Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 3, 2020

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ν.Δ. : ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ

Εικόνα
Η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών είναι από σήμερα διαθέσιμη, μέσω του gov.gr, σε όλους τους πολίτες που θέλουν να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που υλοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του υφυπουργού Γρηγόρη Ζαριφόπουλου και συγκεντρώνει σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα (nationaldigitalacademy.gov.gr) δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, ελεύθερα διαθέσιμο στους πολίτες. Στην πρώτη της έκδοση η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών διαθέτει πάνω από 150 μαθήματα βασικού και προχωρημένου επιπέδου που αντιστοιχούν σε πάνω από 1.500 ώρες εκπαίδευσης.Τα μαθήματα απευθύνονται τόσο σε αυτούς που χρειάζονται βασικές ψηφιακές δεξιότητες στην καθημερινότητά τους όσο και σε αυτούς που θέλουν να εμπλουτίσουν περαιτέρω τις γνώσεις τους στις νέες τεχνολογίες.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΔΟΣΤΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Επισκευές οδοστρωσίας Δημοτικών οδών και Δημοτικού οδικού δικτύου Δήμου Φλώρινας», προϋπολογισμού 1.306.197,82 € με ανάδοχο την εταιρία «ΚΙΜΟΥΝΔΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» ανακοινώνει ότι οι εργασίες ξεκινούν την Δευτέρα 11 Μαΐου 2020. Πρόκειται για έργο επισκευής και ανακατασκευής οδοστρωμάτων σε οδούς του δημοτικού δικτύου Δήμου Φλώρινας.Ο δρόμος στον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες παρεμβάσεις από 11 – 05 – 2020 είναι η οδός σύνδεσης Β’ Εθνικών οδικών δικτύων Φλώρινας – Θεσσαλονίκης & Φλώρινας – Νίκης (Από Σούπερ Μάρκετ ΚΡΗΤΙΚΟΣ έως παράδρομο Οδού Μοναστηρίου προς Μορφιαδάκη). Ζητούμε την κατανόηση, την υπομονή σας και την συμμόρφωση σε τυχόν υποδείξεις των αρμοδίων εμπλεκόμενων αρχών στην κατασκευή του έργου. Ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Δούμτσης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: "ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΓΟΥΝΟΠΟΙΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ"

Εικόνα
Αξιότιμε Κε Υπουργέ Ο κλάδος της γουνοποιΐας έδινε μέχρι πρόσφατα το 60% του εισοδήματος του Νομού(παλαιότερα ξεπερνούσε το 70%).Η πανδημία που έπληξε την υφήλιο σχεδόν ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΕ την παραγωγική δραστηριότητα.Φέτος ακυρώθηκαν οι εκθέσεις γούνας και οι δημοπρασίες γουνοδερμάτων.Ο τουρισμός θα υποστεί μεγάλη καθίζηση,επομένως οι πωλήσεις σε όσα εκ των 300 καταστημάτων λιανικής πώλησης στους τουριστικούς προορισμούς ανοίξουν,αβέβαιες.Για αυτούς τους λόγους νέες παραγγελίες δεν έγιναν και όπως αντιλαμβάνεσθε το άνοιγμα των περισσοτέρων παραγωγικών επιχειρήσεων και επανόδου των εργαζομένων στην εργασία τους ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης. Συμμεριζόμενος την εκφρασθείσα σε εσάς αγωνία των γουνοποιών και γουνεργατών,ΣΑΣ ΖΗΤΩ την παράταση της ενίσχυσης των γουνεργατών με το ποσό των 800€ τουλάχιστον μέχρι 15/6/2020.

8 ΜΑΙΟΥ 2020: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΑΣ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥ

Εικόνα
Φέτος, για πρώτη φορά, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμμετέχει δυναμικά και ισότιμα με άλλους Εθνικούς Συλλόγους στη μεγάλη αυτή γιορτή, με τους Εθελοντές μας να στέλνουν το δικό τους μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Στηρίζουμε, ενδυναμώνουμε και χειροκροτούμε όλους τους εθελοντές και τους εργαζόμενους που έδωσαν το "παρών" στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον Covid-19, καθώς και όλους όσους αγωνίζονται για την προστασία της υγείας μας. Ας ακουστεί το χειροκρότημά μας σε όλο τον κόσμο.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Την Τετάρτη 06 Μαΐου 2020, η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ Π. Πέρκα, ο Συντονιστής της Νομαρχ. Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Π. Γεωργίου και ο επιστ. συνεργάτης Λ. Παπουτζής, μετείχαν στα πλαίσια των ηλεκτρονικών συναντήσεων που διεξάγει το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μία καθ’ όλα γόνιμη συζήτηση με: α. τον Δήμαρχο Πρεσπών, Π. Πασχαλίδη, β. τον επιστ. συνεργάτη του Δήμου Πρεσπών, Μ. Πετράκο, γ. τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Πρεσπών, Μ. Ναλπαντίδη, δ.τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών ‘Πελεκάνος’, Κ. Ναλπαντίδη, ε. την Διευθύντρια της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών, Μ. Μαλακού, στ. τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, Π. Παράσχου. Η συζήτηση και τα θέματα που τέθηκαν κάλυψαν το πλήρες εύρος των ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή και συγκεκριμένα, αναλύθηκαν τα εξής: 1. η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού και η μηδενική ύπαρξη κρουσμάτων στην περιοχή, 2. η δημοπράτηση του αρδευτικού Πρεσπών, η διαχρονική συμ

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»: ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Εικόνα
Μάιος 2020 - Θέατρο Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» Από την φιλόξενη Αίθουσα Θεάτρου του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», απευθύνουμε προς όλα τα μέλη όλων των Τμημάτων μας, προς όλες τις φίλες και τους φίλους της πόλης μας, προς όλους τους συμπατριώτες μας εντός και εκτός Φλώρινας, εντός και εκτός Ελλάδας, τον πιο εγκάρδιο, τον πιο ελπιδοφόρο, τον πιο ζωντανό χαιρετισμό διαχρονικά και παγκόσμια: Χριστός Ανέστη! Από την καρδιά του Συλλόγου μας, επιβεβαιώνουμε ότι ο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» είναι εδώ. Είμαστε όλοι εδώ, υγιείς, δυνατοί και συνεχίζουμε. Από το ξεκίνημα της πανδημίας του κορωνοϊού, πάρθηκαν-πολύ νωρίς-αποφάσεις σκληρές, καθώς ο Σύλλογός μας ήταν ο πρώτος που ανέστειλε όλες τις λειτουργίες και δράσεις όλων των Τμημάτων του, ως προληπτικό μέτρο αντιμετώπισης διασποράς του φονικού ιού. Και σήμερα, δυο και πλέον μήνες μετά, αισθανόμαστε ήσυχοι με την συνείδησή μας, δικαιωμένοι και ευτυχείς για εκείνες τις -αποτελεσματικές όπως αποδείχτηκε- επιλογές μας.

7 ΝΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Παραδόθηκαν 7 νέα οχήματα που εντάσσονται στον στόλο των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, ενισχύοντας σημαντικά τη δυνατότητα επιχειρησιακής ανταπόκρισης των Υπηρεσιών και εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.Πρόκειται για οχήματα, τα οποία αποκτήθηκαν με συγχρηματοδότηση, τόσο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής ένωσης, όσο και του Τομέα Συνόρων και Θεωρήσεων του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΧΙΟΝΙ ΕΝΤΥΣΕ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Εικόνα
Στα λευκά έντυσε τα ορεινά της Φλώρινας το Μαγιάτικο χιόνι που έπεσε χθες τη νύχτα σε αρκετές ορεινές κοινότητες της Περιφερειακής Ενότητας εκπλήσσοντας όλους τους κατοίκους. Οι χοντρές νιφάδες χιονιού που έπεφταν κάλυψαν τις στέγες των σπιτιών και των οχημάτων με ένα λευκό πέπλο χαρίζοντας μοναδικές εικόνες σε όλους όσους είχαν την ευκαιρία να το ζήσουν και να το δουν. (Φωτογραφίες: Θεοδωρής Φάτσης- Βιντεο: Ακρίτας

ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΕΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΣΑΧΕΙΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Κύριε Μπιτάκη, Μετα την αποπομπή μας από την θεση των Αντιδημάρχων οφείλουμε να τοποθετηθούμε σεβόμενοι τις ηθικές μας αξίες και κυρίως τους συνδημότες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους.  Οφείλουμε επίσης να γνωστοποιήσουμε το τι εχει συμβεί και να αποσαφηνίσουμε καταστάσεις που δεν είναι ιδιαίτερα γνώστες στους συμπολίτες μας και πιθανώς τους έχουν οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στις 07 Νοεμβρίου 2011, μετά από την υπ’. αριθ. ΔΙΠΑΑ/4024/30-08-2011 πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, υπεγράφη στη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες, την οποία έχει υπογράψει και ο Δήμος Φλώρινας. Με την υπογραφή της χάρτας όλοι οι Δήμοι, έχουν αναλάβει την πολιτική δέσμευση να εντάξουν τη διάσταση του Φύλου στις πολιτικές τους δράσεις. Μια από τις δεσμεύσεις είναι και η Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων. Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας συγκροτείται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και αποτελείται από τα εξής μέλη: α. Έναν (1) Αντιδήμαρχο ή εντεταλμένο ή δημοτικό/ή σύμβουλο ως Πρόεδρο, που ορίζεται από τον Δήμαρχο. β. Έναν (1) δημοτικό/ή σύμβουλο των λοιπών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, που ορίζεται με μεταξύ τους ψηφοφορία. γ. Έναν (1) υπάλληλο της Κοινωνικής Υπηρεσίας ή της Υπηρεσιακής Μονάδας Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων του δήμου, που ορίζεται από τον Δήμαρχο δ. Έναν (1)

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας λαμβάνοντας υπόψη: το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010, την υπ. αριθ. 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25-4-2012 Τ.Β΄) Πυροσβεστική Διάταξη καλεί όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός της πόλης, χωριών και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να προβούν άμεσα στον καθαρισμό των χώρων αυτών. Προσοχή: Βάσει νομοθεσίας (άρθρο 94 παράγρ. 26 του Ν. 3852/2010), εάν οι ιδιοκτήτες δεν καθαρίσουν τα οικόπεδα, τους ακάλυπτους χώρους κλπ, τότε τα καθαρίζει ο Δήμος χρεώνοντάς τους για την εργασία αυτή, επιβάλλοντας και το πρόστιμο που αναλογεί (άρθρο 433 του ποινικού Κώδικα). Ταυτόχρονα ο Δήμος θα εφαρμόσει την υπ' αριθμό 371/2018 (ΑΔΑ: ΨΡΒ7ΩΗΙ-ΘΧΘ) απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου με θέμα: "Ψήφιση κανονισμού χρέωσης και επιβολής προστίμων αυτεπάγγελτου καθαρισμού ιδιωτικών οικοπέδων και λοιπών ακαλύπτων χώρων Δήμου Φλώρινας", σε όσους ιδιοκτήτες δεν συμμορφωθούν. Όσοι ιδιοκτήτες δεν μπορούν

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εγγραφής στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ την αίτησή τους στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους από 04-29/05/2020, για να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις του Ιουνίου. Παρακαλούνται οι Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων να ενημερώσουν τους γονείς των μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού με κάθε πρόσφορο τρόπο, σύμφωνα με την 50942/Δ2/04-05-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2386023224 καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας των σχολείων.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Εικόνα
Ως Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πληροφορικής, αντιλαμβανόμενοι την αγωνία όλων των συναδέλφων, που διαβλέπουν άλλη μια μεταρρύθμιση στην Παιδεία -χωρίς να διαφαίνεται κάποια ουσιαστική αναβάθμιση του επιστημονικού αλλά και διδακτικού μας αντικειμένου- αποφασίσαμε να προβούμε από κοινού τις παρακάτω προτάσεις-παρεμβάσεις: Π/θμια Εκπαίδευση  Την αύξηση των ωρών διδασκαλίας στο μάθημα της Πληροφορικής για το Δημοτικό από μία ώρα σε δύο ανά τάξη για τις τέσσερις μεγαλύτερες τάξεις (Γ-Δ-Ε-ΣΤ).  Την άμεση επιπλέον σύσταση οργανικών θέσεων Πληροφορικής (ΠΕ86) και τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην Α/θμια βαθμίδα εκπαίδευσης γενικής και ειδικής αγωγής.  Την ανάθεση μαθημάτων Τ.Π.Ε. και αντικειμένων που άπτονται της Ψηφιακής Παιδείας σε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής και μόνο, διασφαλίζοντας τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου μας αλλά και την ποιοτική παροχή εκπαίδευσης στην Ψηφιακή Παιδεία.  Τη μη δυνατότητα ανάθεσης του μαθήματος σε άλλες ειδικότητες, ακόμα και αν έχουν πιστοποίηση Β'

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ -ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Εικόνα
Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κα Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα την καταβολή αποζημιώσεων έτους 2019 σε αγρότες και κτηνοτρόφους της Φλώρινας και ενίσχυση αγροδιατροφικού τομέα βάσει της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  Ειδικότερα, η κα Πέρκα επικαλείται τηνπρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που αφορά στη στήριξη των παραγωγών και των μικρών επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα λόγω της πανδημίας του COVID19. Το 2020, οι χώρες της Ε.Ε. θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα υπόλοιπα χρήματα του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) για πληρωμές έως 5.000 ευρώ ανά αγρότη και 50.000 ευρώ ανά μικρομεσαία επιχείρηση, μετά από αντικειμενικά και τεκμηριωμένα κριτήρια επιλογής των πληγέντων που θα αποφασίσουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Επίσης η κα Πέρκα επικαλείται τα στοιχεία των πρώτων επισημάνσεων του ΕΛ.Γ.Α. για τις ζημίες έτους 2019, την υπ’ αριθ. 146/18-12

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΥΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  Α. Τροποποιεί την αριθμ. 1596/15276/06-09-2019 απόφαση Δημάρχου, (ΑΔΑ: Ω0ΩΨΩΨΛ-Α0Σ) περί «Ορισμού Αντιδημάρχων και μεταβίβασης αρμοδιοτήτων». Β. Ανακαλεί τους αντιδημάρχους, κ. Γεώργου Τρύφων του Παντελή και κ. Τσαχειρίδη Σπύρου του Σαμψών από την θέση των Αντιδημάρχων Αμυνταίου και τους απαλλάσσει από την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, πριν τη λήξη της θητείας τους λαμβάνοντας υπόψη: α. Την έμπρακτη διαφοροποίηση των αντιδημάρχων από τις επιλογές της διοίκησης του δήμου σε ζήτημα καθοριστικής σημασίας για τα συμφέροντα του ιδίου και της ανώνυμης εταιρείας που ανήκει σε αυτόν. β. Τη δημόσια προσωπική επίθεση κατά του δημάρχου από ένα εξ αυτών και την έγγραφη αντιπαράθεση αμφοτέρων προς το δήμαρχο, δια της συνυπογραφής εξωδίκου δηλώσεως με έντονα επιθετικό και συγκρουσιακό χαρακτήρα. γ. Τη διαπίστωση ότι με τις ανωτέρω ενέργειες οι δύο αντιδήμαρχοι απώλεσαν την εμπιστοσύνη του δημάρχου και την ικανότητα να τον συνδράμουν στην άσκηση των καθηκόντων του, μ

ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ Ο ΚΟΥΠΕΡ ΤΟ ΟΡΦΑΝΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΠΟΥ ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΙΣ 2 ΜΑΙΟΥ

Εικόνα
Πίσω στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ επέστρεψε από χθες το βράδυ το ένα από τα δύο ορφανά αρκουδάκια που απελευθερώθηκαν το Σάββατο 2 Μαίου στο φυσικό τους περιβάλλον μετά από ένα χρόνο φιλοξενίας και εκπαίδευσης τους στο καταφύγιο. Όπως αναφέρει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ο Κούπερ ο οποίος επανεντάχθηκε στο φυσικό περιβάλλον πριν από λίγες ημέρες, δεν θα μπορέσει τελικά να ζήσει ελεύθερη στη φύση."Χθες το πρωι διερχόμενη οδηγός την είδε και την κατέγραψε σε βίντεο στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς Φλώρινας μακριά από κάποιον οικισμό" αναφέρει ακόμα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σημειώνοντας ότι "δυστυχώς όταν έγινε αντιληπτή η παρουσία της στην περιοχή αρκετοί πολίτες συνέτρεξαν εκεί κάποιοι εκ των οποίων την τάιζαν, καταδικάζοντας έτσι τις όποιες πιθανότητες υπήρχαν να συνηθίσει να αποφεύγει τους ανθρώπους. Άλλωστε αυτό είναι ένα ένστικτο που οι αρκούδες που επανεντάσσονται αναπτύσσουν περισσότερο μετά την απελευθέρωσή τους".

ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα μέλη του ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου κ. Σαπαλίδη, μελών της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, επιχειρηματιών, εκπροσώπων Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και επαγγελματιών του αγροτικού και μεταποιητικού τομέα με τον Βουλευτή Φλώρινας κ. Αντωνιάδη. Σκοπός της συνάντησης ήταν η διεύρυνση των ΚΑΔ που πρόκειται να επιδοτηθούν λόγω της πανδημίας του covid -19, η επιλεξιμότητα των ατομικών επιχειρήσεων στην χρηματοδότηση, καθώς και η ανάγκη δημιουργίας μεταποιητικής μονάδας στην επεξεργασία φρούτων, φασολιών και άλλων τοπικών προϊόντων.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ

Εικόνα
Οι εξελίξεις που αφορούν τις τηλεθερμάνσεις Φλώρινας και Μελίτης είναι καταιγιστικές και μάλλον αρνητικές, καθώς το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος την 29η Απριλίου 2020 με τον πλέον επίσημο τρόπο αφενός ότι το έργο της «Τηλεθέρμανσης Φλώρινας», που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, ανασχεδιάζεται με δεδομένο ότι ο Θερμοηλεκτρικός Σταθμός της Μελίτης πρόκειται να αποσυρθεί και οι εργασίες του δικτύου εντός της πόλης της Φλώρινας δεν έχουν ξεκινήσει. Για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης αλλά και οικιακής χρήσης όλων των κατοίκων της πόλης της Φλώρινας, η ΔΕΔΑ θα κατασκευάσει τα αναγκαία δίκτυα διανομής φυσικού αερίου, ενώ για το έργο της «Τηλεθέρμανσης Μελίτης» δεν έγινε καμία αναφορά. Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη 27η Ιανουαρίου 2020 ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ενημερώνοντας το σώμα για τις επαφές και τις συναντήσεις στην Αθήνα : «Για τη δική μας τηλεθέρμανση, προχωράμε κανονικά μέχρι να δούμε τι θα γίνει με το φυσικό αέριο με το οποίο μπορούν να λειτουργήσουν οι λέβητες μας.Την

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΙΟΥ 2020

Εικόνα
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης του κλάδου, εξαιτίας του ότι το ΥΠΑΙΘ εξακολουθεί να αδιαφορεί για τις προτάσεις της ομοσπονδίας, τόσο όσον αφορά στο κατατεθέν νομοσχέδιο, όσο και στα ζητήματα που ανακύπτουν από την επαναλειτουργία των σχολείων, το ΔΣ κατόπιν τηλεδιάσκεψης αποφάσισε να καλέσει τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020 τις τρεις πρώτες ώρες του ωραρίου. Επίσης προκηρύσσει για αύριο Τετάρτη 6 Μαΐου 2020 Στάση Εργασίας  Για τα ημερήσια σχολεία από την 4η ώρα έως την λήξη του ωραρίου. Και για τα εσπερινά σχολεία από την 4η ώρα έως την λήξη του ωραρίου. Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φλώρινας Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας Νικόλαος Αλεξίου              Νικόλαος Νικολάου

ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ

Εικόνα
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων του, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την εναρμόνιση της με το κοινοτικό δίκαιο. Οι βασικές κατευθύνσεις του νομοσχεδίου κινούνται σε τρία πεδία: 1. Τη μεταρρύθμιση του υφιστάμενου πλαισίου περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ώστε να διευκολύνονται οι επενδύσεις και κυρίως οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας:  Οι σχετικές αιτήσεις θα εγκρίνονται και θα απορρίπτονται σε διάστημα τριών έως πέντε μηνών, αντί των έξι έως οκτώ ετών που διαρκούν σήμερα. 2. Τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης των δασών και των προστατευόμενων περιοχών της χώρας.

ΟΜΙΛΙΑΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Π. ΠΕΡΚΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ»

Εικόνα
Στις 05.05.2020, η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, κα Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις» Ακολουθεί η ομιλία της κας Πέρκα: «Αγαπητοί συνάδελφοι μετά και την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, θα ξεκινήσω   από το θέμα που απασχολεί την περιοχή μου, την Φλώρινα, γιατί πραγματικά   προκλήθηκα και βεβαίως θα απαντήσω και στα ερωτήματα που θέτει ο Υπουργός, ο κ. Χατζηδάκης σχετικά με το ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της απολιγνιτοποίησης και   γιατί του κάνουμε κριτική. Ο Πρωθυπουργός φιλολόγησε επί του περιβάλλοντος και είπε ότι κάνουμε την απολιγνιτοποίηση νωρίτερα και μεθοδικότερα. Για να δούμε όμως ποια είναι η πραγματικότητα. Καταρχήν ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε την πράσινη συμφωνία το 2016, αυ

ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3 ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

Εικόνα
Ζωντανή σύνδεση στην ΕΡΤ 3 στην εκπομπή Με μετρο για την Οικολογική καταστροφή που έχει υποστεί η Λίμνη Βεγορίτιδα από την καύση καλαμιωνων

ΣΥΛΛΗΨΗ 3 ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ 94 ΚΙΛΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί, 33, 29 και 28 χρόνων,σε περιοχή της Καστοριάς, κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου Καστοριάς και του Αστυνομικού Τμήματος Νεστορίου Καστοριάς.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Εικόνα
Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας λαμβάνοντας υπόψη ότι στο τέλος Απριλίου παύει να ισχύει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας με ό,τι αυτό σημαίνει για τους χιλιάδες δανειολήπτες και τις οικογένειές τους και συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωναϊού στη χώρα μας οι δείκτες ανεργίας άρχισαν να ανεβαίνουν, συνήλθε εκτάκτως την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 και αποφάσισε (ομόφωνα-κατά πλειοψηφία) να ζητήσει από την Κυβέρνηση: · Να μην προχωρήσει στην άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας · Να παραταθεί η προστασία τουλάχιστον έως τα τέλη του 2020 · Να επεξεργαστεί άμεσα ένα συνεκτικό πρόγραμμα, που θα αφορά στην αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους με δίκαιο τρόπο στους πραγματικά μη δυνάμενους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και σε όσους θα πληγούν λόγω της δυσμενούς κατάστασης που επικρατεί εν μέσω πανδημίας , το οποίο θα περιλαμβάνει και την προστασία της πρώτης κατοικίας Η Πρόεδρος του Περιφερε

ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΕΣ Ο ΟΞΙΦ

Εικόνα
Μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λ.Αυγενάκη για τον Προγραμματισμό Επανεκκίνησης του Σωματειακού Αθλητισμού ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας, υπεύθυνα ενημερώνει: - όπως όλα δείχνουν και με πρωταρχικό γνώμονα την ευνοϊκή εξέλιξη της Πανδημίας που τόσο μας έχει ταλαιπωρήσει, η 15η Ιουνίου θα είναι η Μέρα που θα ξαναμπούμε στις πίστες, πάντα σύμφωνα με τα Μέτρα και τις Υποδείξεις του ΕΟΔΥ.

Π. ΠΕΡΚΑ: ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΕΔΙΠ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, την οποία συνυπογράφουν η Βουλευτής Κοζάνης Κ. Βέττα και η Βουλευτής Καστοριάς Ο. Τελιγιορίδου, το ψήφισμα των Μελών Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με το οποίο εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους προς την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Τα μέλη ΕΔΙΠ του Π.Δ.Μ. τονίζουν ότι αντί να βελτιώνεται θεσμικά η θέση τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και να ενισχύεται η συμμετοχή τους στις διαδικασίες εκλογής Πρυτανικών Αρχών, στο αρ. 62 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου που αφορά στο Σώμα Εκλεκτόρων, απαξιώνεται πλήρως ο κλάδος τους αφού τους αφαιρείται το δικαίωμα ψήφου για την ανάδειξη πρυτανικών αρχών.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - 4 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Πέμπτη 7 Μαίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00 μ.μ. τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: 1: Έγκριση τρόπου δημοπράτησης του έργου «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΩΝ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ», προϋπολογισμού δαπάνης : 286.000,00 € (με Φ.Π.Α.). Εισηγητής: ο Αντιπεριφεριάρχης Π.Ε. Κοζάνης, κ. Γρηγόριος Τσιούμαρης 2: Έγκριση τρόπου δημοπράτησης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΤΡΟΓΕΦΥΡΟΥ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ», προϋπολογισμού : 235.600,00 € (με Φ.Π.Α.). Εισηγητής: ο Αντιπεριφεριάρχης Π.Ε. Κοζάνης, κ. Γρηγόριος Τσιούμαρης 3: Έγκριση τρόπου δημοπράτησης του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ», προϋπολογισμού : 54.300,00 € (με Φ.Π.Α.).

Η ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Εικόνα
Χριστός Ανέστη! Το μήνυμα της Ανάστασης να ριζώσει στις καρδιές όλων μας και να φωτίζει τις πράξεις και τα έργα μας. Ο μήνας Μάιος είναι ταυτισμένος στη συνείδηση των Ελλήνων με δύο από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του Ελληνισμού. Την έναρξη της τελευταίας φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Για τους ποντιακής καταγωγής Έλληνες, ο συμβολισμός της 19ης Μαΐου έχει αποκτήσει ιερό περιεχόμενο και χαρακτηριστικά πανεθνικού προσκλητηρίου. Η μακραίωνη ιστορία του Πόντου, η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, η θρησκευτική και λατρευτική παράδοση, οι καθημερινές συνήθειες του λαού μας, το στίγμα των πνευματικών ταγών των γραμμάτων και των τεχνών του Πόντου, οι αγώνες για την διάσωση της εθνικής μας ταυτότητες, οι διωγμοί και οι κακουχίες, τα βάσανα και η προσφυγιά, η Γενοκτονία σε όλες τις εκφράσεις της, το κάθε τι που θυμίζει Πόντο, η κάθε ικμάδα της ύπαρξης μας είναι όλα συμπυκνωμένα σε αυτή την ημερομηνία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ Ο ΜΠΡΑΝΤΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΠΕΡ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Εικόνα
Μία δεύτερη ευκαιρία να ζήσoυν ως ελεύθερες αρκούδες στη φύση έχουν και πάλι ο Μπράντλεϊ με τον Κούπερ.Τα δύο ορφανά αρκουδάκια είχαν βρεθεί κοντά σε στάνη στην Οινόη Κοζάνης τον Απρίλιο του 2019 από ιδιώτη που αφού τα βρήκε τα κράτησε για μία περίπου εβδομάδα πριν ειδοποιήσει τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ.Επί ένα χρόνο παρέμειναν υπό στενή παρακολούθηση και φροντίδα από τους ειδικούς του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Σε όλο αυτό το διάστημα οι φροντιστές τούς μάθαιναν τα μυστικά της επιβίωσης στη φύση, ό,τι δηλαδή θα τους δίδασκε η μητέρα τους και σταδιακά ανέπτυξαν συμπεριφορά άγριων αρκούδων.

ΔΩΡΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το πρωί της Δευτέρας 4 Μαΐου 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές παρέδωσε στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου, δύο θερμόμετρα υπέρυθρων μετώπου και λοιπό υγειονομικό υλικό, στα πλαίσια ενίσχυσης των μέτρων ασφάλειας και πρόληψης κατά του κορωνοϊού (Covid-19). Το ανωτέρω υγειονομικό υλικό παρέλαβε, η διευθύντρια-ιατρός του Κέντρου υγείας Αμυνταίου, κ. Ελένη Αλεξανδρίδου - Αμοιρίδου, παρουσία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: " ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5"

Εικόνα
Στις 29/04 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των Δημάρχων των ενεργειακών Δήμων με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κο Γ. Κασαπίδη, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αμυνταίου κος Άνθιμος Μπιτάκης, σχετικά με τη λειτουργία των Τηλεθερμάνσεων. Έγινε σαφής αναφορά στο υπό εξέλιξη έργο των μονάδων βιομάζας που κατασκευάζει ο Δήμος μας (ΔΕΤΕΠΑ), το οποίο πρόκειται να τροφοδοτήσει με θέρμανση από τον ερχόμενο Οκτώβριο το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης. Επιπλέον τέθηκε από την πλευρά του Δήμου μας η αναγκαιότητα της διασύνδεσης της Τηλεθέρμανσης Αμυνταίου με το δίκτυο της Τηλεθέρμανσής Πτολεμαΐδας, και συγκεκριμένα με τον αγωγό που θα τροφοδοτήσει με θερμική ενέργεια η νέα υπό κατασκευή μονάδα 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.

ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟ 12ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το «ρομπότ των δασών», ένας ρομποτικός σκύλος-φύλακας που με τους αισθητήρες του εντοπίζει κάθε ύποπτη κίνηση ή θόρυβο , ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής που κατασκευάστηκε με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, ένα αυτόνομο όχημα, αλλά και ένας εκτυπωτής Braille για όσους έχουν προβλήματα όρασης, είναι μερικές μόνο από τις 100 εργασίες που θα παρουσιαστούν από τις 12 έως και τις 15 Μαΐου, στο πλαίσιο του 12ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά με τηλεδιάσκεψη. 

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: "ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ - ΜΑΖΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ" ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Από 4 Μαίου 2020 τα οδοντιατρεία του Νομού θα αρχίσουν να λειτουργούν κανονικά αλλά με τους εξής περιορισμούς: Τα ραντεβού πρέπει να είναι τουλάχιστον ανά μία ώρα και η οδηγία αυτή θα πρέπει να τηρείται αυστηρά Θα προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία με τον οδοντίατρο απαραιτήτως Μάλιστα ο ασθενής θα ερωτάται τηλεφωνικά πριν από το ραντεβού: 1) αν έχει κάνει πρόσφατα εξέταση για κοροναϊό και ποιο ήταν το αποτέλεσμα 2) αν βρίσκεται σε καραντίνα ο ίδιος ή άλλα μέλη της οικογένειάς του και αν ναι, πριν από πόσο χρονικό διάστημα 3) αν έχει τις τελευταίες τρεις μέρες κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα: βήχα, πυρετό, πονοκέφαλο ή φαρυγγαλγία. 4) Αν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό το τελευταίο 15/ημερο εφόσον έχουν ανοίξει τα σύνορα.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Εγκρίθηκαν από την επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας οι περιβαλλοντικοί όροι για τον ΑΗΣ Μελίτης όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης αναφερόμενος στη μη λειτουργία του ΑΗΣ. Εδώ και δύο μήνες ο ΑΗΣ Μελίτης δεν λειτουργεί λόγω του ότι δεν υπήρχαν περιβαλλοντικοί όροι γεγονός που δημιουργούσε προβλήματα, όπως αναφέρουν φορείς της περιοχής, τόσο στην ενεργειακή επάρκεια στη χώρα όσο και στη λειτουργία των ορυχείων της Αχλάδας για την τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης. Όπως είπε ο κ. Κασαπίδης η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων λύνουν ένα σημαντικό πρόβλημα ως προς τη λειτουργία του ΑΗΣ και των ορυχείων της περιοχής.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Π. ΠΕΡΚΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ"

Εικόνα
Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κα Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα τη Διάψευση διαβεβαιώσεων για άμεση επαναλειτουργία του (Ατμοηλεκτρικού Σταθμού) ΑΗΣ Μελίτης. Ειδικότερα, η κα Πέρκα επικαλείται προηγούμενη Ερώτηση της με θέμα: «Διακοπή λειτουργίας του ΑΗΣ Μελίτης Φλώρινας» στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Κυβέρνησης και διαβεβαιώσεις αρμόδιων πολιτικών παραγόντων για την επίσπευση της διαδικασίας έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων και επαναλειτουργίας του ΑΗΣ Μελίτης εντός ενός τριμήνου το αργότερο.

Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ; ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», μετά τη τηλεσυνεδρίαση της 30ης Απριλίου 2020, λαμβάνοντας υπόψη το σχέδιο αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19) καθώς και τις γενικές και εξειδικευμένες κατευθύνσεις της πολιτείας οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν στις 28/04/2020 και θα έχουν εφαρμογή για τον μήνα Μάιο 2020, διαπιστώνει ότι στην παρούσα χρονική περίοδο δεν προβλέπεται καμία διαδικασία επανόδου στην κανονικότητα (μερική ή ολική), συλλόγων ή παρεμφερών δραστηριοτήτων.Ως εκ τούτου, όλες οι λειτουργίες όλων των Τμημάτων του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και κατά τον μήνα Μάιο 2020, συνεχίζουν να τελούν σε αναστολή, μέχρι νεωτέρας.

Π. ΠΈΡΚΑ: ΚΆΠΟΙΟΙ ΠΛΟΥΤΊΖΟΥΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΌΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΊΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΊ. 

Εικόνα
Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα, στο πρώτο μέρος της τηλεοπτικής της παρουσίας, τοποθετήθηκε για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα της διατίμησης στην αγορά της προστατευτικής μάσκας κατά του κορονοϊού, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θα το αφήσω ασχολίαστο ότι η μάσκα ήταν επικίνδυνη να την φοράμε στην πρώτη φάση της πανδημικής κρίσης -όπου ήταν πιο αυστηρά τα περιοριστικά μέτρα- και τώρα γίνεται υποχρεωτική και μάλιστα με πρόστιμο…Θυμόμαστε όλοι πολύ καλά τον Υπουργό Ανάπτυξης να λέει ότι είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Αυτό είναι μια ιδεοληψία, ιδιοτελής όμως. Δεν μπορεί σε μία τέτοια κρίση να λες στον λαό θα φοράς υποχρεωτικά μάσκα, δίχως να έχουν υπολογίσει πόσο κοστίζει σε μία οικογένεια ή σε δυο γονείς που εργάζονται ώστε να αλλάζουν καθημερινά. Σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη δίνονται δωρεάν». Σχετικά με την διατίμηση που είναι αναγκαία ώστε να καταπολεμηθεί η αισχροκέρδεια, δήλωσε: «Μετά την περίεργη αλλαγή στάσης, πάμε στη διατίμηση. Δεν είναι δυνατόν το κράτο

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΝΑΛΛΟΝ

Εικόνα
Στο φυσικό τους περιβάλλον αφέθηκαν ελεύθερα δύο νεαρά αρκουδάκια που φιλοξενουνταν στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Τα δύο αρκουδάκια είχαν φτάσει στην περιοχή από το Κόσοβο, όπου είχε δολοφονηθεί η μητέρα τους.  Όταν εντοπίστηκαν, η ηλικία τους δεν ξεπερνούσε τους έξι μήνες, οπότε δόθηκαν στον Αρκτούρο για φιλοξενία, καθώς δε θα μπορούσαν να επιβιώσουν μόνα τους.Στο καταφύγιο της οργάνωσης έμειναν για περίπου οχτώ μήνες, μέχρι να φτάσουν σε ηλικία που κρίθηκε ότι μπορούσαν να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον΄.