Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 24, 2022

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΘΕΣ-ΠΡΕΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ" ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Την παράσταση «ΘΕΣ-ΠΡΕΣ Ταξίδι στο όνειρο» θα παρουσιάση το ΘΕΣ- ΠΡΕΣ το Σάββατο 30 Ιουλίου στην Βασιλική Αγίου Αχιλλείου Πρεσπών στις 8:30 με την είσοδο ελεύθερη στο κοινό, στο πλαίσιο της δράσης δικτύωσης «ΘΕΣ-ΠΡΕΣ», νέοι από την Πρέσπα, την Πτολεμαΐδα και την Θεσσαλονίκη συνευρεθήκαν και συνεργάστηκαν μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Η ομάδα των 12 νέων με την καθοδήγηση των συντονιστών τους και επαγγελματιών από το χώρο του θεάτρου, μελέτησε το έργο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και δημιούργησε τη δική του διασκευή με τίτλο «Ταξίδι στο όνειρο».

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΕΙΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη 2 Αυγούστου η Τράπεζα Αίματος της Αρχιερατείας Αμυνταίου. Η αιμοδοσία θα γίνει 9:00 π.μ. έως 1:30 μ.μ στην πόλη του Αμυνταίου στην Αίθουσα Δεξιώσεων του Ι.Ναού Αγίων Κων/νου & Ελένης Αμυνταίου όπου θα βρίσκεται Συνεργείο Αιμοληψίας του Κρατικού Νοσοκομείου Φλωρίνης για όσους επιθυμούν να δώσουν αίμα. Λόγω των περιστάσεων θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπει η υγειονομία της Αιμοδοσίας.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ

Εικόνα
233 έλεγχοι και 235 ψεκαστικές παρεμβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, για την καταπολέμηση των κουνουπιών σύμφωνα με την δηνοσιοποιηση των δράσεων του προγράμματος που δημοσιοποίησε η Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρεται στο έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020- 2022», από τον Μάιο εως μέσα Ιουλίου μέσω του οποίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, δειγματοληψίες και ψεκαστικές παρεμβάσεις προνυμφοκτονίας στο σύνολο των σημαντικών εστιών αναπαραγωγής στο φυσικό, αγροτικό και περιαστικό σύστημα 361 οικισμών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Μεταξύ αυτών, 73 οικισμοί υπάγονται στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, από τους οποίους οι 34 ανήκουν στον Δήμο Φλώρινας, οι 26 στον Δήμο Αμυνταίου, ενώ οι 13 στον Δήμο Πρεσπών.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 48 ΑΤΟΜΩΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 48ατομων σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων του Δήμου έβγαλε ο Δήμος Φλώρινας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν μόνο την αίτηση με αριθμό ΣΟΧ1/2022 και να την υποβάλουν ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση:employee@cityoflorina.gr. Μαζί με την αίτηση υποβάλλονται υποχρεωτικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόδειξη των προσόντων, των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας. Διόρθωση ή συμπλήρωση των αιτήσεων καθώς και αντικατάσταση ή κατάθεση επιπλέον δικαιολογητικών, επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στην διαδικασία επιλογής. Η αίτηση συμμετοχής επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και η ευθύνη της ορθής συμπλήρωσης της είναι αποκλειστικά του υποψηφίου. Θα υποβληθεί ηλεκτρονικά και πρέπει απαραιτήτως να εμφανίζεται υπογεγραμμένη, με φυσική υπογραφή. Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα προγράμματα του Κέντρου  Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς. Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα σε τρεις τομείς στην Κοπτικη ραπτική και στους τοπικούς παραδοσιακους χορούς. Ένα τμήμα ΚΟΠΤΙΚΗ ΡΑΠΤΙΚΗ στην  Τ.Κ. ΜΗΛΙΤΣΑΣ 50 Χ, τμήμα  ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ στην Τ.Κ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 50 Χ και  ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ στην  Τ.Κ. ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ 50 Χ.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δύο διακριτές διακαλλιτεχνικές δράσεις: μια φωτογραφική εγκατάσταση με τίτλο: Συνθέσεις και μια μουσική περφόρμανς με τίτλο Zruits Ι-II, που σημαίνει Διάλογοι, θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας. Οι Συνθέσεις παρουσιάζουν ιστορίες του μεσοπολέμου και ιστορικές στιγμές της αρμενικής κοινότητας μέσα από 150 μοναδικές εικόνες από το φωτογραφικό αρχείο του περιοδικού Αρμενικά υπό την επιμέλεια του Βαγγέλη Ιωακειμίδη.

4 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 8 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιουλίου. Τα 4 θέματα από τα 8 αφορούν την Π.Ε. Φλώρινας ενώ το ένα την Π.Ε. Καστοριάς. Τα σημαντικότερα θέματα για τη Φλώρινα είναι Μ.Π.Ε. του έργου: «Mικρό Υδροηλεκτρικό έργο Άνω Κλεινών ισχύος 200ΚW στο ρέμα Στάρα, της Δ.Ε. Κάτω Κλεινών του Δήμου Φλώρινας, της Π.Ε. Φλώρινας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας». (ΠΕΤ: 2112694522). Φορέας του έργου: ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΙΚΕ και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Mικρό Υδροηλεκτρικό έργο ισχύος 100KW στη θέση “Σίμος Ιωαννίδης” της Δ.Ε. Φλώρινας, του Δήμου Φλώρινας, της Π.Ε. Φλώρινας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ" ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Υπογραφηκε η σύμβαση του έργου «Αρδευτικά δίκτυα Τριανταφυλλιάς Α’ Φάση». μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της αναδόχου εταιρείας «Ε.Τ.Ε.Θ. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.», σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 24.179.817,53 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

ΣΥΛΛΗΨΗ 37ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

Εικόνα
37χρονος αλλοδαπός καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης και καταδικαστικη απόφαση, συνελήφθη στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Σε βάρος του εκκρεμούσαν: · Ένταλμα Σύλληψης της κας Ανακρίτριας του 3ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, για τα αδικήματα της ληστείας και της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. · Απόφαση του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης -10- μηνών, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας με χρήση και της απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. O συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Οι τελευταίες εξελίξεις στα λιγνιτωρυχεία της Αχλάδας, ήταν το αντικείμενο της ε κτακτης σύσκεψης μεταξύ του βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη  Σωτηρίου Βόσδου και του δημάρχου Φλώρινας Βασιλείου Γιαννάκη.  Ο κ. Αντωνιάδης ανέλυσε τους λόγους που οδήγησαν την ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας στην λήψη της δύσκολης απόφασης να κηρύξει έκπτωτη την ανάδοχο εταιρεία. Συζητήθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης του μείζονος ζητήματος που προέκυψε με τους εργαζόμενους αλλά και με τους κατοίκους της Αχλάδας κ.α.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΕΝΤΕ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Εικόνα
Για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση, σε δύο διαφορετικές περιπτωσεις συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, ηλικίας από 20 έως 44 ετών, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς. Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθησαν σε δασική περιοχή της Καστοριάς από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας δύο αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 27 ετών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -6,9- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

Εικόνα
Δήλωση σχετικά με δημοσιεύματα και ανακοινώσεις για τον κίνδυνο κλεισίματος της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καστοριάς έκανε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Χάτζιος. Υπογραμμίζει πως "τις τελευταίες ώρες έχει παρατηρηθεί ένα μπαράζ δηλώσεων και αναρτήσεων σχετικά με το “κλείσιμο” της Καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Καστοριάς.Βρίσκομαι στην άβολη θέση να τονίσω τα αυτονόητα. Τις θέσεις και τις δράσεις του νοσοκομείου τις εκφράζει επίσημα ο Διοικητής, το ΔΣ του νοσοκομείου και οι υπερκείμενες διοικητικές και κυβερνητικές αρχές. Οποιαδήποτε άλλη δήλωση, γίνεται με προσωπική ευθύνη αυτού που την εκφέρει και φέρει το βάρος

33 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ 59ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη 59χρονος αλλοδαπός, απο αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας. Στo πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από τους αστυνομικούς, εντοπίσθηκε σε περιοχή της Καστοριάς, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 59χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν -2- ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν -30- αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -33- κιλών και -200- γραμμαρίων.

ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Εικόνα
Πανηγυρικές εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονα, πολιούχου της πόλης της Φλώρινας, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Ιουλίου. Την Τρίτη 26 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί Πανηγυρικὸς Ἑσπερινὸς χοροστατοῦντος τοῦ Σεβα-σμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοκλήτου καὶ συγχοροστα-τοῦντος τοῦ θεοφιλεστάτου ἐπισκόπου Μαλάουι τῆς Ἀφρικῆς κ. Φωτίου, ὁ ὁποῖος καὶ θὰ κηρύξει τὸν θεῖον λόγον, Λιτάνευσις τῆς ἱερᾶς εἰκόνος καὶ τοῦ ἱεροῦ λειψάνου τοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος και Παράκλησις καὶ ἐγκώμια εἰς τὸν Ἅγιον Παντελεή-μονα. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 27 Ἰουλίου με Όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον και Εσπερινό και Αγιασμό στο Εξωκκλησί του Αγίου Παντελεήμονα στν ομώνυμο λόφο και ολοκληρώνονται την Πέμπτη 28 Ιουλίου με όρθρο και Θεία Λειτουργία στο ίδιο Εξωκκλήσι.