Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 11, 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΤΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ

Εικόνα
Η Κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Φλώρινας και ο Δήμος Φλώρινας που συμμετέχουν στην Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)» ανακοινώνουν ότι οι ωφελούμενοι του προγράμματος μπορούν να ενημερώνονται για την αποδοχή ή την απόρριψη της αίτησής τους : 1. Ηλεκτρονικά από το ΗΔΙΚΑ ΑΕ (https://www.idika.org.gr/teba/) με τους κωδικούς TAXIS.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΕΒΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Εικόνα
Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας - Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γιαννακίδης Σταύρος, σας Προσκαλεί την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 13:00 μ.μ.στην αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος στην Έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΖΕΠ), για Ενημέρωση στα πλαίσια των προσωρινών αποτελεσμάτων Ωφελουμένων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) και του Προγράμματος Υποσιτισμός Μαθητών - Παιδική Φτώχεια.

ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Εικόνα
Ομιλία του βουλευτή Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη, στην Ολομέλεια της Βουλής, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, στο νομοσχέδιο με τίτλο "Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων".

ΓΙΑ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Τέσσερις ημεδαπούς (17 έως 24 χρονών), για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών συνέλαβαν στην Κρυόβρυση Πτολεμαΐδας αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΚΑΙ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία θα πραγματοποιήσει από αύριο Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ. Τζιτζικώστας θα επισκεφτεί το Σάββατο τις Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών και Κοζάνης και την Κυριακή τις Περιφερειακές Ενότητες Φλώρινας και Καστοριάς.

53 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 91 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Με τη συμμετοχή δεκάδων εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε η ημεριδα με θέμα «Σχεδιάζω, υλοποιώ και συμμετέχω σε περιβαλλοντικά προγράμματα» που διοργανωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βεύης – Μελίτης, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και τους Σχολικούς Συμβούλους Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινα στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εβδομάδας. 

ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ Η ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Τέσσερις πρωτεύουσες νομών εντάχθηκαν από την 14η Οκτωβρίου 2015, σε λειτουργία Κτηματολογίου. Πρόκειται για τις πόλεις Έδεσσα, Κατερίνη, Κοζάνη και Φλώρινα (προ Καποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες έχουν καταγραφεί  σχεδόν 284.000 δικαιώματα, που αντιστοιχούν σε περίπου 142.000 δικαιούχους.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η αρμόδια Αντιπεριφέρεια Υγείας - Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής, ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η δωρεάν διανομή ροδάκινων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, με την συνεργασία των Δήμων, των Μητροπόλεων και των Φορέων, μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για της ανάγκες του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD).

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΥΑΛΙΟΥ

Εικόνα
Ξεκινάει το νέο πρόγραμμα ενημέρωσης των Επαγγελματιών-Καταστηματαρχών Χώρων Εστίασης, Ψυχαγωγίας και Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, από τη ΔΙΑΔΥΜΑ και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), με σκοπό την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανακύκλωση του γυαλιού. Ήδη, από τις αρχές Ιουνίου 2015, σε κάποια καταστήματα στον Δήμο Φλώρινας δόθηκαν δωρεάν ειδικές ανθεκτικές πλαστικές τσάντες για τη συγκέντρωση των γυάλινων συσκευασιών.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ "ΚΟΝΤΡΑΛΤΟ"

Εικόνα
Την πτυχιακή εργασία του Φλωρινιώτη φοιτητή του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας Γιώργου Μπαρδάκα, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015.Η πτυχιακή εργασία του εργαστηρίου γλυπτικής του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνώνέχει τίτλο «Κοντράλτο» και απεικονίζει μια αρκούδα με βιολοντσέλο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Δήμαρχος συναντήθηκε με καθηγητές και τονΠρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητή κ. Αντώνιο Τουρλιδάκη, οι οποίοι εξέταζαν τη διπλωματική εργασία.

ΜΑΤΑΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ ΛΟΓΩ ΔΙΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΣΕ

Εικόνα
Ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών στον άξονα Θεσσαλονίκη- Φλώρινα- Θεσσαλονίκη, Αθήνας- Θεσσαλονίκης-Αθήνας, και στο υπόλοιπο δίκτυο θα υπάρξουν αύριο, Σάββατο, λόγω της δίωρης στάσης εργασίας, 13.00-15.00, που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών του ΟΣΕ.

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΧΕΔΙΑΖΩ, ΥΛΟΠΟΙΩ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΠΕ ΒΕΥΗΣ-ΜΕΛΙΤΗΣ

Εικόνα
Διημερίδα με θέμα «Σχεδιάζω, υλοποιώ και συμμετέχω σε περιβαλλοντικά προγράμματα» διοργανώνει  το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βεύης – Μελίτης, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και τους Σχολικούς Συμβούλους Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινα στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εβδομάδας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλο, επισκέφτηκαν την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, ο νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «ο Προφήτης Ηλίας», Ιωάννης Κορεντσίδης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Ιορδάνης Μιχαηλίδης και ο Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Κατσάνος.Παρόντες, ήταν επίσης η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Αμαλία Κούσκουρα και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα γούνας, Θεόφιλος Ζυμπίδης.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Ι.ΑΛΛΗ

Εικόνα
Είδη πρώτης ανάγκης προσέφεραν στους πρόσφυγες στην Ειδομένη οι εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης Θεσσαλονίκης.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ AGRO_LESS ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του έργου AGRO_LESS  την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου του 2015 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

ΙΜ Καστορίας: Εκδηλώσεις τιμής & ευγνωμοσύνης προς τον ένδοξο ήρωα Παύλο Μελά

Εικόνα
Του Κυριάκου Μωυσίδη, Θεολόγου Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και ολόκληρη η ακριτική Επαρχία της Μακεδονικής αυτής γης, διανύει την εβδομάδα που είναι αφιερωμένη στον αληθινό, τον εθνικό ήρωα, τον Πρωτομάρτυρα της Μακεδονικής Ελευθερίας Παύλο Μελά.Είναι οι μέρες που κάθε χρόνο πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις τιμής και ευγνωμοσύνης προς τον ένδοξο ήρωα, τον ενθουσιώδη πατριώτη, τον πολύκλαυστο πρωτομάρτυρα της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Φέτος, 111 χρόνια μετά το φόνο του Παύλου Μελά στο χωριό Στάτιστα, σημερινός Μελάς, αναβιώνουν οι μνήμες του Μακεδονικού Αγώνα και η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ, θυμάται, τιμά και εκτελεί τα πρέποντα και αυτά που αρμόζουν στον αείμνηστο εθνομάρτυρα.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΕΜΠΟΡΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥς ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ημερίδα με θέμα «Η άμυνα νοικοκυριών, ελεύθερων επαγγελματιών και μικρεμπόρων απέναντι στους πλειστηριασμούς ακινήτων για τραπεζικά δάνεια και οφειλές στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία (δυνατότητες ρύθμισης και διαγραφής χρεών)» διοργανώνουν το Σάββατο 17 Οκτωβρίου διεθνή ημέρα κατά της Φτώχειας το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας και το Τοπικό Παράρτημα Φλώρινας της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ "ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ" ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Εικόνα
Η Τράπεζα Αίματος του ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ¨ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία.Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 από 8:30 το πρωί μέχρι 13:30 το μεσημέρι, θα γίνει αιμοληψία στον ΑΗΣ Καρδιάς σε συνεργασία με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου και 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μαθητές και μαθήτριες από το Πειραματικό, το 2ο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας δίνουν ραντεβού την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο και παίζουν παιχνίδια προγραμματισμού. Την εκδήλωση οργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας.

1ο ΦΙΛΙΚΟ EΝDURO ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριαζει τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης).

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τρεις ημεδαπούς (55, 44 και 35 χρονών), για κατοχή κάνναβης και κατοχή αδασμολόγητου καπνού κατά περίπτωση συνέλαβαν στο Ξινό Νερό Φλώρινας αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας. 

Φλώρινα---Στρασβούργο: Μια εμπειρία με ατέλειωτα συναισθήματα

Εικόνα
Στα μέσα του Σεπτέμβρη δεχτήκαμε το e-mail επιβεβαίωσης της συμμετοχής μας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Unveiling rural realities – Unlocking youth potential” δυο σπουδαίων ΜΚΟ της Ευρώπης, και οι προσδοκίες  άρχισαν να γεννούνται.  Ως εκπρόσωποι του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) διαμέναμε στις άψογες εγκαταστάσεις  του Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεότητας στο Στρασβούργο από τις 4/10/2015 έως τις 11/10/15 μαζί με άλλους ελπιδοφόρους και ενεργούς νέους από τη Νορβηγία, τη  Γαλλία, τη Ρουμανία, την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Φιλανδία , τη Βουλγαρία, την Ιρλανδία , την Ουαλία και την ΠΓΔΜ.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Εικόνα
Εναν 62χρονο ημεδαπό και έναν 28χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη συνέλαβαν σε περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς. 

ΣΤΑ 85 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ- ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Εικόνα
Στα 85 λεπτά το λίτρο τελικά θα διανέμεται από σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης στην Φλώρινα. Όπως αναφέρουν οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων οι δεξαμενές γέμισαν και οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευονται πετρέλαιο από σήμερα για τη θέρμανση τους.

ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ ΤΟ 11ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Εικόνα
Παρουσία χιλιάδων θεατών αναμένεται να πραγματοποιηθεί και φέτος, για 11η συνεχή χρονιά, το  Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της χώρας με την συμμετοχή 2.500 χορευτών και  χορευτριών από κάθε γωνιά της Ελλάδος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Την Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης Δυτικής Μακεδονίας, Τάσα Σιώμου δέχθηκε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 στο γραφείο του, οΑντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος. Εκεί, έγινε συνάντηση με τους Διευθυντές και τους Προϊσταμένους των αυτοτελών τμημάτων της Περιφερειακής Ενότητας, προκειμένου να καταγραφούν τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες κατά την εξυπηρέτησή τους από τις υπηρεσίες.

Σε εξέλιξη η κατασκευή του δρόμου Πεύκο-Λιανοτόπι. Επιτόπια επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Εικόνα
Επιτόπια επίσκεψη στην κατασκευή της επαρχιακής οδού 12 στο τμήμα Πεύκο-Λιανοτόπι, πραγματοποίησε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Νεστορίου Πασχάλη Γκέτσιο.Ο κ. Αδαμόπουλος συνομίλησε με έναν εκ των δύο υπεργολάβων που έχουν αναλάβει την κατασκευή του έργου και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών.

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μέχρι τέλη Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμα τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Φλώρινας και μετά θα αποθηκευτούν σε μέρος όπου θα προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες, είπε ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας Άρης Αριστείδου στο Δημοτικό Συμβούλιο απαντώντας σε ερώτηση δημοτικής συμβούλου της αντιπολίτευσης Κατερίνας Σταύρου.

ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ"

Εικόνα
“Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο για τη τιμή που θα πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης ούτε τι θα γίνει με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης " τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο εκπρόσωπος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων Φλώρινας Θεόδωρος Ουλιάρης.

Ο.Ε.Ν.Ε.Φ.: ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr ) διοργανώνει και εφέτος για 9η συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 τη Νύχτα χωρίς Ατυχήματα σε 25 πόλεις της Ελλάδας, ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση σε άλλες 28 χώρες. Κύριος στόχος της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την Οδική Ασφάλεια, μέσω της ενημέρωσης, προάγοντας παράλληλα πολύτιμα μηνύματα στους οδηγούς, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους, ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η νέα διευθύντρια του Εργαστηριακού Κέντρου Φλώρινας (πρώην ΣΕΚ), κα Μαρνέρη Ευγενία, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, στο γραφείο του την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015.Ο σκοπός της επίσκεψης είχε καταρχήν εθιμοτυπικό χαρακτήρα και ακολούθησε η συζήτηση θεμάτων που αφορούν στο Κέντρο.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Εξιχνιάστηκε κλοπή που διαπράχθηκε σε περιοχή της Κοζάνης, τον περασμένο Αύγουστο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης. Συγκεκριμένα, την 02-08-2015 άγνωστος δράστης εισήλθε σε σπίτι ιδιοκτησίας 86χρονης ημεδαπής, σε περιοχή της Κοζάνης και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των επτακοσίων πενήντα ευρώ (750€).

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εικόνα
Με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Σταύρος Γιαννακίδης. Στη συνάντηση συζητήθηκε η μεγάλη και συνεχιζόμενη εισροή των προσφύγων της Συρίας, τα προβλήματα που δημιουργούνται στους χώρους συγκεντρώσεων τους στα σύνορα, τόσο κατά την είσοδο τους όσο και κατά στην έξοδο τους και οι διαδρομές που ακολουθούν για την μεταφορά τους.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: "ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΑΦΟΥ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΜΕ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ"

Εικόνα
Είναι πραγματικά άξιος θαυμασμού ο τρόπος με τον οποίο η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να ωραιοποιεί τα πάντα μέσω των δελτίων τύπου για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Δηλαδή όλα καλά, δεν τρέχει τίποτα. Και όμως τρέχει και με το παραπάνω.

ΣΥΛΛΗΨΗ 26 ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Εικόνα
26χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνέλαβαν σε περιοχή της Καστοριάς , αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς.

Η αποκατάσταση του κτιρίου Σεφέρη μονοπώλησε το ενδιαφέρον της συνάντησης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κορυτσά

Εικόνα
Συνάντηση με το γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Κορυτσά Γιώργο Αλαμάνο είχε την Τετάρτη στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ MINI BUS ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ( ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ)

Εικόνα
Με μια απλή τελετή πραγματοποιήθηκε η παράδοση παραλαβή του mini bus  που προσέφερε δωρεάν  ο Δήμος Φλώρινας στην Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας.

Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ProLife στη Φλώρινα(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εναρκτήριας συνάντησης του έργου ProLife στη Φλώρινα στις 12 Οκτωβρίου 2015. Την συνάντηση διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ως επικεφαλής εταίρος του έργου, και συμμετείχαν ο Δήμος του Βαλάντοβο από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και το Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Νίκη του Αριστοτέλη στην πρώτη αγωνιστική της Γ' Εθνικής στο μπάσκετ

Εικόνα
Με το (πρώτο του) ροζ φύλλο αγώνα επέστρεψε από την Πτολεμαΐδα ο Αριστοτέλης στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής στο μπάσκετ! Μια σημαντική νίκη για την ομάδα μπάσκετ του Αριστοτέλη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, η οποία ήρθε μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας μέσα στην Πτολεμαΐδα.

ΔΕΤΕΠΑ: ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Στις 20 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει να λειτουργεί η τηλεθέρμανση του Αμυνταίου σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας και στη Θωμαή Αδάμου ο πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ κ. Ευθύμιος Χαριτίδης υπογραμμίζοντας πως ολοκληρώνονται όλες οι εργασίες συντήρησης του παλαιού δικτύου και κατασκευής του νέου.

ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ 30 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΔΑΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Εικόνα
Για αδιαφανή τρόπο πρόσληψης 30 ατόμων για τα ΚΔΑΠ Φλώρινας κατηγόρησαν τη Δημοτική αρχή οι δημοτικοί Σύμβουλοι της ελάσσονος και μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντινίδης και Τορλαχίδης. Όπως είπαν οι προσλήψεις των 30 ατόμων οι οποίοι είτε είναι φίλοι, συγγενείς δημοτικών συμβούλων, αντιδημάρχων  και προϊσταμένων της Δημοτικής Αρχής δεν είναι ηθικές και σωστές καθώς έγιναν χωρίς να δημοσιευτεί προκήρυξη για την πρόσληψη τους.

ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

Εικόνα
Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα διανομής τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας και στην Θωμαή Αδάμου ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας κ. Γιαννακίδης υπογραμμίζοντας πως τα προϊόντα που θα διανεμηθούν να είναι κρέας και λαχανικά έτσι ώστε να συμβάλουμε και στην προστασία της υγείας των πολιτών αυτών και να μην του φορτώνουμε με υδατάνθρακες που είναι κακοί παράγοντες για την υγείας.

ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΜΕΛΑ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ κ. ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα
Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν τη Κυριακή 18 Οκτωβρίου στη Τοπική Κοινότητα Μελά Καστοριάς παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ. Ο εορτασμός αυτός έχει σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα τα γεγονότα εκείνα που σημάδεψαν την εθνική μας μοίρα και να αποτίσει φόρο τιμής στους Μακεδονομάχους μας. Ας αποτελέσει ο ηρωισμός τους αφορμή διδαχής για τις επόμενες γενιές!

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 57 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου η Οικονομική Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΣΥΛΛΗΨΗ 69 ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΚΑΒΑΛΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ

Εικόνα
69χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, του νόμου περί όπλων και υπεξαίρεση, Συνελήφθη στο Νέο Ξεριά Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Στις 18 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα. Για τον εορτασμό της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα καθορίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις στην πόλη της Φλώρινας ως εξής: Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 α) Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις των σπουδαστών και μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών. Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν τις δύο τελευταίες ώρες. β) Προσκύνημα των προτομών των Μακεδονομάχων και κατάθεση στεφάνων από τους σπουδαστές, μαθητές/τριες των Σχολείων, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές, δασκάλους.

Ε.Κ.Φ.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ 226 ΑΤΟΜΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Εικόνα
Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιείται ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 4K/2015 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων είκοσι έξι (226) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας. Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στo παρακάτω συνοδευτικό αρχείο (Πίνακας Θέσεων). Δείτε τις θέσεις εδώ:

ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Εικόνα
Η ΧΕΝ Ελλάδος ανταποκρινόμενη στη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν οι νέες γυναίκες, υλοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά (ακαδημαϊκό έτος 2015-2016) στεγαστικό πρόγραμμα, στο διεθνών προδια- γραφών Πολυκέντρο «ΑΘΗΝΑ» στην Ηλιούπολη. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέες γυναίκες ηλικίας 18 ετών και άνω, φοιτήτριες/σπουδάστριες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα στέγασής τους, με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυ- νο το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση. Κριτήριο για την επιλογή τους θα είναι η αποδεδειγμένη οικονομική τους α- δυναμία να παρακολουθήσουν Τμήματα και Σχολές Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Αθήνα. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά στη διεύθυνση : ΧΕΝ Ελλάδος - Αμερικής 11106 72 Αθήνα, με την ένδειξη «για την Επιτροπή Ξενώνα» Διάθεση εντύπων αίτησης: Αμερικής 11 - 106 72 Αθήνα, Δευτέρα έως Παρασκευή (10:00 – 16:00) και ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΧΕΝ Ελλάδος ww

Κ.Κ.Ε.: ΝΕΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Εικόνα
Το νέο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο είναι ένας νέος κρίκος της επίθεσης διαρκείας κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου, η οποία κλιμακώνεται απέναντι στα λαϊκά στρώματα. Έρχεται να συμπληρώσει τα δύο προηγούμενα μνημόνια και το πρόσφατο 3ο μνημόνιο, ενώ θα ακολουθήσουν νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις το επόμενο διάστημα.Η επίθεση απέναντι στους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, στοχοποιεί ιδιαίτερα όλους όσοι δεν βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας φτώχειας, όλους όσους μπορεί να στύψει περαιτέρω η κυβερνητική επίθεση.