Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 5, 2017

ΕΚΘΕΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης» και ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας διοργανώνουν στην κεντρική αίθουσα εκθέσεων της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του «Αριστοτέλη» Στεφάνου και Βασιλικής Γώγου την έκθεση Ιστορικής Μινιατούρας του Κώστα Ροδόπουλου.Η έκθεση θα έχει διάρκεια από 17 έως και 19 Μαρτίου 2017 και διοργανώνεται στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών που πραγματοποιείται στην Φλώρινα.Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 8.00 το απόγευμα.Workshop βαφής μινιατούρας για παιδιά και φοιητές της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας.

Ε.Κ.Φ.: ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3Κ/2017

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκε η 3Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 11/03-03-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας σαράντα οκτώ (48) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο, στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή (Ε.Α.Α.), στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) καθώς και στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Σ.Ε. Α.Ε.).Το ΦΕΚ της προκήρυξης διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ κ.ΧΟΓΚΑΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 ο επίτροπος Γεωργίας κ. Φ.Χόγκαν,ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Β.Αποστόλου και ο γεν.γραμματέαςκ.Κασσίμης επισκέφτηκαν παραγωγικές μονάδες της Βορείου Ελλάδος, συνοδευόμενοι μεταξύ άλλων βουλευτών και από το βουλευτή Φλώρινας κ. Κώστα Σέλτσα.Στο Αμύνταιο επισκέφτηκαν το κτήμα Αλφα και εξήραν την άριστη λειτουργία μιας σημαντικής,για την περιοχή και τις εξαγωγές, μονάδας.

ΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΩΝ ΜΙΚΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Εικόνα
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και η Παιδαγωγική Σχολή της Φλώρινας του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν και σας προσκαλούν στο 2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικών Περιβαλλόντων Μικτής Πραγματικότητας και Απτικών Συσκευών που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 για σχολικά τμήματα Δ΄ και Στ΄ Τάξης του Δημοτικού.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ

Εικόνα
Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωϊκής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ανακοινώνεται ότι, καθορίζεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων, από 09 Μαρτίου έως και τις 15 Μαϊου 2017.Ελάχιστη έκταση αμπελοτεμαχίου για συμμετοχή στο Πρόγραμμα ορίζεται το ένα (1) στρέμμα πραγματικής έκτασης αμπέλου. Στόχος των μέτρων του εν λόγω προγράμματος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργών μέσω:

ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΙΛΩΤΑ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη του ότι ο ΑΗΣ Αμυνταίου Φιλώτα έχει αποστείλει στην υπηρεσία μας έντυπα διακηρύξεων για διαγωνισμούς προμήθειας προϊόντων.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Κανόνες χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή σε δημόσιους χώρους» διοργανώνει το Σάββατο 11 Μαρτίου  η Αντιπεριφέρεια Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η ημερίδαθα γίνει στις 18:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας (Δημοκρατίας 27, Κοζάνη).Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ενημέρωσης και εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας, (ιατρών, νοσηλευτών, πληρωμάτων ασθενοφόρων, παραϊατρικό προσωπικό), αλλά και των πολιτών.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ "ΒΟΛΤΕΣ" ΤΟΥ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΟ ΤΣΟΤΥΛΙ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Με αφορμή την έναρξη του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στην περιοχή του Τσοτυλίου, σήμερα (07-03-2017) πραγματοποιήθηκε τελετή αγιασμού στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Τσοτυλίου, όπου φιλοξενείται ο Τοπικός Αστυνόμος.O Τοπικός Αστυνόμος επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών, ζητώντας αν χρειαστεί τη συνδρομή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος στο οποίο υπάγεται διοικητικά.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 31 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 13 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 6:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Σημαντικότερα θέματα μεταξύ άλλων  είναι η έγκριση υποβολής αιτήματος χρηματοδότησης του έργου «Βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης ανθρώπου – αρκούδας στην περιοχή των Δ. Αμυνταίου» - LIFE AMYBEAR, η  έγκριση υλοποίησης με ιδία μέσα του έργου "Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αμύνταιου" και η έγκριση της μελέτης με τίτλο "Αναβάθμιση και επικαιροποίηση Υδραυλικής μελέτης ΕΕΛ Φιλώτα", προϋπολογισμού 17.700,00 € και χρηματοδότηση ΚΑΠ Επενδ. Δαπαν. 2015.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Βίντεο από την σύντομη παρέμβαση του βουλευτή Φλώρινας κ. Γ. Αντωνιάδη κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής της 8/3/201,7 παρουσία του προέδρου και Διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη. Ο βουλευτής αναφέρθηκε στη συμφωνία με τους Κινέζους, στο δωρεάν ρεύμα, στη συμβολή της ΔΕΗ στην καταπολέμηση της ανεργίας στην περιοχή κ.ά.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "ΚΡΙΝΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ" ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΚΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση προβολής του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Κρίνα στο Χιόνι» παραγωγής Δήμου Αμυνταίου  σε σκηνοθεσία Χρήστου Σκούρα και σύνθεση ιστορικών πηγών Ιωάννας Μακρή την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, ώρα 12:00 στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1) Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Δήμου Αμυνταίου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους Συλλόγους:

