Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 16, 2022

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Ερωτήματα για την οικονομική επιβάρυνση για τους καταναλωτές της επιλογής της εγκαταστάσεως δικτύου φυσικού αερίου στον Δήμο Φλώρινας και των κοινοτήτων του», κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Χήτας. Ερωτάται ο κ. Υπουργός εάν υπήρξε οικονομική μελέτη για την επιλογή του φυσικού αερίου η οποία εκρίθη πλέον συμφέρουσα έναντι του πετρελαίου ή της τηλεθερμάνσεως; Σε αρνητική απάντηση, για ποιον λόγο και γιατί δεν υπήρξε πρόβλεψη για την τηλεθέρμανση του Δήμου Φλωρίνης και των κοινοτήτων του από τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Μελίτης, η οποία θα ήταν φτηνότερη κατά πολύ του φυσικού αερίου ή του πετρελαίου; Λόγω δε της ενεργειακής κρίσεως και των υψηλών τιμών της προτίθεσθε να παρατείνετε τη λειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης τουλάχιστον μέχρι το 2060 με παράλληλη παροχή τηλεθερμάνσεως από αυτήν στις ανωτέρω περιοχές; Σε αρνητική απάντηση να μας εκθέσετε τους λόγους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ

Εικόνα
Οι περαιτέρω ενέργειες και τα χρονοδιαγράμματα για την αποκατάσταση της ομαλότητας μετά τον πρόσφατο σεισμό της Φλώρινας, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό επί θεμάτων κρατικής αρωγής Χρήστο Τριαντόπουλο, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης. Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΓΝΙΤΙΚΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Ερωτήματα για τα λιγνιτικά ορυχεία της Φλώρινας», κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Βουλευτής Λάρισας, Κυριάκος Βελόπουλος.  Ερωτάται ο κ. Υπουργός      Ποια είναι η ενεργειακή πολιτική σας απέναντι στη γείτονα χώρα που λειτούργει   μονάδες   παραγωγής   ενέργειας,   μέσω   της   καύσης   του   λιγνίτη,   οι   οποίες   δραστηριοποιούνται   στη   συνοριακή   γραμμή   με   τη   Φλώρινα και αν    Προτίθεται να προχωρήσει στην παράταση πέραν του 2028 των ορυχείων λιγνίτη   στον νομό της Φλώρινας για την κάλυψη των αυξημένων ενεργειακών αναγκών της   χώρας   μας .

ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η 19ΧΡΟΝΗ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑ ΝΕΦΕΛΗ ΤΙΤΑ

Εικόνα
Στους 24ους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο Beijing 2022, θα συμμετέχει η 19χρονη Φλωρινιώτισσα αθλήτρια του ΑΟΦ Νεφέλη Τίτα, με επίσημο προπονητή της Ολυμπιακής Εθνικής αποστολής στα Βόρεια αγωνίσματα, τον Φλωρινιώτη Ομοσπονδιακό τεχνικό και πατέρα της Νεφέλης, Χρήστο Τίτα. Τα συγχαρητήρια τους έστειλαν οι φορείς της Φλώρινας για τη μεγάλη αυτή επιτυχία της 19χρονης Νεφέλης που είναι ιδιαίτερη τιμή, όπως αναφέρουν, για την ίδια τη Φλώρινα και όλους τους Φλωρινιώτες.

ΜΕΧΡΙ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2022 θα είναι ανοιχτή η φόρμα τοποθέτησης των κατοίκων ή εκπροσώπων φορέων που θέλουν να συμμετέχουν στην διαβούλευση του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Φλώρινας, το έργο που αποτελεί το στρατηγικό σχέδιο για τις μεταφορές ανθρώπων και αγαθών στο Δήμο για την επόμενη δεκαετία, μπαίνει στην τελική ευθεία με την διεξαγωγή της 3ης Διαβούλευσης κατά την οποία ζητείται η τοποθέτηση φορέων και πολιτών ως προς τις προτεινόμενες παρεμβάσεις-μέτρα του σχεδιασμού τα οποία αναπτύχθηκαν από την ομάδα μελέτης.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΕΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ - ΑΥΤΟΝΟΜΩ 2021"

Εικόνα
Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Με το νέο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021» αντιμετωπίστηκαν με ορθό τρόπο κάποιες από τις στρεβλώσεις των παλιότερων αντίστοιχων προγραμμάτων, μία εκ των οποίων – και ίσως η σημαντικότερη – ήταν η παροχή χρονικής περιόδου πενήντα (50) ημερών από την ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων, ήτοι, από την 13η Δεκεμβρίου 2021, για την ηλεκτρονική υποβολή τους. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δηλαδή, θα κλείσει στις 03 Φεβρουαρίου 2022.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Με οκτώ υπαλλήλους ενισχύεται άμεσα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς. Οι προσληφθέντες θα υπογράψουν 2μηνη σύμβαση εργασίας, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης. Συμμετέχουν υποψήφιοι ηλικίας 18 – 65 ετών. Από την προκήρυξη προκύπτει ότι θα επιλεγούν πτυχιούχοι Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και απόφοιτοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022.

ΑΙΤΗΜΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΩΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ - ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

Εικόνα
Αίτημα στον αρμόδιο Υπουργείο για την έκδοση απόφασης οριοθέτησης της Π.Ε. Φλώρινας ως σεισμόπληκτης περιοχής, υπέβαλλε ο με έγγραφο του ο Αντιπεριφερειαρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, με τα μέχρι τώρα δεδομένα του πρωτοβάθμιου ελέγχου των κτιρίων και σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη και τους Δημάρχους Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, Βασίλειο Γιαννάκη, Άνθιμο Μπιτάκη και Παναγιώτη Πασχαλίδη αντίστοιχα.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Π. ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ

Εικόνα
Αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, την επιστολή του Δημάρχου Πρεσπών κ. Π. Πασχαλίδη, με την οποία ζητά από την Κυβέρνηση την έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Πρεσπών για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών που έχουν προκύψει μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα, αλλά και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που παρατηρούνται στην ΠΕ Φλώρινας, από την 9η Ιανουαρίου 2022 και έπειτα, κατέθεσε η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα. Μέσω της αναφοράς ζητά την άμεση απάντηση και τις ενέργειες του αρμόδιου Υπουργού για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Δήμου Πρεσπών.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΜΕΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Τη σύμβαση εκτέλεσης έργου «Βελτίωση προσβασιμότητας ΑΜΕΑ σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αμυνταίου» με την ανάδοχο εταιρία ΑΦΟΙ Α. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Ο.Ε. υπέγραψε ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΜΕΑ και το ποσό σύμβασης ανέρχεται στις 109.717,36 €ευρώ. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος κ. Μπιτάκης "το έργο θα πραγματοποιηθεί σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αμυνταίου και συγκεκριμένα στο χώρο όπου οργανώνεται η λαϊκή αγορά Αμυνταίου καθώς και των περιμετρικών πεζοδρομίων. Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου επιδιώκεται να επιτευχθεί η βελτιστοποίηση πρόσβασης των ΑΜΕΑ στο χώρο της λαϊκής αγοράς Αμυνταίου καθώς και στο σύνολο των εμπορικών καταστημάτων περιμετρικά του χώρου της λαϊκής αγοράς του Αμυνταίου".

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΔΕΔΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Εικόνα
Συναντήσεις με τους συλλόγους Δημοτικών Υπαλλήλων, εκπαιδευτικών, υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του νοσοκομείου πραγματοποιήσαν  εκπρόσωποι του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Φλώρινας  προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την αντιμετώπιση και την κατάσταση που επικρατεί μετά τη σεισμική δόνηση της 9ης Ιανουαρίου 2022 και τις μετασεισμικές δονήσεις αυτής καθώς και των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν μετά το σεισμό. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον Προϊστάμενο Α/ βάθμιας εκπαίδευσης κ. Λυγούρα Γεώργιο και την Προϊσταμένη Β/ βάθμιας εκπαίδευσης κ. Μαρνέρη Ευγενία. Τόσο οι εκπρόσωποι των συλλόγων όσο και οι Προϊστάμενοι εκπαίδευσης αναφέρθηκαν μεν στη άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, στην άψογη συνεργασία του Δημάρχου Φλώρινας, του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, του Περιφερειάρχη και των βουλευτών με όλους τους φορείς του Δημοσίου, με τους εκπροσώπους των συλλόγων.

ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Κοινή, Άσκηση – Δράση ομάδας Χιονοδρόμων της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας και του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022  στο χιονισμένο τερέν του Κοινοτικού Γηπέδου της Δροσοπηγής. Σκοπός της Δράσης ήταν η καλύτερη δυνατή διαχείριση και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών εν μέσω της Χειμερινής περιόδου, με άξονα τις τρέχουσες έκτακτες ανάγκες του Νομού Φλώρινας, στα πλαίσια του θεσμού της Πολιτικής Προστασίας. Η συντονισμένη δράση, πραγματοποιήθηκε. Ο κύριος σχεδιασμός περιλάμβανε την ενεργοποίηση μιας ευέλικτης ομάδας χιονοδρόμων με την παράλληλη υποστήριξη – συνδρομή ειδικού χιονοβατικού ερπυστριοφόρου οχήματος, (τύπος ασθενοφόρου), για την άμεση και ταχεία προσέγγιση χιονοσκέπαστων περιοχών, για την παροχή βοήθειας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΟΖΑΤΣΆΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
"Θα ζητήσουμε να έρθει στην Καστοριά καινούργιο κλιμάκιο από το Υπουργείο Υποδομών καθώς το κλιμάκιο που βρίσκεται στη Φλώρινα έχει μεγάλο όγκο οικιών και δημόσιων κτιρίων να ελέγξει με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διαδικασία των ελέγχων στις οικίες που έχουν υποστεί ζημιές σε Τοπικές κοινότητες της Καστοριάς από το σεισμό της 9ης Ιανουαρίου" τόνισε σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Φλώρινας η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη. Επεσήμανε δε ακόμα ότι "στην Καστοριά πάνω από 250 οικίες έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειακής ενότητας Καστοριάς ότι έχουν υποστεί ζημίες από το σεισμό οι οποίες θα πρέπει να ελεγχθούν και να εκτιμηθούν από το αρμόδιο κλιμάκιο έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην αποζημίωση τους για να προβούν και στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών".

ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΔΗΛΩΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ

Εικόνα
Στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββα Σαπαλίδη θα πρέπει να απευθύνονται οι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές στις επιχειρήσεις τους από τον σεισμό που έπληξε την περιοχή στις 9 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος του ΕΒΕ Σάββας Σαπαλίδης αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Υπουργικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την περιοχή το περασμένο Σάββατο. "Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να δηλώσουν τις ζημιές έτσι ώστε να περάσει το ειδικό κλιμάκιο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών" επεσήμανε ακόμα "για να γίνει μια πρώτη εκτίμηση έτσι ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης από το κράτος για την αποκατάσταση των ζημιών και την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων". Οι επιχειρηματίες που έχουν υποστεί ζημιές μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο  6977977547 Σαπαλίδης Σάββας και στο 2385022466.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑΦ

Εικόνα
Θέματα που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη λειτουργία των ΔΕΥΑ και ιδιαίτερα της ΔΕΥΑ Φλώρινας καθώς και εργασιακά ζητήματα εξετάστηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης της διοίκησης της ΠΟΕ ΔΕΥΑ και του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΦ, με τον Δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΔΕΥΑ κ. Παύλος Δραγκόλας, η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΦ κα Αγγελική Σουμπάση, ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΦ κ. Υπάτιος Πατμάνογλου, ο Γ.Γ. του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΦ και εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Νικόλαος Κατσάκης και η Ταμίας του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΦ κα Παρασκευή Βελλιάνη.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.ΚΑ.Τ.Ο. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα ισπανικών για όλες τις ηλικίες, από την Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑΤ.Ο.) Φλώρινας μέσω του Σχεδίου Εθελοντισμού “The Youth Crew (Youth CREativity Workshops)”.Λόγω του μεγάλου όγκου εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στον Α’ κύκλο, θα προβούμε στην υλοποίηση Β' κύκλου μαθημάτων.Τα μαθήματα θα παρέχονται από τις Ισπανίδες εθελόντριες της Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας, οι οποίες εργάζονται εθελοντικά στον οργανισμό από το Σεπτέμβριο του 2021, μέσω του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης,  σε εβδομαδιαία βάση στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας (7ης Νοεμβρίου 9, Φλώρινα). Το Α’ τμήμα κάθε Τετάρτη 17:30 - 19:00 και το  Β’ τμήμα κάθε Πέμπτη 16:30 - 18:00 ή 19:30 - 21:00.Τα μαθήματα θα προσφέρονται δωρεάν, ενώ θα απαιτείται εγγραφή μέλους στην Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας. 

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Τ.Κ. ΠΕΤΡΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Εικόνα
Για την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Πετρών του Δήμου Αμυνταίου ενημέρωσε τον Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη ο πρόεδρος της Κοινόηττας Γρηγόρης Κυριακόπουλος κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην περιοχή. 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ "ΜΠΟΛΙΚΗ ΠΕΤΡΑ. ΜΠΟΛΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Ε. ΚΚΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το ντοκιμαντέρ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ «Μπόλικη πέτρα. Μπόλικη καρδιά», μία παραγωγή της ΚΕ του ΚΚΕ, θα προβάλει η ΤΕ Φλώρινας του ΚΚΕ, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Φλώρινας στις 7:00 το απόγευμα. 36 πολύτιμες μαρτυρίες αποτυπώνουν πλευρές από τη ζωή στη Μακρόνησο. Καταγράφουν τον τρόμο και τη βία, τα συστηματικά και μελετημένα βασανιστήρια, αλλά και τη σφιγμένη γροθιά, την καθαρή συνείδηση και τα μάτια των εξόριστων που «γέμισαν αύριο». Αναδεικνύεται η αντοχή της ανθρώπινης ύπαρξης όταν υπάρχει συνειδητοποίηση του σκοπού και του δίκιου του αγώνα για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ διατήρησαν τις μαρτυρίες πιστά, όπως καταγράφονται στις πηγές, χωρίς παρεμβάσεις και παρεμβολές. Καταγράφουν την ιστορική αλήθεια και αυτή θέλουν να διαφυλάξουν.

