Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 12, 2015

Η ΜΑΚΡΑΙΩΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ Ε.Σ.Η.Μ.Θ.

Εικόνα
Η μακραίωνη ιστορία του ναυαγίου των Αντικυθήρων, οι διαδοχικές φάσεις της  σχετικής υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας και τα πολύτιμα ευρήματά της παρουσιάστηκαν σήμερα, Σάββατο 18/4/2015, στο Μορφωτικό  Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.Στην εκδήλωση με τίτλο: «Ταξίδι στον χρόνο και τη γνώση: Το ναυάγιο των Αντικυθήρων», ο επιστημονικός υπεύθυνος της ανασκαφής Θεοτόκης Θεοδούλου ανέπτυξε την περιπετειώδη διαδρομή της έρευνας από την πρώτη αποκάλυψη που έκαναν ντόπιοι σφουγγαράδες το 1901 ως τη νεότατη φάση της, που εγκαινιάστηκε το 2012 και ανανέωσε τα ερωτήματα στα οποία καλείται να δώσει απάντηση η αρχαιολογική επιστήμη.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Δύο αλλοδαπούς- υπηκόους Βουλγαρίας (μια 40χρονη γυναίκα και ένας 44χρονο άνδρα) για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και περί όπλων συνέλαβαν χθες  το πρωί σε περιοχή του Αμυνταίου, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Φλώρινας.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΕΤΡΑΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ

Εικόνα
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσα από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, απέτρεψε άλλη μία περίπτωση αυτοκτονίας, η οποία εκδηλώθηκε από αλλοδαπή υπήκοο Τουρκίας, μέσω διαδικτύου και όπως προέκυψε ήταν κάτοικος Τουρκίας.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ κ..ΣΗΦΑΚΗ

Εικόνα
Στο πλαίσιο των συναντήσεων του Συλλόγου μας με πολιτικούς παράγοντες των Π.Ε. Πέλλας και Π.Ε. Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Πέλλας κ. Γιάννη Σηφάκη, συνάντηση στην Άρνισσα και επί τόπου επίσκεψη στην σήραγγα Άρνισσας.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΘΥΕΛΛΑ-ΑΡΗΣ

Εικόνα
Η Θύελλα Φιλώτα ανακοινώνει πως από σήμερα κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια του αγώνα ΘΥΕΛΛΑ-ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης και ορίστηκε γενική είσοδος 10 ευρώ.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Εικόνα
Σας αποστέλλουμε τις απόψεις του Περιφερειακού Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την επικείμενη εφαρμογή της συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων.Οι απόψεις προέκυψαν από σειρά τεχνικών συναντήσεων διαβούλευσης που διοργάνωσε το Παράρτημά μας στις πόλεις της Κοζάνης (16/03/2015), της Καστοριάς (23/03/2015) και της Φλώρινας (30/03/2015), σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους Γεωπόνων και με την ενεργό συμμετοχή πλήθους συναδέλφων από όλες τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 20Απριλίου 2015 και ώρα 14:00 στα γραφεία της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην οδό Φον Καραγιάννη 1-3 (3οςΌροφος ΑΝΚΟ Α.Ε.) στην Κοζάνη.

"Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ" ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εικόνα
Την «Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων» καθιερώνει από τη Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, η Ελληνική Αστυνομία, με βάση τις κεντρικές κατευθύνσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη νέα αντεγκληματική πολιτική.Πρόκειται για μία καινοτόμο δράση, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με στόχο να ενισχυθεί η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, αλλά και η άμεση διαπροσωπική επικοινωνία μεταξύ Αστυνομίας και Πολιτών.

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 30ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Έναν 30χρονο ημεδαπό για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και περί όπλων συνέλαβαν σε περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας. Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον 30χρονο, ο οποίος στη συνέχεια παρέδωσε στους αστυνομικούς: κάνναβη, βάρους 79 γραμμαρίων, μεθαμφεταμίνες, βάρους 9,7 γραμμαρίων, μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών, ένα (1) γυάλινο βαζάκι με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών και ένα (1) μαχαίρι που εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί όπλων, τα οποία κατείχε εντός της οικίας του.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Εικόνα
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας και της ΟΕΒΕΦ συναντήθηκε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 με τον γενικό Γραμματέα Ελληνικού Εμπορίου κ. Παπαδελάκη, όπου κατά την διάρκεια της συνάντησης αναδείχτηκε η ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας σε μια πολύπαθη περιοχή όπως είναι η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Εικόνα
Επειδή κάποια η κάποιος που κρύβεται πίσω απο την ανωνυμια του, γιατι δεν έχει το θάρρος να σχολιάζει με το Ονοματεπώνυμο του μιλώντας για ήθος και για δεοντολογια, θελωντας να κάνει σχόλια για τη δημοσίευση της καταγγελίας νεφροπαθους απο το blog να πληροφορησουμε τους αναγνώστες και τον ανώνυμο σχολιαστή πως περιμένουμε την επίσημη απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου για το θέμα αυτό καθώς επικοινωνησαμε με την Διοικητρια του Νοσοκομείου κ. Κετσετζη ως οφειλαμε και που είναι η αρμόδια για να μας απαντήσει.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τον βουλευτή της ΝΔ Φλώρινας συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος στο Δημαρχείο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ - ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΙΤΙΣΗΣ

Εικόνα
Τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων για την χορήγηση και παροχή αγαθών που προβλέπονται από τον πρόσφατα ψηφισμένο Νόμο (4320/2015) για τη λήψη μέτρων και την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης και της Ακραίας Φτώχειας και οι οποίες καθορίζονται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις διαδικασίες, τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από τους δικαιούχους, έτσι ώστε να ωφεληθούν άτομα και οικογένειες.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Εικόνα
Η περιοχή μας μεταφορικά και κυριολεκτικά «κατακλύζεται» από αυτό το ευλογημένο αγαθό, το νερό. Για τον λόγο αυτό ο ρόλος του στο σύνολο των δραστηριοτήτων της περιοχής είναι σημαντικός και η ορθή διαχείριση του είναι θέμα που χρήζει επιστημονικής προσέγγισης.

ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ Ε.Τ.Ε.Α.Ν Α.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ"

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ Α.Ε.) σας προσκαλούν σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Παρουσίαση ενεργών δράσεων της  Ε.Τ.Ε.Α.Ν  Α.Ε για την επιχειρηματικότητα» τη Δευτέρα 20 Απριλίου  και ώρα 7.00 μ.μ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου (οδός Μεγαρόβου 19- Φλώρινα, 2ος όροφος).

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ Π.Γ.Δ.Μ. ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας  ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι στις 25 Απριλίου 2015, ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00 π.μ (ελληνική),  πρόκειται να πραγματοποιηθούν B2B επιχειρηματικές συναντήσεις στο γειτονικό Μοναστήρι.

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΚΡΑΜΠΛ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΑΓΑΠΗΣ- ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 11ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΡΑΜΠΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εικόνα
Επιτραπέζια και άλλα παιχνίδια παρέδωσαν  στα παιδιά της «Κιβωτού Αγάπης», στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού (Ζηνοδώρου 3 και Καλλικλέους, Κολωνός), τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Σκραμπλ, σε συνεργασία με την εταιρεία παιχνιδιών Mattel. Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ένωση Σκραμπλ, με τη συνδρομή του Ομίλου Σκραμπλ Αθηνών-Πειραιώς, ολοκληρώνει τις προετοιμασίες για το 11ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκραμπλ, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις αίθουσες του Divani Palace Acropolis, από τις 17 έως τις 19 Απριλίου 2015.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ"

Εικόνα
Ο «Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς» σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς» και την «ΕΛΜΕ Καστοριάς» διοργανώνουν έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ».

5η ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ "ΛΙΜΝΗ ΒΡΑΧΟΥ" ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση και εμπειρία των προηγούμενων ετών, ο Σύλλογος Γόνων Βράχου, διοργανώνει ένα διήμερο δράσεων για τους/τις αθλητές/τριες και φίλους των ορεινών δραστηριοτήτων, στην περιοχή των Οντρίων (οροσειρά του Βοίου) και της τεχνητής Λίμνης Βράχου. Το Σάββατο, 30 Μαΐου 2015, το απόγευμα, θα διεξαχθεί στην περιοχή των Οντρίων και της τεχνητής Λίμνης Βράχου, του Δήμου Άργους Ορεστικού της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ο 1ος αγώνας προσανατολισμού - Orienteering. 

ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΑΣΟΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΡΕΣΠΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την Δευτέρα 15 Απριλίου 2015 ο βουλευτής Φλώρινας κ. Αντωνιάδης Γιάννης επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Πρεσπών, κ. Πασχαλίδη Παναγιώτη στο γραφείο του, στο Δημαρχείο Πρεσπών. Ο κ. Πασχαλίδης έκανε λεπτομερή ενημέρωση για τα μεγάλα θέματα και προβλήματα του Δήμου Πρεσπών, μεταξύ αυτών το θέμα των αγροτικών ιατρών -ασθενοφόρο- πολυιατρείο, κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος, οδικοί άξονες (Περβάλι), στάγδην άρδευση, εργάτες γης κ.α.

