Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 10, 2024

ΣΥΛΛΗΨΗ 59ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ

Εικόνα
Για κλοπή μηχανήματος από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο συνελήφθη 59χρονος αλλοδαπός από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ εξιχνιάσθηκαν ακόμη -2- περιπτώσεις κλοπής που τελέσθηκαν από τον 59χρονο σε προγενέστερο χρονικό διάστημα στην πόλη της Φλώρινας. Μετά από αστυνομική έρευνα των αστυνομικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος αφαίρεσε από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού, στην Φλώρινα, θαμνοκοπτικό μηχάνημα, χρηματικής αξίας περίπου -1.250- ευρώ, το οποίο59χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 08-11-2024 έως την 09-11-2024, αφαίρεσε από έτερο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού, στη Φλώρινα, φορητή σκάλα χρηματικής αξίας περίπου -200- ευρώ, η οποία αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό της.Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 59χρονου στην Φλώρινα, βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε τσάντα, που περιείχε διάφορα εργαλεία εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, που είχε αφαιρέσει ο συλληφθείς το π

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

Εικόνα
Εκπαιδευτικό σεμινάριο αστυνομικών με θέμα την αναγνώριση των χαρακτηριστικών και τους τρόπους προσέγγισης των Ατόμων που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού, καθώς τη βέλτιστη διαχείριση περιστατικών στα οποία εμπλέκονται, πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς και σε συνεργασία με την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό – Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (Δ.Α.Δ.) του Ν. Καστοριάς. Στόχος του σεμιναρίου είναι να έρθουν σε επαφή οι αστυνομικοί με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προαναφερόμενων ατόμων, καθώς και να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες τους, ώστε να μπορούν να τους παρέχουν άμεση και καλύτερη εξυπηρέτηση. Το σεμινάριο παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον άνδρες και γυναίκες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, από διάφορες Υπηρεσίες και εκπαιδεύτηκαν συνολικά -125- αστυνομικοί σε -4- εκπαιδευτικές σειρές, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά με τις κατάλληλες τεχνικές προσέγγισης και επικοινωνίας των ατόμων που βρίσκονται στο Φάσμα το

"ΕΦΥΓΕ" ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 78 ΕΤΩΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΜΠΑΚΗΣ

Εικόνα
 Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Αλεμπακης ο οποίος είχε διατελέσει Δήμαρχος Φλώρινας από το 1999 έως το 2002 . Για την εκδημία του πρώην Δημάρχου συλλυπητήρια μηνύματα έστειλαν πρώην και νυν Δήμαρχοι,Αντιπεριφερειάρχες, βουλευτές αλλά και σύλλογοι της περιοχής που είχαν συνεργαστεί μαζί του κατά το παρελθόν. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ : Έφυγε από την ζωή ο π. Δήμαρχος Χρήστος Αλεμπάκης. Η προσφορά, η προθυμία και το έργο του ήταν ανεκτίμητα, ήταν πάντα στη διάθεση όλων και είχε αυξημένο το ενδιαφέρον του για το Δήμο Φλώρινας. Η εργατικότητα, η εντιμότητα, το ήθος και η ευγένεια του είναι αρχές και ηθικές αξίες που πάντα τον χαρακτήριζαν. Απευθύνω τα θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα του τόπου μας που θα τον σκεπάζει.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ "Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ" ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΗΣΟΥ

Εικόνα
Την ιστορία "Ο μικρός Σταυραετός" της συγγραφέως Δόξας Κωσταλίδου θα παρουσιάσει η Κωντσαντινίδειος Δημοτική Βιβλιοθήκαη Κορησού Καστοριας σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 στις 5 το απόγευμα στην βιβλιοθήκη. Παράλληλα τα παιδιά θα απασχοληθούν δημιουργικά με την κατασκευή του παραδοσιακού ημερολογίου της Κυρά Σαρακοστής, πολύχρωμες αποκριάτικες μάσκες και να χορέψουν τον αποκριάτικο χορό «Το γαϊτανάκι». Υπεύθυνη δράσης: Πανδώρα Τζαχαλή-Βιβλιοθηκονόμος