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο βουλευτής Π.Ε Φλώρινας κ. Αντωνιάδης Γιάννης εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον κ. Νάντση Δημήτριο για την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου και του εύχεται καλή και δημιουργική θητεία προς όφελος όλου του εμπορικού κόσμου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΡΕΙΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ -ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση μικρών νησιών και ορεινών δήμων με 20 εκατομμύρια ευρώ για το 2017, προανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, από το ορεινό Παρανέστι Δράμας, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στους Νομούς Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας.

ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: 4η ΘΕΣΗ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΝΤΣΗΣ ΣΤΟ WORLD JUNIOR CIRCUIT

Εικόνα
Τις πρώτες του ευρωπαϊκές εμπειρίες απέκτησε ο αθλητής των ΣΑΡΙΣΩΝ Ανδρέας Μίντσης αγωνιζόμενος σε open της Ιταλίας. Το αστέρι της αντρικής μας ομάδας συμμετείχε στο World Junior Circuit στο Λινιάνο της Ιταλίας. Το δυνατό ιταλικό όπεν νέων και παίδων συγκέντρωσε 300 συμμετοχές από 36 χώρες και από τις 5 ηπείρους.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΠΡΟΛΗΨΗ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΤΩΣΕΩΝ" ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΚΕΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα

Α.Σ.Ε.Π.Α.: ΑΔΕΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Εικόνα
H Διεύθυνση Γεωπληροφορίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (Α.Σ.Ε.Π.Α) ενημερώνει ότι όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν άδεια φύτευσης αμπελώνα θα πρέπει να προσέλθουν ΑΜΕΣΑ στα γραφεία του Συνεταιρισμού για να ενημερωθούν και να υποβάλλουν αίτηση.Καταληκτική ημερομηνία είναι η 27η Μαρτίου 2017.Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Συνεταιρισμού, 23860-23813 και 23860-23835 (εσωτ. 315, 320, 322).

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Θεόδωρος Κάστανος», την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Φλώρινας τελέσθηκε τρισάγιο στη μνήμη του μεταρρυθμιστή παιδαγωγού Θεόδωρου Κάστανου.

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ένα σημαντικό βήμα έγινε για την πιλοτική εφαρμογή σε επίπεδο χώρας του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ) που αποτελεί καινοτομία στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, τους βουλευτές, τους αντιπεριφερειάρχες, τους προέδρους των τεσσάρων επιμελητηρίων και άλλους εκπροσώπους της περιοχής την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Ο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΛΙΤΗΣ

Εικόνα
Συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή για την τηλεθέρμανση Μελίτης πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκαν διευκρινίσεις ως προς τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου και αποφασίστηκε να γίνουν από κοινού προσπάθειες με τους βουλευτές της Π.Ε. Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας ώστε το έργο να ενταχθεί από το αρμόδιο Υπουργείο στη νέα προγραμματική περίοδο.

