Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 25, 2018

ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΙΑΤΡΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ-ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΚΘΕΤΟΥΣ 35 ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ

Εικόνα
Οι Νεφροπαθείς της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Φλώρινας, δυστυχώς δεν μπορούν να χαίρονται μέσα στη δυστυχία τους!!!Με μεγάλη λύπη και αγανάκτηση, πληροφορήθηκα, την απόφαση του κ. Κίρκου, να μετακινήσει από την Μ.Τ.Ν. Φλώρινας, την επί χρόνια Νεφρολόγο κ. Βασιλείου Ειρήνη, και μάλιστα την στέλνει για τρείς μήνες στο νοσοκομείο Γεννηματά στην Θεσσαλονίκη, όπου βέβαια ΔΕΝ υπάρχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού!!!!! Και αναρωτιόμαστε ΓΙΑΤΙ προέβη σ’ αυτήν την ακαταλόγιστη πράξη- κίνηση (πραγματικά δεν έχει λογική)!!!!!Ακριβώς γιατί αυτήν την χρονική στιγμή, η Μ.Τ.Ν. της Φλώρινας έχει βρει πλέον τους ρυθμούς της, έπειτα από ΑΓΩΝΕΣ, ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ και ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΧΡΟΝΩΝ, για επιτακτική ανάγκη δεύτερου Γιατρού, προκειμένου να καλυφθούν οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της μονάδας, καθώς αυξάνονται οι ασθενείς με διεγνωσμένη Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια!!!!

«Ο ΟΞΙΦ ΣΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ »

Εικόνα
Αναχωρούν σήμερα για την Βερόνα της Ιταλίας οι αθλητές του ΟΞΙΦ Στέργιος Τσώκας και Φίλιππος Γκώγκος συνεπείς στο ραντεβού της Παγκόσμιας Ξιφασκίας. Η συμμετοχή των 2 κορυφαίων ξιφομάχων μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών είναι γεγονός. Αγωνίζονται την Κυριακή 1 Απριλίου μαζί με 212 αθλητές από 67 χώρες! Live Results και Live Streaming στο www.fencingverona2018.com/en .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ "Η ΕΛΠΙΣ"

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ», εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την κα Χρυσάνθη Φιλώτα Χρηστίδου (Αθήνα) για την προσφορά στον Σύνδεσμο μας του ποσού των εκατό ευρώ (100 €) στην μνήμη της μητέρα της Φανής Παπαδημητρίου-Χρηστίδου, έλκουσας, εκ της μητρός της Αθηνάς Σαράντη, την καταγωγή από το Μεγάροβο Μοναστηρίου. Με τιμή Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Σωτήρης Θ. Βόσδου Μιχάλης Ε. Χάτζιος

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ “ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ – ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΕΟΜΜΕΧ”

Εικόνα
Η Διεύθυνση Εκκαθαρίσεων και Ειδικών Οικονομικών Θεμάτων - Τμήμα Β΄ του Υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο της ορθής αξιοποίησης της περιουσίας των φορέων του Δημοσίου που καταργούνται πρόκειται να αξιολογήσει αιτήματα ενδιαφερομένων φορέων για τη διάθεση εκδόσεων βιβλίων που αφορούν συγκεκριμένους τίτλους από το αρχείο του ΕΟΜΜΕΧ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΙΡΟΥ

Εικόνα
Πρόγραμμα Πασχαλινών Επισκέψεων Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Μεγάλη Δευτέρα (02/04) 10:30 π.μ. - ΚΗΦΗ Φλώρινας 11:30 π.μ. - Γηροκομείο Φλώρινας Μεγάλη Τρίτη (03/04) 10:00 π.μ. - ΚΑΠΗ Αετού 11:00 π.μ. - ΚΑΠΗ Φιλώτα 12:00 μ. - ΚΑΠΗ Αμυνταίου 13:00 μ.μ. - ΚΑΠΗ Αγ. Παντελεήμονα Μεγάλη Τετάρτη (04/04) 10:30 π.μ. - ΚΑΠΗ Φλώρινας 12:00 μ. - ΚΕΚΥΚ. Αμεα Φλώρινας Μεγάλη Πέμπτη (05/04) 10:00 π.μ. - Φυλάκιο Νίκης 12:00 μ. - Μητρόπολη

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Εικόνα

Ε.Κ.Φ. ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ 15Κ/2017

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 15Κ/2017 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 34/20-10-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, τριάντα (30) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού – ΟΑΕΔ (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ" ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΑΝΤΖΙΩΡΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Η έκθεση ζωγραφικής “Περιπλανησεις” της Αγάπης Μαντζιώρη, θα παρουσιαστεί στις 29 Μαρτίου, στις 18.30 στο φιλόξενο χώρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου και θα έχει διάρκεια ενός μήνα (29/3/2018 – 29/4/2018). Αποτελεί καρπό συνεργασίας της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών με το 3ργαστήριο ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας. Η Αγάπη Μαντζιώρη προτείνει μέσω του εικαστικού της έργου την περιπλάνηση στο τοπίο των σχέσεων των ανθρώπων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 20 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Σάββατο 31 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 12:00 στο Πέρασμα. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 1ου ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΖΙΚΟΥ

Εικόνα
Τον Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, επισκέφθηκε στο γραφείο του την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, ονέος Διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού, ΣυνταγματάρχηςΠαναγιώτης Καραντζάς, παρουσία και των Αντιδημάρχων κ.κ. Θεόδωρου Δημόπουλου, Χρήστου Μπαρδάκα, Αντώνιου Σίπκα και Κωνσταντίνου Τριανταφυλλίδη.

ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Εικόνα
Στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που κήρυξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" συμμετέχουν και οι 20 εργαζόμενοι του προγράμματος στο Δήμο Φλώρινας. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Φλώρινας η εκπρόσωπος των εργαζομένων Μαρία Παπαθανασίου "εδώ και 16 χρόνια προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε 300 ηλικιωμένους και Άτομα με ειδικές ανάγκες στην περιοχή μας με αντίξοες καιρικές συνθήκες και φτάνοντας ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της περιοχής για την παροχή φροντίδας και άλλων υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες της περιοχής και όμως το μέλλον μας κάθε χρόνο είναι αβέβαιο παρά τις υποσχέσεις που έχουμε λάβει από όλες τις κυβερνήσεις αυτά τα χρόνια". Επεσήμανε δε ότι αυτό που ζητούν είναι να κινητοποιηθεί το κράτος έτσι ώστε αυτές οι δομές να συνεχιστούν γιατί προσφέρουν σημαντικό έργο εδώ και χρόνια στις ευπαθείς ομάδες της χώρας και να συντελέσουν έτσι ώστε να είναι σίγουροι οι εργαζόμενοι για το μέλλον των ίδιων και των οικογεν

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Β2Β ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας στα πλαίσια των δράσεων εξωστρέφειας και προβολής των τοπικών επιχειρήσεων που υλοποιεί, προτίθεται να διοργανώσει συναντήσεις Β2Β και εκδήλωση γευσιγνωσίας στο γειτονικό Μοναστήρι (Bitola- Fyrom) υπό την αιγίδα του Γραφείου ΟΕΥ Σκοπίων με επικεφαλή την κα. Λάρδα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ'ΟΙΚΩΝ

Εικόνα
Με την προηγούμενη ανακοίνωση μας για το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ, πιστεύαμε ότι η θέση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για μια δράση τόσο σημαντική για τους πολίτες της, είχε γίνει κατανοητή : «… εάν οι αρχικοί πόροι δεν αποδειχθούν επαρκείς, θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση αυτών…». Είναι λυπηρό που τα αυτονόητα δεν γίνονται αντιληπτά.

Α.Σ.Ε.Α. « ΣΑΡΙΣΕΣ » ΦΛΩΡΙΝΑΣ:ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Εικόνα
Πέτυχε ήδη τον αρχικό στόχο της και με το παραπάνω η Χρυσή Φωτιάδου στο δυνατό ιταλικό όπεν νέων, που διεξάγεται στο Λινιάνο και εντάσσεται στο World Junior Circuit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.). Η ταλαντούχα αθλήτρια του Ο.Ε.Α. Φλώρινας προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του απλού κορασίδων με πρωτιά στον όμιλό της.

