Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 17, 2022

ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ 70 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Εικόνα
Είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μοίρασε σε 70 οικογένειες και μεμονομένα άτομα, με σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, ο Δήμος Φλώρινας, μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας και του Γραφείου Εθελοντισμού, αναγνωρίζοντας την τεράστια ανάγκη υποστήριξης συνανθρώπων μας που πλήττονται από την ανεργία και τη φτώχια . Προσδοκία όλων όσων συμμετείχαν ο, όσο το δυνατόν, καλύτερος εορτασμός των ημερών του Πάσχα για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα με απώτερο σκοπό να προσφέρουν στις οικογένειες τους με μεγαλύτερη άνεση το πασχαλινό τραπέζι.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την απαγόρευση της αλιείας με οποιοδήποτε μέσο και εργαλείο για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων, στις λίμνες και τις λιμνοδεξαμενές της Π.Ε. Φλώρινας ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου για το χρονικό διάστημα από 25 Απριλίου έως και 7 Ιουνίου. Μικρή & Μεγάλη Πρέσπα, κατά το χρονικό διάστημα από 25η Απριλίου 2022 και ώρα 08.00 πρωινή, έως και 10η Ιουνίου 2022 και ώρα 08.00 πρωινή.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Με αρκετές συμμετοχές και μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Φλώρινας η προκριματική διαδικασία του Πανελλήνιου Διαγωνισμού συγγραφής και ερμηνείας πρωτότυπου μονολόγου επί σκηνής. Μετά την παρουσίαση των έργων όλων των συμμετεχόντων, η κριτική επιτροπή αφού έλαβε υπόψη κριτήρια που αφορούσαν τόσο την ερμηνεία όσο και το έργο ανέδειξε νικήτρια την κα Μελπομένη Βασιλειάδου με το έργο "Αλεξία". Η νικήτρια του διαγωνισμού της Φλώρινας θα συμμετάσχει στον ημιτελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Αθήνα στα μέσα Μαΐου 2022.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΗΛΙΑΚΟ ΞΗΡΑΝΤΗΡΙΟ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΒΟΚΕΡΙΑΣ ΟΡΕΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ 551

Εικόνα
Το «Έξυπνο ηλιακό ξηραντήριο ροδάκινων», εγκρίθηκε κατόπιν πρότασης που είχε υποβληθεί από το ΕΒΕ Φλώρινας και τον Συνεταιρισμό Βοκερίας Ορεινά Φρούτα 551 στο Μανιάκη Φλώρινας που θα είναι και ο χρήστης του ηλιακού ξηραντηρίου. Σκοπός του έργου είναι η κατασκευή μίας μεταποιητικής μονάδας ροδάκινων με ηλιακή ενέργεια. Ο αγροτικός συνεταιρισμός Βοκερίας “Α. Σ. ΒΟΚΕΡΙΑΣ 551” δημιουργήθηκε πριν αρκετά χρόνια στο Μανιάκι της Φλώρινας και από τότε δραστηριοποιείται με εισαγωγές - εξαγωγές, την εμπορία και την συντήρηση αγροτικών προϊόντων και φρούτων προσφέροντας στο αγοραστικό κοινό προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ : "ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΚΑΒ"

Εικόνα
Τον σταθμό του ΕΚΑΒ Φλώρινας για να ανταλλάξει ευχές με τους εργαζόμενους αλλά και να συζητήσει τα θέματα που τους απασχολούν, επισκέφθηκε ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Γιώργος Καποδίστριας ενημέρωσε τον κ. Αντωνιάδη για τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν το ΕΚΑΒ της Φλώρινας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην έλλειψη που υπάρχει στην στελέχωση του προσωπικού και στο πρόβλημα με την κτιριακή υποδομή που στεγάζεται το ΕΚΑΒ, καθώς και σε επιμέρους θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των εργαζομένων.

ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο αγώνισμα του διπλού νεανίδων κατέκτησαν η Δέσποινα Άμπα και η Χρυσή Φωτιάδου από τις ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας. Η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων Νεανίδων διεξήχθη στην Πάτρα και το πρόγραμμα περιελάμβανε τα αγωνίσματα του ομαδικόύ, του απλού, του διπλού και του διπλού μικτού. Πήραν μέρος 45 έφηβοι και 32 νεάνιδες που είχαν πάρει την πρόκριση μέσα από τους προκριματικούς αγώνες. Από τις ακαδημίες των Σαρισών πήραν μέρος 4 κορίτσια και 3 αγόρια.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΝΕΚΡΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ξεκίνησε η υλοποίηση του «Προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισης ή και αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων και κατασχεθέντων τροφίμων και λήψη δειγμάτων εγκεφαλικού ιστού από νεκρά βοοειδή και αιγοπρόβατα» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΑΟΚ Φλώρινας. Την υλοποίηση του προγράμματος αναλαμβάνει η ανάδοχος εταιρεία KAFSIS.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μέχρι και την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 στις 15:00 μ.μ. θα γίνονται εγγραφές μελών στο Περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού σταυρού στη Φλώρινα με τις αρχαιρεσίες να γίνονται στις 29 Μαΐου 2022. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν την αίτηση εγγραφής αυτοπροσώπως στην Προϊσταμένη του Τμήματος και υπεύθυνη του μητρώου μελών, κ. Ειρήνη Γρατσία, κατά τις εξής ημέρες και ώρες: Μ. Τετάρτη 19/4/2022: 11.00-13.00 Τρίτη 26/4/2022: 11.00-13.00 Τετάρτη 27/4/2022: 11.00-13.00 και 18.00-20.00 Πέμπτη 28/4/2022: 11.00-15.00 Για τυχόν διευκρινίσεις, υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με την κ. Γρατσία, στο τηλ. 6934384540.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΒΕΓΟΡΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΕ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Εικόνα
Ερώτηση με θέμα «Η μετατροπή του ανενεργού εδώ και 20 χρόνια ορυχείου της Βεγόρας στο Αμύνταιο σε αμπελώνες συνδυαστικά με την τουριστική αξιοποίησή του» κατέθεσε η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Πέτη Πέρκα προς τους κ.κ. Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία συνυπογράφεται συνολικά από 17 Βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αλέξης Χαρίτσης και ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος. Η ερώτηση αφορά στη μετατροπή του ανενεργού εδώ και 20 χρόνια ορυχείου της Βεγόρας στο Αμύνταιο της Π.Ε. Φλώρινας, σε αμπελώνες 1000 στρεμμάτων περίπου συνδυαστικά με την τουριστική αξιοποίησή του, στο πλαίσιο του οινοτουρισμού.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Αρωματικές λαμπάδες για τα φιλοξενούμενα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τη Φλώρινα, προσέφερε το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Φλώρινας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση -ευχαριστηρίο της η Διοίκηση του Κέντρου "Ενέργειες και προσφορές σαν και αυτή αποδεικνύουν την ευαισθησία, την έμπρακτη αλληλεγγύη και αγάπη στον συνάνθρωπο και στα παιδιά και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους". Εκ μέρους των φιλοξενούμενων παιδιών, των εργαζομένων και του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ευχαριστούμε θερμά το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση Φλώρινας που προσέφεραν αρωματικές λαμπάδες για τα φιλοξενούμενα παιδιά του Κέντρου ενόψει της εορτής του Πάσχα δίνοντάς τους μεγάλη χαρά.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ EUROPE DIRECT ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ "ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΝΕΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" (video)

Εικόνα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο νεολαίας “Ενέργεια για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία - Οι Νέοι σε δράση”, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας , την Τετάρτη 13 Απριλίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022. Τη διαδικτυακή ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό η κα Άννα Δάντη, Senior Policy Officer at European Commission, Ομάδα Επικοινωνίας, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η κα Παρασκευή Βρυζίδου, Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης, η κα Πέτη Πέρκα, Βουλευτής ΠΕ Φλώρινας και ο Δρ. Κώστας Φιλιππίδης, Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας. Ειδικότερα όσον αφορά το σκέλος των χαιρετισμών, η κα Άννα Δάντη, Senior Policy Officer at European Commission, Ομάδα Επικοινωνίας, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, εξήρε τη σημασία της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (EU Green De

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΘΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

Εικόνα
Οι αιτήσεις των νέων αγροτών ήταν το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινώνιας μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τροφίμων κ. Γεωργαντά με τον βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη. Ο κ. Αντωνιάδης σε πρόσφατη επίσκεψη του στον Υπουργό, σύμφωνα με ανακοίνωση του, ζήτησε να γίνουν δεκτές όλες τις αιτήσεις των νέων αγροτών λόγω της δίκαιης μετάβασης και να αποζημιωθούν όλοι οι δενδροκαλλιεργητές για τις ζημιές που υπέστησαν στο προανθικό στάδιο από τον παγετό του 2021.

53 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ 26ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για διακίνηση 53 κιλών κάνναβης συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Δ.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας. Στo πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από τους αστυνομικούς, εντοπίσθηκε σε περιοχή της Κοζάνης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 26χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν -3- ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν -50- αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -53- κιλών και -20- γραμμαρίων.

ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝ. ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Π. ΠΕΡΚΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα
Στη σημερινή συγκυρία όπως η ενδελεχής ανάγνωση της ιστορίας αποδεικνύει, η κοινωνία ριζοσπαστικοποιείται, και δεν ριζοσπαστικοποιείται πάντα προς τη σωστή κατεύθυνση, οι εκλογές στη Γαλλία πρέπει να μας προβληματίσουν. Άλλωστε οι αιτίες ανόδου της ακροδεξιάς μοιάζουν πολύ με εκείνες του μεσοπολέμου, διάρρηξη κοινωνικής συνοχής, όξυνση ανισοτήτων και κρίση πολιτικής αντιπροσώπευσης. Στο βάθος φαίνεται και η απειλή του πολέμου. Τεράστια κονδύλια για εξοπλισμούς που θα λείψουν από κοινωνικές πολιτικές. Και ενώ η πολιτική του πολέμου φαντάζει τρομακτική, ξεχνιέται η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη που είναι η κλιματική κρίση.