Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 31, 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΙΡΟΥ

Εικόνα
Συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος αναφερόμενος τόσο στα έργα που έγιναν όσο και στους στόχους για το επόμενο διάστημα. Ο κ. Μπίρος αναφέρθηκε στις προσπάθειες της περιφέρειας για τη κατασκευή του πολυπόθητου έργου του κάθετου άξονα Φλώρινας –Πτολεμαίδας υπογραμμίζοντας ότι ήδη προχωράει η μελέτη και αναμένεται το έργο να τελείωση εντός του 2019.

ΕΥΧΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΑΒΒΑ ΣΑΠΑΛΙΔΗ

Εικόνα
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Φλώρινας εύχονται το 2018 να είναι μια καλή χρονιά για όλες και όλους τους συναδέλφους, χωρίς λουκέτα, ανεργία και κατασχέσεις. Το Επιμελητήριό μας, με σχεδιασμό και συγκεκριμένη στόχευση, θα πρωταγωνιστήσει και πάλι σε διεκδικήσεις για να πάρει ο τόπος μας την θέση που του αξίζει, αποκαθιστώντας τις μεγάλες αδικίες που βιώνουμε ως τοπική κοινωνία και βελτιώνοντας την καθημερινότητα μας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με ένα και μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στις 3:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πέρασμα.  Το θέμα της συνεδρίασης είναι: Έγκριση οικονομικών καταστάσεων (Ισολογισμού – Αποτελεσμάτων χρήσης και Ταμειακού Απολογισμού) έτους 2016 του Δήμου Φλώρινας» Εισηγητής κος Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Άννας Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντριας Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

ΑΝΑΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Εικόνα
Κύριε Υπουργέ, Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. συνεδρίασε και αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων. Όπως είναι γνωστό ο αριθμός των μαθητών για να συγκροτηθεί τμήμα στα ΕΠΑ.Λ (τομείς και ειδικότητες) καθώς και στα Γενικά Λύκεια (Ομάδες Προσανατολισμού – Κατευθύνσεις) συναρτάται με τον χαρακτηρισμό του σχολείου καθώς και τα μόρια που αυτό δίνει στους εκπαιδευτικούς. Στην πραγματικότητα με την αναμοριοδότηση έχουμε μαζική υποβάθμιση των σχολικών μονάδων, με συνακόλουθο αποτέλεσμα την αύξηση του απαιτούμενου αριθμού των μαθητών για τη συγκρότηση των ανωτέρω τμημάτων.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Εικόνα
Η Τράπεζα Αίματος του ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ¨ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία.Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 από 8:30 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι, θα γίνει αιμοληψία στον ΑΗΣ ΑΓ. Δημητρίου σε συνεργασία με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων είναι απαραίτητη σ΄αυτή την κορυφαία πράξη ανθρωπιάς.Σημείωση: Όσοι συμμετέχουν είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ ή την ταυτότητά τους.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

Εικόνα
Σας προσκαλούμε σε Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου η οποία μετά απο έλλειψη απαρτίας κατά την 1η πρόσκληση και με βάση το Καταστατικό θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 05/01/2018 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Άρνισσας. Με εκτίμηση, Το Δ.Σ του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας

ΕΥΧΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Εικόνα
Ἀγαπητοί μου, Εὐχαριστῶν θερμῶς διὰ τὰς πολυτίμους εὐχάς Σας ἐπὶ ταῖς ἁγίαις ταύταις ἡμέραις, ἀντεύχομαι ἀπὸ ψυχῆς, ὅπως «οὐκ ἐλαττωθήσεσθε παντὸς ἀγαθοῦ», ὑλικοῦ καὶ πνευματικοῦ, καὶ ὅπως ᾖ τὸ Νέον Σωτήριον Ἔτος ἔμπλεον πάσης εὐλογίας καὶ χαρᾶς. Μετὰ πολλῆς τῆς ἐν Κυρίῳ ἀγάπης Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ † Ὁ Φλωρίνης, Πρεσπῶν & Ἑορδαίας ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ

ΠΥΚΝΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Εικόνα
Πυκνή χιονόπτωση στην πόλη της Φλώρινας εδώ και δύο ώρες χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Παρόλο που τα μηχανήματα αποχιονισμού και οι αλατιέρες δουλεύουν ακατάπαυστα από το πρωί προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο η τροχαία Φλώρινας συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη κίνηση τους σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας και κυρίως στο ορεινό προς Καστοριά και Πρέσπα όπου είναι απαραίτητη η χρήση χειμερινών ελαστικών. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΗ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης θα δεχτεί επισκέψεις για την ονομαστική του γιορτή την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 από τις 11:00 π.μ έως τις 14:00 μ.μ στο γραφείο του επί της οδού Παύλου Μελά 43 στη Φλώρινα .

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Εικόνα
Το Σάββατο 30/12/2017 ο Βουλευτής Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Φλώρινας και ενημερώθηκε από το Διοικητή κ. Χιωτίδη Γεώργιο για τη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής και για τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την αποχώρηση ιατρών - θέμα που είναι ιδιαίτερα σοβαρό για την περιοχή μας και που ο κ. βουλευτής ανέδειξε με σχετική ερώτηση στη Βουλή- καθώς και για την γενικότερη λειτουργία του νοσοκομείου.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Εικόνα
Τρεις  υπηκόους Αλβανίας 28,51 και 54 ετών για μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνέλαβαν στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, κατόπιν οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης. Στην πρώτη περίπτωση, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος από κοινού με τον 54χρονο μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, έναν ομοεθνή τους 29 ετών μη νόμιμο μετανάστη. Ακολούθως, συνεχιζόμενου του αστυνομικού ελέγχου σε δεύτερο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος οδηγός του μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας, δύο  ομοεθνείς του , μη νόμιμους μετανάστες.

ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ «ΤΟ ΨΕµΑ ΚΑΙ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΌΡΙΑ Κ. ΚΙΡΚΟ»

Εικόνα
Ανοιχτή επιστολή προς διοικητή 3ης ΥΠΕ  Το Ψέµα και η Αθλιότητα έχουν Όρια κ. Κίρκο. Ο κ Κίρκος εκτός από διοικητικά ανεύθυνος αποδεικνύεται και χυδαίος ψεύτης προκειµένου να µαζέψει τα ασυµµάζευτα. Και η δήθεν «ηρεµία» που επικαλείται για να απαντήσει, µάλλον ήταν η λογική του τώρα που τον διώξαµε ας πούµε ό,τι θέλουµε, ποιος θα καταλάβει ή ποιος θα ασχοληθεί εκ των υστέρων τι έγινε. Σας απαντώ λοιπόν κ. Κίρκο παρά την παραπάνω παράφραση, γιατί ενώ µεν έχετε κάθε δικαίωµα να µου ασκήσετε πολιτική δίωξη γιατί δεν παραβρέθηκα στην οµιλία του πρωθυπουργού, γεγονός το οποίο µε ιδιαίτερη υπερηφάνεια και καµάρι τονίσατε µπροστά στους προϊσταµένους σας κατά τη δήθεν αξιολόγησή µου, δεν έχετε όµως απολύτως κανένα δικαίωµα να διασπείρετε χυδαία ψεύδη εις βάρος µου µε τη λογική του «πες –πες στο τέλος κάτι θα µείνει», µεθοδολογίες παλιότερων εποχών που ακόµα σας είναι ιδιαίτερα αγαπητές από ότι φαίνεται. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ "ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ" ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Εικόνα
Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018 στις 12:30 μ.μ. το θεατρικό εργαστήρι της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας θα παρουσιάσει από τις φιλόξενες συχνότητες της ΕΡΤ Φλώρινας την ιστορία «Γιατί… όλα τα άχρηστα είναι χρήσιμα» από το Βιβλίο των θαυμάτων της Κατερίνας Κετσίδου. Συμμετέχουν οι: Πέτρος Κοκόζης, Ελένη Φίλη, Έφη Κατσαντώνη, Πέτρος Στογιάντσης, Κατερίνα Κετσίδου, Μαρία Πίτσαρα, Ολυμπία Χατζηχρήστου, Σίσσυ Καλαϊτζή, Νίκος Σεϊδαρίδης. Ράδιοσκηνοθεσία: Πέτρος Κοκόζης Μουσική: Νίκος Σεϊδαρίδης Μίξη ήχου – Τεχνική επιμέλεια: Νίκος Δούγλας. Συχνότητα ΕΡΤ Φλώρινας : FM 96,6 και 99,1 MHz, στα AM 1278 KHz. Διαδικτυακά http://webradio.ert.gr/florina Από το Δ.Σ. της Λ.Π.Φ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Εικόνα
7/1/2017: Η Χρυσή Φωτιάδου κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στο Ουγγρικό Διεθνές Όπεν. 15/1/2017: Ο Ιωσήφ Ελσάμι κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Πάτρα. 4/2/2017: Ο Ιωσήφ Ελσάμι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Καρέα ατην Αθήνα. 25/2/2017: Η Δέσποινα Άμπα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ανοιχτό Πανελλήνιο πρωτάθλημα της ΧΑΝΘ. 5/3/2017: Η Γεωργία Ζαβιτσάνου αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο διπλό γυναικών με παρτενέρ την Χριστίνα Φίλη του Ταύρου.

ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τη Γιορτή Σοκολάτας σήμερα 3 Ιανουαρίου το απόγευμα στο Ξύλινο Χωριό και τη γιορτή ζαχαρωτών αύριο, συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας στο χώρο του Ξύλινου Χωριού. Μικροί και μεγάλοι σήμερα στις 5:00 το απόγευμα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορα είδη σοκολάτας και να γευτούν τη ρευστή σοκολάτα από το συντριβάνι σοκολάτας που θα στηθεί για άλλη μια χρονιά στο πλαίσιο της γιορτής σοκολάτας. Στην αυριανή γιορτή ζαχαρωτών στις 5:00 μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν διάφορα είδη ζαχαρωτών ενώ θα συμμετέχουν και σε διάφορα ζαχαροπαιχνίδια. ΠΗΓΗ: www.ert.gr/news/florina

ΙΕΡΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-ΤΕΜΑΧΙΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΛΕΠΡΟΥ

Εικόνα
Ιερά Αγρυπνία-Προσκύνηση Ιερού Λειψάνου αγίου Νικηφόρου του Λεπρού στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Αμυνταίου. Ιερά Μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας Ιερός Ναός Αναλήψεως του Κυρίου Αμυνταίου ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου και ώρα 8:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Αμυνταίου θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικηφόρου του λεπρού. ****Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο Ιερού λειψάνου του Αγίου.

ΜΕ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ STAR WARS: ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ JEDI ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ

Εικόνα
Με τη ταινία Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi (Star Wars: The Last Jedi) ξεκινάει τις προβολές ταινιών για το νέο έτος η κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης πολιτισμού Φλώρινας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΗ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΛΑΙΜΟΥ

Εικόνα
Εορταστική επίσκεψη στο φυλάκιο Λαιμού πραγματοποίησε την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, με αφορμή την περιοδεία στην περιοχή του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου κ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης καθώς και στελέχη και στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Μπίρος αντάλλαξε ευχές με τα στρατευμένα νιάτα και τους αξιωματικούς, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι η παρουσία τους στην ακριτική περιοχή συμβάλλει καθοριστικά στο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ», σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό που διοργανώνει στο κέντρο διασκέδασης Ι. & Ν, Χρυσοχοίδη, με την ορχήστρα ΜΟΥΣΙΚΟΡΑΜΑ. Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018. Πληροφορίες: Ήρα Κολώνη-Κωνσταντίνου, τηλ.: 6986562733 Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗ ΓΡΕΓΟΥ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας με θέμα  «Μεγάλο το πρόβλημα της έλλειψης παιδιάτρου στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας» κατέθεσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης: Χωρίς παιδίατρο έχει μείνει η παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας με αποτέλεσμα την ενδεχόμενη αναστολή της λειτουργίας της. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ Φλώρινας, ο προσωρινός διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Γιώργος Χιωτίδης, τόνισε ότι η έλλειψη παιδιάτρου σε ένα νοσοκομείο όπως της Φλώρινας, με τα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οποίες καθιστούν δύσκολη τη μετακίνηση των ασθενών και δη σε ένα επείγον πρόβλημα υγείας, είναι σοβαρή και ιδιαίτερα ανησυχητική.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ

Εικόνα
Συνέντευξη τύπου με αφορμή την τοποθέτηση των νέων Αντιδημάρχων, παραχώρησε την Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017, ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Φλώρινας.Στη συνάντηση ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τους τωρινούς Αντιδημάρχους για την έως συνεργασία τους, ενώ αναφέρθηκε και στην έως τώρα αγαστή συνεργασία που είχε μαζί τους.

Ε.Κ.Φ. ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 8ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 263 ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΚΔΜ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των 8 μηνων για τις 263 θέσεις του ΛΚΔΜ. Δείτε όλα τα αποτελέσματα εδώ

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΒΟΣΚΗΣΙΜΩΝ ΓΑΙΩΝ

Εικόνα
Ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την διαδικασία είσπραξης μισθωμάτων βοσκήσιμων γαιών, εξέδωσε τροποποίηση της υπ’ αριθ. 1332/93570/23-08-2016, (Β΄ 2848) “Διαδικασία μίσθωσης βοσκήσιμων γαιών, συγκρότηση και λειτουργία επιτροπών ελέγχου χωροταξικής ορθότητας της κατανομής δικαιωμάτων χρήσης της βοσκής, κατά την μεταβατική περίοδο μέχρι την έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης” απόφασης του ΥΠΑΑΤ. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Εικόνα
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας σε συνεργασία με τη Δ.Α. Φλώρινας και το παράρτημα Ι.Ρ.Α. Φλώρινας, διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά με μεγάλη επιτυχία, Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των Αστυνομικών της Δ.Α. Φλώρινας, τα οποία έπαιξαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΜΙΛΟΥ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το 2017 ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας «έκλεισε» ¼ αιώνα ζωής. 25 ξεχωριστά χρόνια με κάθε χρόνο καλύτερο από τον προηγούμενο, κάθε χρόνο ένα ακόμα σκαλοπάτι προς την Κορυφή! Επιχειρούμε, λοιπόν, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος να περιγράψουμε στον Κόσμο τον Πίνακα που ζωγράφισε η Οικογένεια του ΟΞΙΦ το 2017 με πολλά πινέλα, χιλιάδες χρώματα έντονα, ευχάριστα αισιόδοξα, τον Πίνακα που θα μείνει στην Καρδιά, στο Μυαλό και την Ψυχή μας γιατί ήταν πραγματικά μοναδικός!

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ»

Εικόνα
«Μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί η δήλωση του Δημάρχου ότι ολοκλήρωσε το 90% των προεκλογικών του δεσμεύσεων. Δεν ξέρω αν θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη θλίψη που του προκαλεί η δημοσκοπική κατάρρευση ή αν πράγματι πιστεύει όσα λέει.Επειδή όμως αρέσκεται σε βαρύγδουπες δηλώσεις θα του θυμίσω μία αντίστοιχη δική του προεκλογική δήλωση το 2014. Απολαύστε:«Για τους ανησυχούντες για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης τους διαβεβαιώνω ότι η χρηματοδότηση του έργου είναι απολύτως διασφαλισμένη, καθώς και η ιδία συμμετοχή και πως στο τέλος του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο.Το χειμώνα του 2016, φίλες και φίλοι, η θέρμανσή μας θα είναι από την ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ. Ας αφήσουμε επομένως τις γκρίνιες και ας είμαστε χαρούμενοι και ευτυχείς για το ότι, στην πιο δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύει η χώρα μας, πετύχαμε αυτό που άλλοι ακόμα θα ονειρεύονται».Δυστυχώς γι΄ αυτόν και μνήμη διαθέτουμε και κουτόχορτο δεν τρώμε.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΜΙΑ ΠΑΤΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΓΑΙΓΑΝΗ-ΤΙΤΑ

Εικόνα
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, 30 Δεκεμβρίου 2017, με μοναδικό κατεπείγον θέμα την έκδοση ψηφίσματος λόγω της αδόκητης απώλειας του εκλεκτού Συμπολίτη μας Αλέξανδρου Γαϊγάνη, πατέρα της Δημοτικής Συμβούλου Φλώρινας και Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, κας Παναγιώτας Γαϊγάνη-Τίτα. Για τους παραπάνω λόγους, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με αισθήματα λύπης

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΝΤΩΝΗ ΓΡΕΓΟΥ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα  «Σε εστία μόλυνσης έχει μετατραπεί ο χώρος έμπροσθεν του υδραγωγείου στην Φλώρινα» κατέθεσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση  προς το Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα: «Από την τσέπη τους πλήρωσαν το πετρέλαιο θέρμανσης οι αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας» κατέθεσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος. Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης: Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης και καταγγελίες των εκπροσώπων των αστυνομικών, φέτος δεν υπήρξε έγκαιρα εφοδιασμός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας με πετρέλαιο θέρμανσης, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να πληρώσουν την αγορά πετρελαίου για τη θέρμανση των υπηρεσιών και των κρατητηρίων οι αστυνομικοί της Φλώρινας, με δικά τους χρήματα.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος αντάλλαξε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης με τους φορείς, τους συλλόγους και τους πολίτες της περιοχής, τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018, στο Γραφείο του, στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ Κοζάνης.

ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ 10 ΚΙΛΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 45ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση συνελήφθη 45χρονος υπήκοος Αλβανίας  σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς. Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σήμερα το πρωί σε περιοχή της Καστοριάς σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε Ι.Χ.Ε όχημα που οδηγούσε ο 45χρονος ιδιοκτήτης του και κατά τον έλεγχο βρέθηκε εντός αυτού βαλίτσα, που περιείχε πλαστική συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους -9- κιλών και -310- γραμμαρίων.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΕΛΤΣΑΣ: ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ

Εικόνα
Στις 30/12/2017 πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Φλώρινας σύσκεψη φορέων υπό τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Γιώργο Κίρκο. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. ΓιώργοςΧιωτίδης, ο Βουλευτής Φλώρινας κ. ΚωνσταντίνοςΣέλτσας, καθώς και ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας.Στην σύσκεψη ανακοινώθηκαν οι επερχόμενες θετικές εξελίξεις στη λειτουργία τόσο της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Φλώρινας, με την άμεση και ταυτόχρονηπροκήρυξη 3 μόνιμων θέσεων παιδιάτρων (Διευθυντή και Επιμελητών Α΄ και Β΄), όσο και της παθολογικής κλινικής με την προκήρυξη δύο θέσεων.