Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 15, 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία από το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Μαΐου 2016 με κύρια χαρακτηριστικά βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΌΜΙΛΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Εικόνα
Με την διαδικασία του κατεπείγοντος, σε μεταμεσονύκτια «προβολή», κατατέθηκε στη Βουλή από την Κυβέρνηση, το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για τον πλήρη ιδιοκτησιακό διαχωρισμό ΑΔΜΗΕ Α.Ε από τη ΔΕΗ Α.Ε, σε εφαρμογή της Οδηγίας 2009/72/ΕΚ, με τη διατήρηση δημοσίου ελέγχου αυτής – Θέσπιση μηχανισμού πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ Α.Ε, μέσω δημοπρασιών προθεσμιακών προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας με φυσική παράδοση κατάργηση των διατάξεων Ν.4273/2014 περί δημιουργίας νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας (Α’ 146) – Ρυθμίσεις για τη θέσπιση μεταβατικού μηχανισμού αποζημίωσης ευελιξίας», που αποτελεί την τελευταία πράξη του ίδιου έργου που μας «προβάλουν» σε επανάληψη (καιρό) τώρα, σε μία προσπάθεια να πείσουν ότι αποτελεί την καλύτερη λύση.

45.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΘΑ ΑΡΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα για την Φλώρινα παρέδωσαν χθες η Γ. Γ Μεταφορών Πέτη Πέρκα και ο Γ.Γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες. Έργο πνοής για τους κατοίκους και κυρίως για τους αγρότες καθώς με την ολοκλήρωση του αρδευτικού δικτύου θα αναπτυχθούν περισσότερες και μεγαλύτερες καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Από τα νερά του φράγματος Τριανταφυλλιάς θα αρδεύονται 45χιλ. στρεμμάτων ενώ θα υδροδοτηθεί και η ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας με τη κατασκευή σύγχρονου διυλιστηρίου και αγωγού μεταφοράς του νερού.

ΕΠΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα μέλη του ότι προτίθεται να διοργανώσει επιχειρηματική αποστολή στο Επιμελητήριο Πάφου της Κύπρου με σκοπό την πραγματοποίηση Β2Β συναντήσεων μεταξύ των επιχειρήσεών μας με αντίστοιχες επιχειρήσεις της Πάφου.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΜΙΑ 41ΧΡΟΝΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

Εικόνα
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Νικολαΐδη για τον τόσο άδικο και απροσδόκητο χαμό του. Οι σκέψεις όλων είναι στην οικογένειά και στους οικείους του.

ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΕΝΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Σ. ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για τους θερινούς μήνες το τμήμα tennis των "Σαρισων" ανακοινώνει την λειτουργία των παρακάτω τμημάτων: Προπαιδικό(4-6): Δίνεται έμφαση τόσο στην σωστή εκμάθηση του αθλήματος, από τα πρώτα βήματα του παιδιού, όσο και στην σωστή ανάπτυξη του, μέσω της βελτίωσης των δεξιοτήτων του. Παιδικό: (6+): Σε αυτή την κατηγορία τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα, να γυμνάσουν το σώμα τους αλλά και να βελτιώσουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 7 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 23 Μαίου η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 2:00 στο Γραφείο του Δημάρχου.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΘΗΚΕ ΑΠΑΤΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟ 64ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Eξιχνιάσθηκε απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος 64χρονου ημεδαπού από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων Κοζάνης.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Εικόνα
Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι εξοντώθηκαν με λεηλασίες, πυρπολήσεις χωριών, απαγχονισμούς και εκτοπισμούς την περίοδο 1916-1923 και ξεριζωμένοι έφθασαν με καραβάνια στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδος αφήνοντας πίσω τους έναν πολιτισμό 3 χιλιετιών, προγονικά εδάφη, εκκλησίες, τάφους και σχολεία, ενώ άρχισαν έναν αγώνα επιβίωσης προσπαθώντας να διατηρήσουν τον ποντιακό πολιτισμό, την μουσική, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμά τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα: Επιστροφή του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στη Φλώρινα, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ 41ΧΡΟΝΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

Εικόνα
Το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, εκφράζουν από καρδιάς τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Γεωργίου Νικολαΐδη, γονέα μαθητών του σχολείου μας.Ευχόμαστε ο Μεγαλοδύναμος να αναπαύσει την ψυχή του θανόντος και να χορηγήσει την Θεία Του παρηγοριά, στην οικογένεια του.

