Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 17, 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ

Εικόνα
Εκδήλωση παρουσίασης των πεπραγμένων του Συλλόγου Εν Αθήναις Φλωρινιωτών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8:00 το βράδυ στην αίθουσα θεάτρου του Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Φλώρινας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΒΕΡΟΥΛΗ - ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Εικόνα
Εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων των συγγραφέων- Αθλητών Νίκου Μιχαλόπουλου και Άννας Βερούλη με τίτλο "Ονειρεύομαι- Θέλω- Μπορώ" διοργανώνεται σήμερα στην αίθουσα του Φ.Σ.Φ. Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ  στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Φλώρινας.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΝΑ ΒΕΡΟΥΛΗ ΣΤΟ ΔΑΚ

Εικόνα
Τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Κώστα Ορφανό, Νίκο Παπαδόπουλο και Λάκη Παπαιωάννου είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά τα παιδιά που συμμετέχουν στις αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώνει στο ΔΑΚ Φλώρινας ο ΠΑΣ ΠΗΓΑΣΟΣ όλη την εβδομάδα στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας "Πολιτιστικά Δρώμενα 2014".

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

Εικόνα
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την προστασία της Λίμνης Βεγορίτιδας διοργανώνει την Κυριακή 24 Αυγούστου η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αμυνταίου. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα γίνει έξω από το πνευματικό κέντρο του Δήμου Αμυνταίου την ώρα της ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου με στόχο να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της Λίμνης Βεγορίτιδας.

ΣΑΡΙΣΕΣ:ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Εικόνα
Ανοιχτό Πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης διοργανώνουν οι ΣΑΡΙΣΕΣ στο Νέο Πάρκο σήμερα Σάββατο 23  και την Κυριακή 24 Αυγούστου στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στα Πολιτιστικά Δρώμενα του Δήμου Φλώρινας. Οι αγώνες θα γίνονται μετά τις 7μ.μ. και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι. Θα γίνουν τρεις κατηγορίες, εφήβων/αντρών, παίδων και γυναικών. Το Σάββατο θα διεξαχθούν οι προκριματικοί αγώνες σε ομίλους και την Κυριακή οι τελικοί. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη των αγώνων. Καλούμε όλους τους φίλους και φίλες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή σε ένα περιβάλλον που σίγουρα θα τους ανταμείψει.

ΈΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΣΥΖΕΥΞΗ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ POLY_MORFώΝ

Εικόνα
Την έκθεση των μελών της με θέμα "ΣΥΖΕΥΞΗ" θα παρουσιάσει η καλλιτεχνική ομάδα POLY_MORFώN» του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης». Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις Γκαλερί UNDERROOF και UNDERGROUND του «Αριστοτέλη» από σήμερα 23 Αυγούστου ως 7 Σεπτεμβρίου 2014.

Η ΕΛΕΟΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΣΤΟ 4Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

Εικόνα
Το Φεστιβάλ Βεγορίτιδας διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά στις όχθες τις Λίμνης Βεγορίτδας στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου Φλώρινας το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΞΙΦ

Εικόνα
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών – Αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας την Πέμπτη 21 Αυγούστου έγινε επίδειξη ξιφασκίας από τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας στο Νέο Πάρκο της πόλης. Την επίδειξη παρακολούθησε με ενδιαφέρον αρκετόs κόσμος και στο τέλος μικρά παιδιά κάτω από τις οδηγίες των προπονητών και αθλητών του Ομίλου τους έδειξαν και έπαιξαν ξιφασκία.

ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΕΠ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ

Εικόνα
Τη δυνατότητα να καμφθούν γραφειοκρατικές και διοικητικές αγκυλώσεις, με στόχο την πιο εύκολη εξυπηρέτηση των αγροτών δίνει η απόφαση σύμφωνα με την οποία οι παραγωγοί μπορούν να παραλαμβάνουν βεβαιώσεις για φορολογική χρήση και έντυπα καταβολής αποζημιώσεων και ασφαλιστικής ενημερότητας από τα κατά τόπους ΚΕΠ.ια τη διεκπεραίωση, τα ΚΕΠ θα ζητούν αποδεικτικό της ταυτότητας και του ΑΦΜ του δικαιούχου παραγωγού. 