Γ.ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ : ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ 2017-2022

Εικόνα
Η επιβεβαίωση μιας ακόμα αποτυχίας της σημερινής Περιφερειακής αρχής: Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (59/18.01.2018 Τεύχος Β΄) , (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά) , όπου υπάρχει η «Έγκριση Οδικού Χάρτη Αγοράς Φυσικού Αερίου 2017-2022» τεκμηριώνεται ό,τι λέμε εδώ και καιρό. Η Δυτική Μακεδονία δεν είναι, δυστυχώς, στις τρεις πρώτες Περιφέρειες που θα πάρουν Φυσικό Αέριο.Στο σχετικό εδάφιο ορίζεται με σαφήνεια ότι: « Προγραμματίζεται μέχρι 31.12.2021 η κατασκευή δικτύων διανομής σε νέες γεωγραφικές περιοχές όπου οι όροι βιωσιμότητας είναι ικανοποιητικοί και πιο συγκεκριμένα σε Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία (333 χλμ.) και Α. Μακεδονία – Θράκη (490 χλμ.) (ΔΕΔΑ/ΔΕΠΑ). (Δράσεις 2.8.4.3, 2.8.4.4 και 2.8.4.5 οδικού χάρτη».

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗς 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Εικόνα
Μετά από πρόσκληση του Ελληνικού Προξενείου στην Κορυτσά αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Φλώρινας παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Δυναμική ήταν η παρουσία της Ελληνικής κοινότητας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Ελληνικό Σχολείο Όμηρος στην Κορυτσά όπου χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος.

Α.Ρ.Κ.Ε ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΕΗ

Εικόνα
Η ΑΡΚΕ (παράταξη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς μέλος του ψηφοδελτίου (ΔΡΑΣΕ-ΑΡΚΕ)),ευχαριστούμε από καρδιάς όλα τα μέλη της και όλους τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας ανέδειξαν σε πρώτη δύναμη στις εκλογές του σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας συμπαραστέκεται, στηρίζει και καλύπτει συνδικαλιστικά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» στο δήμο Φλώρινας, με την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018.

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΑΝΤΖΙΩΡΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Η έκθεση ζωγραφικής “Περιπλανησεις” της Αγάπης Μαντζιώρη, θα παρουσιαστεί στις 29 Μαρτίου, στις 18.30 στο φιλόξενο χώρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου και θα έχει διάρκεια ενός μήνα (29/3/2018 – 29/4/2018). Αποτελεί καρπό συνεργασίας της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών με το εργαστήριο ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας.Η Αγάπη Μαντζιώρη προτείνει μέσω του εικαστικού της έργου την περιπλάνηση στο τοπίο των σχέσεων των ανθρώπων.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν.Δ. ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΟ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με Θέμα: Στον αέρα το ενεργειακό σύστημα της χώρας-Πουλάνε μονάδες χωρίς Άδειες Περιβαλλοντικών Όρων κατέθεσαν 48 βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΟΞΙΦ: «ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ ΟΙ ΞΙΦΟΜΑΧΟΙ ΜΑΣ »

Εικόνα
Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Στέργιου και του Νικόλα Τσώκα στο WESTEND BUDAPEST GP, το δυνατότερο Παγκόσμιο Κύπελλο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (FIE), στο οποίο συμμετείχαν 288 αθλητές από 46 χώρες! Στον προκριματικό όμιλο ο Στέργιος εντυπωσίασε με 4 νίκες και 2 ήττες. Κέρδισε τον Κορεάτη, ΝΑ 5-4 τον Πολωνό WENGLARCZYK 4-3 , τον Ρουμάνο OPREA 5-3 και τον Ούγγρο KISS 5-2 και έχασε από τον Καζακστανό ALIMZHANOV 3-5 και από τον Κουβετιανό ALSHATTI 1-5. Στον αγώνα νοκ-άουτ για το ταμπλώ των 128 έχασε από τον Σουηδό STYMNE 7-15 καταλαμβάνοντας 165η θέση.

3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και η Παιδαγωγική Σχολή της Φλώρινας του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν και σας προσκαλούν στο 3ο Φεστιβάλ Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, και η οποία θα είναι επισκέψιμη από το ευρύ κοινό 17:00-19:00 τις δυο αυτές μέρες. Είναι η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα αυτού του τύπου, και οι μαθητές καλούνται να αλληλοεπιδράσουν με τεχνολογικά προηγμένες φυσικές κατασκευές εμπλουτισμένες με ψηφιακό περιεχόμενο με σκοπό την επίτευξη συγκεκριμένων μαθησιακών στόχων.Ο κ. Παλαιγεωργίου συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ανέφερε πως το Σάββατο 31 Μαρτίου μαθητές από την Φλώρινα θα περιηγηθούν στο ποτάμι της Φλώρινας όπου θα ενημερωθούν για τα ιστορικά στοιχεία της περιοχής σε μια απευθείας μετάδοση μέσω Drone σε μαθητές της Καβάλας με τους οποίους θα ανταλλάξουν απόψει

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
ΑΠΟ 01/04/2018 – 30/09/2018 ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ 08:30 – 14:30 ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:30 – 13:30 & 17:30 – 21:00

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΕΚΡΑΓΑΡΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στο πνεύμα των πασχαλινών ημερών που πλησιάζουν, το Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ» συνδιοργανώνει με τον Δήμο Φλώρινας εκδήλωση με θέμα: «ΚΕΚΡΑΓΑΡΙΟΝ» Το Πάσχα στην Παράδοση και στην Τέχνη, την Κυριακή 1 Απριλίου 2018, στις 11:30΄ π.μ., στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο κ. Ευάγγελος Αυδίκος, Καθηγητής Λαογραφίας του Ι.Α.Κ.Α, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για το Πάσχα και τις γιορτές της Άνοιξης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρεσπών, Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκειος Αθανασιάδης, για τη Σταύρωση και την Ανάσταση σε Ανατολή και Δύση.

ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΘΑΚΗ

Εικόνα
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας Στέφανο Μπίρο, τους βουλευτές του Νομού Κοζάνης, Δημήτρη Δημητριάδη, Γιάννη Θεοφύλακτο, Γιώργο Ντζιμάνη, τον βουλευτή του νομού Φλώρινας Κωνσταντίνο Σέλτσα, τον Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, τον Δήμαρχο Αμυνταίου Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη, τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου (ΔΕΤΕΠΑ), τον Γενικό Διευθυντή της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. - ΑΝΚΟ Γιώργο Αμανατίδη και εκπροσώπους των κατοίκων του οικισμού Μαυροπηγής, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ HFEA 2018

Εικόνα
HFEA 2018 άνοιξε τις πύλες της με υψηλές προσδοκίες και με την ελπίδα να αποτελέσει σημείο ανατροπής και θετικών ειδήσεων για τον κλάδο. Σημαντική και πολυσυλλεκτική είναι η προσέλευση των εμπορικών επισκεπτών που έχουν καταφθάσει προκειμένου να δουν τις νέες κολεξιόν και προτάσεις των επιχειρήσεων για την επερχόμενη περίοδο. Σήμερα και αύριο αναμένεται να καταφθάσουν και οι υπόλοιποι εμπορικοί επισκέπτες που έχουν εγγραφεί μέσω του ειδικού συστήματος που λειτουργούσε ο ΣΕΓ για τη FEA 2018.

ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Εικόνα
Το Επιμελητήριό Φλώρινας επενδύοντας στην εκπαίδευση ξεκινάει και φέτος τις επαφές με τις εκπαιδευτικές μονάδες της Π.Ε. Φλώρινας. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η προβολή και η προώθηση της επιχειρηματικότητας, του σωστού επαγγελματικού προσανατολισμού, η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας και οι δράσεις –ενέργειες του Επιμελητηρίου.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

Εικόνα
Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 από τις 11.30 μέχρι τις 13.30 το Τελλόγλειο Ίδρυμα υποδέχεται τους μικρούς του φίλους στην καθιερωμένη Πασχαλινή – Ανοιξιάτικη γιορτή.Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στο εορταστικό πνεύμα των ημερών και να καλωσορίσουν την Άνοιξη με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων που περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια, κατασκευές με έμπνευση από την Τέχνη και πολλές εκπλήξεις.Η γιορτή απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας.Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά το Ζαχαροπλαστείο «Πέτρος Σταυρόπουλος», για την ευγενική δωρεά των κολλύβων του Ετησίου Μνημοσύνου του Συλλόγου μας στις 17/03/2018, στη μνήμη Γεωργίου Σταυρόπουλου. Ευχαριστούμε. Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά και δια μέσω του Τύπου το ΤΜΗΜΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ ΙΕΚ-ΟΑΕΔ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ καθώς και την υπεύθυνη του τμήματος κα. ΤΣΙΤΣΙΝΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ για την προσφορά των πασχαλινών λαμπάδων στον Σύλλογό μας. Για το Δ.Σ. -Η- -Ο- ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ ΑΝΘΟΥΛΑ ΑΝΤΩΝΑΡΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σας ανακοινώνουμε ότι τηνΠέμπτη 29 Μαρτίου 2018από 9:00 π.μ. έως 1:30 μ.μθα παρευρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου Συνεργείο Αιμοληψίας του Κρατικού Νοσοκομείου Φλωρίνης για όσους επιθυμούν να δώσουν αίμα.