Μήνυμα Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τη 19η Μαίου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Εικόνα
Προσθήκη λεζάντας Η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού είναι γνωστή και γραμμένη με αίμα, πόνο και ξεριζώμο. Η γενοκτονία που υπέστη αδιαπραγμάτευτη. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι μια περιφέρεια στην οποία υπάρχουν ακόμη ζωντανοί μάρτυρες που έζησαν στο πετσί τους το διωγμό και τη φρίκη, αλλά και χιλιάδες απόγονοί τους που ξέρουν καλά τις συνέπειες του προμελετημένου εγκλήματος των Νεότουρκων.Η θεσμική αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων με την καθιέρωση της ημέρας μνήμης είναι η ελάχιστη συνεισφορά του Ελληνικού κράτους στη διεκδίκηση της δικαιοσύνης για τον Ποντιακό Ελληνισμό και το αίτημα αυτό θα δικαιωθεί μόνο με την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας απο το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.

ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τις εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου στην Τ.Κ. Αρμενοχωρίου επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 2ο ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ο.Α. ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Εικόνα
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έγιναν οι αγώνες του 2ου Ενωσιακού Πρωταθλήματος Ανδρών και Γυναικών στις πανέμορφες εγκαταστάσεις του Ο.Α. ΑΡΙΔΑΙΑΣ.Οι "ΣΑΡΙΣΕΣ" έδωσαν δυναμικά το παρών με 7(επτά) αθλητές (Ζιώρδα Χ., Παυλίδης Χ., Ταλίδης Γ, Πασχαλίδης Ι, Σακαλής Ι, Αλεξανδρίδης Α., Θώμου Ν.).

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 2ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "DECIDE"

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε το 2ο Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στις 16 & 17 Μαΐου 2016 με αντικείμενο: «Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών και εφαρμογή του Συστήματος Υποστήριξης Λήψης Αποφάσεων DECISE-DSS σε διαδικασίες διαχείρισης καταστροφικών φαινομένων».

ΜΕ 500 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΧΛΑΔΑΣ

Εικόνα
Με 500 περίπου εργαζομένους θα ξεκινήσει η λειτουργία του Ορυχείου της Αχλάδας τον Ιούνιο όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ Α.Ε. κ. Χρήστος Παυλίδης. Είπε ακόμα πως ανάλογα με τη ζήτηση σε λιγνίτη από την ΔΕΗ τους επόμενους μήνες θα αυξάνεται και ο αριθμός των εργαζομένων στα ορυχεία. Δήλωσε ακόμα την αισιοδοξία του ότι τους επόμενους έξι μήνες θα έχει υπογραφεί και η σύμβαση συνεργασίας με την ΔΕΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ορυχείου και την ομαλή τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης. Πηγή:www.ert.gr./news/florina

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σύμφωνα με το Ν.2193 / 1994 (ΦΕΚ 32 / Α / 94) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Με το Π. Δ. 99 / 1994 (ΦΕΚ 78/Α/1994) έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων της ημέρας αυτής. Η επέτειος αυτή έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923, και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τους Έλληνες του Πόντου σε έναν λαό προσφύγων και διασποράς.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΡΤΕΜΙΣ

Εικόνα
Η Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας συμμετείχε μαζικά στον αγώνα, που διοργάνωσε ο Σκοπευτικός Όμιλος Σερρών «Άρτεμις», την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο Σκοπευτήριο του Λευκώνα.Συμμετείχαν 109 αθλητές ήταν από Μακεδονία και Θράκη (Ά Ζώνη). Στην κατηγορία production όπου αγωνίστηκαν οι αθλητές της Λέσχης οι συμμετοχές έφτασαν τις 74.

