Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 9, 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 20ΧΡΟΝΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος, Πρόεδρος του Ωδείου, το Δ.Σ. του Ωδείου και ο μαέστρος Μίμης Μούσιος σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση για τα είκοσι (20) χρόνια της ίδρυσης και επιτυχούς λειτουργίας του Ωδείου μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος». Θα προηγηθεί μουσικό πρόγραμμα και θα τιμηθούν οι διατελέσαντες Πρόεδροι του Ωδείου. Θα λάβει χώρα παρουσίαση Βιβλίου με τίτλο «Τετράφωνα Χορωδιακά Τραγούδια με συνοδεία πιάνου» του μαέστρου Μίμη Μούσιου. Ο Πρόεδρος του Ωδείου Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Στέφανος Μπίρος

21ΧΡΟΝΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ 496 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΔΑΣΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ

Εικόνα
Στη σύλληψη 21χρονης για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα προχώρησαν σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί της Ομάδας Αντιμετώπισης Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών. Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην ανωτέρω βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε συσκευασία καπνού, συνολικού βάρους τετρακοσίων ενενήντα έξι (496) γραμμαρίων , τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το Νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας του Υπουργείου Οικονομικών.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, θα υποβληθεί στ o ν κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

46 ΑΡΧΑΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ 32ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς συνελήφθησαν στην Φλώρινα δύο άτομα, ένας 32χρονος Έλληνας και μια 37χρονη αλλοδαπή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας. Στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στον 32χρονο στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) αρχαία νομίσματα, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΕ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΕΒΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Η Π.Ε. Φλώρινας έχει προβεί σε Κοινωνική Σύμπραξη, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, από το ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους» (ΤΕΒΑ/FEAD). Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 12 & την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, τις ώρες 09:00π.μ. με 14:00μ.μ, ως εταίροι της Κοινωνικής Σύμπραξης, ο Δήμος Φλώρινας και η Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας θα προβεί στη διανομή προϊόντων ( είδη οικιακής χρήσης, σχολικά ειδή, βρεφικές τροφές, είδη παντοπωλείου), από προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Φλώρινας. Ο Δήμος Αμύνταιου θα προβεί στη διανομή τον παραπάνω προϊόντων την Παρασκευή 14 & Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, τις ώρες 09:00π.μ. με 15:30μ.μ, από προαύλιο χώρο του παλιού παιδικού που είναι δίπλα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο. Εν συνεχεία ακολουθεί ο Δήμος Πρεσπών.