 2 νίκες, να καταλαμβάνει την 5η θέση στο πρωτάθλημα και παράλληλα το τελευταίο Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Κ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή κ. Αντωνιάδη Σχετ: Ερώτηση 830/16- 3- 2015 Σε απάντηση του Υπηρεσιακού Σημειώματός σας με το οποίο κοινοποιείται  η ανωτέρω σχετική ερώτηση με θέμα τα « σοβαρά προβλήματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από την υποχρηματοδότηση μέσω του εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσων», στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Δημοσίων Επενδύσεων , σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: 1 . Στο άρθρο 79 παρ. 2 του νόμου 4270/2014 (ΦΕΚ  Α' 143) προβλέπεται  σχετικά με τις πολυετείς υποχρεώσεις του ΠΔΕ ότι κάθε έτος ο Υπουργός Οικονομίας , Υποδομών , Ναυτιλίας και Τουρισμού , εκδίδει απόφαση περί του συνόλου των έργων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και της ανάληψης της συνολικής ετήσιας υποχρέωσης έναντι του Προυπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων.

ΨΉΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ Π.Ν.Π. ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΜΑ ΔΗΜΩΝ

Εικόνα
ΑΠΟΦΑΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ Του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας κατά την κατεπείγουσα συνεδρίασή του στις 23/4/2015, συζήτησε το θέμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η Κυβέρνηση υποχρεώνει τους ΟΤΑ Α’ βαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Εικόνα
Δυο αλλοδαπούς, 39 και 49χρονών, υπηκόους Αλβανίας, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη συνέλαβαν σε περιοχή της Καστοριάς αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΜΠΑΡΑΖ Α` ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ- ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ Β` ΚΑΙ Γ` ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Εικόνα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΩΝΩΝ ΜΠΑΡΑΖ  Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-04-2015 ΩΡΑ 4.30 μ.μ. ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ – ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤ/ΝΑ - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Ημερίδα με θέμα: '' Νεανική Επιθετικότητα '' (Σχολικός  Εκφοβισμός – Bullying) διοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,  ο ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης και η Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης. Η ημεριδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 στο αμφιθέατρο της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης, Φιλίππου Β' 26 και ώρα 18:00.

ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ: ΛΗΓΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 12 ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εικόνα
Την Δευτέρα 27.4.2015 λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε μηνών στους Δήμους της Χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι για το Δήμο Πρεσπών έχουν εγκριθεί 12 θέσεις πλήρους απασχόλησης που περιλαμβάνουν 1 Δασολόγο/Δασοπόνο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, έναν απόφοιτο ΤΕΙ ειδικότητας διοικητικού-λογιστικού, 6 άτομα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαφόρων ειδικοτήτων και 4 εργάτες γενικών καθηκόντων υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Εικόνα

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ.Δ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ:"ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΘ ΑΣΚΕΙ ΔΙΩΞΕΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ"

Εικόνα
Δεν συνηθίζω να κάνω δηλώσεις αλλά η πρωτοφανής υπόδειξη του προσώπου μου από τον πρόεδρο του ΕΚΘ, με την ταυτόχρονη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αλλά και η βαρύτητα του ατοπήματός του χρήζει απάντησης. Αναρωτιέμαι μετά από τόσα χρόνια εργασίας και συνδικαλισμού στον ιδιωτικό τομέα, αν η υποστήριξη στο δικαστήριο, ως μάρτυρας, δύο εργαζομένων, στην προκειμένη περίπτωση δύο μελών του ΔΣ του σωματείου της ΕΛΒΟ που διώκονται για την δράση τους από τον κ. Τσαραμπουλίδη, αποτελεί κάτι το μεμπτό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Κ.Θ.: "ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ...ΛΑΣΠΟΛΟΓΩΝΤΑΣ"

Εικόνα
Οι αγώνες του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΛΒΟ τους οποίους στήριζε πάντα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της εταιρίας είναι γνωστοί στους πολίτες όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της χώρας. Αγώνες πολυετείς σε μια προσπάθεια να αποτραπεί το «λουκέτο» στην μεγαλύτερη βιομηχανία που για χρόνια αποτελούσε την ατμομηχανή της ανάπτυξης και της οικονομίας στη Βόρεια Ελλάδα. Αγώνες που δώσαμε από κοινού οι εργαζόμενοι της εταιρίας, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι άνεργοι, οι φορείς της Θεσσαλονίκης, το συνδικαλιστικό κίνημα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 11 θέματα στην ημερήσια διάταξη του συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 23 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου. Η Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί  στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου  στις  19:00 το απόγευμα.

ΜΕ ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ "ΑΝΝΙΕ" ΚΑΙ "ΣΕ ΘΕΣΗ ΒΟΛΗΣ" ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με την προβολή δύο ταινιών συνεχίζονται απο το Σάββατο 25 Απριλίου οι προβολές της Κινηματογραφικης Λέσχης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.  Αυτή την εβδομάδα θα προβληθούν δύο ταινίες, η οικογενειακή ταινία "ANNIE" και η περιπέτεια δράσης "ΣΕ ΘΕΣΗ ΒΟΛΗΣ".

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΤΟ 9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Εικόνα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΡΑΣΗ LETS DO IT

Εικόνα

ΑΔΕΔΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Εικόνα
Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Φλώρινας σας καλεί στην ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας την ΠΕΜΠΤΗ 23 Απριλίου 2015και ώρα 19.00 μ.μ. με θέμα: ‘ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ’ με εισηγητή – ομιλητή τον  ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ ΜΕΛΟΣ της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ (κεντρικά).

ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Εικόνα
Η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Ζιώτα Χριστίνα μαζί με την κ. Χατζηπαυλίδου Λιάνα και τον κ. Τσώκα Ανδρέα επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλο στο γραφείο του την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΦΚ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΠΕΥΡΕΛΑΙΟ

Εικόνα
Ερωτηση προς τους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Οικονομικών με Θέμα: Πληρωμή του ΕΦΚ για το γεωργικό πετρέλαιο στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γ.Αντωνιάδης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Τ.Κ. ΑΧΛΑΔΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας, συναντήθηκε τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟ¨

Εικόνα
Η Τράπεζα Αίματος του ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ¨ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία. Συγκεκριμένα  τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 από 8:30 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι, θα γίνει αιμοληψία στο Ορ. Κυρίου Πεδίου  σε συνεργασία με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Εικόνα
Έως τις 27 Απριλίου οι πληρωμές των εφημεριών, τετράωρη στάση εργασίας των γιατρών την Παρασκευή. Έως τις 27 Απριλίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων γιατρών και νοσηλευτών μέρος των οφειλών για εφημερίες και υπερωρίες, των ετών 2012, 2013, 2014, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας. Το ποσό ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 28 είναι για εφημερίες γιατρών και 12 για υπερωρίες λοιπού προσωπικού.

Π.Ο.Ε.:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Εικόνα
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε), διοργανώνει την Τρίτη 19 Μαΐου 2015, ημέρα Μνήμης και Τιμής για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού δύο κεντρικές εκδηλώσεις. Μία στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη στις 18.30 και μια στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα στις 18.30.

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΔΕΣΣΑΣ-ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Εικόνα
Την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015 στην Έδεσσα, συνδιοργανώθηκε συνάντηση φορέων μετά από πρόσκληση του Βουλευτή ΄Εδεσσας του κ. Σηφάκη και του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Έδεσσας. Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι Δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής της Έδεσσας, κοινωνικοί φορείς, ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης.