Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 11, 2018

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ -ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ

Εικόνα
Ξεκινάνε την ερχόμενη εβδομάδα στη Καστοριά, σύμφωνα με το ypodomes.com, οι συζητήσεις για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινα-Καστοριά-Πόγραδετς. Στις 19 Νοεμβρίου το Υπουργείο Υποδομών της χώρας μας μαζί με το Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας θα εγκαινιάσουν τις συζητήσεις για το πως θα γίνει αυτή η σύνδεση. Η μελέτη θα εκπονηθεί από κοινού από τον ΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ και το Υπουργείο Μεταφορών Αλβανίας.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 26 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Είκοσι έξι (26) μαθητές συνολικά της Σχολής ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ και του ΕΠΑΛ Φλώρινας, ξεκίνησαν την πρακτική τους άσκηση στον Δήμο Φλώρινας την Παρασκευή,09 Νοεμβρίου 2018. Τους μαθητές,οι οποίοι θα απασχοληθούν στις υπηρεσίες του Δήμου,υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, μαζί με τους Αντιδημάρχους, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά και κ. ΧρήστοΜπαρδάκα, ενώ παρόντες, επίσης, ήταν ο Διευθυντής της ΕΠΑΣ Μαθητείας, κ. Παντελής Μαύρου, και ο κ. Σωκράτης Εστές, Υποδιευθυντής της Σχολής, καθώς και οι καθηγητές του ΕΠΑΛ, κ. Παντελής Πυργιλής και ο κ. Βασίλειος Τσιώγκας.

204.000 ευρώ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΡΟ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε αποφασίσει τη διάθεση ποσού 204.000€ από τις αναλογούσες επιχορηγήσεις του Δήμου μας από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης (ΔΕΗ) για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, με σκοπό την επέκταση της Τηλεθέρμανσης σε άλλους οικισμούς του Δήμου μας. Μετά την πρόσφατη έκδοση της πολυαναμενόμενης νέας υπουργικής απόφασης για τον τοπικό Πόρο Ανάπτυξης, ενεργοποιούνται ξανά οι δράσεις που χρηματοδοτούνται από τον Πόρο.  Ο Δήμος Αμυνταίου και η ΔΕΤΕΠΑ αναλογιζόμενοι την ικανοποίηση των αναγκών θέρμανσης που παρείχαν από το 2005 έως σήμερα στους κατοίκους των συνδεδεμένων με το δίκτυό της οικισμών, Αμυνταίου, Φιλώτα και Λεβαίας, προωθούν τον σχεδιασμό επέκτασης του δικτύου της και σε άλλους οικισμούς (Σωτήρας, Ξινό Νερό). Εναλλακτικά θα μελετηθεί και η τυχόν επέκταση των δικτύων με την ανάπτυξη βιώσιμων αυτόνομων συστημάτων τηλεθέρμανσης στους προς επέκταση οικισμούς. Παράλληλα βρίσκεται σε φάση υλοποίησης το έργο των μονάδων βιομάζα

ΣΥΛΛΗΨΗ 49ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη 49χρονος  στην Καστοριά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 49χρονο  βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 4,6- γραμμάρια ηρωίνης, 8- ναρκωτικά δισκία, καθώς και τμήματα ναρκωτικού δισκίου, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και 1- κινητό τηλέφωνο. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι, σε βάρος του 49χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με ποινή φυλάκισης τριών (3) ετών για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Ε.Κ.Φ.: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-ΦΙΛΩΤΑ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ο ΑΗΣ Αµυνταίου-Φιλώτα ενδιαφέρεται για την πρόσληψη δέκα (10) εκτάκτων ηµεροµισθίων ανειδίκευτων εργατών, µε σύµβαση εργασίας ορισµένου χρόνου (60 ηµεροµίσθια), για την κάλυψη εποχικών η παροδικών αναγκών του Σταθµού. Καλούνται οι ενδιαφερόµενοι που επιθυµούν να καλύψουν τις παραπάνω θέσεις να υποβάλλουν από 14.11.2018 έως 23.11.2018 στη Γραµµατεία του Σταθµού την ειδική έντυπη Αίτηση –Υπεύθυνη ∆ήλωση.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 έως και τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, θα λειτουργήσει στην πλατεία Γ. Μόδη, εντελώς δωρεάν, το «Ξύλινο Χωριό». Ο Δήμος Φλώρινας καλεί, όσους επαγγελματίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να υποβάλουν σχετική αίτηση μέχρι την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, στο γραφείο Δημάρχου του Δήμου Φλώρινας (Δημαρχείο - Μεγάλου Αλεξάνδρου 97, Φλώρινα). Οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι: 1. Κάθε ενδιαφερόμενος, που επιθυμεί τη συμμετοχή του στο «ΞΥΛΙΝΟ ΧΩΡΙΟ», πρέπει να δηλώσει στον Δήμο μια (1) τουλάχιστον εορταστική εκδήλωση, που θα διοργανώσει ο ίδιος με την αρωγή του Δήμου πλαισιώνοντας το εορταστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα ανακοινωθεί σε τύπο, έντυπα και αφίσες.

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΣΑΡΤΣΙΤΑΛΙΔΟΥ ΤΟΥ Α.Σ. ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Σαββατοκύριακο 10&11 Νοεμβρίου 2018 στο σπίτι τωνπολεμικών τεχνών στα Α. Λιόσια Αττικής έγινε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε Εγχρώμων και Μαύρων Ζωνών. Το παρόν έδωσε και η Πρωταθλήτρια του Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” Φλώρινας Τσαρτσιταλίδου Αγάπη η οποία και κατέκτησε την Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Στον αγωνιστικό τομέα η Πρωταθλήτρια της Φλώρινας έκανε δυνατά και καταπληκτικά παιχνίδια και με τέσσερις νίκες και μια ήττα κατετάγη στην Τρίτη θέση σε μια κατηγορία “φωτιά” με 30 αγωνιζόμενες στα +35kgr. Το Δ.Σ του Συλλόγου την συγχαίρει και της εύχεται καλή συνέχεια σαν άξια συνεχιστής των αδελφών της Ηλία και Ειρήνης-Μαρίας.

ΟΞΙΦ: «ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΞΕΧΩΡΙΣΕ Ο ΡΑΣΠΟΠΤΣΗΣ»

Εικόνα
 Εφήβων το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Βουδαπέστη. Με 3 νίκες και 3 ήττες στο προκριματικό όμιλο και νίκη επί του Αυστριακού JANJIC (15-14) μπήκε στους 128 όπου και αντιμετώπισε τον Σέρβο RISTIC (9-15). Τελική κατάταξη 106ος ενώ ο Φίλιππος Χατζητύπης ήταν 168ος και ο Κυριάκος Χατζηευφραιμίδης 183ος (224 συμμετοχές). Στο ομαδικό αντιμετωπίσαμε και χάσαμε από τη Λιθουανία 37-45. Ταυτόχρονα στην Αθήνα ο ΟΞΙΦ συμμετείχε για 1η φορά σε Επίσημους Αγώνες Σπάθης. Το Βάπτισμα του Πυρός πήραν οι Σδήρος Γιώργος, Λουκίδης Βασίλειος, Τσατσαράκη Δήμητρα, Γρηγοριάδου Αλεξία και Κετσετζή Μαρία. Το ερχόμενο σ/κ η Φλώρινα έχει τη τιμητική της με τη Διοργάνωση του Πανελλήνιου Κυπέλλου -20, -13, -10 στο Ξίφος Ασκήσεως με τη συμμετοχή περισσότερων των 150 αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας από 9:00 πμ (προκριματικοί) έως 18:00 μμ (Τελικοί) με την Είσοδο Ελεύθερη για Όλες και Όλους.

ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Εικόνα
Σε ένα ακόμα ανοιχτό αναπτυξιακό πρωτάθλημα πήραν μέρος οι ΣΑΡΙΣΕΣ. Το Σαββατοκύριακο 10-11/11/2018 δεκαπέντε παιδιά των ακαδημιών μας αγωνίστηκαν στη Βέροια σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα που συγκέντρωσε 188 παιδιά από όλη την Ελλάδα. Μπορεί αυτή τη φορά να μην ήρθε το μετάλλιο, όμως η επίδοση των αθλητών της Φλώρινας ήταν πολύ καλή και οι θέσεις των παιδιών σημαντικές.

Ε.Κ.Φ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 1Γ/2015

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι το ΑΣΕΠ, βάσει της υπ’ αριθ. 6/2018 απόφασης της Ολομέλείας του (σχετ. το από 3-10-2018 Δελτίο Τύπου του ΑΣΕΠ) προέβη, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ.1 του άρθρου 8 του ν. 4210/2013 (ΦΕΚ 254/Α/21-11-2013), μετά τους απαιτούμενους ελέγχους, στην κατάρτιση νέων προσωρινών πινάκων κατάταξης και διοριστέων υποψηφίων για την πλήρωση σαράντα επτά (47) θέσεων τακτικού προσωπικού του κλάδου ΠΕ2 ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ της ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ), από τον πίνακα επιλαχόντων της Προκήρυξης 1Γ/2015 του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 8/29-10-2015 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ), με τα ίδια τυπικά και πρόσθετα προσόντα, όπως ακριβώς ορίζονταν στην ανωτέρω προκήρυξη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΔΕΔΥ

Εικόνα
Συνάντηση με κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Μπράτης, η Πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Φλώρινας κ. Μαρία Νεοκαζιώτη και μέλη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Φλώρινας.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Εικόνα
Εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Φλώρινας, στα πλαίσια της προσπάθειας ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, επισκέφθηκαν την Κύπρο και συναντήθηκαν με στελέχη την Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Κύπρου και της Ένωσης Ξενοδόχων Πάφου όπου με επιτυχία παρουσίασαν τουριστικά πακέτα με στόχο την ανάδειξη της ΠΕ Φλώρινας σε προορισμό.