Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 18, 2024

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Εικόνα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία, από την ΑΔΕΔΥ Φλώρινας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής, Πανδημοσιοϋπαλληλικής, Πανεργατικής, απεργιακής κινητοποίησης την ίδια μέρα. Σε ανακοίνωση κάλεσμα της αναφέρει "Ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι ΟΧΙ αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα. Ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας. Δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση. Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 του Φλεβάρη του 2024 από το έγκλημα των Τεμπών. Ένας χρόνος κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει για τις εγκληματικές τους ενέργειες που οδήγησαν 57 συμπολίτες μας – στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά – στο θάνατο και βύθισαν τις οικογένειές τους στο πένθος. Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους της ακριτικής Φλώρινας , για να βροντοφωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ".

ΕΘ.Ε.Α.Σ. "ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕ"

Εικόνα
Η πρόσβαση αγροτικών συνεταιρισμών στις ΑΠΕ, η διευκόλυνση τους, η χορήγηση οριστικής προσφοράς σύνδεσης και η αποπληρωμή των επιδοτήσεων ήταν τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης της ΕΘ.Ε.Α.Σ. με την Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Αλεξάνδρα Σδούκου. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκαν στην μείωση του κόστους λειτουργίας των συνεταιρισμών με ενίσχυση στην εγκατάσταση ΑΠΕ όπου ο πρόεδρος της ΕΘ.Ε.Α.Σ. πρότεινε στο νέο πρόγραμμα για την εγκατάσταση ΑΠΕ ύψους 160 εκατ. € που θα εξαγγελθεί από την κυβέρνηση για τη μεταποίηση και τη βιομηχανία, να περιληφθούν 25-30 εκατ. € για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, οι οποίοι έχουν δηλώσει τις ανάγκες τους προς την ΕΘ.Ε.Α.Σ. για περίπου 50 MW, με αυτοτελές και ανεξάρτητο πρόγραμμα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΑΝΩΛΗΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ

Εικόνα
Την ενίσχυση της επιτήρησης της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων, λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις περιφέρειες Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, ανακοινώνει η Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς . Στην ανακοίνωση της αναφέρει "από την αρχή του έτους έως σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 12 εστιες Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων (ΑΠΧ) σε αγριόχοιρους και σε χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις. Συγκεκριμένα, οι 11 εξ αυτών εντοπίστηκαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η δωδέκατη στην Περιφερειακή Ενότητα της Δράμας. Δεδομένης της σημασίας και της συμβολής στην εθνική οικονομία της εκτροφής χοίρων και παραγωγής χοίρειου κρέατος σε όλη τη Χώρα βρίσκεται σε ισχύ Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης. Η συμμετοχή των πολιτών είναι ιδιαίτερα σημαντική στην πρόληψη και εξάλειψη της νόσου. Επομένως:Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να προμηθευτούν ζωντανά χοιροειδή ως οικόσιτα για προσωπική χρήση, με έδρα σε περιοχές που βρίσκονται εκτός της απαγορευμένης ζώνης Ι,

ΤΡΙΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Τρεις συμβάσεις έργων που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και οι ανάδοχοι των έργων. Πιο συγκεκριμένα υπεγράφησαν οι συμβάσεις για την εκτέλεση των κάτωθι έργων «Εκσυγχρονισμός Αρδευτικού Δικτύου ΤΟΕΒ Αλιάκμονα Καστοριάς», προϋπ. 1.750.000,00€, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, Τ ο έργο αφορά τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων αντλιοστασίων (Μεσοποταμίας Χιλιόδενδρου, Καλοχωρίου, Τσάκωνης, Ποριάς) λόγω παλαιότητας και την εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού πάρκου για την μείωση των δαπανών ηλεκτρικής ενέργειας.Η συνολική προθεσμία περάτωσης του έργου είναι ένας (1) χρόνος, «Επισκευή Στέγης του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορησού», προϋπ. 37.200,00€, που θα χρηματοδοτηθεί κατά 90% από το Πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων της Π.Ε. Καστοριάς και κατά 10% από την Ι.Μ. Καστοριάς, με το έργο θα εκτελεστούν όλες οι απαραίτητες εργασίες (αποξήλωση

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ

Εικόνα
Ερώτηση με θέμα «Πολλοστή η “επανεκκίνηση” της κατασκευής του Φράγματος Νεστορίου Καστοριάς και των συνοδευτικών αυτού έργων» προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υποδομών και Μεταφορών και Ανάπτυξης, κατέθεσε ο Βουλευτής και πρόεδρος του Κόμματος Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος . Ερωτώνται οι . Υπουργοί εάν προτίθονται πέραν των αλληλοφιλοφρονήσεων και της επικοινωνιακής προβολής των κατά καιρούς συμμετεχόντων στις συνεχείς επί σειρά ετών συνεδριάσεις σχετικά με το Φράγμα του Νεστόριου Καστοριάς, όπως προβούν σε ουσιαστικές, καταλυτικές και απλούστερες γραφειοκρατικά ενέργειες, προκειμένου να λάβει σάρκα κι οστά, στο συντομότερο δυνατόν χρονικό διάστημα, το εν λόγω Φράγμα προς όφελος της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα πρωτίστως.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ

Εικόνα
Για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, οι οποίες αφορούν κυρίως ζητήματα στέγασης, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να συμβάλει στην επίλυση αυτών των ζητημάτων η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενημερώθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης του με τον Πρόεδρο του του ΕΚΑΒ Νικόλαο Παπαευσταθίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης . Παράλληλα συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ σε ότι αφορά στον εξοπλισμό  τους.  Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ο  Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Κουτσουμπέλης, ο  Αντιπρόεδρος Μιχαήλ Αγρανιώτη και τον Διευθυντή της 7ης και 11ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Μιχάλη Τσοβίλη. 

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Εικόνα
Η λειτουργία του συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Φλώρινας και η συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για θέματα που αφορούν την παρουσία των διαιτητών μας στα γήπεδα καθώς και την εκπαίδευση των νέων διαιτητών, ήταν τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης τους με τον Αντιπεριφερειάρχη Αθανάσιο Τάσκα. Κατά την διάρκεια της συνάντησης τους επιπλέον συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον Σύνδεσμο και το ποδόσφαιρο της Φλώρινας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Δ.Σ. του Συνδέσμου " ο Αντιπεριφερειάρχης άκουσε με μεγάλη προσοχή τα αιτήματά μας, όντας γνώστης της κατάστασης που επικρατεί στο τοπικό ποδόσφαιρο μιας και ο ίδιος υπήρξε ποδοσφαιριστής, για πολλά χρόνια. Επισήμανε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της νέας περιφερειακής αρχής για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή μας και την στήριξη της στα αθλητικά σωματεία. Επίσης τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός στον Σύνδεσμο μας, ενισχύοντας και υποστηρίζοντας τις δράσεις και την εκπαίδευση των διαιτητών &quo

ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΓΟΥΝΟΠΟΙΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Η μη ένταξη των περισσοτέρων γουνοποιητικών επιχειρήσεων σε κανένα Χρηματοδοτικό πρόγραμμα αποζημίωσης εξαιτίας του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, ήταν το θέμα συζήτησης στη συνάντηση ομάδας γουνοποιών από τους Νομούς Καστοριάς και Κοζάνης που συγκεντρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Άργους Ορεστικου. Αποτέλεσμα της συνάντησης η απόφαση διεκδίκησης της άμεσης χρηματοδότησης των επιχειρήσεων που δεν ενταχθήκανε στο πρώτο και δεύτερο πρόγραμμα από τα υπόλοιπα χρήματα του δεύτερου προγράμματος από το υπουργείο οικονομικών και όχι από το υπουργείο ανάπτυξης χωρίς όρους και προϋποθέσεις και το μοντέλο αυτό χρηματοδότησης να χρησιμοποιηθεί και στο πρόγραμμα των 30 εκατομυρίων όπου δικαίωμα ένταξης θα έχουν όλες οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα αν χρηματοδοτηθήκανε από το πρώτο, δεύτερο ή τρίτο πρόγραμμα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS

Εικόνα
Στο Διαπιστευμένο Σχέδιο Erasmus της Κοινοπραξίας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών , για πραγματοποίηση προγραμμάτων Erasmus, διάρκειας πέντε (5) ετών, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συμμετέχουν σχολεία της Φλώρινας.Οι άξονες του προγράμματος περιλαμβάνουν στόχους, όπως η βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, η ενίσχυση πρακτικών συμπερίληψης στην εκπαίδευση, η άσκηση της γλωσσομάθειας και η προώθηση του πολιτισμού και των τεχνών στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής κατανόησης και αλληλεπίδρασης.

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ "ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ Η ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ, ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ?"

Εικόνα
Θεματική εκδήλωση με θέμα "Απολιγνιτοποιήση η πιο κρίσιμη ώρα είναι τώρα, θα μείνουμε απαθείς;" διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Αμύνταιο το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου. Ομιλητές της εκδήλωσης η Περιφερειακή Σύμβουλος Γεωργία Ζεμπελιάδου και ο βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος. 

Γ.ΛΙΑΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ : "ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ"

Εικόνα
Στην αναγκαιότητα δημιουργίας πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Αμύνταιο, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη κάλυψη της ευρύτερης περιοχής η οποία αυτή τη στιγμή καλύπτεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωάννης Λιάσης κατά την διάρκεια συνάντησης του με τους Διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πτολεμαίδας Βασίλης Ζιώγου και Κοζάνης Γκίκας Καμπουρίδης. Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, διαβεβαίωσε ότι η άριστη συνεργασία του Δήμου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δυτικής Μακεδονίας θα συνεχιστεί.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΒΑΣΗ

Εικόνα
Το σχεδιασμό της συνοριακής διάβασης στο Λαιμό Πρεσπών και των υποδομών πρόσβασης στην ευρύτερη περιοχή, θα αναλύσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβανίου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην περιοχή την ερχόμενη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην περιοχή θα επισκεφθεί το σημείο Συνοριακής Διάβασης Λαιμού αλλά και τα σημεία κατολισθήσεων επί της εθνικής οδού Φλώρινας–Πρέσπας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για την ιστορία του Ερυθρού Σταυρού, την προσφορά του και τις προοπτικές ενημερώθηκαν οι μαθητές της Β' τάξης του Εσπερεινού Επάλ από την εκπαιδεύτρια - νοσηλεύτρια του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού στη Φλώρινα Ειρήνη Γρατσία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρε σε ανακοίνωση της η διοίκηση του Εσπερινού ΕΠΑΛ στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των εκπαιδευομένων με κοινωνικά θέματα και με τον εθελοντισμό.

ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΡΟΜΠΕΤΑΣ ΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Εικόνα
Ρεσιτάλ τρομπέτας του Αντώνη Κωστόπουλου στο πλαίσιο του θεσμού Podium Νέων Καλλιτεχνών, διοργανώνει την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η εκδήλωση θα γίνει στις 20:00, στην αίθουσα του “Θ.Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου του Φλώρινας. Θα ερμηνεύσει έργα του Διπλωματικού προγράμματός του. Στο πιάνο συνοδεύει ο Γιώργος Τζούκας. Είσοδος Ελεύθερη. Ο Αντώνης Κωστόπουλος γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1982.Την πρώτη επαφή με την μουσική μαθαίνοντας Τρομπέτα την είχε σε μικρή ηλικία καθώς αποτελεί την τέταρτη γενιά μουσικών της οικογενείας. Το 1997 γίνεται μέλος στην Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας όπου μαθαίνει τα πρώτα θεωρητικά της Μουσικής και συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις. Το 2009 παίρνει το Πτυχίο Αρμονίας στο Ωδείο Σερρών «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» με καθηγητή τον Αναστάσιο Αρβανιτίδη. Σήμερα φοιτεί στο 2ο έτος Ενοργάνωσης στο Ωδείο Φλώρινας, Παράρτημα Αμυνταίου με καθηγητή τον Ιωάννη Παυλίδη. Επίσης είναι στην τάξη Διπλώματος Κλασσικής Τρομπέτας κ

3η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟΞΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΦ ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΟΥΡΟΥ

Εικόνα
Τρίτη (3η ) θέση στην Α’ κατηγορία Σύνθετου τόξου (compound) Γυναικών στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Κλειστού Χώρου, που συνδιοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας και ο Γ.Α.Σ. ΑΡΧΕΛΑΟΣ Κατερίνης στο Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού Πιερίας για τη Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας. Η αθλήτρια ΖΟΥΡΟΥ Φωτεινή, η οποία με τη μεταγραφή της επέλεξε να αγωνίζεται στη ΣΑΛ Φλώρινας, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο. Στην ίδια διοργάνωση αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην Α΄ κατηγορία η ΤΣΩΤΣΟΥ Ελένη στην Α΄ κατηγορία Σύνθετου τόξου (compound) Γυναικών και η ΚΕΣΙΔΟΥ Άννα στην Α’ κατηγορία Ολυμπιακού τόξου (recurve) Γυναικών, οι οποίες κατατάχτηκαν στην 7η και στην 25η θέση αντίστοιχα στις κατηγορίες τους. Την 24-25/2/2024, Η ΣΑΛΦ θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας U18 και U21 με έξι (6) αθλητές.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Την έγκριση των όρων διακήρυξης και διενέργειας ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Υπηρεσία καθαρισμού πρανών – τάφρων – τεχνικών και οδοστρωμάτων από βλάστηση – φερτά υλικά και κορήματα», προϋπ. 150.000,00€, ενέκρινε κατά τη συνεδρίαση της η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΣΤΕΓΗΣ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΚΟΡΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Η υπογραφή των συμβάσεων των έργων Εκσυγχρονισμός Αρδευτικού Δίκτυο ΤΟΕΒ Αλιάκμονα και  Επισκευή Στέγης Ι.Ν. Κοιμήσεως Κορησού θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12:30 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς απο τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο . Σκοπός του έργου εκσυγχρονισμου αρδευτικου δικτύου Αλιάκμονα, είναι η δυνητική εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και ύδατος του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου 5.012 στρεμ. του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Αλιάκμονα, μετά την εφαρμογή των ενεργειακών παρεμβάσεων αναβάθμισης του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου, καθώς και μετά την εγκατάσταση και λειτουργία κατάλληλου φωτοβολταϊκού πάρκου για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών άρδευσης της περιοχής. Το έργο συμβαδίζει την εναρμόνιση του πρωτογενούς τομέα με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της μείωσης εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου και της απανθρακοποίησης των δραστηριοτήτων που αφορούν τον πρωτογενή τομέ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΥΔΡΟΦΟΡΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Με ένα νέο υπερσύγχρονο υδροφόρο όχημα, το οποίο θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την Υπηρεσία Καθαριότητας, συνεχίζεται η ενίσχυση του στόλου των οχημάτων του Δήμου Καστοριάς. «Στόχος της Δημοτικής Αρχής Καστοριάς είναι να συνεχίσει να επενδύει σε έργα και εξοπλισμό, με σκοπό να βελτιώσει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών του Δήμου μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ) και η Εταιρεία Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας(ΕΜΑΕΦ), σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Φλώρινας, σας προσκαλούν στην η εκδήλωση για την παρουσίαση του Ημερολογίου του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας, για το 2024 με τίτλο: «Πόλεις του Μακεδονικού Αγώνα», θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 στις 18:00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Οι πίνακες – χάρτες ποιοτικής κατάταξης όλων των αγροτεμαχίων του αναδασμού Αρμενοχωρίου αναρτήθηκαν στην Τοπική Κοινότητα. Για τυχόν ενστάσεις, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν εντός 10ημέρου από την ημερομηνία ανάρτησης που ήταν Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, αιτήσεις στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς  Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα  «Αποτροπή κατασκευής πρόσθετου φωτοβολταϊκού έργου στο Αμύνταιο Φλώρινας» κατέθεσε ο Βουλευτής και πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Ερωτάται ο κ. Υπουργός εάν προτίθεται  όπως αποτρέψει την εγκατάσταση του νέου φωτοβολταϊκού πάρκου Ορυχείο ΔΕΗ Αμύνταιο, εντός των ορίων του πρώην υπαίθριου λιγνιτωρυχείου Αμυνταίου, προκειμένου να μην πληγεί περαιτέρω ο ούτως ή άλλως ασθμαίνοντας ήδη πρωτογενής τομέας (εκ του οποίου βιοπορίζονται ως επί τω πλείστον οι κάτοικοι) στην ευρύτερη περιοχή.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον ΥπουργόΠεριβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα την άνιση και με σωρεία προβλημάτων διαδικασία τροποποίησης των Περιβαλλοντικών Όρων αποκατάστασης των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ,κατέθεσαν τρεις βουλευτές της Κ.Ο. Νέας Αριστεράς με πρωτοβουλία της Βουλευτή Φλώρινας Πέτη Πέρκα.  Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Γιατί έχει διαφοροποιηθεί η διαδικασία τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων των λιγνιτωρυχείων Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου; Θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία και για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του λιγνιτωρυχείου Αμυνταίου – Λακκιάς, Γιατί ακυρώθηκε η διαδικασία τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων αποκατάστασης των λιγνιτωρυχείων, που είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2023 και ξεκίνησε εκ νέου νέα διαδικασία στην Περίπτωση της Πτολεμαΐδας, Γιατί δεν έχετε λάβει υπόψη σας τις συστάσεις της παγκόσμιας τράπεζας και την μέθοδο LURA για να δοθεί έμφαση στον πρωτογενή τομέα, εάν η έλλειψη διαβούλευσης για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του λιγνιτωρυχείου Αμυντ