Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 28, 2023

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, μέσω πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, συμμετέχει ενεργά στη στήριξη δράσεων, που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά και τη φυσική ομορφιά του τόπου, στοχεύοντας στην ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειάς Καστοριάς. Την Παρασκευή 09 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί επίσημη εκδήλωση για τον Β’ τόμο του βιβλίου «Μνήμες του Καστοριανού ποδοσφαίρου» του Ιωάννη Χατζητιμοθέου Γεωργίου Μπάτου. Σάββατο 10 Ιουνίου στο γήπεδο της Καστοριάς, στις 6μ.μ. θα διεξαχθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των Παλαιμάχων της Καστοριάς και της μεικτής Παλαιμάχων Ελλάδος, όπου θα αγωνιστούν και διεθνείς ποδοσφαιριστές, όπως ενδεικτικά αναφέρονται οι: Κελεσίδης Μπονόβας Καλτσάς Κασδοβασίλης από τον Ολυμπιακό, Αρδίζογλου Παραπραστανίτης Γεωργιάδης από την ΑΕΚ, Γεροθοδωρος Βαμβακούλας από τον Παναθηναϊκό και πολλοί άλλοι. Στην εκδήλωση πρόκειται να τιμηθούν ο Τάκης Αργυρός που αγωνίστηκε στην Καστοριά και στην ΑΕΚ και ο Γιώργος Κ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ COUNT ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το όρομα, τους στόχους, τις δράσεις και τα αναμενόμενα αποτελέσαμτα του έργου COunT, καθώς και η προώθηση του έργου στο ευρύτερο κοινό της διασυνοριακής περιοχής θα παρουσιάσουν τα στελέχη της Αναπτυξιακής Φλώρινας Α.Ε. | ΑΝΦΛΩ την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2023 στις 18.30 στο Ξενοδοχείο Lingos στη Φλώρινα.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ" ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Εικόνα
Τα εγκαίνια της Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΟΥ» του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 6:00 το απόγευμα στο Εικαστικό εργαστήρι της Χριστίνας Παπαγρηγορίου, Studio 83 στη Μεγάλου Αλεξάνδρου 83Η έκθεση αποτελεί προϊόν ενός project με τον ομώνυμο τίτλο, που υλοποιήθηκε από ομάδα εκπαιδευομένων του σχολείου. Όπως αναφέρει η Διεύθυνση του σχολείου "Αρχικά, ο κάθε εκπαιδευόμενος υιοθέτησε ένα μνημείο και, μετά από έρευνα, συγκέντρωσε πληροφορίες τόσο για την ιστορία του όσο και για τον καλλιτέχνη που το δημιούργησε. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευόμενοι επισκέφτηκαν τα μνημεία και τα φωτογράφισαν με τη δική τους ματιά, εκφράζοντας έτσι τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους γι΄ αυτά. Τέλος, με γνώμονα όσα έμαθαν, αισθάνθηκαν και σκέφτηκαν για τα μνημεία, αποπειράθηκαν να τα προσεγγίσουν βιωματικά μέσα από τη διαδικασία της Performance. Οι εκπαιδευόμενοι κατάφεραν να συνομιλήσουν νοερά με τα πρόσωπα που απεικονίζονται να συνδέσουν το

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ "ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΥΜΦΑΙΟΥ" ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΩΣ "ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΧΡΥΣΙΚΩΝ"

Εικόνα
Εγκαινιάστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ Καλλίνικος στην Τ.Κ Νυμφαίου, το Μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας, Λαογραφίας και Ιστορίας Νυμφαίου «Το σπίτι του Νυμφαίου», γνωστό και ως Σπίτι Χρυσικών. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα τριώροφο πέτρινο κτίριο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το οποίο ανηγέρθη το 2000 επί προεδρίας Νικολάου Μέρτζου και αποτελεί πιστό αντίγραφο παλαιού αρχοντικού, στο οποίο έχουν ενσωματωθεί παλαιές τοιχογραφίες, περίτεχνα ξύλινα μακεδονικά ταβάνια και αυθεντικά σπάνια έπιπλα.  Ανάμεσα στα εκθέματα του μουσείου, φιλοξενείται η συλλογή σπάνιων παραδοσιακών εργαλείων αργυροχρυσοχοΐας καθώς και έργα χρυσικών (το χωριό έχει παράδοση στην τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας από το 1650). Σπάνιο αρχειακό υλικό (πρωτότυπες επιστολές των αρχηγών του Μακεδονικού Αγώνα, έγγραφα, φωτογραφικό υλικό κλπ) από τον Μακεδονικό Αγώνα, κειμήλια και παραδοσιακές ενδυμασίες της περιοχής καθώς και αντικείμενα οικιακής χρήσης

ΔΥΟ ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ένα νέο, σύγχρονο ελαστικοφόρο εκσκαφέα και ένα νέο, σύγχρονο ελαστικοφόρο φορτωτή (με κάδο πολλαπλών χρήσεων και λεπίδα αποχιονισμού τύπου V), παρέλαβε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Φλώρινας, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του μηχανολογικού του εξοπλισμού και αναβάθμισης της επιχειρησιακής του ικανότητας. «Τα δύο νέα μηχανήματα θα συμβάλουν σε επεμβάσεις τεχνικής φύσεως από το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου μας, στην αντιμετώπιση εκτάκτων συμβάντων, αλλά και προγραμματισμένων ετήσιων δράσεων, όπως η συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου και ο αποχιονισμός του δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου» ανέφερε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η παραλαβή και μίας υδροφόρας 10.000 λίτρων με σύστημα πυρόσβεσης.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Εικόνα
Η προληπτική οργάνωση και ο σχεδιασμός της αντιπυρικής περιόδου 2023, όσο και τον συντονισμό και ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων στο στάδιο της καταστολής των δασικών πυρκαγιών, ήταν το αντικείμενο συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας. Κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και αξιολογήθηκε η ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων και εθελοντικών ομάδων στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης συνεπειών που προκαλούνται από δασικές πυρκαγιές. Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν δράσεις, έργα, μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας τα οποία σχετίζονται με την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, όπως η τοποθέτηση νέων δεξαμενών υδροληψίας πυροσβεστικών οχημάτων, η εκτέλεση εργασιών αντιπυρικής προστασίας στα περιαστικά δάση του λόφου Αγίου Παντελεήμονα και του υψώματος 1033 και η κινητοποίηση και ο συντονισμός Εθελοντικών Οργανώσεων για δράσεις επιτήρησης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ "ΖΩΟΑΝΘΡΩΠΟΝΟΣΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ" ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα «Ζωοανθρωπονόσοι στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Προσέγγιση ενιαίας υγείας» διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου, στις 12:00 το μεσημέρι. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι μαστίτιδες των ζώων και η ποιότητα του γάλακτος, η βρουκέλλωση, ο εχινόκοκκος, τα νοσήματα που μεταδίδονται από αρθρόποδα κα.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια με θέμα «Ασφαλής Πολίτης» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Μαίου στις 11:00, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας,. Σκοπός της Ημερίδας είναι η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, καθώς η ασφάλεια στους δρόμους δεν είναι θέμα επιβολής, αλλά θέμα σεβασμού της ανθρώπινης ζωής, κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης. Στην Ημερίδα θα αναπτυχθούν οι κάτωθι θεματικές ενότητες:«Οδική Ασφάλεια και Εκπαίδευση», «Άνθρωπος και Οδική Ασφάλεια», «Οδική Ασφάλεια και Βιωματικές Μαρτυρίες», «Μέσα Μαζικής Μεταφοράς & Οδική Ασφάλεια» και «Αυτοκίνητο και Οδική Ασφάλεια».

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΑΚΟΥΛΕΒΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για το έργο ανάπλασης του ποταμού Σακουλέβα.Το έργο αφορά στην ανάπλαση των οδών κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα και ο προϋπολογισμός του είναι περίπου 2 εκ. ευρώ. Η περιοχή παρέμβασης ξεκινά από το ύψος των Δικαστηρίων Φλώρινας και εκτείνεται παραποτάμια έως την οδό Βουκεφάλα.

ΤΟ 1ο ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το 1ο Επιτραπέζιο παιχνίδι δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α2 και Α4 του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας «Φλώρινα QR Game» στο μάθημα: «Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων». Σκοπός της δράσης είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τη Φλώρινα και την ιστορία της, μέσα από την αρχιτεκτονική των σημαντικότερων κτηρίων – οικιών της, αλλά και των γλυπτών που κοσμούν πλατείες και πάρκα της πόλης και σηματοδοτούν κρίσιμες καμπές της πολυτάραχης σύγχρονης ιστορίας της. Οι μαθητές καλούνται να “υιοθετήσουν” μια οικία, να συγκεντρώσουν πληροφορίες για αυτήν και τον ιδιοκτήτη της και τέλος να ηχογραφήσουν την ιστορία της. Η ηχογράφηση “ανεβαίνει” στην ιστοσελίδα, εξάγεται ένας κωδικός QR και προσφέρεται η δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο, σκανάροντας τον κωδικό, να αντλεί πληροφορίες μέσω της αφήγησης του μαθητή.