Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 3, 2016

ΣΥΛΛΗΨΗ 27ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Εικόνα
27χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη συνέλαβαν σε περιοχή της Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας , διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος μετέφερε 25χρονο ομοεθνή του, μη νόμιμο μετανάστη στο εσωτερικό της χώρας έναντι αμοιβής.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εικόνα
Η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Φλώρινας και η σύναψη κοινών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων  για την προώθηση των τοπικών προιόντων της Φλώρινας και τη Κύπρου συζητήθηκαν στην επιχειρηματική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Φλώρινα από το ΕΒΕ Φλώρινας σε συνεργασία με το ΕΒΕ Πάφου.  Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων. Στη συνάντηση επιχειρηματίες της περιοχής της Φλώρινας που ασχολούνται με τον αγροτοδιατροφικό τομέα είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου της Πάφου.

ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Εικόνα
Σχετικά με την εκλογική διαδικασία της 10ης Ιανουαρίου 2016, για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η ΝΟ.Δ.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ ενημερώνει τους ψηφοφόρους για τα ακόλουθα : · Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, στην Ελλάδα από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. · § Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον εκείνα τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν κατά την εκλογή της 20ης Δεκεμβρίου 2015 και έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΣΙΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΗ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Σε έκτακτη σύσκεψη την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12 μ. στην αίθουσα συσκέψεων του 2ου ορόφου της Π.Ε. Κοζάνης καλεί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης τους βουλευτές και τα σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΗ των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Φλώρινας με θέμα τις “τρέχουσες εξελίξεις στο ασφαλιστικό της ΔΕΗ”.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Τετάρτη 13η Ιανουαρίου 2016 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις  15:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

«Προκήρυξη Πρωταθλήματος Α’ Φάσης Λυκείων Ομαδικών Αθλημάτων και Αγώνα Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας Σχολικού Έτους 2015-2016»

Εικόνα
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΕΡ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Την τέλεση των αγώνων Δρόμου σε ανώμαλο έδαφος (Αγοριών – Κοριτσιών Γυμνασίων και Λυκείων), Ποδοσφαίρου (Αγοριών –Κοριτσιών Λυκείων), Καλαθοσφαίρισης(Αγοριών- Κοριτσιών Λυκείων), Χειροσφαίρισης (Αγοριών – Κοριτσιών Λυκείων) και Πετοσφαίρισης (Αγοριών- Κοριτσιών Λυκείων), σχολικού έτους 2015-2016 ως εξής:

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.

Εικόνα
Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας στην Φλώρινα για την διεξαγωγή των εκλογών ανάδειξης νέου πρόεδρου του κόμματος τη Κυριακή 10 Ιανουαρίου. Όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας και στη Θωμαή Αδάμου ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Μάκης Θεοδώρου τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά κέντρα, 10 τον αριθμό, χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο των 3 ευρώ.

Χορήγηση Δικαιωμάτων Διέλευσης Δικτύων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών

Εικόνα
Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς γνωστοποιείται οτι οι πάροχοι ηλεκτρονικών τηλεπικοινωνιών ,ότι έχει αιτηθεί από αντίστοιχο πάροχο, χορήγηση δικαιωμάτων διέλευσης στον νομό Καστοριάς με όδευση που φαίνεται στα συνημμένα αρχεία-(με κόκκινο χρώμα). Παρακαλούμε όπως εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης (7-1-2015),όσοι πάροχοι επιθυμούν να προβούν σε εκσκαφή στην ίδια Περιοχή Εκσκαφής εντός του αμέσως επομένου εξαμήνου, να υποβάλλουν σχετική αίτηση σύμφωνα με την & 4 του άρθρου 8 της υπ’ αριθ. 725/23/2012 [ΦΕΚ 5 Β’/ 5-1-2012] ΚΥΑ «Διαδικασία χορήγησης Δικαιωμάτων Διέλευσης Δικτύων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών» .

