Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 25, 2018

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 167 και 185 του Νόμου 3852/10, σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 3η Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), με θέμα: 1: Έγκριση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2019 Εισηγητής: ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, κ. Ηλίας Κάτανας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-ΦΙΛΩΤΑ

Εικόνα
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 26/11/2018 (ΦΕΚ Β’ 5301) η πολυαναμενόμενη υπουργική απόφαση για την επιμήκυνση των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Αμύνταιου από τις 17.500 σε 32.000 ώρες. Πρακτικά αυτό μεταφράζεται σε άλλα δύο χρόνια λειτουργίας της μονάδας, στο οποίο διάστημα το ΥΠΕΝ σχεδιάζει να υλοποιήσει την περιβαλλοντική αναβάθμιση του σταθμού. ΔΕΤΕΠΑ και ο Δήμος Αμυνταίου έθεταν σταθερά ως πάγιο αίτημα των τοπικών μας κοινωνιών προς το αρμόδιο ΥΠΕΝ το θέμα της παράτασης της λειτουργίας των μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου καθώς και της χρηματοδότησης του έργου μας των 2 μονάδων θερμικής ισχύος 30 ΜW για την αυτόνομη παραγωγής θερμότητας, προϋπολογισμού 15 εκ. €, η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε πρόσφατα.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΚΑΙ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ Τ.Κ. ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για τις ανάγκες υλοποίησης της Προμήθειας : ‘’Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης στις Δ.Ε. Μελίτης, Περάσματος και Κάτω Κλεινών του Δήμου Φλώρινας’’ της Πράξης ‘‘Αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης στις Δημοτικές Ενότητες Μελίτης, Περάσματος και Κάτω Κλεινών του Δήμου Φλώρινας’’, και ειδικότερα για την εκτέλεσης εργασιών εγκατάστασης υδραυλικού εξοπλισμού στις δεξαμενές ύδρευσης, θα γίνει ολιγόωρη διακοπή υδροδότησης στους κάτωθι οικισμούς :Τη Δευτέρα 03-12-2018 και Τρίτη 04-12-2018 θα πραγματοποιηθούν ολιγόωρες διακοπές υδροδότησης στον οικισμό Αμμοχωρίου. Εκ της Δ.Ε.Υ.Α.Φ.

6ο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΠΑΖΑΡ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει το 6ο Χριστουγεννιάτικο Bazaar με εκθέματα των φιλοξενούμενων παιδιών του Κέντρου και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Βόρειο Πεδίο» ανεβάζει την παράσταση "Ελαφοβασιλιάς",.Η εκδήλωση – παράσταση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας (Αιθ. Θ. Αγγελόπουλος) το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΔΥΣΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

Εικόνα
Η παρουσίαση της τελικής έκθεσης αποτελεσμάτων για το φαινόμενο δυσχρωματισμού στη λίμνη Βεγορίτιδα, θα πραγματοποιηθεί σε ημερίδα που διοργανώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, σήμερα Παρασκευή 30/11/2018 και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αμυνταίου. Η τελική έκθεση περιλαμβάνει το σύνολο των έκτακτων διερευνητικών μετρήσεων που διεξήχθησαν στη λίμνη Βεγορίτιδα εξαιτίας του φαινομένου δυσχρωματισμού που εμφανίστηκε στις αρχές του καλοκαιριού.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ

Εικόνα
Από τις 29 Νοέμβρη μέχρι και 1 Δεκέμβρη (ώρα 7:00 μμ) θα προβάλλεται στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας - αίθουσα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», το Ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ.Καρέ-καρέ μέσα σε 100 λεπτά διατρέχει την πλούσια Ιστορία του ΚΚΕ. Σπάνια αρχειακά ντοκουμέντα, δραματοποιημένο οπτικοακουστικό υλικό, πρωτότυπη μουσική. Πάνω από 100 συντελεστές, οι οποίοι δούλεψαν ακούραστα και εθελοντικά.Για τα γυρίσματα του Ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε κινηματογραφική ομάδα, αποτελούμενη από τους: Σήφη Στάμου, Παυλίνα Αγαλιανού, με υπεύθυνο τον Κώστα Σταματόπουλο. Ακόμα, για το σενάριο και την έρευνα του Ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε ομάδα αποτελούμενη από τους: Θανάση Λεκάτη, Φάνη Παρρή, Αλέξανδρο Βαλσαμή, με υπεύθυνο τον Γιάννη Κλεφτογιάννη.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η ηλεκτρονική εφαρμογή loipoepikouriko.moh.gov.g r είναι ανοιχτή από 15 Νοεμβρίου 2018 και θα παραμείνει έως 30 Νοεμβρίου 2018.Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υπενθυμίζουμε ότι εγγράφονται υποψήφιοι όλων των κλάδων προσωπικού (επιστημονικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, τεχνικό, βοηθητικό – κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ) – πλην ιατρών, σε ηλεκτρονικούς καταλόγους, που θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του επόμενου έτους, από τους οποίους προσλαμβάνεται το επικουρικό προσωπικό για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών του φορέα.

ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΑΒΑ ΚΥΠΡΟΥ

Εικόνα
Σας προσκαλούμε στην τελετή υποδοχής της αποστολής του Αδελφοποιημένου Δήμου Καραβά Κύπρου, η οποία θα εκπροσωπηθεί από τον Δήμαρχο κ. Νίκο Χατζηστεφάνου μετά της συζύγου του και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κώστα Κωνσταντίνου, την Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου.Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Με εκτίμηση Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Εγκρίθηκε από το ΔΣ του Πράσινου ταμείου ( Αρ. Απόφασης 145.2.3/2018 ΑΔΑ: ΨΦ5Χ46Ψ844-ΠΝ6 ) η χρηματοδότηση του Δήμου Πρεσπών για την εκπόνηση μελέτης αλλαγής του ρυμοτομικού του Αγ. Γερμανού μέχρι του ποσού των 370.000€.Με αυτή την απόφαση ανοίγει ο δρόμος για την επίλυση των σύνθετων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο χωριό της λεκάνης των Πρεσπών σε συνδυασμό με την νομοθετική πρωτοβουλία toy υπ. Οικονομικών για την επίλυση του ιδιοκτησιακού.Ο Αγ. Γερμανός υπήρξε τσιφλίκι της Βασιλομήτορος επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας με αποτέλεσμα να περιληφθεί στο σύνολό του στην ιδιωτική (ανταλλάξιμη) περιουσία του ελληνικού δημοσίου με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας του 1939.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ -ΠΑΜΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Εικόνα
Με τη συμμετοχή των συνδικαλιστικών σωματείων των εργαζομένων, συνταξιούχων και ΑΜΕΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας συγκέντρωση με αφορμή τη σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου "με τη σημερινή μας κινητοποίηση διεκδικούμε εργασία για όλους, συλλογικές συμβάσεις, καθολική κοινωνική πρόνοια, ακατάσχετη πρώτη κατοικία και κατάργηση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά στρώματα".

ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Σας προσκαλούμε στο μαθητικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που θα πραγματοποιηθεί στον κεντρικό πεζόδρομο της Φλώρινας σήμερα Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12:00. Το συλλαλητήριο διοργανώνεται από τα 15μελή όλων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας και από τους μαθητές των σχολείων.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΜΕΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ 3ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Εικόνα
 Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) ενόψει της «3ης Δεκεμβρίου 2018 Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» διοργανώνει Παν-Αναπηρικό Συλλαλητήριο Ø Στη 1 Δεκέμβρη από την πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης, Ø Στις 2 Δεκεμβρίου από το άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, Ø Στις 3 Δεκεμβρίου από την πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, Το αναπηρικό κίνημα με πάθος θα διατρανώσει το σύνθημά του "Τίποτα για Εμάς χωρίς Εμάς".

ΕΚΘΕΜΕΛΙΩΣΑΝ 105 ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΟΡΙΟΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕΤΑΞΎ ΕΛΛΑΔΑΣ=ΠΓΔΜ

Εικόνα
Στην εκθεμελίωση 105 πυραμίδων-κολόνων οριογραμμής, που οριοθετούν την συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας – π.Γ.Δ.Μ.προέβησαν άγνωστοι δράστες προκαλωντας ερωτηματικά σε φορείς και κατοίκους της περιοχής. Οι πυραμίδες βρίσκονται στο ύψος βορείως της Τοπικής Κοινότητας Μεσοκάμπου έως ανατολικά της Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας του Δήμου Φλώρινας.Για το περιστατικό ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές και στρατιωτικές Αρχές.

ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εικόνα
Φινάλε με νίκη επί της Πορτογαλίας με 15-16 πέτυχε η εθνική ΕΛΛΑΔΑΣ Χάντμπολ Γυναικών στο Αμύνταιο όπου και κατέκτησε την δεύτερη θέση του 3ου ομίλου για τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με πρώτη την Λευκορωσία και περιμένει να δει αν θα προκριθεί σαν καλύτερη δεύτερη από τους υπόλοιπους ομίλους.  Η εθνική μας επικράτησε σε ένα γεμάτο από φιλάθλους γήπεδο επί της Πορτογαλίας στην πόλη του Αμυνταίου όπου γέννησε το χάντμπολ στην Ελλάδα. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

Ε.Κ.Φ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΚΦ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Tο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Φλώρινας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες, τους νέους και όλους τους πολίτες της Φλώρινας, να συμμετέχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Ε.Κ.Φ. την Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2018 και ώρα 10:30 π.μ. στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας ενάντια στην επικείμενη ψήφιση ενός ακόμη άδικου προϋπολογισμού που θα βαθύνει ακόμη περισσότερο τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες.Ο Προϋπολογισμός φτώχειας και νέων δυσβάσταχτων φόρων, που κατατέθηκε για ψήφιση, παρά την προσπάθεια να εμφανισθεί ως ο δήθεν πρώτος «μεταμνημονιακός» Προϋπολογισμός, έχει από την αρχή ως το τέλος του τα χαρακτηριστικά που έχουν υπαγορεύσει στην Κυβέρνηση οι δανειστές.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων & Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ν.Φλώρινας, με την παρούσα θέλει να ευχαριστήσει τον Υποστράτηγο ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ ΠαναγιώτηΠροϊστάμενο της Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής της ΕΛ.ΑΣ. που με τις πολύπλοκες και μακροχρόνιες προσπάθειές του έκανε πράξη ένα χρόνιο αλλά και δίκαιο αίτημα συναδέρφων μας, να προμηθευτούν στην ακριτική Δ.Α. Φλώρινας ένα λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού για τις ανάγκες των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης. Τέτοιες προσπάθειες και ενέργειες είναι που κρατούν το ηθικό του προσωπικού ψηλά. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ!!! Με εκτίμηση Το Διοικητικό Συμβούλιο