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Σάββατο 21 Μαϊου 2016 και ώρα 9:30 π.μ. στο παρεκκλήσι του Αγίου Λουκά του Νοσοκομείου θα τελεστεί Μνημόσυνο εις μνήμην της Μεγάλης Ευεργέτιδας του Νοσοκομείου μας, Ελένης Θ.Δημητρίου.Παρακαλείστε να προσέλθετε στην Επιμνημόσυνη δέηση.

ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Εικόνα
Με αφορμή την επιλογή Διοικητών στα Νοσοκομεία της χώρας, ο Σύριζα Φλώρινας χαιρετίζει την ακολουθούμενη αδιάβλητη διαδικασία, η οποία για πρώτη φορά γίνεται με αξιοκρατικά και χωρίς κομματικά κριτήρια .Εκτιμούμε ότι τόσο η προκήρυξη που καθόριζε σαφή κριτήρια και διαδικασία, δίνοντας το δικαίωμα σε όλους τους έλληνες να υποβάλλουν αίτηση για τα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και η συσταθείσα επιτροπή η οποία είναι ακομμάτιστη και μη κυβερνητικά ελεγχόμενη, αποδεικνύουν περίτρανα την πρόθεση και πολιτική βούληση του υπουργείου να τοποθετήσει πρόσωπα ικανά και αποτελεσματικά στον χώρο της υγείας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τις παρακάτω επιχειρήσεις και χορηγούς, για την ευγενική τους συμμετοχή και τις σημαντικές προσφορές τους, στην πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής εκδρομής της «Ακαδημίας Οίνου» του Συλλόγου μας στις 15/05/2016.

ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με  δύο ταινίες "ANGRY BIRDS: Η ΤΑΙΝΙΑ" και "ΠΑΤΕΡΑΣ & ΚΟΡΗ" συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ ΙΙ" ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τη συνδρομή του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σας προσκαλεί στην επιστημονική διημερίδα με θέμα "Ελλάδα και Βαλκάνια στον 20ο αιώνα ΙΙ", που θα διεξαχθεί στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης την Παρασκευή 20 Μαΐου, Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Μαΐου 2016.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ "60 ΧΡΟΝΙΑ ΛΙΓΝΙΤΗΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ"

Εικόνα
Το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Φλώρινας σε συνεργασία με το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Αμυνταίου σας προσκαλούν στα εγκαίνια της αφιερωματικής έκθεσης «60 Χρόνια Λιγνίτης – Ιστορική Αναδρομή».  Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου στις 11.30 π.μ.

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με απόφαση του δημάρχου, Γιάννη Βοσκόπουλου, ορίζονται οι παρακάτω δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ως αντιδήμαρχοι του δήμου Φλώρινας, με θητεία από 16-05-2016 μέχρι 16-11-2018, μεταβιβάζοντας σε αυτούς συγκεκριμένες αρμοδιότητες:

ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ

Εικόνα
Τα ονόματα των νέων Διοικητών Νοσοκομείων ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέλεξε ως διοικητή του Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ « ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» τον Νικόλαο Κοτοπούλη που είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕ ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει ότι ο Πρόεδρος κ. Σαπαλίδης Σάββας συναντήθηκε με μέλη Συλλόγων Βεγορίτιδας και Αγ. Παντελεήμονα όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα των κλάδων τουρισμού και εστίασης.Συμφωνήθηκε δράση γαστρονομικού περιεχομένου στην περιοχή, με στόχο την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Τέλος, έγινε παρουσίαση της εκπτωτικής κάρτας Πάω Φλώρινα.

Συγκέντρωση υπογραφών για την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας

Εικόνα
Είναι γνωστές οι περσινές προσπάθειες για άνοιγμα του θυροφράγματος της Άρνισσας με σκοπό την ταπείνωση της στάθμης της λίμνης Βεγορίτιδας, προς όφελος των λίγων, αλλά ισχυρών πολιτικά και οικονομικά, καταπατητών των δημόσιων εκτάσεων της λίμνης Βεγορίτιδας. Δυστυχώς, οι ίδιοι άνθρωποι απεργάζονται τα ίδια σχέδια και φέτος.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Εικόνα
Αγαπητά μας παιδιά, Με την ευκαιρία της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, σας εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην δοκιμασία που αντιμετωπίζετε σε αυτή τη φάση της ζωής σας. Οι εξετάσεις που ξεκινούν σήμερα είναι δύσκολες και απαιτητικές είναι όμως και μια ευκαιρία για σας αλλά πιστέψτε με δεν θα είναι η μόνη, θα έρθουν και άλλες. Να είστε βέβαιοι ότι οι κόποι και οι προσπάθειές σας δεν θα πάνε χαμένες ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στις φετινές εξετάσεις.