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Εικόνα
Μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου 2014 μπορούν οι παραγωγοί να καταβάλλουν την εμπρόθεσμη καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς για το έτος 2013 σύμφωνα με σχετική απόφαση του ΕΛΓΑ. 

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ

Εικόνα
εικόνα αρχείου Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Τ.Κ Ανταρτικού. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για το συμβάν στις 06:30 σήμερα το πρωί και επιχείρησαν 7 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 3 οχήματα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην οροφή του Ναού. Για το ανωτέρω περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Φλώρινας.

ΣΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΠΡΕΣΠΕΣ 2014"

Εικόνα
Με συναυλία της Ευανθία Ρεμπούτσικα με τίτλο "Η παράσταση αρχίζει" ανοίγει η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων "ΠΡΕΣΠΕΣ 2014" την Πέμπτη 28 Αυγούστου στις 8:30 στο Νέο Πάρκο του Δήμου Φλώρινας όπου η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα παρουσιάσει τις Βραβευμένες μουσικές της.

ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ:ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Εικόνα
Στην αδυναμία λήψης απόφασης για την πρόσληψη εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις στο τομέα της Καθαριότητας αναφέρεται σε ανακοίνωση του ο απερχόμενος Δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης.

ΠΙΠΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με DJ PARTY ξεκινάνε σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις στον Αετό Αμυνταίου Φλώρινας στο πλαίσιο της 17ης γιορτής πιπεριάς με τίτλο "ΠΙΠΕΡΟΛΟΓΙΕΣ 2014".

FOREST FESTIVAL ΣΤΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Ξεκινάει αύριο Παρασκευή 22 Αυγούστου στο Δασάκι Μεσοποταμίας Καστοριάς το Forest Festival, Wipe Out-Extreme Sports & Φουσκωτά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Εικόνα
Αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων κάθε δημοτικής/τοπικής κοινότητας καταστάσεις Απορριπτόμενων με βάση Κριτήρια Επιλεξιμότητας Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2013.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εικόνα
Από σήμερα μέχρι και τις 28 Αυγούστου μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα στη Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

33ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΔΡΥΛΙΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Εικόνα
Ένας 33χρονος ημεδαπός συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Κοζάνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης.

ΣΥΛΛΗΨΗ 26ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΛΩΝ

Εικόνα
Στην σύλληψη ενός 26χρονου ημεδαπού στο Αμύνταιο για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων προχώρησαν οι αστυνομικοί της ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας.

90 ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΟΣ ΚΑΥΚΑΣΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με αφορμή την επέτειο των 90χρόνων από την ίδρυση της Τοπικής Κοινότητας Νέου Καυκάσου ο πολιτιστικός Σύλλογος  Ν. Καυκάσου διοργανώνει εκδηλώσεις την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 στις 7:30 στην κεντρική πλατεία Ν. Καυκάσου.

ΜΕ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ 3-0 ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΙ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Εικόνα
Κάθε λόγο για να χαμογελούν έχουν τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας βόλεϊ νεανίδων και ο προπονητής τους Κώστας Παπαδόπουλος αφού προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο Ταρτού της Εσθονίας.

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΙΩΣΗΦΙΔΗ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ κ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ

Εικόνα
Με την υπ΄αριθμ. 197/2014 απόφαση του Τριμ. Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης απορρίφθηκε η ένσταση των Ιωακείμ Ιωσηφίδη και Νικολάου Παπαχρήστου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΛΑΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ

Εικόνα
Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στο Σύλλογο για το περιβάλλον και τον πολιτισμό ‘Το ΒΑΡΟΣΙ’ για την διοργάνωση εκδήλωσης μνήμης προς τιμή του συζύγου και πατέρα μας Ιωάννη Τσαλαγιώργου, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από το θάνατό του.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Στην Φλώρινα θα βρεθούν κορυφαίοι Έλληνες Αθλητές και Ολυμπιονίκες του Στίβου και του Ποδοσφαίρου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αθλητικής Εβδομάδας που διοργανώνει ο ΠΑΣ ΠΗΓΑΣΟΣ σε συνεργασία με το Δήμο Φλώρινας με αφορμή τα Πολιτιστικά Δρώμενα του Δήμου.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ:ΘΕΩΡΗΣΑ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΦ

Εικόνα
Την παραίτηση του από την θέση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη του ο νεοεκλεγέντας Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Στέφανος Μπίρος.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

Εικόνα
Ένα απάνθισμα από τα σπουδαιότερα και αναλλοίωτα στο χρόνο τραγούδια του συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη με τη συνοδεία της ορχήστρας «Βασίλης Τσιτσάνης» από τα Τρίκαλα και την συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών, απόλαυσαν χθες κάτοικοι και επισκέπτες της Φλώρινας στη συναυλία, με αφορμή την συμπλήρωση 30χρόνων από το θάνατο του Τσιτσάνη, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Πολιτιστικά Δρώμενα 2014" του Δήμου Φλώρινας. Στους κατοίκους και στους επισκέπτες δόθηκε η ευκαιρία να θυμηθούν τα τραγούδια που λάτρεψαν και κρατάνε ακόμα ζωντανή τη μνήμη της δημιουργίας του.   Στους νεότερους που γνώρισαν και αγάπησαν το έργο του δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια συναυλία που εξελίχθηκε  σε μια γιορτή με κύριο υλικό τη διαχρονική δημιουργία του Βασίλη Τσιτσάνη. Στο χώρο της συναυλίας λειτουργησε μικρή έκθεση με στοιχεία και ντοκουμέντα, καθώς και προβολή οπτικοακουστικού υλικού για τη ζωή και το έργο το

ΣΤΟΥΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΥ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Εικόνα
Ευχαριστημένος από το κορίτσια του δηλώνει ο προπονητής της Εθνικής ελπίδων Κώστας Παπαδόπουλος , τονίζοντας ότι αξίζουν το παραπάνω βήμα καθώς δεν τους χαρίστηκε τίποτα, στην πορεία τους μέχρι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ

Εικόνα
Την  παραίτηση του από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου στη νέα  Δημοτική Αρχή επιβεβαίωσε στο liveflorinanews  ο επικεφαλής του συνδυασμού "Συν- Δημιουργία" Παντελής Αργυριάδης.

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ "ΤΟ ΒΑΡΟΣΙ"

Εικόνα
Εκδήλωση μνήμης με αφορμή την συμπλήρωση τριών ετών από τον θάνατο του Ιδρυτικού Μέλους του Συλλόγου Φλώρινας για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό "Το Βαρόσι" Ιωάννη (Ζάννου) Τσαλαγιώργου διοργανώθηκε χθες στην αίθουσα "Τραινού Μήτρου" του Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ". Θέμα της εκδήλωσης "Οι γειτονιές της Φλώρινας" και ομιλήτρια την αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Σοφία Ηλιάδου- Τάχου.

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2014"

Εικόνα
Με τα "Παιδιά από την Πάτρα" και την Αθηναική κομπανία και άλλες πολλές εκδηλώσεις  ξεκινάει την Παρασκευή 22 Αυγούστου το πολιτιστικό τετραήμερο των εκδηλώσεων του Δήμου Αμυνταίου "ΑΜΥΝΤΑΙΑ 2014".

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Π.Δ.Μ.

Εικόνα
Με έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη της συνεδριάζει την  Παρασκευή 22 Αυγούστου στις 11:00 η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  στην αίθουσα «Αλέξανδρος» στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας περιοχή Ζ.Ε.Π.

Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ "ΕΝΦΛΩ" ΣΤΟ ΧΑΝΙaRT 2014

Εικόνα
Την Εικαστική Εγκατάσταση «Απαρχές» παρουσίασε η Εικαστική Ομάδα «Εν Φλω» την Τρίτη 19 Αυγούστου 2014 στο Παρεκκλήσι των Renier, στην Παλιά Πόλη των Χανίων στην Κρήτη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, τον Πολυχώρο Τέχνης Εξάντας και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Xανίων–Ελαιουργείον συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2014 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων.

ΣΥΛΛΗΨΗ 60ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΧΑΛΚΟΥ

Εικόνα
Ένας 60χρονος ημεδαπός συνελήφθη στην Κοζάνη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης ημεδαπός για κλοπή. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 50.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ- 1.200 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Στην απασχόληση 50.00 ανέργων σε όλη την Ελλάδα στοχεύει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με την υλοποίηση του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας» με δικαιούχους Δήμους, Δημοτικές Επιχειρήσεις και άλλους Φορείς του Δημοσίου. Το Πρόγραμμα, ύψους 200 εκ. €, θα έχει διάρκεια 5 μηνών. Για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το πρόγραμμα θα αφορά στην απασχόληση 1.200 ανέργων.

ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον κορυφαίο Έλληνα λαϊκό συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τότε που έφυγε για πάντα από κοντά μας, συνεχίζονται σήμερα το βράδυ οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2014" στις 9:00 στο προαύλιο του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, με τη συμμετοχή σημαντικών ερμηνευτών και της Ορχήστρας «Βασίλης Τσιτσάνης».

ΟΕΝΕΦ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Εικόνα
Τη συμμετοχή του σε εκπαιδευτικό σεμινάριο (Training Course) με τίτλο 'Speak Out Louder' εξασφάλισε ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας.

ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Εικόνα
Την Κυριακή 24 Αυγούστου στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής για τη Δυτική Μακεδονία με επικεφαλής το νεοκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη, των Αντιπεριφερειαρχών και του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η τελετή ορκωμοσίας θα γίνει στο προαύλιο χώρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ΖΕΠ Κοζάνης.

ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Δευτέρα 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φλώρινας. Η τελετή ορκωμοσίας θα γίνει στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

12 ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΝΟΛΟΓΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΤΟΥΛΑΚΗ

Εικόνα
Με δώδεκα ξεχωριστές διακρίσεις από διαφορετικές οινοποιητικές περιοχές της Ελλάδας , με διαφορετικής φιλοσοφίας κρασιά ,σε διαφορετικά διαγωνιστηκά σημεία  του παγκόσμιου χάρτη , έκλεισε μια άλλη χρονιά για την βορειοελλαδίτισσα οινολόγο Άρτεμις Τουλάκη .

4 ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη του συνεδριάζει την Παρασκευή 22 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας στις 8:00 το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δήμου Περάσματος.

12η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΛΙΟΥΜΗΣ

Εικόνα
Την 12η συνομιλία διοργανώνει το εικαστικό εργαστήρι του Τ.Ε.Ε.Τ. Φλώρινας με τίτλο «Χαρούμενη Θλίψη» σε Εικαστική φωτογραφία του Θανάση Μπλιούμη και Ποίηση η Μαρία Τασούλα στις 25 Αυγούστου στο καφέ GOOSE στις όχθες του ποταμού Σακουλέβα.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εικόνα
ΚΛΗΡΩΣΗ Ε.Π.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ Στις 14 Αυγούστου 2014 έγινε στα γραφεία της Ε. Π. Σ. Φλώρινας η κλήρωση των αγώνων του κυπέλλου για την περίοδο 2014-2015 παρουσία ελάχιστων εκπροσώπων τν ομάδων. Στην κληρωτίδα μπήκαν 25 ομάδας 11 της Α΄ κατηγορίας και 14 της Β΄ κατηγορίας. Μεγάλη απούσα από την κλήρωση του κυπέλλου σίγουρα ήταν η Ελλάς Άνω Καλλινίκης η οποία και δεν δήλωσε συμμετοχή για το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας. Πριν την κλήρωση ο πρόεδρος της Ε. Π. Σ. Φλώρινας Κώστας Αντωνιάδης είπε στον χαιρετισμό του.

6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Εικόνα
Η μουσική γιορτάζει και φέτος το καλοκαίρι! Πάνω από 100 τραγουδιστές και μουσικοί θα πάρουν μέρος στο 6ο Φεστιβάλ Μουσικής Φλώρινας που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Φλώρινας «Ερωδιός», το οποίο θα διεξαχθεί στις 20, 22,23 & 24 Αυγούστου 2014 στο προαύλιο χώρο του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας.

ΑΝΟΙΞΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Εικόνα
Με τους κυνηγούς να έχουν ξεχυθεί στις πεδιάδες της Φλώρινας αλλά και όλης της Ελλάδας άνοιξε σήμερα η αυλαία της Κυνηγετικής περιόδου που θα διαρκέσει μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου.

ΧΑΡΙΣΕ ΓΕΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ ΣΕ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ"

Εικόνα
Με μια ανατρεπτική, ανασχηματισμένη και πάντα επίκαιρη αριστοφανική κωμωδία από την Θεατρική ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις "Πολιτιστικά Δρώμενα" του Δήμου Φλώρινας.