Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 11, 2022

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Στρατηγό και Πρωθυπουργό Νικόλαο Πλαστήρα διοργανώνει ο Σύλλογος Θεσσαλών και φίλων Ν. Φλώρινας το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 7.00 μμ στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Πρόγραμμα εκδήλωσηςΧαιρετισμοί Νικόλαος Πλαστήρας: Σύμβολο Φιλοπατρίας, Τιμιότητας, Παλικαριάς με ομιλητή τον Στέφανο Γ. Κούτρα, Πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Στέγης & Δρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Προβολή ντοκιμαντέρ Παρουσίαση παραδοσιακών χορών Θεσσαλίας από το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Θεσσαλών & φίλων Ν. Φλώρινας Έκθεση φωτογραφίας (φουαγιέ)

ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής κυκλοφορίας για ασφαλείς μετακινήσεις, καθώς και με τους κανόνες κυκλοφορίας των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (Ε.Π.Η.Ο.) και ποδηλάτων, σε πολίτες της Π.Ε. Καστοριάς, διένειμε το Τμήμα Τροχαίας Καστοριάς με απώτερο σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Τα φυλλάδια διανεμήθηκαν και σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και σε συλλόγους της Π.Ε. Καστοριάς. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς που έχει ως στόχο να ενημερώσει, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους χρήστες των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων και ποδηλάτων, προκειμένου να ενημερωθούν για την ασφαλή οδήγησή τους, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αύξηση της κίνησής τους.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Εκδηλώσεις μνήμης για την ημέρα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος διοργανώνονται την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στην Π.Ε. Φλώρινας, Οι εκδηλώσεις και η κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, για την πρόληψη τυχόν διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19).

ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΥΨΕΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Στην κατάθεση υποχρεωτικής αίτησης κατεχόμενων Κυψελών πρέπει να προχωρήσουν οι μελισσοκόμοι της Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Μελισσοκομίας Δυτικής Μακεδονίας έως και 20 Οκτωβρίου 2022. Η κατάθεση των αιτήσεων Κατεχόμενων Κυψελών γίνεται με 3 τρόπους: 1. Στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της κάθε περιοχής με φυσική παρουσία. 2. Ψηφιακά με κωδικούς taxisnet στο site του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 3. Ψηφιακά μέσω του Κέντρου Μελισσοκομίας Δυτικής Μακεδονίας.

2Οη ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η 20ή Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών θα διοργανωθεί στη Φλώρινα την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Φλώρινας και το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου». Η Φλόγα της Αγάπης, με σημείο αφής τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα (Μητρόπολη), την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 12:00 μ., θα ακολουθήσει μια διαδρομή από κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνοδευόμενη από μικρούς και μεγάλους, και θα καταλήξει στο Νέο Πάρκο Φλώρινας στις 13:00 μ.μ., όπου θα διεξαχθούν συναφείς με το πνεύμα της ημέρας εκδηλώσεις. Παράλληλα, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 09:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ., στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, θα διεξάγεται εθελοντική αιμοδοσία από εξειδικευμένο προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας

ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΧΟΛΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εγκαινιάστηκε η συνεργασία μεταξύ της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Π.Δ.Μ., παραχώρησε, τον γεωργικού ελκυστήρα (τρακτέρ), αλλά και χώρους εντός του αγροκτήματος του Πανεπιστημίου (γεωργική σχολή), για την διεξαγωγή εξετάσεων, για την απόκτηση διπλώματος χειριστή γεωργικού ελκυστήρα από τους αγρότες της Π.Ε. Φλώρινας.Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η επιδίωξη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και του Τμήματος Εκμηχάνισης Γεωργίας & Αξιοποίησης Εδαφοϋδατικών Πόρων, για την δημιουργία ενός αξιόπιστου και ασφαλούς εξεταστικού κέντρου.

EUROPE DIRECT ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Εικόνα
Να παρακολουθήσουν την ετήσια ομιλία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είτε δια ζώσης είτε online , καλεί τους πολίτες της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την έδρα του ΟΕΝΕΦ και του Europe Direct στην 7ης Νοεμβρίου 9 στη Φλώρινα είτε να συντονιστούν online στη σελίδα στο Facebook την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 10:00.

ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Λατρευτικές εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο εξωκλήσι που βρίσκεται στο ύψωμα 1020 δίπλα στο Σταυρό Φλώρινας με αφορμή την ἑορτὴ τῆς Ὑψώσεως τοῦ τιμίου Σταυροῦ. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 6.00 τὸ ἀπόγευμα όποτε και θα τελεστεί Εσπερινός και θα κορυφωθούν αύριο Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 7:30 το πρωί με όρθρο και Θεία Λειτουργία. Ἡ πύλη θὰ εἶναι ἀνοιχτὴ γιὰ ὅσους θέλουν νὰ ἀνέβουν μὲ Ι.Χ..

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΛΦ

Εικόνα
Το Κύπελλο Ελλάδος τοξοβολίας Α΄ κατηγορίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, διοργανώνει η Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας σε συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2022 στο ΔΑΚ Φλώρινας. Πρόκειται για τον Δεύτερο Πανελλήνιο αγώνα της ΕΟΤ ο οποίος διεξάγεται μετά το Πρωτάθλημα της 3-4/9/2022 και αποτελεί αγώνα πρόκρισης των αθλητών για την σύσταση των εθνικών ομάδων. Θα συμμετέχουν οι Έλληνες αθλητές Της Α΄ κατηγορίας του Ολυμπιακού Τόξου, του Σύνθετου Τόξου και του BAREBOW.