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Εικόνα
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, Σας εύχομαι καλή επιτυχία και δύναμη στο ξεκίνημα των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι απλά μια μάχη από τις πολλές που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια της ζωής σας.Συνοδοιπόροι σε αυτό τον αγώνα οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που σας στήριξαν και σας έδωσαν τα κατάλληλα εφόδια.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει ότι στις 11/05/2016 ο Πρόεδρος κ. Σαπαλίδης Σάββας συναντήθηκε με τις επιχειρήσεις μέλη μας του Δήμου Πρεσπών στο Δημαρχείο Πρεσπών όπου παρουσίασε τις δράσεις –στόχους του Επιμελητήριου, συζητήθηκαν τα προβλήματα των επιχειρήσεων στην περιοχή των Πρεσπών και αναδείχθηκε η ανάγκη δημιουργίας ΚΕΚ στην περιοχή με σκοπό την επιμόρφωση των επιχειρηματιών.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ε.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Τοπικό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Φλώρινας οργανώνει σειρά 6 δίωρων μαθημάτων σχετική με την φροντίδα Ηλικιωμένων αλλά και γενικότερα κατάκοιτων ασθενών. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν θεωρητικά μέρη καθώς και πρακτικές επιδείξεις και άσκηση σε ορισμένες νοσηλείες, και παρέχονται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ προς κάθε ενδιαφερόμενο.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Από τη Ραδιολέσχη Φλώρινας ανακοινώνεται ότι ενόψει των εξετάσεων των Υποψηφίων Ραδιοερασιτεχνών που έχουν ορισθεί για τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, θα γίνει συνάντηση των υποψηφίων ραδιοερασιτεχνών με το Δ.Σ. την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 και ώρα 8.30 μμ στο Hotel "Φαίδων" στη Φλώρινα, ώστε να καθορισθούν οι ημέρες και οι ώρες των μαθημάτων. Από το Δ.Σ.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ SCRAMBLE ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Την Κυριακή 15 Μαίου 2016 στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου Βίγλας Πισοδερίου, πραγματοποιήθηκε ο 2ος αγώνας του Περιφερειακού Πρωταθλήματος ScrambleΔυτικής Μακεδονίας μοτοσυκλετών, από το αθλητικό σωματείο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Φλώρινας.Μετά την ομολογουμένως επιτυχημένη διεξαγωγή και ολοκλήρωση του αγώνα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν, συνέβαλαν και συμμετείχαν στην προσπάθειά μας.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ "ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ" ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εικόνα
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Ποδηλατοδρομεία Μνήμης «Τρέχω για τη Ζωή, τρέχω για τη Μνήμη» που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη.Πάνω από 30 ποδηλάτες συμμετείχαν στην καθιερωμένη ποδηλατοδρομία.  Ιδιαίτερο χρώμα, έδωσε η συμμετοχή των μαθητών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ "ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΜΕΛΙΟΥ"

Εικόνα
Από τη Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ της Π. Ε. Φλώρινας,ανακοινώνεται η εφαρμογή της Δράσης 4.1, που αφορά στις «Αναλύσεις Μελιού» και είναι ενέργεια στα πλαίσια του προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για τα έτη 2014-2016.

Ο ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΗΣ ΦΑΤΣΗΣ ΣΤΟ EL BRUS 2016

Εικόνα
Ο Θεόδωρος Φάτσης, γιός του αείμνηστου πρωτοπόρου ορειβάτη της Φλώρινας Χρήστου Φάτση, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του για την κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής της Ευρώπης, του Elbrus το οποίο βρίσκεται στα Καυκάσια όρη και έχει υψόμετρο 5642 μέτρα. Η ανάβαση θα γίνει από την πλευρά της Ρωσίας στα πλαίσια της ελληνικής αποστολής Elbrus 2016 με έναρξη την 1η Ιουνίου 2016 και διάρκεια 12 ημέρες.

