Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 9, 2020

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, που εδρεύει στη Φλώρινα του Ν. Φλώρινας και συγκεκριμένα: 1 άτομο ΔΕ ΦΥΛΑΞΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 1 άτομο ΔΕ ΦΥΛΑΞΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ Η σύμβαση ισχύει από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και για διάρκεια απασχόλησης πέντε (5) μηνών.

ΧΡΥΣΑ-ΑΡΓΥΡΑ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΞΙΦ

Εικόνα
Εντυπωσιακή η συγκομιδή μεταλλίων για τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα -20 ξίφους μονομαχίας στο ΟΑΚΑ.  Κρατηθείτε: Οι Κοριτσάρες μας Αφροδίτη Ταρενίδου, Κωσταντίνα Καράτζα, Ζωή Μοσχοπούλου, Άννα Σταυρίδου νίκησαν στον Τελικό την Ίριδα Ψυχικού 38-37 και κατέκτησαν το Χρυσό Μετάλλιο (9 ομάδες).

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ

Εικόνα
Απολιγνιτοποίηση χωρίς σχέδιο, παράλληλη ανάπτυξη και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, με λογικές express και Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, θα οδηγήσει σε ερήμωση Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, την Δυτική Μακεδονία που επί δεκαετίες δίνει ενέργεια σε όλη την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά που απολαμβάνουν τον τουρισμό, οι εξαγγελίες Μητσοτάκη χρονικά δεν βγαίνουν ούτε με την καλύτερη διάθεση, ξεκαθάρισε η αναπληρώτρια τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ 2.277 ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ολοκληρώθηκαν στις 31 Ιανουαρίου 2020 τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, που ξεκίνησαν στις 24 Οκτωβρίου 2019 και πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης. Για τα δύο αυτά προγράμματα πραγματοποιήθηκαν 68 συνολικά εκδηλώσεις, στις οποίες πήραν μέρος και  παιδιά.Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή πρωί παιδιά των σχολείων της περιοχής μας έρχονταν στο αμφιθέατρο του νέου κτιρίου της Βιβλιοθήκης και συμμετείχαν στα προγράμματα «Με αγαπώ δεν μου θυμώνω και τη βία εξοντώνω» και «Παραμύθι χωρίς σύνορα».

ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Εικόνα
Το Σάββατο στις 15 Φεβρουαρίου 2020 στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκθέσεων της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Αριστοτέλη, συνεχίζουμε τα γευστικά μας ταξίδια στον χώρο του κρασιού.Γνωρίζουμε την πολλά υποσχόμενη Οινοποιία Σπυρόπουλου από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και δοκιμάζουμε ξεχωριστά κρασιά.Συνδυάζουμε, μοναδικά σαλιγκάρια από την Καστοριανή εταιρεία HelixLand και μαθαίνουμε τα μυστικά της σαλιγκαροτροφίας.Κόβουμε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Ακαδημίας, με συλλεκτικά δώρα για τον τυχερό! Μια βραδιά που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα!

ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Εικόνα
Aντισταθμιστικά μέτρα για την ανάπτυξη των περιοχών όπου θα σταματήσει η δραστηριότητα της ΔΕΗ , να δοθούν κίνητρα και επιδοτήσεις για να στραφούν στην πράσινη ενέργεια και να εξασφαλιστεί ένα ευοίωνο μέλλον για την περιοχή μετά την απολιγνιτοποίηση ζήτησαν  οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων που άμεσα θίγονται από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ, των ορυχείων, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ορυχείων της περιοχής καθώς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται γύρω από τη ΔΕΗ στο πλαίσιο της συνάντησης τους με τον Υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στο Αμύνταιο.

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν γονείς και παιδιά την ημερίδα που διοργάνωσε η ¨Στέγη Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων¨, με θέμα ¨Άθληση και Διατροφή¨, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, στην κεντρική αίθουσα του συλλόγου.Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν η κλινική διαιτολόγος, διατροφολόγος, κ. Ιωάννα Καλυβά και ο ειδικός καρδιολόγος, κ. Γιαννακός Ανδρέας.Η εκδήλωση άνοιξε με την κ. Ιωάννα Καλυβά, η οποία αναφέρθηκε στους παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών, αλλά και στη σημασία μιας ισορροπημένης διατροφής, προκειμένου το παιδί να μπορέσει να μεγιστοποιήσει τις αθλητικές του επιδόσεις.