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Την Κυριακή 5 Μαρτίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών, σε ειδική συνεδρίαση του για την εκλογή νέου προεδρείου, εξέλεξε ομόφωνα νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δεύτερη περίοδο της τρέχουσας δημοτικής θητείας έως (31-08-2019) τον κ. Βασίλειο Παπαδόπουλο.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εικόνα
Μία άκρως ενδιαφέρουσα όσο και επίκαιρη ημερίδα, που απευθύνεται σε επιχειρηματίες και όχι μόνο, διοργανώνει το Επιμελητήριο Φλώρινας.Η ημερίδα έχει θέμα « Δάνεια – Τράπεζες : τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις » και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου (Μεγαρόβου 15- 2ος όροφος) Τα θέματα για τα οποία θα γίνει ενημέρωση είναι: 1. Ρυθμίσεις Τραπεζικών Δανείων και Οφειλών 2. Αναδιάρθρωση και ρύθμιση δανείων με σκοπό τη μείωση του τραπεζικού κόστους δανεισμού. 3. «Κόκκινα» Δάνεια 4. Προστασία επιχειρήσεων από τις Τράπεζες 5. Απεγκλωβισμός από τις Τράπεζες με βιώσιμες λύσεις και επιτόκια 6. Νόμος Κατσέλη – Νόμος Δένδια – Νόμος Σταθάκη 7. Κώδικας Δεοντολογίας Τράπεζας της Ελλάδος 8. Χρηματοδότηση & αυτοχρηματοδότηση επιχειρήσεων.

11o ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΡΑΜΠΛ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Η δημοφιλέστερη και πολυπληθέστερη διοργάνωση σκραμπλ στην Ελλάδα, διοργανώνεται για ενδέκατη χρονιά στη Θεσσαλονίκη από τον Όμιλο Σκραμπλ Θεσσαλονίκης.Πρόκειται για το 11ο Τουρνουά Σκραμπλ Θεσσαλονίκης, που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου 2017 στη Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Το Café Roof Garden της Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ έχει διαμορφωθεί ειδικά για να υποδεχθεί συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα. Εκτός από μεμονωμένους λεξιπλάστες, αναμένεται να δώσουν το παρών και παίκτες από όλους τους ελληνικούς Ομίλους Σκραμπλ: Αθηνών-Πειραιώς, Βέροιας, Καστοριάς, Πτολεμαΐδας και Ρόδου.

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑ ΣΕΛΤΣΑ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Εικόνα
Η 8η Μάρτη, διεθνής ημέρα δικαιωμάτων των γυναικών,είναι μια εργατική πρωτομαγιά που προηγήθηκε της γνωστής και τιμά τη μνήμη των εργατριών της κλωστοϋφαντουργίας, οι οποίες διαμαρτυρήθηκαν για πρώτη φορά για τις άθλιες συνθήκες εργασίας τους,στη Νέα Υόρκη το 1857.

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Εικόνα
O βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης , με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας , δήλωσε :« Η σημερινή ημέρα της 8ης Μαρτίου καθιερώθηκε να εορτάζεται ως Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας για να μας υπενθυμίζει τα δικαιώματα και τα προβλήματα των γυναικών σε όλα τα στάδια της ζωής τους . Είναι μια γιορτή που γεννήθηκε μετά από επίμονους αγώνες των γυναικών για ισότητα, ελευθερία , πρόσβαση στην αγορά εργασίας και στις δημοκρατικές διεργασίες.