ΣΥΛΛΗΨΗ 43ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Εικόνα
Έναν 43χρονο ημεδαπό, γιατί σε έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε,συνέλαβαν στο Δισπηλιό Καστοριάς, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς . Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

ΣΥΛΛΗΨΗ 40ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Εικόνα
40χρονο ημεδαπό για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνέλαβαν σε περιοχή της Κοζάνης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης .O προαναφερόμενος συνελήφθη γιατί σε αστυνομικό έλεγχο που του έγινε, καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού σε σπίτια του, στα Σέρβια Κοζάνης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: εξήντα επτά (67) δισκία χαπιών που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει, μικροποσότητα κάνναβης, ογδόντα (80) σπόροι κάνναβης και ένα (1) σύνεργο χρήσης κάνναβης (τρίφτης).

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ Κ.Α.Π. ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας διοργανώνει το Σάββατο 9 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 στην αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών ημερίδα με θέμα: παρουσίαση της Νέας Κ.Α.Π, του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014 - 2020, δικαιώματα ενισχύσεων.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ & ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Εικόνα
Ευχόμαστε το περιστατικό υγείας του κ. υφυπουργού να μην είναι σοβαρό, να αναρρώσει άμεσα και να επιστρέψει στα καθήκοντά του δριμύτερος. Έπειτα από την ενημέρωση για αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο Παρασκευή επίσκεψης του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πετρόπουλου στην Κοζάνη (λόγω προβλήματος υγείας), ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αναβάλλει τις κινητοποιήσεις που είχε δρομολογήσει προκειμένου να δώσει το στίγμα της σφοδρής αντίδρασης και αντίστασης του συνδικάτου στο Σχέδιο της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη του συνεδριάζει τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμυνταίου.  Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη 13:30 στο Γραφείο του Δημάρχου.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών του Κομάνου προτεραιότητα για όλους

Εικόνα
Εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 259/2015/08-12-2015 Γνωμοδότηση του Δ’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, την οποία έκανε αποδεκτή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων B. Αποστόλου στις 22/12/2015.Σύμφωνα με την παραπάνω γνωμοδότηση, οι δικαιούχοι ή οι κληρονόμοι των αρχικών δικαιούχων στους οποίους παραχωρήθηκαν οικόπεδα στο νέο οικισμό Κομάνου, στη θέση «Κουρί» Πτολεμαΐδας και οι οποίοι δεν τήρησαν τους όρους και τους περιορισμούς παραχώρησης, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν:

Ε.Κ.Φ.: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1Δ/2015

Εικόνα
Το Εργατουπαλληλικο Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 1Δ/2015 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 7/29-10-2015 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) που αφορά στην πλήρωση εκατό (100) θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και είκοσι μία (21) θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 51 του Ν.4250/2014 (ΦΕΚ 74/Α/26-3-2014), τακτικού προσωπικού διαφόρων κλάδων-ειδικοτήτων σε Δήμους της χώρας καθώς και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

30 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΑΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΤΟΛΙΒΑΔΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΧΛΑΔΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή στην Τ.Κ. Αχλάδας του δήμου Φλώρινας κλήθηκε η  Πυροσβεστική Υπηρεσία χθες το μεσημέρι. Στο συμβάν επενέβησαν 3 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 1 όχημα. Από την πυρκαγιά κάηκαν 30 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης.Για το ανωτέρω περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Φλώρινας.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Εικόνα
Σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 904/17-05/01/2016 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των τριών Δήμων, θα παραμείνουν κλειστά στις 08 Ιανουαρίου 2016, λόγω της παρέλασης του Καστοριανού Καρναβαλιού.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εικόνα
Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς θα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη 07 Ιανουαρίου 2016, ο Υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στην περιοχή, με σκοπό τη συζήτηση θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και ειδικότερα θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων.

ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εικόνα
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν τα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Δεκέμβριο του 2015, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ

Εικόνα
Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2016 θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016. Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, συνελήφθησαν  σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στο Δισπηλιό Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, δύο ημεδαποί (32 και 36 χρονών), γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες και κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ ΜΩΜΟΓΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Το έθιμο των Μωμόγερων αναβίωσε στην πόλη της Φλώρινας με πρωτοβουλία της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας. Έθιμο το οποίο κρατάει τις ρίζες του χρόνια πριν στην αρχαιότητα και έχει ως σκοπό την ευετηρία, δηλαδή τη καλή χρονιά, τη καλή εποχή και τη καρποφορία καθώς και τη καλή υγεία.

ΜΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Με σύμμαχο το καλό καιρό πραγματοποιήθηκε σήμερα ο καθαγιασμός των υδάτων στην Π.Ε. Φλώρινας από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης , Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο στο ποταμό Σακουλέβα μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος. Αρκετοί ήταν οι νέοι οι οποίοι αψηφώντας τα παγωμένα νερά του ποταμού έπεσαν μέσα για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό. Και στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλώρινας αρκετοί ήταν οι νέοι που έπεσαν στα νερά του ποταμού για να πιάσουν το Σταυρό μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά. Ο ΙΩΣΗΦ ΖΕΠΚΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Α.Σ.Ε.Α. «ΣΑΡΙΣΕΣ» ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Εικόνα
Σε τεστ αγωνιστικής ετοιμότητας πήραν μέρος έξι παιδιά από τη Φλώρινα την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016. Το τεστ διοργάνωσε η Τ.Ε. Βορείου Ελλάδας, η οποία κάλεσε τα σωματεία της δύναμής της να συμμετέχουν με σκοπό τη διατήρηση της αγωνιστικής κατάστασης των αθλητών στις διακοπές των Χριστουγέννων.

ΕΓΚΛΥΚΛΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ,ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Εικόνα
Ἀγαπητοί μου Χριστιανοί. Ἡ φανέρωσι τῆς Ἁγίας Τριάδος εἶναι τὸ μεγάλο γεγονὸς ποὺ γιορτάζουμε σήμερα. «Τῆς Τριάδος ἡ φανέρωσι στὸν Ἰορδάνη ἔγινε. Αὐτὴ εἶναι ἡ ὑπέρθεος φύσι. Ὁ Πατέρας μίλησε καὶ εἶπε, Αὐτὸς ποὺ βαπτίζεται εἶναι ὁ Υἱός μου ὁ ἀγαπητός. Καὶ τὸ Πνεῦμα ἦταν ἐκεῖ, μὲ αὐτὸ ποὺ τὸ ὁμοίαζε. Αὐτὸν δοξολογοῦν οἱ Λαοὶ καὶ τὸν ὑπερυψώνουν σὲ ὅλους τοὺς αἰῶνες» (γ’ τροπ. Η’ ὠδῆς Θεοφαν).

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12 μ. θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος του 2ου ορόφου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ) συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ, Γ. Κίρκο και Αγ. Γαβριηλίδη αντίστοιχα, και τους Δημάρχους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της λειτουργίας των νοσοκομειακών μονάδων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Στην ιδέα του "Καφές σε αναμονή" συμμετέχουν δύο επιχειρήσεις από την Φλώρινα. Ψάρια σε αναμονή από το ιχθυοπωλείο «8 Μποφόρ» του Θ. Ιωαννόπουλου και καφές σε αναμονή από το Wine Bar «Αέροινο». Η πρωτότυπη αυτή ιδέα εφαρμόζεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και αποτελεί μια κίνηση ανθρωπιάς για πολλούς συμπολίτες μας που έχουν χτυπηθεί τα τελευταία χρόνια από την κρίση. Επεκτείνεται μάλιστα και σε άλλα τρόφιμα και προϊόντα όπως ψωμί, κρέας, ψάρι κ.λπ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα στο facebook: Καφές σε Αναμονή Δείτε το βίντεο του εμπνευστή της ιδέας Επιχειρηματία Δημήτρη Δανέλη.

ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ 20 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ-ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Μια οικογένεια στην ορεινή ακριτική Φλώρινα ιδρύει το 2007 μια μικρή επιχείρηση «υψηλής τεχνολογίας»· και σε θυελλώδεις καιρούς, όχι μόνο αντέχει και δεν γίνεται «κερί στον άνεμο», αλλά αναπτύσσεται, απλώνει τα φτερά της στη διεθνή αγορά και σήμερα πωλεί κατάρτια για ιστιοπλοϊκά και υπερπολυτελή γιοτ σε όλη την Ευρώπη. Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου η B&T Composites Τιριακίδης Βασίλειος ΑΒΕΤΕ βραβεύτηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας με την επωνυμία «Βραβεία Ελληνική Αξία Βορείου Ελλάδος» του ΣΒΒΕ και της «Καθημερινής».

