Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 7, 2019

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Δημοτική Παράταξη «Ενότητα-Συνεργασία» σας προσκαλεί στην αγροτική ημερίδα με θέμα: «Αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή στο Δήμο Φλώρινας. Ευκαιρίες, προκλήσεις και η νέα ΚΑΠ. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Ομιλητής θα είναι ο τ. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Μελάς Δημήτριος. Τις θέσεις της Δημοτικής Παράταξης θα αναπτύξει ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Στάθης Κωνσταντινίδης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Τοπικής Ενότητας Αμμοχωρίου την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 8:30μ.μ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΔΩΡΕΩΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς 1) Την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού 2) Τον υπουργό Οικονομικών με Θέμα: Απαλλαγή των δωρεών σε πολιτιστικούς συλλόγους από φόρους (με προϋποθέσεις)κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ: "ΘΕΤΙΚΗ Η ΙΔΡΥΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ 3 ΤΜΗΜΑΤΩΝ-ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΚΑΙ 2Ο ΤΜΗΜΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ"

Εικόνα
"Είναι πολύ θετικό για την Φλώρινα η ίδρυση της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών και τριών τμημάτων όμως εγώ θα αγωνιστώ μέχρι και την ώρα που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία και 2ου τμήματος στη Σχολή εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών Φλώρινας έτσι ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτονομία" τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Όπως είπε ο κ. Σέλτσας για την Φλώρινα είναι σημαντική και η ίδρυση 3 ινστιτούτων μεταξύ των οποίων και αυτό των Οπτικοαουστικών Τεχνών που θα ενισχύσει τη Σχολή εικαστικών τεχνών. Πηγή: http://www.ert.gr/news/florina/

ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ 3 ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΔΡΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΝΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΕ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, με έδρα τη Φλώρινα δημιουργείται στην Φλώρινα με τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του ΤΕΙ ενώ η Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μετονομάζεται σε Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Στο πλαίσιο της συγχώνευσης δημιουργούνται και 3 νέα τμήματα όπως Ψυχολογίας, με έδρα την Φλώρινα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, Γεωπονίας, με έδρα την Φλώρινα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών και Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, με έδρα την Φλώρινα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Παράλληλα ιδρύεται  Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας  ως ακαδημαϊκή μονάδα του Ιδρύματος, με έδρα την Κοζάνη.  Το Ερευνητικό κέντρο θα αποτελείται από 7  Ινστιτούτα μεταξύ των οποίων και των Ανθρωπιστικών ερευνών, με έδρα την Φλώρινα,  Οπτικοακουστικών τεχνών και  Ελληνικής γλώσσας, με έδρα την πόλη της Φλώρινας.

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του Θωμά Συμεωνίδη, με θέμα «Αρχιτεκτονικές της εικόνας». Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 10-4-2019, στις 14:00΄, στην Αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και είναι ανοιχτή στο κοινό.