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΑΠΟΥΝΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο σύλλογος Υπαλλήλων της ΠΕ Φλώρινας σε μια συμβολική κίνηση, μοίρασε αρωματικά σαπουνακιά στις γυναίκες υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Με την κίνηση αυτή ο Σύλλογος ήθελε να τιμήσει το ρόλο της εργαζόμενης γυναίκας που συνδυάζεται με το ρόλο της μητέρας και της συζύγου.

ΟΛΓΑ ΜΟΥΣΙΟΥ ΜΥΛΩΝΑ: 8 Μαρτίου – Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Εικόνα
Κάθε χρόνο η παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου μας προσφέρει μια καλή ευκαιρία να θέσουμε νέους στόχους ως προοδευτική κοινωνία και να επιδιώξουμε να ενισχύσουμε τα δικαιώματα των γυναικών, να ενδυναμώσουμε την παρουσία τους στους ζωτικούς χώρους της εργασίας, της επιστήμης, της τεχνολογίας, της πολιτικής και γενικότερα της κοινωνίας των ενεργών πολιτών και να κάνουμε πράξη την ποθούμενη ισότητα των φύλων.

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ RALLY GREECE OF ROAD ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Με τη συμμετοχή αθλητών πάνω από 11 χωρών θα πραγματοποιηθεί για 4η συνεχή χρονιά το Rally Greece Of Road από τις 1 έως τις 4 Ιουνίου αυτό ανέφεραν σε συνέντευξη τους οι διοργανωτές του rally στην 1η επίσημη συνάντηση τους στην Φλώρινα με τη συμμετοχή όλων των φορέων της περιοχής.

ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΒΙΓΛΑΣ-ΜΕ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Εικόνα
Τα 10 εκατοστά έχει φτάσει το χιόνι στο ορεινό δίκτυο Φλώρινας-Καστοριάς μέσω Βίγλας καθώς χιονίζει από χθες το απόγευμα χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα. Η Τροχαία Φλώρινας συνιστά στους οδηγούς να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από το 15ο χιλιόμετρο εως το 25ο της Εθνικής Οδού Φλώρινας-Καστοριάς μέσω Βίγλας καθώς η χιονόπτωση είναι έντονη. Η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο γίνεται μόνο με τη χρήση ειδικού τύπου χειμερινών ελαστικών. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνεχίζονται οι προβολές των ταινιών "ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ" και "LA LA LAND" σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουμε ανακοινώσει και ακολουθούν δύο ακόμη ταινίες: "H ΤΑΙΝΙΑ LEGO® BATMAN" για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους μας φίλους και η περιπέτεια δράσης "JOHN WICK ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2"!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΙΡΟΥ

Εικόνα
Με αφορμή την ανακοίνωση του πίνακα τακτικών κρίσεων έτους 2017 από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια στον Υποστράτηγο Πεζικού Γρηγόρη Γρηγοριάδη για την κρίση του ως διατηρητέο στους Υποστρατήγους του Στρατού Ξηράς και την τοποθέτησή του ως Διοικητή στη Μεραρχία Υποστηρίξεως με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Εικόνα
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας ανακοινώνεται η Δημοσιοποίηση της 2ης και 3ης Τροποποίησης (ΑΔΑ: 6ΚΑΓ4653ΠΓ-40Η & 9ΠΠΕ4653ΠΓ-8ΞΥ) της αριθμ. 130/5917/18-01-2017 πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης για συμμετοχή στο Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (ΑΔΑ: 7ΑΖΚ4653ΠΓ-ΔΝΦ ), αντικαθιστώντας την υποπαράγραφο 1.6 και την πρώτη πρόταση της παραγράφου 5 «Περίοδος και διαδικασία υποβολής αιτήσεων στήριξης», ως ακολούθως:Η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της παρούσης πρόσκλησης, πραγματοποιείται κατά το διάστημα από 24-01-2017 έως 13-03-2017.