Ε.Κ.Φ.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 8ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Λ.Κ.Δ.Μ.

Εικόνα
Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι ανακοινώθηκαν απο τη ΔΕΗ τα αποτελέσματα για τις θέσεις των 8μήνων, συνολικά ενενήντα πέντε (95) ατόμων ΔΕ του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (Λ.Κ.Δ.Μ.). Δείτε όλα τα αποτελέσματα εδώ:

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τη ταινία "ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (WORLDS APART)" συνεχίζονται οι προβολές ταινιών από τη Κινηματογραφική Λέσχη Φλώρινας.

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ ΜΩΜΟΓΕΡΩΝ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Tο έθιμο των Μωμόγερων αναβιώνει στην Φλώρινα από την Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας αύριο Τετάρτη  6 Ιανουαρίου στην Πλατεία Γ. Μόδη στις 11:30.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα κάτωθι σημεία : Επαρχιακή Οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ. Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης) , από το 20ο έως το 45ο χλμ. και Σε όλο το υπόλοιπο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Καστοριάς. Στο Εθνικό και στο υπόλοιπο Επαρχιακό οδικό δίκτυο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ιδρύματα και φορείς της Π.Ε. Φλώρινας επισκέφτηκαν κατά τη διάρκεια των εορτών ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος και η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Δ. Μακεδονίας κ. Ελισάβετ Παναγιωτίδου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Ακόμα δύο εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας πραγματοποιήθηκανμε μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2016 και την Κυριακή 03 Ιανουαρίου 2016.Συγκεκριμένα έλαβε χώραστη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φλώρινας η δραματοποιημένη παρουσίαση του παραμυθιού «Το αηδόνι με τις δύο πατρίδες» από τη συγγραφέα κα Δόξα Κωτσαλίδου με τη συμβολή της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας και το τμήμα εκμάθησης λύρας του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ Ε.Σ. ΑΜΥΝΤΑΣ

Εικόνα

ΧΑΝΤΜΠΟΛ:Η ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΑΜΥΝΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΩΤΑ

Εικόνα
Συνέχεια της προετοιμασίας της Εθνικής Νεανίδων Α στο Αμύνταιο, με δύο φιλικές αναμετρήσεις. Σήμερα (5/1), το συγκρότημα των Ομοσπονδιακών τεχνικών Μενέλαου Δανήλου και Αλέξανδρου Ταρινίδη, θα αντιμετωπίσει στις 17:00 τη γυναικεία ομάδα του Αμύντα Αμυνταίου και στη συνέχεια την αντίστοιχη του Φιλώτα. Κάθε αγώνας θα έχει συνολική διάρκεια 40λεπτών, (20λεπτά το κάθε ημίχρονο).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Εικόνα
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) Δυτικής Μακεδονίας προχωρούν στη Διοργάνωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος σε ζητήματα διαχείρισης κρίσεως στον τομέα της πολιτικής προστασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στόχος του προγράμματος είναι να παράσχει τα απαραίτητα εφόδια σε άτομα τα οποία επιθυμούν να αποκτήσουν τεκμηριωμένη και αξιοποιήσιμη γνώση για τα είδη, τα χαρακτηριστικά, τις επιπτώσεις και τις μεθοδολογίες αντιμετώπισης των Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών και Κρίσεων που απειλούν τις σύγχρονες κοινωνίες.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΒΕ ΠΑΦΟΥ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας σας προσκαλεί στη συνάντηση επιχειρηματικής και Επιμελητηριακής συνεργασίας με το Επιμελητήριο Πάφου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 09/01/2016, ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου (Μεγαρόβου 19- 2ος όροφος).Σκοπός της συνάντησης είναι η προώθηση της συνεργασίας των δύο Επιμελητηρίων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος (επιχειρηματική εξωστρέφεια, δικτύωση, κοινές δραστηριότητες κ.α.)

