Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 12, 2017

ΔΑΝΕΙΑ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ -ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εικόνα
Τα νέα μέτρα του νέου νομοσχεδίου που ψηφίστηκε για τα δάνεια, τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και τις δυνατότητες ρύθμισης και αναδιάρθρωσης δανείων αναλύθηκαν σε ημερίδα με θέμα « Δάνεια – Τράπεζες : τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις » που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φλώρινας.

ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου, τη ΔΗ.Κ.Ε.Α., την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, το παράρτημα Αμυνταίου του περιφερειακού ωδείου Φλώρινας σας καλούν στο Κτήμα Δημόπουλος στο 1ο χλμ Ξινού Νερού – Αμυνταίου, την Τρίτη 21 Μαρτίου και ώρα 21:00 σε μια βραδιά υπό τον τίτλο «Ένα ποίημα για το παιδί».Όπως πολύ σοφά ο Delacroix επεσήμανε «δεν υπάρχει τέχνη χωρίς ποίηση». Κι αν η ποίηση δε μπορεί να αλλάξει τον κόσμο δε σημαίνει πως θα πάψει να προσπαθεί για αυτό. Ελάτε με ένα ποίημα για το παιδί όπως θα πράξουν εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης· μήπως άραγε δεν είναι κι αυτό μια αλλαγή;

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: "ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ"

Εικόνα
Συνάντηση φορέων με τον υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη για τη μετεγκατάσταση των Αναργύρων και της «Αχλάδας» «Άνθρακες ο θησαυρός» Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, στις 3μμ υπήρξε συνάντηση του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη με φορείς της Φλώρινας και της Κοζάνης. Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε τη μετεγκατάσταση των Αναργύρων και της Ακρινής, ενώ ετέθη και το θέμα της Αχλάδας.

ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ

Εικόνα
H Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στη συνεδρίαση της στις 02/03/2017, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, αποφάσισε αποτιμώντας τον αγώνα των φετινών αλλά και των περσινών κινητοποιήσεων, τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα με νέες μορφές κινητοποιήσεων αλλά και τη συμμετοχή όλων των παραγωγών στην επέτειο της γιορτής του ΚΙΛΕΛΕΡ, στις 19/03/2017 και ώρα 12:30.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΆΡΘΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνα
Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την 3714/110476/04-09-2014 ΥΑ περί ‘Αναδιάρθρωση και Μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα’, καθορίζεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2017-2018, από 15/03/2017 μέχρι την 15/05/2017.

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας-Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Φλώρινας ανακοινώνεται ότι, από την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, άρχισε η καταβολή των επιδομάτων Πρόνοιας και οι επιδοτούμενοι θα μπορούν να εισπράξουν από τους λογαριασμούς τους το επίδομα που δικαιούνται για το δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2017.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής παροχών και μικρο-επεκτάσεων δικτύων, από τα οποία θα προκύψουν συνολικά 60 παροχές στους οικισμούς Αμυνταίου, Λεβαίας και Φιλώτα, συνολικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται οτι η σύμβαση του έργου υπογράφτηκε το Νοέμβριο του 2016 και ξεκίνησε να υλοποιείται την 1η Μαρτίου, ενω αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού του τρέχοντος έτους.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΤΟΝΟΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ 2016

Εικόνα
Κατασχέθηκε πάνω από 1 τόνος και 136 κιλά κάνναβης το 2016, έναντι 269 περίπου κιλών το 2015, δηλαδή αύξηση κατά 322,1%.Ο αριθμός των κατασχεθέντων δενδρυλλίων κάνναβης αυξήθηκε κατά 63,6%, ήτοι σε 1.299 το 2016 από 794 το 2015.Μείωση εμφανίζουν οι υποθέσεις ληστειών κατά 37,5% και των κλοπών των οχημάτων κατά 38%. Εξιχνιάσθηκε το σύνολο των ληστειών, καθώς και το 70% των κλοπών.Εξιχνιάσθηκαν σε ποσοστό 98,4%, ήτοι οι 125 από τις 127 υποθέσεις απατών με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα, με το ύψος της επαπειλούμενης ζημιάς να ανέρχεται σε 2.065.500 €.Μειώθηκαν οι θανάσιμα τραυματισθέντες συνεπεία τροχαίων δυστυχημάτων από 19 το 2015 σε 15 το 2016, οι βαριά τραυματισθέντες από 22 σε 11, ενώ εμφανίζεται μείωση κατά 18,1% στο συνολικό αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΑΘΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη έγινε την Τετάρτη στην Αθήνα συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, με αντικείμενο την «προώθηση των διαδικασιών έγκρισης του Προεδρικού Διατάγματος για τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών Ακρινής Ν. Κοζάνης και Αναργύρων Ν. Φλώρινας», σε εφαρμογή των συμφωνηθέντων και των δεσμεύσεων για προώθηση του θέματος.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε, στην πρώτη μετά τη συγκρότηση της σε σώμα, η νεοεκλεγείσα ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης, προχώρησε στην κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών του ως εξής: 1. ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ: ΠΑΣΣΑΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΜΙΜΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ 2. ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΑΜΕΑ-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ ΧΙΟΝΙΑ, ΣΤΥΛΙΔΗ ΙΝΑ

ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΙΝΟΛΠΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Εικόνα
Την Κυριακή στις 19 Μαρτίου 2017 στις 7:30 μ.μ., στην αίθουσα εκθέσεων της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Αριστοτέλη, τα μέλη της Ακαδημίας Οίνου Αριστοτέλη υποδέχονται το Οινοποιείο Οινόλπη από τη Ζάκυνθο και...

Ε.Κ.Φ.: 1.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Εικόνα
To Eργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν τέσσερις προκηρύξεις για τις 1.000 προσλήψεις οπλιτών βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ) από τα Γενικά Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων.Οι αιτήσεις ξεκινούν άμεσα και η προθεσμία λήγει στις 27 Μαρτίου 2017

ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με εκπαιδευτικούς και μαθητές είχε συναντήσεις ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος την Τρίτη 07 Μαρτίου 2017. Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας κ. Γιώργο Μάντσο και με μαθητές αυτού, καθώς και με τον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας, κ. Αναστάσιο Μπατμά, και με μαθητές του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας.

ΝΕΚΡΟΣ ΧΡΥΣΑΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΔΟΛΩΜΑ

Εικόνα
Στις αρχές Μαρτίου και κατά τη διάρκεια περιπολίας των φυλάκων του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, βρέθηκε νεκρός ένας Χρυσαετός δίπλα στο κουφάρι ενός σκύλου σε σημείο που υπέδειξε κτηνοτρόφος της περιοχής. Ο Χρυσαετός είναι ένα εμβληματικό αρπακτικό της χώρας μας, σπάνιο προστατευόμενο είδος, με ιδιαίτερη σημασία για την Πρέσπα μιας και μόλις 1-2 ζευγάρια έχουν καταγραφεί στην περιοχή.Αμέσως μετά το περιστατικό, πραγματοποιήθηκαν επιτόπιες έρευνες από τον Φορέα Διαχείρισης και την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών σε συνεργασία με την Ομάδα Ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο και τον χειριστή του.

Η ΤΑΙΝΙΑ LOGAN ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τη ταινία LOGAN συνεχίζονται οι προβολές ταινιών από τη κινηματογραφική λέσχη της λέσχης πολιτισμού Φλώρινας. Η προβολή της ταινίας θα γίνει: ΚΥΡΙΑΚΗ 19/3: 17.30 & 20.30 ΔΕΥΤΕΡΑ: 20/3: 19.00 & 22.00 ΤΡΙΤΗ 21/3: 21.00 ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ ΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ! Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μάνγκολντ Πρωταγωνιστούν: Χιου Τζάκμαν, Πάτρικ Στιούαρτ, Μπόιντ Χόλμπρουκ Κατηγορία: Περιπέτεια Φαντασίας

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΒΕ ΚΑΙ Η Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μαθητές από το 5ο Γυμνάσιο Νεάπολης υποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών που ξεκίνησε από το ΕΒΕ σε συνεργασία με την Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας. Στη πλαίσιο της επίσκεψης τους στην περιοχή παρουσιάστηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ν. Φλώρινας, μία αναλυτική περιγραφή των υποδομών της Π.Ε Φλώρινας. Στα παιδιά προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα, κάνοντας χρήση φυσικά και των ειδικών εκπτώσεων, προσφορά των επαγγελματιών του Νομού μας. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΟΛΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΜΕΣΟΒΟΥΝΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Εικόνα
1. Γνωστοποιείται ότι από 28 07:00 Μαρ 17 μέχρι 29 18:00 Μαρ 17 θα εκτελεστούν βολές Α/Τ όπλων, πυροβόλων, Α/Α πυροβόλων και όλμων αντίστοιχα, στο πεδίο βολής Μεσόβουνου Εορδαίας.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Θεσσαλών και φίλων της Θεσσαλίας νομού Φλώρινας καλεί τα μέλη του συλλόγου σε τακτική γενική συνέλευση με τα εξής θέματα: 1. κρίση απολογισμού των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου 2. κρίση για την απαλλαγή ή όχι του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη με βάση την έκθεση τη Ελεγκτικής Επιτροπής 3. αποφάσεις επί των θεμάτων που έχουν ανακύψει και θα τεθούν στην ημερήσια διάταξη

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΥΗΣ - ΜΕΛΙΤΗΣ

Εικόνα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «Υδροκίνηση στη Φλώρινα» Παρασκευή 17-3-2017 16:45-17:00 Παραλαβή φακέλου – Εγγραφές (Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Φλώρινας) 17:00-17:20 «Υδροκίνηση στη Φλώρινα», Νίκος Νάνης, ΚΠΕ Μελίτης 17:20-18:00 «Υδροκίνηση-χάρτης καταγραφής-ευρωπαϊκά προγράμματα», Νικολάου Μάρκος, Χατζησταμάτης Δημήτριος , Ευάγγελος Αναγνωστόπουλος, ΚΠΕ Φιλιατών-Θεσπρωτίας 18:00-18:20 «Μύλος Ματσόπουλου, ένα παράδειγμα αειφόρου ανάπτυξης», Παπαβασιλείου Χρήστος, Κόκκαλης Θωμάς ΚΠΕ Τρικκαίων 18:20-18:50 «Παραδοσιακοί νερόμυλοι στο νομό Φλώρινας- Ο νερόμυλος του Αγ. Γερμανού Πρεσπών», Γεωργαντά Αγγέλα ,Αρχιτέκτονας

ΣΑΡΙΣΕΣ VS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εικόνα

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Στο πλαίσιο του στοχευμένου σχεδιασμού τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με έναν από τους άξονες προτεραιότητας που έχουν τεθεί να είναι η ανάδειξη του περιηγητικού τουρισμού (ορειβατικά-πεζοπορικά μονοπάτια), αντιλαμβανόμενοι τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει στην περιοχή ο περιηγητικός τουρισμός και λαμβάνοντας υπόψη την αριθμ. 151344/165 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 206 Β΄ 30.01.2017) “Καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών χάραξης, σήμανσης, διάνοιξης και συντήρησης των ορειβατικών-πεζοπορικών μονοπατιών”, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού, Θ. Ζυμπίδης, ξεκινώντας μία σειρά συναντήσεων με τους ορειβατικούς συλλόγους της Περιφέρειας, προσκάλεσε την Παρασκευή 10.03.2017 σε συνάντηση εργασίας τους ορειβατικούς συλλόγους Κοζάνης και Σερβίων-Βελβεντού, με βασικό θέμα ημερήσιας διάταξης την ανάδειξη και προώθηση του περιηγητικού τουρισμού.

ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΕΝΙΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ 1ο Ε3 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Εικόνα
Τρίτη θέση και μετάλλιο για την Ελευθερία Κουτσοτόλη στους αγώνες που έγιναν στην Αριδαία το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαρτίου στην κατηγορία κορίτσια 14. Στους αγώνες που πήραν μέρος πάνω από 50 αθλητές και αθλήτριες έλαβε μέρος στην ίδια κατηγορία και η Ελευθερία Ιωσήφ που μπήκε στη καλύτερη δεκαεξάδα.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Φλώρινας,συγχαίρει τους μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου και τον εκπαιδευτικό-προπονητή τους κ. Αρβανιτάκη Γιάννη για τις πολλαπλές διακρίσεις τους στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Μακεδονίας.Με μεγάλη μας χαρά πληροφρηθήκαμε ότι στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου στην Αθήνα, θα μας εκρποσωπήσουν επάξια τρείς ομάδες του σχολείου μας !!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΦΑΝΗ ΚΟΥΣΙΠΕΤΚΟΥ

Εικόνα
Η Ε.Λ.Φ. εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στην γυμνάστρια ρυθμικής της Ε.Λ.Φ. Κα Φανή Κουσιπέτκου για την επιτυχία της να ανέβει στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικανικής Ηπείρου το Όρος Κιλιμάντζαρο (5.895μ). Φανή και ψηλότερα. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Φ.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με αφορμή την ανακοίνωση της δημιουργίας του "Ταμείου Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας" από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με φορείς της Δ. Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος δήλωσε αναλυτικά τα εξής: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας κ. Θόδωρο Καρυπίδη για την πρωτοβουλία που πήρε και πραγματοποιήσαμε τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό θέμα τη δημιουργία του "Ταμείου Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας".

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν.Δ. ΜΕ ΘΕΜΑ "ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Εικόνα
Η Ερώτηση και αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) που ακολουθεί, συνυπεγράφη και κατατέθηκε από το βουλευτή Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη μαζί με 45 συναδέλφους του από τη ΝΔ. Έλαβε αρ. πρωτ. 4101/ΑΚΕ335-10/3/2017 ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΚΕ ΠΡΟΣ: τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΘΕΜΑ: Θεσμικές ανεπάρκειες της Κυβέρνησης στην Καταπολέμηση της Διαφθοράς Οι πολιτικές καταπολέμησης της διαφθοράς εκτείνονται σε όλο το πεδίο των κυβερνητικών δράσεων (Δικαιοσύνη, Κυβέρνηση, Δημόσια Διοίκηση, Νομοθετική Λειτουργία, Φορολογία, Δημοσιονομική Διαχείριση, Δημόσια Περιουσία κλπ.).

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
H Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε) χαιρετίζει την δημιουργία Μουσείου Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο χώρο του στρατοπέδου Παύλου Μελά, που παραχωρήθηκε στον ομώνυμο Δήμο και στους κατοίκους της γύρω περιοχής.

Α.Σ.Ε.Α. « ΣΑΡΙΣΕΣ » ΦΛΩΡΙΝΑΣ :ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΣΤΟ ΟΠΕΝ ΤΗΣ ΠΕΥΚΗΣ

Εικόνα
Το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου 2017 έξι μικρές Σάρισες ταξίδεψαν στην Αθήνα όπου πήραν μέρος στο Ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διοργάνωσε ο σύλλογος «ΑΘΗΝΑ» ΜΑΓΚΟΥΦΑΝΑΣ στην Πεύκη. Στο Πρωτάθλημα αυτό πήραν μέρος 186 παιδιά από πολλές πόλεις της Ελλάδας. Από τη Φλώρινα αγωνίστηκαν ο Ορέστης Αραβιάδης, τα αδέλφια Ελσάμι, Ιωσήφ και Ζαχαρίας, ο Σωτήρης Μούσιας, η Χρυσή Φωτιάδου και η Δέσποινα Άμπα.

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜ. ΣΧ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ 3Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Εικόνα
Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού, με τίτλο «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 15 ομάδες από Δημοτικά σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 90 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη 14 Μαρτίου η Οικονομική Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας. Η σύσκεψη  θα γίνει στις 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής).

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥ ΤΑΞΙ

Εικόνα
Σοκάρουν την τοπική κοινωνία της Καστοριάς οι λεπτομέρειες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας του 52χρονου οδηγού ταξί, καθώς ο 30χρονος ειδικός φρουρός, που ομολόγησε την πράξη του φέρεται να δήλωσε ότι δεν το γνώριζε και κίνητρό του ήταν να του αποσπάσει χρήματα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ "Η ΕΛΠΙΣ"

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ», εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την κ. Μπαλγκουρανίδου-Βασιλειάδου Ελευθερία για την προσφορά στον Σύνδεσμο μας του ποσού των είκοσι ευρώ (20 €) στην μνήμη του παππού της Στέργιου Τάχου και της γιαγιάς της Δόμνας Αλεξίου-Τάχου.

Ο ΘΩΜΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Εικόνα
Ο Θωμάς Ευθυμίου ήταν ο νικητής στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Φλώρινας που διοργάνωσε το Πλυντήριο Αυτοκινήτων «Ο Φαίδων».Στους αγώνες, που χορηγός ήταν ο Σαπρανίδης Φαίδων, πήραν μέρος 11 άντρες: Σκλιας Α., Σουμπάσης Θ., Λυγούρας Γ., Ευθυμίου Θ., Φωτιάδης Κ., Σαπρανίδης Γ., Ελσάμι Γ., Ροντρίγκεζ Χ., Καλογήρου Γ., Σαπρανίδης Φ., Πετσούκης Κ.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΜΝΗΜΕΣ

Εικόνα
Στο Αμύνταιο τη γενέτειρα της Ελληνικής χειροσφαίρισης, o σύλλογος παλαιμάχων Αμυνταίου, με την αρωγή της Π.Ε. Φλώρινας, του Δήμου Αμυνταίου, της Ο.Χ.Ε. και του Ε.Σ. Αμύντα Αμυνταίου, διοργάνωσε 2ήμερες εκδηλώσεις, για τον εορτασμό 40 χρόνων απο τη γέννηση του αθλήματος.

ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΝ ΜΕ ΣΠΡΕΙ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΤΗ Τ.Κ. ΚΕΛΛΗΣ

Εικόνα
Με σπρέι ζωγράφισαν όλους τους τοίχους άγνωστοι βάνδαλοι οι οποίοι εισέβαλαν στο Ιατρείο της Τοπικής Κοινότητα Κέλλης. Συνεργείο ελαιοχρωματιστών του Δήμου Αμυνταίου παρενέβη άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών. Η ταυτότητα των βανδάλων και ο τρόπος εισόδου τους στον χώρο, παραμένει ανεξιχνίαστος. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ RALLY GREECE OFFROAD

Εικόνα
Με την οργανωτική επιτροπή του Rally Greece Offroad, και συγκεκριμένα με τους κ.κ. Αλέξανδρο Παπαθάνου και Κώστα Θεολόγη, συναντήθηκε τις προηγούμενες μέρες ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος.Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φλώρινας, συζητήθηκαν οι απαραίτητες λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση του διεθνούς αγώνα αυτοκινήτων 4x4 RALLY GREECE OFFROAD 2017, στην πόλη της Φλώρινας, από την 01 έως και τις 04 Ιουνίου 2017.