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ

Εικόνα
Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανακοινώνεται ότι: Σύμφωνα με την υπ΄αρίθμ. 609/16822/14-02-2017 ΥΑ του ΥΠΠΑΤ «Θέσπιση των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών (Ε.Κ) αριθ. 1308/2013, (Ε.Κ) αρίθ. 2015/560 και (Ε.Κ) αριθ. 2015/561, σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις για το έτος 2017», οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να φυτεύσουν αμπέλι με οινοποιήσιμες ποικιλίες μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις μέχρι τις 27 Μαρτίου 2017 ψηφιακά στην Υπηρεσία Συμπλήρωσης Αίτησης Δικαιωμάτων Φύτευσης στη σελίδα www.minagric.gr (Ψηφιακές Υπηρεσίας, Αίτηση αδειών Φύτευσης αμπέλου) του ΥΠΠΑΤ.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Εικόνα
Την 8η Μαρτίου κάθε χρόνο τιμούμε τη μνήμη των γυναικών που έδωσαν νόημα και πνοή στο γυναικείο εργατικό κίνημα και που με τους αγώνες τους κατάφεραν να κατακτήσουν δικαιώματα σε κοινωνικό, ατομικό και πολιτικό επίπεδο.Γυναίκες διαφόρων ηλικιών, μορφωτικού επιπέδου και κοινωνικής προέλευσης, πάλεψαν και συνεχίζουν να μάχονται καθημερινά, για την καθιέρωση της θέσης τους στην κοινωνία, για τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία, για την ισότιμη αντιμετώπιση στην ίδια τη ζωή.

ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΑΡΤΣΙΤΑΛΙΔΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΡΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Εικόνα
Την Κυριακή 5/3/2017 στο κλειστό γυμναστήριο της Πετρούπολης Αττικής έγινε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών - Γυναικών2017. Το παρών έδωσε και ο Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” ΦΛΩΡΙΝΑΣ με την Πρωταθλήτριά του Ειρήνη-Μαρία Τσαρτσιταλίδου η οποία κατέκτησε την Τρίτη θέση και το Χάλκινο μετάλλιο. Σε ένα πανέμορφο γυμναστήριο με θερμό και εκδηλωτικό κοινό αγωνίστηκε η αθλήτρια από την Φλώρινα στον ημιτελικό με την μετέπειτα Πρωταθλήτρια Ελλάδος Παππά και ηττήθηκε με 3 – 0 και έμεινε στην Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Τσαρτσιταλίδου Ειρήνη-Μαρία: στο πρωτάθλημα αγωνίστηκε όλη η “ellite” του Ελληνικού Καράτε, έγιναν πολύ δυνατά παιχνίδια σε όλες τις κατηγορίες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΛΙΤΗΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Στη Τοπική Κοινότητα Μελίτης παρευρέθηκε την Κυριακή, 05 Μαρτίου 2017, ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, προκειμένου να έχει συνάντηση με τους κατοίκους και να τους ενημερώσει για το έργο της τηλεθέρμανσης Μελίτης.Μαζί με τον κ. Δήμαρχο παρόντες, επίσης, ήταν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου κ.κ. Δημήτρης Λουκάς, Δημήτρης Θεοφανίδης και Άκης Τσορμπάρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Παναγιώτα Γαϊγάνη-Τίτα, Νίκος Ευαγγέλου, Άκης Καραγκιοζίδης, Χρήστος Μπαρδάκας και Θοδωρής Ουλιάρης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας, κ. Νίκος Μουρατίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ, κ. Αντώνης Ζαέκης, και η Διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ, κ. Ερμιόνη Αβραμοπούλου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ MASTER PLAN ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΓΛΑΣ- ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Τεχνική ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, κ. Στέφανου Μπίρου, του νέου Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Κων/νου Γέρου, του Δήμαρχου Αμυνταίου κ. Κώστα Θεοδωρίδη, του Δήμαρχου Πρεσπών κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη, εκπροσώπων της ΑΝΚΟ, εκπροσώπων της ΔΕΤΕΠΑ, δημοτικών συμβούλων του Δήμου Αμυνταίου και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Φλώρινας.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΣΤΗ ΔΕΔΔΗΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τo Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ενός (1) ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. της Διεύθυνσης Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, Περιοχής Φλώρινας για τις ανάγκες στο Υποπρακτορείο Αμυνταίου που εδρεύει στο Νομό Φλώρινας.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Εικόνα
8 Μαρτίου 1857. Νέα Υόρκη. Η πόλη των μεταναστών. Το λιμάνι που άραξαν άνδρες και γυναίκες από κάθε γωνιά της γης για να αγγίξουν… το όνειρο μίας καλύτερης ζωής. Μία πόλη-σταθμός. Στη πόλη των αντιθέσεων και της ελευθερίας τόλμησαν οι γυναίκες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Α.Σ.Ε.Α. «ΣΑΡΙΣΕΣ» ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΙΟΥΦΗ ΕΛΑΜΨΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εικόνα
Μεγάλες επιτυχίες σημείωσαν οι αθλήτριες των ΣΑΡΙΣΩΝ Φλώρινας στην τελική φάση του ατομικού και διπλού γυναικών Ελλάδας.Η Γεωργία Ζαβιτσάνου στέφτηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο διπλό γυναικών έχοντας ως συμπαίκτρια την πρώην αθλήτριά μας Χριστίνα Φίλη. Το αχτύπητο δίδυμο κατέβαλε όλες τις αντιπάλους που συνάντησε και στον τελικό επικράτησε του δίδυμου Γεωργιάδου/Κιούφη 3-0.Η Γεωργία, περσινή Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο ατομικό αγωνίστηκε με προβλήματα τραυματισμού και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Έμεινε στην 8άδα.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας Τετάρτη 8 Μάρτη ώρα 6μμ v 8 Μάρτη 1857, οι ράφτρες κι οι υφάντρες της Ν. Υόρκης βγαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας μείωση του εργάσιμου χρόνου, ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ "Η ΕΛΠΙΣ"