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ- ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Δια ζώσης θα πραγματοποιούνται από σήμερα τα μαθήματα του Ωδείου Φλώρινας στο παράρτημα του Αμυνταίου, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και Πρόεδρου του Ωδείου Σωτηρίου Βόσδου και μετά τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων για την ασφάλεια του κτιρίου. Τα μαθήματα στη Φλώρινα με διαδικτυακά μαθήματα μέχρι νεότερης απόφασης. Αναλυτικές πληροφορίες θα λάβουν οι γονείς και μαθητές στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει στη Γραμματεία του Ωδείου. 

ΔΩΡΕΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΉΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.ΙΩΣΗΦΙΔΗ

Εικόνα
Στη δωρεά κλειστού κυκλώματος επιτήρησης στην Διεύθυνση Αστυνομίας Φλώρινας, προχώρησε ο Ιωακείμ Μιχ. Ιωσηφίδη, ιδιοκτήτης της εταιρείας ¨Ι.ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΕ¨. Σύμφωνα με ανακοινωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας "το σύστημα του Κλειστού κυκλώματος θα διατεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου Φλώρινας, προς κάλυψη των υπηρεσιακών του αναγκών, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η ασφάλεια των εγκαταστάσεων της εν λόγω Υπηρεσίας, καθώς και η ασφάλεια των πολιτών που καθημερινά προσέρχονται σε αυτό για την εξυπηρέτησή τους.Η ανιδιοτελής αυτή προσφορά προς την Ελληνική Αστυνομία αποτέλεσε πρωτοβουλία του ανωτέρω ιδιώτη, ως αναγνώριση των υπηρεσιών του προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας στον καθημερινό αγώνα, για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, στην ευρύτερη περιοχή και στους πολίτες της Φλώρινας.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΙΚΈΣ ΑΡΧΕΣ

Εικόνα
Με πρωτεύον μέλημα την ασφάλεια των φοιτητών και με αίσθημα ευθύνης και υπευθυνότητας, οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας βρέθηκαν στο πλευρό των φοιτητών τους στη Φλώρινα από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης της σεισμικής δραστηριότητας στις 9 Ιανουαρίου 2022.  Ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καθηγητής Γεώργιος Ιορδανίδης και η Αντιπρυτάνισσα Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγήτρια Άννα Σπύρτου, μετέβησαν άμεσα στις φοιτητικές εστίες προκειμένου να διαπιστώσουν την σωματική ακεραιότητα των φοιτητών και να διενεργήσουν οπτικό έλεγχο για τυχούσες ζημιές. Οι δύο Αντιπρυτάνεις παρέμειναν στο χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας κατευνάζοντας την εύλογη αγωνία των φοιτητών και ενημερώνοντάς τους για τα σχετικά πρωτόκολλα της Πολιτικής Προστασίας.

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Ο καθηγητής σεισμολογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών Δρ. Ευθύμιος Λέκκας βρέθηκε  Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2021 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Τον καθηγητή υποδέχτηκε και καλωσόρισε στην περιοχή μας ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών Θωμάς Μάνος, καθώς η Αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Κοζατσάνη απουσίαζε εκτάκτως για προσωπικούς λόγους. Παράλληλα, στη συνάντηση κλήθηκαν και παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Καστοριάς Διονύσιος Λίτσκας, ο αρμόδιος επιστημονικός συνεργάτης Βαγγέλης Δούφλιας και υπηρεσιακοί παράγοντες των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας και ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της Π.Ε. Καστοριάς.

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την άμεση οριοθέτηση της περιοχής του Δήμου Φλώρινας ως σεισμική, τη χρηματοδότηση του Δήμου Φλώρινας για την αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν καθημερινά και την άμεση επιχορήγηση των εργασιών για τις επισκευές των σχολικών κτηρίων, είναι μερικά από τα αιτήματα του Δήμου Φλώρινας που κατέθεσε ο Δήμαρχος Βασίλης Γιαννάκης κατά την διάρκεια της σύσκεψης με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ.Στυλιανιδη και τον Υφυπουργό πάρα τω Πρωθυπουργό κ.Τριαντοπουλο.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ 2η ΦΟΡΑ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Αναβλήθηκε για άλλη μία φορά η διαδικασία εκλογής νέου προεδρείου στο δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου, λόγω έλλειψης απαρτίας. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη Νομοθεσία, στην περίπτωση αυτή ορίζεται Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου.