Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 16, 2018

ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ 34 ΚΙΛΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 22ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για μεταφορά και διακίνηση 34 κιλών ακατέργαστης κάνναβης συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, 22χρονος αλλοδαπός. Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σε περιοχή της Κοζάνης σε αστυνομική επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ο 22χρονος ιδιοκτήτης του.

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Εικόνα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΗΣ ΝΔ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2019(VIDEO)

Εικόνα
Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχηθώ εκ προοιμίου σε όλους «καλές γιορτές». Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να καταδικάσω την τοποθέτηση βόμβας στον ΣΚΑΙ. Είναι ένα πλήγμα στη δημοσιογραφία, στη δημοκρατία, στην ενημέρωση. Βεβαίως να προσθέσω ότι είναι ένα πλήγμα στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, όπου δημιουργείται η εντύπωση της συμβίωσης με μια κατάσταση τρομοκρατίας, ανομίας κ.λπ., πράγμα που δεν τιμάει κανέναν. Θέλω, επίσης, να επισημάνω ότι τη στιγμή που η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν το συγκεκριμένο γεγονός, την ίδια στιγμή εξακολουθούν να στοχοποιούν. Αυτό είναι απαράδεκτο και θυμίζει το λαϊκό ρητό «με τον λύκο τρώνε το αρνί και με τον νοικοκύρη πάνε και το μοιρολογούν».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΚΟΥΡΑ "ΙΧΝΗ ΚΑΙ ΦΩΣ"

Εικόνα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΕΛΤΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ(VIDEO)

Εικόνα
Στις 17/12/2018 ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στην συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος για την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας «ΚΑΒΑΛΑ OIL ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Η παρέμβασή του αφορούσε την διάταξη του νόμου για την εκχώρηση αρμοδιοτήτων από το κράτος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την επίσπευση της μετεγκατάστασης των Αναργύρων, καθώς και για την απαλλαγή του χωριού από τον ΕΝΦΙΑ. Όλα αυτά που νομοθετούνται και δρομολογούνται έρχονται σαν απάντηση απέναντι στο όψιμο ενδιαφέρον βουλευτών της αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και του Βουλευτή της Κοζάνης του κ. Κασαπίδη, οι οποίοι κατέθεσαν βουλευτική τροπολογία για το θέμα του ΕΝΦΙΑ του οικισμού για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους. Ο κ. Κασαπίδης μάλιστα δεν έχει παρασταθεί σε καμία από τις λαϊκές συνελεύσεις του οικισμού των Αναργύρων.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή του Αμυνταίου όταν δύο οχήματα που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση στο οδικό δίκτυο Αετού Αμυνταίου συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να χάσει τη ζωή του ο ένας οδηγός και ο άλλος να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας. Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος ερευνά η Τροχαία Αμυνταίου. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΚΥΠΕΛΛΟ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Βρίσκει τα «πατήματά» του ο Στέργιος Τσώκας στο ξεκίνημα της νέας, πολύ απαιτητικής, χρονιάς με 14 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο 1ος σταθμός ήταν το περασμένο σαββατοκύριακο το Παγκόσμιο Κύπελλο -20 στο Ηράκλειο με την συμμετοχή 203 αθλητών από 33 χώρες.

ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα

Ο ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΑΓΑΠΗΣ

Εικόνα

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΦΩΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ

Εικόνα
Για κλοπή από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος συνελήφθησαν δύο άτομα στην Φλώρινα, ένας 39χρονος και μια 37χρονη αλλοδαπή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας. Από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 39χρονος μαζί με την 37χρονη, αφαίρεσαν από κοινού, φιάλες αλκοολούχων ποτών από κατάστημα σούπερ μάρκετ στην Φλώρινα.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΧΕΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΓΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Στην Φλώρινα θα βρίσκεται την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ο οποίος θα επισκεφθεί το ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου, το Νοσοκομείο Φλώρινας και το Πολυδύναμο Ιατρείο στο Λευκώνα Πρεσπών. Όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Παύλος Γεωργίου η επίσκεψη του Υπουργού έχει σημειολογικό χαρακτήρα δείχνοντας το ενδιαφέρον του Υπουργείου και της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του τομέα της Υγείας στην ακριτική περιοχή της Φλώρινας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Υπουργός θα ανακοινώσει και την πρόσληψη προσωπικού στο νοσοκομείο της Φλώρινας και του πολυδύναμου ιατρείου Πρεσπών για την εύρυθμη λειτουργία των δύο αυτών μονάδων καθώς επίσης και την παραλαβή ασθενοφόρου ζωτικής σημασίας για την περιοχή. www.ert.gr/news/florina

ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Εικόνα
Από τις μεγαλύτερες συνεισφορές του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνηςπου υλοποιεί, είναι η προσφορά πετρελαίου θέρμανσηςΕΚΟ σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.Μέσω της δράσης αυτής, τα τελευταία 10 χρόνια διανεμήθηκαν συνολικά περισσότερα από τρία εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου, σε σχολεία, φορείς και ιδρύματα των τοπικών κοινωνιών στις οποίες ο Όμιλος ασκεί τις δραστηριότητές του, αλλά και σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια να παρέχεται βοήθεια προς το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Είναι ενδεικτικό ότι, μόνο το 2018 η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έχει διαθέσει ήδη περισσότερα από 700.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης στις τοπικές κοινωνίες, σε περιοχές που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες συνθήκες, καθώς και στα Ιόνια Νησιά, ενώ το 2017 η Εταιρία είχε ενισχύσει και την Περιφέρεια Δωδεκανήσων. Το πρόγραμμα παροχής πετρελαίου θέρμανσης θα συνεχιστεί και για το 2019,περιλαμβάνοντας και άλλα μέρη της χώρας. Σήμερα το πρωί, ανακοινώθηκαν οι

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΟΠΕΡΕΤΑ «ΈΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ...»

Εικόνα
Είναι η ζωή, της γειτονιάς μικρό καφενεδάκι και μας σερβίρει ολημερίς γλυκόπικρο καφεδάκι... Σ' ένα καφενεδάκι μια παρέα νέων ζει, μοιράζεται και αντιμετωπίζει μια καθημερινότητα που συγκρούεται με τα όνειρα και τα συναισθήματά της. Μια καθημερινότητα μέσα από την οποία μεγαλώνει, διδάσκεται και ωριμάζει. Αξίες, όπως η αγάπη, η φιλία, η συμπαράσταση, η συνεργασία… αναδεικνύονται και εξυμνούνται ως ανεκτίμητοι, αναλλοίωτοι, ανεξάντλητοι φάροι της ανθρώπινης πορείας μέσα στον χρόνο. Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τα τραγούδια του καταξιωμένου αείμνηστου συνθέτη Κώστα Γιαννίδη, τα οποία ερμηνεύονται από αξιόλογους νέους καλλιτέχνες που υπηρετούν την μουσική χωρίς όρια...

ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ

Εικόνα
«Άγιε μας Βασίλη, φέτος φτιάχνουμε μόνοι μας τις κάρτες μας και τις κρεμάμε στο δέντρο των ευχών, με την ελπίδα να πραγματοποιήσεις όλες τις ευχές μας…». Όλα τα παιδιά μαζί ζωγραφίζουμε, δημιουργούμε καλλιτεχνήματα, τρώμε νόστιμα ζαχαρωτά και χριστουγεννιάτικα γλυκά, μας ζωγραφίζουν όμορφα τα υπέροχα προσωπάκια μας (facepainting) και, στο τέλος, ο Άγιος Βασίλης μας δίνει το δωράκι μας, για μια όμορφη και ευτυχισμένη χρονιά!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
11:30 π.μ. Επίσκεψη στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦ1ΑΠ) Αμυνταίου 13:00 μ.μ. Άφιξη στο Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ για την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης εκδήλωσης, κατά την οποία: Θα τιμηθούν οι ιατροί που συνέβαλαν με τις υπηρεσίες τους στη λειτουργία του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών της Παιδιατρικής Κλινικής και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου, κατά τους τελευταίους 12 μήνες Θα αναλάβουν υπηρεσία στο Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ οι νεοδιορισθέντες ιατροί ειδικότητας Παιδιατρικής και Νεφρολογίας. Θα γίνει η αδελφοποίηση της Δ’ Παιδιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ. του Γ.Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ με την Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ. 15:00 μ.μ. Επίσκεψη στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα (Πρέσπες) και παράδοση ασθενοφόρου οχήματος

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΦΛΩΡΙΝΑ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΣ

Εικόνα
Η Ακαδημία Οίνου Αριστοτέλης έχει την τιμή να σας προσκαλέσει σε ένα μοναδικό διήμερο οινογευστικών και γαστρονομικών εκδηλώσεων, το Σάββατο 22.12.2018 & την Κυριακή 23.12.2018. Γιορτάζουμε το παραδοσιακό έθιμο του ανάμματος των φωτιών, παρέα με δεκάδες συναρπαστικά κρασιά του τόπου μας!Κοντά μας για πρώτη φορά 12 οινοποιεία του Νομού Φλώρινας, 8 βραβευμένοι σεφ και 2 αποσταγματοποιοί. Σας περιμένουμε στην ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Σάββατο 22.12.2018 από τις 5μ.μ. έως 9μ.μ. Κυριακή 23.12.2018 από τις 12μ. έως 9μ.μ. Τιμή εισόδου 3€ (δώρο ποτήρι γευσιγνωσίας)

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΕΥΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Εξοπλισμός και αναλώσιμα υλικά για το πολυδύναμο περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος “POLIPRESPA” που συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παραδόθηκαν  από το Δήμο Πρεσπών.Ο εξοπλισμός συνολικής αξίας 5,000€ περιλαμβάνει όργανα εξετάσεων (ηλεκτροκαρδιογράφος, οξύμετρο, μετρητή σακχάρου, αναλυτή αιμοσφαιρίνης κλπ.), φωτισμό χειρουργείου, χειρουργικά εργαλεία εξοπλισμό γραφείου, ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς και άλλα απαραίτητα. Πρόκειται για τις άμεσες ανάγκες όπως διατυπώθηκαν από τους υπηρετούντες στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα αγροτικούς Ιατρούς και ενσωματώθηκαν στις δράσεις του Δ. Πρεσπών του προγράμματος “POLIPRESPA”.