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τους νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων με τίτλο «Nature Beyond Culture» που στοχεύει να ενδυναμώσει τη νεολαία με τη φύση και να τους παρέχει γνώσεις σχετικά με την οικολογία και τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από αυτή, καλεί ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας. Το πρόγραμμα επιπλέον, όπως αναφέρει ο ΟΕΝΕΦ, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων/ουσων σχετικά με τη φροντίδα των φυτών, των άγριων πλασμάτων καθώς και τρόπους προστασίας της φύσης με γυμνά χέρια (πρώτες βοήθειες). Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με Ευρωπαϊκούς φορείς νεολαίας και συγκεκριμένα με τον οργανισμό AAR Social Development Association (ASDA) RY αναζητούμε 7 άτομα (6 συμμετέχοντες + 1 leader), ηλικίας 18-30 ετών, που θα εκπροσωπήσουν τον Όμιλο Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας στo Kemer της Antalya στην Τουρκία. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του προγράμματος είναι από 10 έως 18 Απριλίου 2024 (συμπεριλαμβανομένων των ημερών άφιξης και αναχώρησης).

ΔΙΑΛΕΞΗ "ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ Π" ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Εικόνα
Διάλεξη με με τίτλο:“Αναζητώντας τα ψηφία του αριθμού π“ διοργανέι το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Παράρτημα Καστοριάς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του π, στο πλαίσιο των σεμιναρίων που διοργανώνει το Τμήμα. Η διάλεξη θα δοθεί σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 12:00, στην Αίθουσα Β2 του τμήματος με Εισηγητή των μαθηματικό Σπύρο Δήμου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Εικόνα
Στην Ετήσια Κοινοβουλευτική Συνάντηση που διοργάνωσε η Διακοινοβουλευτική Ένωση(I.P.U.) και το Γραφείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Ισότητα των Φύλων και την Eνδυνάμωση των Γυναικών (United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women), συμμετείχε η Μαρία Αντωνίου, η οποία βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ως μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας με την ιδιότητα της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων από κοινού με την Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) και Βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη και το μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης και Βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ. Γιώργο Σταμάτη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Tρόποι επιτάχυνσης των ήδη ενταγμένων έργων καθώς και ενημέρωση για τις νέες προκηρύξεις που ακολουθούν ώστε οι Δήμοι της Π.Ε. Φλώρινας να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης του Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας και των Δημάρχων της περιοχής με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Γιάννη Ανδρουλάκη. Όπως αναφέρει ο κ. Παπασωτηρίου "κατά τη συνάντηση δεσμεύτηκαν όλοι οι παρόντες για τη δημιουργία κοινής ομάδας με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Πράσινου Ταμείου για άμεση παρακολούθηση και υλοποίηση των σχεδίων, μελετών και έργων. Επιπλέον, κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης δρομολογήθηκε η επίσκεψη του προέδρου του Πράσινου Ταμείου και των συνεργατών του πολύ σύντομα στην περιοχή μας". Κατά την διάρκεια της συνάντησης τους με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, συζητήθηκαν όλες οι εκκρεμότητες παλαιών αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ με τον πρόεδρο, όπως λέει ο κ. Παπασωτηρίου, να δεσμεύεται να επιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες. Επιλέον, επισημαίνει ακ

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΙΓΛΑΣ-ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ

Εικόνα
Η πρόοδος 15 έργων, μεταξύ των οποίων, το έργο «Εκσυγχρονισμός και επέκταση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας - Πισοδερίου» προϋπολογισμού 8.060.000€, ενταγμένο στον άξονα «Κοινωνικοοικονομική Μετάβαση Δυτικής Μακεδονίας» που χρηματοδοτείται από τον πυλώνα ΙΙΙ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Δίκαιης Μετάβασης, παρουσιάστηκε σε συνάντηση για το πρόγραμμα Κοινωνικοοικονομικής μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας από τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Τάσκας "στο πλαίσιο αναβάθμισης του χιονοδρομικού κέντρου θα υλοποιηθούν οι ακόλουθες εργασίες Εγκατάσταση νέου τετραθέσιου αναβατήρα (lift), μήκους 1.250 m, Δημιουργία χώρου στάθμευσης περίπου 10.000 m2, Εγκατάσταση δικτύου ύδρευσης και εξοπλισμού παραγωγής τεχνητού χιονιού, Δημιουργία, συντήρηση και επέκταση πιστών σκι και Τοποθέτηση προειδοποιητικών/ενημερωτικών πινακίδων – Κατασκευή δασικών δρόμων (δασικοί δρόμοι 300m και 540m αντίστοιχα).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΛΙΜΝΑΙΟ ΟΙΚΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Δωρεάν είσοδο για τους δημότες της Καστοριάς  θα έχει κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα στο Λιμναίο Οικισμό, στο Σπήλαιο του Δράκου και στο Ενυδρείο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε. του Δήμου Καστοριάς. Η δωρεάν είσοδος θα γίνεται με την επίδειξη οποιουδήποτε εγγράφου που πιστοποιεί τη μόνιμη κατοικία (λογαριασμοί ΔΕΚΟ, βεβαίωση μόνιμης κατοικίας κ.λπ.) και την αστυνομική ταυτότητα. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στις δομές της ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε. είναι δωρεάν καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, για τους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Εικόνα
Εκδηλώσεις την Κυριακή της Αποκριάς 17 Μαρτίου και την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου διοργανώνει ο  Δήμος Άργους Ορεστικού Καστοριάς  στον χώρο της Εμποροπανήγυρης με παραδοσιακή μουσική, φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, κρασί και πολύ κέφι. Φέτος, τις εκδηλώσεις θα συνοδεύσει η ορχήστρα του Κώστα Τσιοτίκα ενώ για τα… Κουλουμάκια θα στηθεί ένα πολύχρωμο πάρτι με δημιουργικό εργαστήριο κατασκευής χαρταετού και διαγωνισμό πετάγματος με πλούσια δώρα, ώστε να ζήσουν όλα τα παιδιά μια ξέγνοιαστη αλλά και δημιουργική Καθαρά Δευτέρα! Τα Κούλουμα θα γιορτάσουν και εννιά χωριά του Δήμου Άργους Ορεστικού, για όσους θέλουν να συνδυάσουν την Καθαρά Δευτέρα με μια εξόρμηση στη φύση. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Αμπελόκηπους, Μηλίτσα, Κωσταράζι, Βογατσικό, Γέρμα, Λαχανόκηπους, Μελάνθιο, Λάγκα και Βράχο, με παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί, προσφορά του Δήμου Άργους Ορεστικού.  

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Λαγάνες, σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί θα απολαύσουν όσοι βρεθούν την Καθαρά Δευτέρα στο ΔΑΚ Αμυνταίου για να γιορτάσουν τα Κούλουμα, όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση του Δήμου στην οποία παρουσιάζεται το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων. Παράλληλες εκδηλώσεις στον Δήμο Αμυνταίου: Πέταγμα χαρταετού με κρασί και εδέσματα, στην τοποθεσία «Πεύκα», στο Ξινό Νερό. Κούλουμα στο Λόφο του Προφήτη Ηλία Λεχόβου, με προσφορά αλάδωτης φασολάδας και άφθονου κρασιού. Κούλουμα στο Λόφο Λεβαίας – Φιλώτα, με παραδοσιακά εδέσματα, φασολάδα και άφθονο κρασί. Πέταγμα αετού στην παραλία Αγίου Παντελεήμονα, με σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί. Κούλουμα στο Λόφο «Πιτέρνι» στο Βαρικό, με κρασί, μουσική και χορό.

ΣΤ. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ "ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟΥ 2019

Εικόνα
Στην ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών τόσο στις τοπικές υποδομές όσο και σε περιουσίες πληγέντων κατοίκων από το σεισμό και άλλες φυσικές καταστροφές αναφέρθηκε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου σε συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο Συνεργασία Σταύρου Παπασωτηρίου και Δημάρχων Π.Ε Φλώρινας με Χρήστο Τριαντόπουλο.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΟΝ 10 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Εικόνα
Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε ο 10 ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – STEM Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα: «Μεσόγειος θάλασσα, Πηγή Ζωής και Πολιτισμού». Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 54 ομάδες μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων και 16 ομάδες Νηπιαγωγείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Όλες οι ομάδες συμμετείχαν με πρωτότυπες δημιουργίες – κατασκευές, επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και συναγωνίστηκαν με ευγενή άμιλλα. Οι κατηγορίες στις οποίες διακρίθηκαν τα παιδιά του Δήμου μας ήταν οι εξής: Ανοικτή κατηγορία | Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού «Μεσόγειος, πηγή ζωής και πολιτισμού» 1° Βραβείο: η ομάδα «AbebablΩm PIONEERS» του Κ.Δ.Α.Π. AbebablΩm, με μαθητές Δημοτικών σχολείων Αμυνταίου και προπονητή τον Αθανάσιο Οικονομόπουλο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ

Εικόνα
Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την παροχή πρώτων βοηθειών, και με έμφαση στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και στην βασική χρήση αυτόματου απινιδωτή, πραγματοποιήθηκε για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Εσπερινού ΕΠΑΛ Φλώρινας, από το ΕΚΑΒ Φλώρινας. Μετά την θεωρητική παρουσίαση του θέματος ακολούθησαν ερωταπαντήσεις, επίδειξη ΚΑΡΠΑ από το ειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ, αλλά και πρακτική εφαρμογή επί προπλάσματος από όσους εκ των μαθητών το επιθυμούσαν. Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν "Ως σχολείο από την πλευρά μας επιθυμούμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στο προσωπικό του ΕΚΑΒ της πόλης μας για την πρόθυμη ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας, την άψογη παρουσίαση του θέματος και την υπομονή τους για επεξήγηση όλων των αποριών και των ερωτήσεων που προέκυψαν".

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το έργο "Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού κολυμβητηρίου Φλώρινας" υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Φλώρινας  Βασίλη Γιαννάκη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, ώστε το εμβληματικό αυτό έργο να παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες. Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, υπογραμμίζοντας πως "μετά τη λύση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Κολυμβητήριου, αυτό είναι το επόμενο μεγάλο βήμα για τη λειτουργία του και μάλιστα με το μικρότερο δυνατό κόστος.  Το έργο, προϋπολογισμού 1.540.506,21 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και ανάδοχος εταιρεία είναι η "Κόκκινος Ανώνυμος Τεχνική και Εμπορική Εταιρεία Α.Ε.".

ΟΧΗΜΑ-ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΤΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ένα όχημα- λεωφορείο που ξεκινά και σταματά αυτόματα στο φανάρι με τη χρήση του αισθητήρα κατασκεύασν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ιτιάς στη Φλώρινα, αξιοποιώντας το πακέτο lego spike. Οι μαθητές με την καθοδήγηση των Εκπαιδευτικών Ελένη Οικονομίδου και Σωτήρης Γεωργίου από τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. Φλώρινας της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας κατασκεύασαν το όχημα - λεωφορείο ενώ πραγματοποίησαν δραστηριότητες στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θέμα την «κυκλοφοριακή αγωγή».

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

Εικόνα
Την αποχή από τα καθήκοντα τους αποφάσισαν έως και την Παρασκεύη 15 Μαρτίου οι δικηγόροι της Φλώρινας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρουν και τα αιτήματα τους όπως την άμεση, χωρίς όρους, πριν την έναρξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων, κατάργηση των διατάξεων του νέου φορολογικού νόμου που επιβάλει την άδικη οριζόντια φορολόγηση των Δικηγόρων και Ελευθέρων Επαγγελματιών, τη θέσπιση αφορολογήτου ορίου, την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την απαλλαγή από ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες, ο οποίος επιβαρύνει τον πολίτη στον οποίο μετακυλίεται την άμεση κατάργηση ή τροποποίηση διατάξεων σε Ποινικό Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τον εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, που αυξάνονται και το νέο έτος. Την ρύθμιση των οφειλών και την διαγραφή αυτών που δημιουργήθηκαν ειδικά την περίοδο της πανδημίας, την εξασφάλιση της διατήρησης των παροχών υγείας για όλους τους συναδέλφους, που κινδυνεύουν (όπως και χιλιάδες ελεύθερο