Εικόνα
Με την ευκαιρία της ΚΥΡΙΑΚΗΣ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και σε ανάμνηση του μεγαλοπρεπούς εορτασμού που οργάνωναν οι πρόγονοι μας στο αλησμόνητο και δοξασμένο Μοναστήρι, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 δύο εκδηλώσεις από τον Σύνδεσμο μας.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.

Εικόνα
Tην Κυριακή 5 Μαρτίου ολοκληρώθηκε το έκτακτο παγκόσμιο συνέδριο της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε που διοργάνωθηκε στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδου» στο Δημαρχείο Πυλαίας Χορτιάτη για την τροποποίηση του καταστατικού.Ο πρόεδρος της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε κ. Γεώργιος Παρχαρίδης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε σε όλο το ιστορικό των διαβουλεύσεων με τις ομοσπονδίες του εξωτερικού, στην ιστορία των συνεδρίων αλλά και σε τρέχουσες εξελίξεις και πρωτοβουλίες της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε , όπως η διοργάνωση της εκδήλωσης για την Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας στην Βουλή των Λόρδων και η αποστολή συγχαρητήριας επιστολής στους δυο Γερουσιαστές του Καναδά Ελληνικής καταγωγής, τον κ. Λέο Χουσάκο (που έλκει την καταγωγή του από την Μάνη) και της κας. Γιάννα Μερτσαντ (που έλκει την καταγωγή της από την Σμύρνη) για την προώθηση της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Καναδική κυβέρνηση.

