Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 10, 2023

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνεδριασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας με θέμα: «Λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων προς αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων 2023-2024», υπο την προεδρία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας.  Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, για τα θύματα από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη Θεσσαλία. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και αξιολογήθηκε η ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Παράλληλα, επισημάνθηκαν επιπλέον παρεμβάσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΛΕΧΟΒΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σε εργασίες αντικατάστασης υδρομετρητών στην Τοπική Κοινότητα Λεχόβου προχωράει ο Δήμος Αμυνταίου στο πλαίσιο υλοποίησης της προμήθειας «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας με σκοπό τη μείωση του μη τιμολογημένου νερού σε δίκτυα ύδρευσης Δήμου Αμυνταίου». Οι εργασίες αντικατάστασης των υδρομετρητών  εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμυνταίου, στα τηλέφωνα 2386350159 (αρμόδιος κ. Κατσουπάκης Αναστάσιος, email: katsoupakisan@amyntaio.gr).

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ "ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΤΣΑΡΤΙΣΤΑΣ" ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Συνεχίζεται η στήριξη του πρωτογενούς τομέα από τον Δήμο Καστοριάς, με την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου «Αγροτική Οδοποιία Καλοχωρίου-Τσάρτιστας», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.Το έργο έρχεται να απαντήσει σε αίτημα πολλών ετών των κατοίκων του Καλοχωρίου που ξεκινά άμεσα να υλοποιείται.Οι παραμελημένες αγροτικές οδοποιίες αποτελούν πλέον παρελθόν για τον Δήμο Καστοριάς, καθώς είναι σε εξέλιξη έργα αγροτικής οδοποιίας, συνολικού μήκους 70 χιλιομέτρων, προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ, ενώ με συνεχείς παρεμβάσεις ο Δήμος φροντίζει ώστε οι αγροτικοί δρόμοι να είναι σε καλή κατάσταση. Η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου αγροτικής οδοποιίας σε όλο το εύρος του Δήμου Καστοριάς, αποτελεί έναν ακόμη στόχο της Δημοτικής Αρχής, αποδεικνύοντας εμπράκτως τη στήριξή της προς τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες της περιοχής.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Επιπλέον χρηματοδότησης για την απαλλοτρίωση των Αναργύρων με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, εγκρίθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νικόλαο Παπαθανάση το απαιτούμενο κονδύλιο που αντιστοιχεί στην «Αναγκαστική Απαλλοτρίωση Οικισμού Αναργύρων Δήμου Αμυνταίου Π.Ε. Φλώρινας» με το ποσό να διαμορφώνεται από 42.400.000,00 € σε 58.435.453,71€.Με την έγκριση της επιπρόσθετης χρηματοδότησης, που πλέον ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των αποζημιώσεων που έχουν επιδικαστεί, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα υποβάλλουν τους σχετικούς πίνακες, ώστε μέσω της παρακατάθεσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να αποδοθούν σε κάθε δικαιούχο οι αποζημιώσεις.

ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΦΙΛΩΤΑ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ "ΑΧΙΛΛΕΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ"

Εικόνα
Τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας συνεδριάσεων του πρώην Δημαρχιακού Καταστήματος Φιλώτα σε «Αμφιθέατρο “Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος”»  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 στις 07:00 μ.μ. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου τιμώντας την προσφορά του εξαίρετου ιατρού Αχιλλέα Αναγνωστόπουλου, ενέκρινε ομόφωνα στην 19 η Τακτική Συνεδρίαση της 23 ης Αυγούστου 2023, την ονοματοδοσία της αίθουσας συνεδριάσεων του πρώην Δημαρχιακού Καταστήματος Φιλώτα σε «Αμφιθέατρο “Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος”».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΕ 14 ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Εικόνα
Με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου στις 6:30 το απόγευμα. Σημαντικότερα από αυτά είναι  η Έκθεση Πεπραγμένων Οικονομικής Επιτροπής Δ. Αμυνταίου, η Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού,  η Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Αμυνταίου έτους 2024 και η Eγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών του έργου «Βελτίωση προσβασιμότητας ΑΜΕΑ σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αμυνταίου».