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Αίτηση εγγραφής στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ζωοτροφών του Υ.Π.Α.Α.Τ πρέπει να υποβάλλουν όλες οι επιχειρήσεις ζωοτροφών (παραγωγή– διακίνηση σύνθετων ζωοτροφών/πρώτων υλών ζωοτροφών-μεταφορικές εταιρείες-παρασκευαστήρια), σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητα Καστοριάς . Όπως αναφέρει στην ανακοινωση της "στην παραπάνω διαδικασία υπόκεινται και οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις με αναμικτήρα που χρησιμοποιούν συμπληρωματική ζωοτροφή (ισορροπιστή) για την παραγωγή ζωοτροφών για ιδιοκατανάλωση. Σε πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τα κράτη μέλη διευκρινίστηκε ότι ο Καν.183/2005 εφαρμόζεται και στη λιανική πώληση ζωοτροφών για οικόσιτα παραγωγικά ζώα και μέλισσες. Η μόνη περίπτωση λιανικής πώλησης ζωοτροφών για την οποία ο κανονισμός δεν εφαρμόζεται είναι στην περίπτωση της πώλησης ζωοτροφών για κατοικίδια ζώα. Ως εκ τούτου όλα τα καταστήματα-εμπορικές επιχειρήσεις που διαθέτουν ζωοτροφές για παραγωγικά ζώα και μέλ

ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το Χρυσό Μετάλλιο για το Chardornnay 2022, το Αργυρό Μετάλλιο για το Gewurtztraminer 2023 και το Χάλκινο Μετάλλιο για το Sauvignon Blanc 2023, κέρδισε το Οινοποιείο Πάντου κατά τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό Thessaloniki Wine Spirits Trophy 2024. Σε ανακοίνωση του το Επιμελητήριο Φλώρινας συγχαίρει το Οινοποιείο Πάντου για τις σημαντικές διακρίσεις που έλαβε υπογραμμίζοντας πως "Είμαστε περήφανοι που τοπικές μας επιχειρήσεις συμβάλλουν στην εξέλιξη της Ελληνικής Οινοποιίας αναβαθμίζοντας την ποιότητα των τοπικών μας προϊόντων".

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Aνοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις προκηρύξεις Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας (de minimis) για την Ίδρυση Επιχειρήσεων και την Ενίσχυση Νέων και Υφιστάμενων Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Mεγαλόπολης, διοργανώνει ο Δήμος Πρεσπών και το Επιμελητήριο Φλώρινας σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ, εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027»-ΕΦΕΠΑΕ. Η εκδήλωησ θα γίνει την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 18:30μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Πρεσπών (Λαιμός Πρεσπών).

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Θέματα συνεργασιών και κοινών δράσεων μεταξύ του Δήμου Φλώρινας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη και εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας.  Ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος,  εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την αμέριστη στήριξη του Δήμου Φλώρινας προς το Πανεπιστήμιο και αναφέρθηκε σε ζητήματα όπως η συνεργασία με το σύνολο των Σχολών και των τμημάτων, η υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών στην πόλη, η σύνδεση των λυμάτων του Πανεπιστημίου με το δίκτυο της πόλης, η συμμετοχή σε κοινά προγράμματα κ.ά.  Παράλληλα, ο κ. Γιαννάκης αναφέρθηκε στο θέμα της κατάργησης των δύο τμημάτων,  Κινηματογράφου στη Σχολή Καλών Τεχνών και Επιστήμης Τροφίμων στη Γεωπονική Σχολή της Φλώρινας, που δημιουργήθηκαν με απολύτως ακαδημαϊκά κριτήρια αλλά δεν λειτούργησαν μέχρι σήμερα.  Στη συνάντηση, συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνος Νίκου, η Κοσμήτορας της Σ

ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο  Νικόλαος Καρυπίδης εξελέγη Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Φλώρινας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, αφού έλαβε τον απόλυτο αριθμό ψήφων 21 των παρόντων δημοτικών συμβούλων. «Στο πρόσωπο του κ. Καρυπίδη θεωρώ ότι αντικατοπτρίζεται ένα άτομο διαλλακτικό, έμπειρο, διεκδικητικό, με ήθος, δίκαιο και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες των ευρειών συναινέσεων και αναπτύσσοντας μια αμφίδρομη σχέση με τους δημότες. Θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι τόσο οι υπάλληλοι του δήμου, όσο και οι αιρετοί, θα είμαστε δίπλα του γιατί κοινός σκοπός όλων μας είναι η βελτίωση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών του δήμου μας απέναντι στον συνδημότη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκης. Σε ευχαριστήριο μήνυμά του ο κ. Καρυπίδης τονίζει: «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Φλώρινας και όλους τους δημοτικούς συμβούλους που με εμπιστεύτηκαν ώστε να αναλάβω την θέση του "Συμπαράσταση του δημότη και της επι