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα
Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας, Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης Σας εύχεται ολόψυχα ‘’ Έτη πολλά, έτη καλά, με υγεία, ευτυχία και επιτυχίες σ’ εσάς και τις οικογένειές σας’’ Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18.00 μ.μ. θα λάβει χώρα η καθιερωμένη κοπή πίτας στην Αίθουσα της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων (Βενιζέλου 30, 4ος όροφος), με ομιλητή το Διευθυντή του Μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα κ. Βασίλειο Νικόλτσιο, ο οποίος θα μας εξιστορήσει ανέκδοτες ιστορίες από την πολυετή εμπειρία σε όλα τα πολεμικά μουσεία της χώρας.

Άγιο είχαν οι ιδιοκτήτες σπιτιού στο Περδίκα (VIDEO)

Εικόνα
Φωτιά άρπαξε σπίτι στον Περδίκα την Παρασκευή το βράδυ. Η φωτιά ξεκίνησε από την καμινάδα του σπιτιού και επεκτάθηκε στην σκεπή η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και έτσι δεν καταστράφηκε το υπόλοιπο κτίριο ή και διπλανές κατοικίες.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Δήμου Φλώρινας της Τετάρτης 6ης Ιανουαρίου 2016 (Θεοφάνια) λόγω αργίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 05 Ιανουαρίου 2016 σύμφωνα με το άρθρο 1ο του κανονισμού λειτουργίας λαϊκών αγορών Δήμου Φλώρινας με Α.Δ.Σ. 331/2014. Η μεταφορά της ημέρας λειτουργίας της λαϊκής αγοράς ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Κ. ΣΕΛΤΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Σ. ΣΑΠΑΛΙΔΗ

Εικόνα
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββα Σαπαλίδη είχε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κ. Κώστας Σέλτσας . Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σέλτσας ενημερώθηκε για την δραστηριότητα του επιμελητηρίου η οποία είναι έντονη και με εξωστρεφή χαρακτήρα αλλά και για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Φλώρινας. Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου παρουσίασε επίσης τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την πλευρά του επιμελητηρίου τόσο σε περιφερειακό όσο και σε κεντρικό επίπεδο σχετικά με την επικείμενη αναθεώρηση του αναπτυξιακού νόμου για την περίοδο 2014-2020.

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΗ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ευχές για την ονομαστική του εορτή την Πέμπτη 07 Ιανουαρίου 2016 θα δεχθεί  στο γραφείο του στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος  από τις 11:00 μέχρι τις 14:00.

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "Ο ΕΛΕΦΑΣ" ΤΟΥ Κ. ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΣΥΡΟΥ "ΑΠΟΛΛΩΝ"

Εικόνα
Τη θεατρική παράσταση «Ο ΕΛΕΦΑΣ» του Κώστα Μποσταντζόγλου θα παρουσιάσει στην Φλώρινα ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου «ΑΠΟΛΛΩΝ» σήμερα και αύριο στις 8:00 το βράδυ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΜΕ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΒΙΓΛΑΣ

Εικόνα
Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο Εθνικό Δίκτυο Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βίγλας από το 17ο έως το 25 χιλ, και στην Επαρχιακή οδό Αετού Νυμφαίου. Με προσοχή διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας -Αμυνταίου μέσω Κλειδίου καθώς λόγω των χαμηλών θερμοκρασίων και της χθεσινής χιονόπτωσης έχουν δημιουργηθεί στρώματα πάγου στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να είναι άκρως ολισθηρό και επικίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Με την επίσημη δοξολογία στην Μητρόπολη και την κοπή της βασιλόπιτας στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016, ο καθιερωμένος εορτασμός για την «Πρώτη του Έτους», παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστοριάς, των Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών, Φορέων, Συλλόγων, Σωματείων και πολιτών της ΠΕ Καστοριάς.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Εικόνα
Σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία από τις πρωινές ώρες σήμερα με κύρια χαρακτηριστικά, χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και στα ημιορεινά .Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχει ενημερώσει όλους τους φορείς που εμπλέκονται επιχειρησιακά, καθώς και τις Περιφερειακές Ενότητες και τους Δήμους της Περιφέρειας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί , μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση , των χιονοπτώσεων και του παγετού.