20 χρόνια Πινακοθήκη Μοσχανδρέου

Εικόνα
Την Κυριακή 5 Μαρτίου στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου, έναντι της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσολογγίου Αγίου Σπυρίδωνος έγινε η μεγάλη γιορτή για την συμπλήρωση 20 χρόνων σκληρής δουλειάς στήριξης του ελληνικού πολιτισμού.Γι’ αυτή την 20χρονη γιορτή 51 σύγχρονοι Ελληνες καλλιτέχνες μαζί με 26 νέους καλλιτέχνες απο την Φλώρινα παρουσίασαν μοναδικά έργα αφιερωμένα στους ιδρυτές της Πινακοθήκης και την μοναδική δράση τους και προσφορά επί 20 χρόνια με ΙΔΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ" ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ "ΑΝΑΤΟΛΙΑ"

Εικόνα
Μια μοναδική εμπειρία βίωσαν οι μαθητές του "Αριστοτελείου" με την επίσκεψη που πραγματοποίησαν, το Σάββατο 4 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού κολλεγίου "Ανατόλια" στη Θεσσαλονίκη.Ο υπεύθυνος του ACT, κ. Ευριπίδης Κωνσταντινίδης, μετά την πρώτη παρουσίαση των κτιριακών εγκαταστάσεων και των προγραμμάτων σπουδών στην Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του φροντιστηρίου μας απηύθυνε πρόσκληση στη διεύθυνση, για περαιτέρω επαφές και ενδεχόμενη συνεργασία.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ...40ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Εικόνα
Μετά την Αθήνα και την εορταστική εκδήλωση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, για την συμπλήρωση 40 χρόνων από την γέννηση του αθλήματος, σκυτάλη παίρνει το Αμύνταιο. Στη γενέτειρα της Ελληνικής χειροσφαίρισης,o σύλλογος παλαιμάχων Αμυνταίου, με την αρωγή την Π.Ε. Φλώρινας, τον Δήμο Αμυνταίου, την Ο.Χ.Ε. και τον Ε.Σ. Αμύντα Αμυνταίου, διοργανώνει 2ήμερες εκδηλώσεις, για το εορτασμό της γενεθλίου ημέρα του αθλήματος, το Σάββατο 11/3 και την Κυριακή 12/3, σε πνευματικό κέντρο και ΔΑΚ Αμυνταίου αντίστοιχα.

ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Απιδόπουλου, πρώτου σε σταυρούς του επιτυχόντος συνδυασμού, συνεδρίασε σε ειδική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, την Κυριακή 05 Μαρτίου 2017, με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τον Φλωρινιώτη Ζωγράφο κ. Κελεμπεκίδη Παναγιώτη για την ευγενική δωρεά ενός πίνακα ζωγραφικής, με θέμα τον «Βομβαρδισμό της Φλώρινας (28/07/1944) από τα συμμαχικά αεροπλάνα», προς την Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Συλλόγου μας.

ΣΥΛΛΗΨΗ 61ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΟΠΛΩΝ

Εικόνα
Για παραβάσεις των νόμων περί λαθρεμπορίας και όπλων συνέλαβαν 61χρονο σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 61χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -8- κυψέλες μελισσών και -2- δοχεία με -30- λίτρα βενζίνη, τα οποία ο ανωτέρω εισήγαγε παράνομα στη χώρα και δεν κατείχε τα απαιτούμενα παραστατικά.Ακολούθως, σε νομότυπη έρευνα στην οικία του σε περιοχή της Φλώρινας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- κυνηγετικά όπλα, για τα οποία δεν κατείχε την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΣΥΛΛΗΨΗ 53ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Εικόνα
Για κλοπή συνέλαβαν στην Φλώρινα 53χρονο  αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Ο 53χρονος αφαίρεσε από εργοτάξιο στο οποίο εργαζόταν διάφορα υλικά οικοδομών, χρηματικής αξίας -100- ευρώ, ενώ όπως προέκυψε ο ίδιος είχε αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο από το ίδιο εργοτάξιο παρόμοια υλικά, χρηματικής αξίας -2.000- ευρώ.Το σύνολο των αφαιρεθέντων οικοδομικών υλικών βρέθηκε στην κατοχή του, κατασχέθηκε και αποδόθηκε σε υπεύθυνο του εργοταξίου.