Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 6, 2019

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 38 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑΣ 25ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ 27 ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Εικόνα
Για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών συνελήφθησαν ένας  25χρονος αλλοδαπός και ένας 27χρονος Έλληνας. Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των προαναφερόμενων ατόμων, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΤΗ ΠΕΡΚΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Εικόνα
Στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα 8 Οκτωβρίου 2019, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών, κα Πέτη Πέρκα ήταν εισηγήτρια από πλευράς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών «Ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία των Οδηγιών 2016/797, 2016/798 και 2016/2370 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και άλλες διατάξεις».

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Κ. Π. ΠΕΡΚΑ

Εικόνα
Πληροφορούμενη την δυσάρεστη είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Ανθυπασπιστή (ΠΖ)Λ.Χ. του Τάγματος Εθνοφυλακής Φλώρινας, εκφράζω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος. Το Τάγμα Εθνοφυλακής Φλώρινας έχασε ένα άξιο μέλος του εν ώρα καθήκοντος. Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών Π. Πέρκα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Δευτέρα 7/10/2019 ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης συναντήθηκε στο πολιτικό του γραφείο με τον διοικητή του Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Παπούλκα Χρήστο και τον Συντονιστή - Διευθυντή της Ουρολογικής Κλινικής του Γ.Ν Φλώρινας και Περιφερειακό Σύμβουλο, ιατρό κ. Κωτακίδη Γεώργιο . Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα εκκρεμή θέματα και μεγάλα ζητήματα που αφορούν το Νοσοκομείο Φλώρινας και τις υπόλοιπες δομές που ανήκουν σε αυτό. Μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν ήταν η αύξηση της επιχορήγησης για το νοσοκομείο από τα κονδύλια του Υπουργείου Υγείας και η προσλήψεις μονίμου και έκτακτου προσωπικού έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΤΟ ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την προσεχή Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, στην επέτειο του φόνου του ήρωα Παύλου Μελά και του ένδοξου Μακεδονικού Αγώνα, θα τελεσθεί θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο, στο Ναό της Αγίας Παρασκευής Πισοδερίου. Παρακαλούνται όλοι όσοι δεν λησμονούν τις θυσίες αυτών των ηρώων που προασπίσθηκαν την ακεραιότητα της Μακεδονίας να παρευρεθούν στις λατρευτικές εκδηλώσεις του Πισοδερίου.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Διοργανώνεται στη Φλώρινα, από τις 15 έως και τις 18 Οκτωβρίου, από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τη Διεθνή Εταιρεία Λειτουργικής Γλωσσολογίας (SILF), η οποία εδρεύει στο Παρίσι.Στο συνέδριο μετέχουν περί τους 100 εξειδικευμένοι γλωσσολόγοι και διδακτικολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κυρίως από τις γαλλόφωνες χώρες. Ο αριθμός των επιστημονικών ανακοινώσεων υπερβαίνει τις 40 σε τέσσερις γλώσσες, τα γαλλικά, αγγλικά, ελληνικά και ισπανικά.

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ενημερώνουμε τους καταναλωτές μας ότι οι εγκαταστάσεις της τηλεθέρμανσης βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα λειτουργίας. Η ΔΕΤΕΠΑ έχει ζητήσει εγγράφως από τη ΔΕΗ ΑΕ την παροχή θερμότητας προς το δίκτυό μας από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.Η εκκίνηση του ΑΗΣ Αμυνταίου έχει προσδιοριστεί από τη ΔΕΗ ΑΕ για την προσεχή Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.Οπότε καλώς εχόντων των πραγμάτων από Τρίτη 15 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η αποστολή θερμότητας προς το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης.

ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εικόνα
Στο Θεοβάδιστο όρος Σινα στην Αίγυπτο θα βρεθεί το τριήμερο 10-12 Οκτωβρίου το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας προσκεκλημένο στο Φεστιβάλ Ειρήνης μέσα από την θρησκεία. Όπως είπε σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Φλώρινας η πρόεδρος Χριστίνα Γκολνα «με την παρουσία μας εκεί θα μεταφέρουμε το παραδοσιακό χρώμα της Φλώρινας στη μακρινή αυτή περιοχή, εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Η πρόσκληση αυτή περιποιεί εξαιρετική τιμή, για το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας». Επεσήμανε δε ότι το Φεστιβάλ της Ειρήνης, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αιγύπτου, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος προσωπικοτήτων μέσω των θρησκειών, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της ετήσιας Συνάντησης για την Ειρήνη μέσω των Θρησκειών. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ-ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν γονείς μαθητών της Πύλης του Βροντερου, Κρυσταλλοπηγής και Αγίου Αχιλλείου καθώς τα παιδιά τους δεν μπορούν εδώ και τρεις εβδομάδες να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους λόγω έλλειψης μέσου μεταφοράς. Όπως επισημαίνουν οι γονείς παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις στους αρμοδίους δεν έχουν πάρει συγκεκριμένη απάντηση. Με την επιστολή τους οι γονείς ζητούν να βρεθεί σύντομα λύση έτσι ώστε και τα δικά τους παιδιά να μπορούν να παρακολουθούν το σχολείο όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας τους και να μην αντιμετωπίζονται σα παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης επεσήμανε πως ο Δήμος δεν έχει την ευθύνη για την μεταφορά των μαθητών όμως παρόλαυτα προσπαθεί με συναντήσεις και συνεχόμενες συσκέψεις με τους αρμόδιους να δοθεί σύντομα λύση στο θέμα αφού ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος. Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσσές από την πλευρά του σε δήλωση του στην ΕΡΤ Φλώρινας υπογράμ

25η ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Φλώρινας, συμμετείχε στην 25η Πανφλωρινιώτικη Ορειβατική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο καταφύγιο του Οροπεδίου. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Φ.Ο.Ο.Φ. με τριμελή αποστολή ( Καλυβιάνος Λ. Λουκάς Ι. και Πατσούρη Ν). Ο Φ.Ο.Ο.Φ. συγχαίρει τον ΣΕΟΦ για την επιμέλεια και την οργάνωση της εκδήλωσης και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του σε παρόμοιες εκδηλώσεις. Ο όμιλος μας συγχαίρει ακόμη όλους τους ορειβάτες μικρούς και μεγάλους που συμμετείχαν στην συνάντηση γνωρίζοντας ότι τέτοιες δράσεις αναδεικνύουν την Ορειβατική Ιδέα . Για το Δ. Σ. Η πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Βαλίνα Ρόζα Ρούφας Κοσμάς