Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 23, 2023

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΣΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ

Εικόνα
Εκδήλωση με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για το δασικό πλούτο, την υπεράσπιση της ζωής του λαού» διοργανώνει το ΚΚΕ την Παρασκευή 28 Απρίλιου. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7:30 μμ στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Φλώρινας, με Ομιλητή το μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ Στολτίδης Νόντας. Θα κάνουν παρεμβάσεις η Αγγέλου Ασημίνα υποψήφια Δήμαρχος Φλώρινας και ο Αλεξίου Βαγγέλης υποψήφιος βουλευτής Φλώρινας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς διοργανώνει το Σάββατο 29 Απριλίου η Νομαρχιακή Επιτροπή Καστοριάς ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Η εκδήλωση θα γίνει στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ενυδρείου Καστοριάς. Θα χαιρετήσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Επίτιμος Δημότης Καστοριάς Κώστας Αρβανίτης.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η 48η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Με τη συμμετοχή Ελληνικών και ξένων γουνοποιητικών επιχειρήσεων, ανοίγει σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου, τις πύλες της στην Καστοριά η 48η Διεθνής Έκθεσης Γούνας Καστοριάς. Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας (ΕΟΓ) και του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», Άκης Τσούκας, "η Καστοριά, είναι το μοναδικό παραγωγικό κέντρο γούνας του δυτικού κόσμου και το Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, θα μετατραπεί και πάλι σε ένα διεθνές σταυροδρόμι επιχειρηματικής δράσης".

"ΠΡΑΣΙΝΙΖΕΙ" ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνάντηση Εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Φλώρινας μεταξύ του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη και του προέδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββα Σαπαλίδη αποφασίστηκε η υλοποίηση της πράσινης ενεργειακής αναβάθμισης του Επιμελητηρίου Φλώρινας. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Σ. Σαπαλίδης "το έργο αυτό ειναι μεγάλο και πολύ σημαντικό για το επιμηλητήριο . Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν και τα μεγάλα προβλήματα αλλά και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα της Π.Ε Φλώρινας".

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Εικόνα
Την αναγκαιότητα καθαρισμού των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων  χώρων που βρίσκονται εντός της πόλης, χωριών και οικισμών, υπενθιμίζει ο  Δήμος Φλώρινας, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, σε όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων την υποχρέωση τους να προβούν στον καθαρισμό των χώρων αυτών, απομακρύνοντας χόρτα, κλαδιά και οποιαδήποτε άλλα υλικά, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά. Ο καθαρισμός των οικοπέδων και των ακάλυπτων χώρων αποτελεί υποχρέωση όλων μας, βάσει νόμων και διατάξεων, αλλά πάνω απ’ όλα, αποτελεί ΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, το περιβάλλον και τους συμπολίτες μας.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΕΒΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Στη Διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ 2015-2016 & 2018-2019» θα προχωρήσει η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΤΕΒΑ στις 2-3 & 4 Μαΐου 2023. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί:στις 2 Μαΐου 2023, ημέρα Τρίτη στον χώρο της εμποροπανήγυρης (πλησίον του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου), από τις 09:00 π.μ έως τη 13:00 μ.μ , θα εξυπηρετηθούν ωφελούμενοι του Δήμου Άργους Ορεστικού στις 3 & 4 Μαΐου 2023 , ημέρες Τετάρτη & Πέμπτη στο σημείο ΔΗ.ΝΑ.Κ. Καστοριάς από τις 09:00 π.μ έως τη 13:00 μ.μ θα εξυπηρετηθούν οι ωφελούμενοι του Δήμου Καστοριάς & της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς στις 4 Μαΐου 2023, ημέρα Πέμπτη στο ΕΙΝ Νεστορίου, από τις 10:00 π.μ έως τη 13:00 μ.μ όπου θα εξυπηρετηθούν οι ωφελούμενοι του Δήμου Νεστορίου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Φλώρινας (ΔΕΕΠ) της Νέας Δημοκρατίας, προσκαλεί τα στελέχη και τους φίλους της παράταξης, στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου νίκης, των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, την Τετάρτη 26/04/2023 και ώρα 20:30 μ.μ στο Ξενοδοχείο Λύγκος ( Ταγ. Ναούμ 1 Φλώρινα).

ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ 14 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η ορκωμοσία 14 υπαλλήλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, οι οποίοι εργάζονται στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", μετά την τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών για τη μονιμοποίησή τους. Η ορκωμοσία έγινε από τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, ο οποίος ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία στους υπαλλήλους, τονίζοντας το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν εδώ και χρόνια, στηρίζοντας ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού του Δήμου Φλώρινας. Πρόκειται για δικαίωση του 20ετούς αγώνα των εν λόγω υπαλλήλων, οι οποίοι θα αποτελούν μόνιμο προσωπικό του Δήμου, μετά την οριστικοποίηση των πινάκων της προκήρυξης 4Κ/2020 και σε συνάρτηση με την ψηφισθείσα σχετική νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 77) του νομοσχεδίου που αφορούσε το δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση.

ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΕΦΙΣΤΑ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Έχοντας ως στόχο την εξάλειψη των κινδύνων πυρκαγιάς σε ξένες περιουσίες και κυρίως για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τη μείωση του αριθμού εκδήλωσης πυρκαγιών υπαίθρου και τον περιορισμό των καμένων εκτάσεων η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Φλώρινας (ΔΙ.Π.Υ.Ν. Φλώρινας) εφιστά την προσοχή των πολιτών ωστέ να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως προβλέπονται στην Πυροσβεστική Διάταξη «Καθορισμός μέτρων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους». Όπως αναφέρει "το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εκδηλωθεί αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές κυρίως κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.Ήδη πραγματοποιούνται εκτεταμένοι έλεγχοι – περιπολίες, προς διαπίστωση της τήρησης των συγκεκριμένων μέτρων.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τα αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών έτους 2021 που αφορούν στο μόνιμο πληθυσμό της χώρας, κατά δημοτική κοινότητα, ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Στην Π.Ε. Φλώρινας καταγράφηκαν συνολικά 44.880 πολίτες με τον Δήμο Φλώρινας να καταγράφει 29.500 πολίτες, τον Δήμο Αμυνταίου 14.169 και τον Δήμο Πρεσπών 1.211.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΝΟ ΣΕΙΣΜΟ

Εικόνα
Πιστώθηκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς των επιχειρηματιών που είχαν πληγεί λόγω του σεισμού της 9ης Ιανουρίου του προηγούμενου έτους. Σε ανακοίνωση του το επιμελήτηριο της Φλώρινας εκφράζει την ικανοποίησή του για την θετική εξέλιξη που είχε η ενίσχυση των επιχειρήσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε ευπαθή προϊόντα, μηχανήματα και εξοπλισμό από τον σεισμό που έπληξε την πόλη της Φλώρινας τον προηγούμενο χρόνο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση- παρουσιάση του ψηφοδελτίου για τις επικείμενες Βουλευτικές Εκλογές θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου από τη Νομαρχιακή Επιτροπή και τις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας. Η εκδήλωση θα γίνει στις 19:30, στο Ξενοδοχείο Lithea Resort (πρώην Πλειάδες, Δημ. Παπαθανασίου). Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι/ες Βουλευτές: Γιώργος Κωτακίδης, Συνταξ. Ιατρός Στέφανος Μπίρος, π. Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, Πολ. Μηχανικός, Βουλευτής Φλώρινας Πασχαλιά Χατζηκωνσταντίνου, Εκπαιδευτικός

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΡΗΣΗ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΤΟΞΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ

Εικόνα
Η εφαρμογή μελισσοτοξικών φυτοπροστατευτικών προϊόντων (φυτοφαρμάκων) κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας των καλλιεργειών απαγορεύεται με απόφαση του Υπουργείου Γεωργίας σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Φλώρινας καθώς πρέπει να λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα ώστε να προστατεύονται οι μέλισσες, καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει μείωση του πληθυσμού τους. Η αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία των μελισσοκόμων και των παραγωγών είναι προς κοινό συμφέρον και των δύο παραγωγικών κλάδων. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις μέλισσες είναι ο ψεκασμός ή σκόνισμα κατά τις ώρες της μεγάλης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΘΥΛΑΚΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Εκδήλωση με θέμα «Παρουσίαση και συζήτηση της πρότασης δημιουργίας Θύλακα Καινοτομίας στην Φλώρινα» διοργανώνει η Αντιπεριφέρεια Φλώρινας  σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA), το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας, αύριο Τρίτη 25 Απριλίου 2023, από τις 10:00 εώς τις  14:00, στην ταράτσα του Lingos Hotel, στη Φλώρινα.  Πρόγραμμα εκδήλωσης: 1. Παρουσίαση πρότασης θύλακα καινοτομίας στην Φλώρινα, 2. Συζήτηση-Παρεμβάσεις-Προτάσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΕΝΕΦ ΚΩΣΤΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

Εικόνα
Την υποψηφιότητα του για τη θέση του Δήμαρχου Φλώρινας ανακοίνωσε ο Κώστας Φιλιππίδης πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ. Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του αναφέρει μεταξύ άλλων "μέσα από την πολυετή μου εμπειρία και ενασχόληση με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, μέσα από τις σπουδές μου σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, αλλά και μέσα από την πολυετή μου εθελοντική δράση και ενασχόληση με την κοινωνία των πολιτών, με όραμα και πίστη για τον τόπο μου, και με αποφασιστικότητα για να μην χαθούν και άλλες ευκαιρίες, αποφάσισα να ζητήσω την εμπιστοσύνη σας και να ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου ως υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Φλώρινας". Επισημαίνει δε ακόμα πως Ο Δήμος μας έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να αναδειχθεί σε μια σύγχρονη, πράσινη, φιλόξενη, δυναμική και βιώσιμη πόλη. Να λάμψει και να πρωταγωνιστήσει ξανά!Ο Δήμος μας μπορεί να αποτελεί πόλο βιώσιμης ανάπτυξης και εξωστρέφειας, αξιοποιώντας, με σχέδιο και αποτελεσματικότητα κάθε διαθέσιμο ευρωπαϊκό