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑ ΣΕΛΤΣΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

Εικόνα
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, Εύχομαι σε όλους σας καλή επιτυχία, δύναμη, υπομονή, επιμονή και αισιοδοξία. Οι εξετάσεις που αρχίζουν σήμερα, είναι από τις πρώτες «μάχες», που καλείστε να δώσετε στην ζωή σας. Είναι η αφετηρία για να θέσετε νέους στόχους και να ξεκινήσετε καινούριες προσπάθειες.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 57ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΧΛΑΔΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για κατοχή λαθραίων τσιγάρων και παράνομη οπλοκατοχή συνελήφθη ένας 57χρονος ημεδαπός στην Αχλάδα Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας. Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 57χρονος, ιδιοκτησίας του ιδίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.480 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. 

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Εικόνα
Αγαπητές μαθήτριες, Αγαπητοί μαθητές, Ξεκινώντας από σήμερα τον μαραθώνιο των πανελλαδικών εξετάσεων εύχομαι σε όλους σας από καρδιάς καλή δύναμη, κουράγιο και ψυχραιμία για τη θετική έκβαση των προσπαθειών σας.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΕΒΑ

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η αρμόδια Αντιπεριφέρεια Υγείας–Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής ανακοινώνει, ότι την Τετάρτη 18-5-2016 θα πραγματοποιηθεί διανομή προϊόντων όπως (μήλα, πορτοκάλια, λάχανα, φακές, ζυμαρικά, φέτα και λάδι) στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ. Δικαιούχοι είναι αποκλειστικά οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ. Για την παραλαβή είναι απαραίτητη η επίδειξη της αίτησης και της Αστυνομικής τους ταυτότητας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 32 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 7 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Αισθανόμαστε ως γονείς την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια την καθηγήτρια Αγγλικών του Σχολείου μας κα. Σμαρώ Παπανταζή για την αξιοσύνη, την υπομονή, την ευσυνειδησία, την αγάπη, καθώς και για το ειλικρινές ενδιαφέρον που επιδεικνύει απέναντι στα παιδιά μας.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Εικόνα
«Να λελεύω σε πατρίδα, καμιάν και ανασπάλω σε …Δεν υπάρχει λαός χωρίς ιστορία, δεν υπάρχει ιστορία χωρίς γεγονότα και δεν υπάρχουν γεγονότα χωρίς ανθρώπους. Τι σχέση έχει η ιστορία με την λησμοσύνη; Έννοιες αντίθετες και όμως κάποιοι «φωτισμένοι» προσπαθούν να τις συμφιλιώσουν, διαστρέφοντας ουσιαστικά την γλώσσα.

Ευχετήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη προς τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων

Εικόνα
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, Με αφορμή την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων σας εύχομαι από βάθος καρδιάς Καλή Επιτυχία! Κουράγιο, δύναμη, υπομονή και αισιοδοξία για την ολοκλήρωση αυτής της δύσκολης και σημαντικής προσπάθειας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 43 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη 17 Μαίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το γραφείο φυσικής αγωγής Φλώρινας διοργανώνει την Τρίτη 17/5 στο ΔΑΚ Αμυνταίου, τουρνουά χάντμπολ, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών δημοτικών σχολείων του Δήμου Αμυνταίου.

Συμμετοχές και διακρίσεις του Body Active Gym

Εικόνα
Το γυμναστήριο Body Active Gym ευχαριστεί και συγχαίρει δημόσια τα μέλη του για τη συμμετοχή και τις διακρίσεις τους στον ανοιξιάτικο αγώνα 1st Flampourorace, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Φλάμπουρο Φλώρινας, καθώς και στον 6ο Πράσινο Λευκάδιο Ημιμαραθώνιο Δρόμο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λευκάδας το Σάββατο, 7 Μαίου 2016.