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

Εικόνα
Τρεις (3) ημεδαπούς 46, 24 και 22χρονών για κλοπή συνέλαβαν σε περιοχή της Πτολεμαΐδας , αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας. 

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΑΜΜΟΧΩΡΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμμοχωρίου «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία Ε.Α.Ε και την AVON δίνουν την δυνατότητα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου τηνΚυριακή 26 και Δευτέρα 27 Απριλίου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Αμμοχωρίου.

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΟ ΣΚΛΗΘΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΤΗΖ ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΛΑΔΟΡΑΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης ανακοινώνεται ότι το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο της Διακαινησίμου θα τελεστεί ιερά πανήγυρις προς τιμήν της ιεράς εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της Πορταϊτίσσης, αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στην Ιερά Μονή.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ Α.Μ.Σ. ΔΟΞΑ ΚΟΛΧΙΚΗΣ (video)

Εικόνα
Πραγματοποιήθηκε όπως καθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία  ο  ετήσιος χορός του Α.Μ.Σ. ΔΟΞΑ ΚΟΛΧΙΚΗΣ την Κυριακή του Πάσχα στην αιθουσα Ι&Ν Χρυσοχοιδη. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο βουλευτής της Ν.Δ του νομού Φλώρινας κ. Αντωνιάδης Γιάννης,ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Φλώρινας κ.Στέφανος Μπίρος ,ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Φλώρινας κ.Μιχάλης Καρακόλης.

ΕΠΙΣΚΕΨH ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εικόνα
Τις φυλακές Γρεβενών επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας - Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής Σταύρος Γιαννακίδης για να ενημερωθεί και να καταγράψει τα προβλήματα όσον αφορά τα θέματα Υγείας, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος ΠΕ Κοζάνης διοργανώνει σεμινάριο μελισσοκομίας.

ΖΕΜΠΕΛΙΑΔΟΥ:ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ Η ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Εικόνα
Ο συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ,  έχει κατ΄επανάληψη επισημάνει τον κίνδυνο που δημιουργεί στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Περιφέρειάς μας, η Άγνοια η Προχειρότητα και η έλλειψη διάθεσης για ουσιαστική και σοβαρή δουλειά της Περιφερειακής Αρχής. Δυστυχώς σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν πλέον και περίεργες μεθοδεύσεις που οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα, όπως αυτό της απένταξης ουσιαστικά από το ΕΣΠΑ δύο σημαντικών έργων της ΠΕ Καστοριάς.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Σάββατο 18/4/15  στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη από τις προγραμματισμένες εθελοντικές δράσεις καθαριότητας ορεινών πεζοπορικών διαδρομών που διοργανώνουν από κοινού ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας (Σ.Ε.Ο.Φ) σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Όμιλο Φλώρινας (Φ.Ο.Ο.Φ) και με την υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Τα  Γηροκομεία Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας επισκέφτηκε ο  Αντιπεριφερειάρχης Υγείας - Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής Γιαννακίδης Σταύρος για να ευχηθεί για το Πάσχα και την Ανάσταση του Χριστού.

ΤΟ 5ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΜΟΥΖΙΚΑΛ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Το 5ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών  Μιούζικαλ θα διοργανώσει η χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ» στις 25 & 26 Απριλίου στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΕΙΣΟΔΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ !!!

Εικόνα
Γι’ άλλη μια φορά το πρόβλημα των λαθρομεταναστών στην χώρα μας, απασχολεί την επικαιρότητα και όλους εμάς τους πολίτες. Τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί επικίνδυνα η εισβολή στην χώρα μας, λαθρομεταναστών από τις χώρες της Μ. Ανατολής εξαιτίας των τοπικών αναταραχών.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ" ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Εικόνα
Επιστολή προς τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο Δ.Ε.Η. Α.Ε. κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη με Θέμα: α) Προσαύξηση της κανονικής άδειας των μισθωτών που  υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές και β) Χορήγηση επιδόματος παραμεθόριας περιοχής απέστειλε το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΙΕΝΑΛΕ CASTRA 2015

Εικόνα
Η Διεθνής μπιενάλε Ακουαρέλας Castra πρόκρινε τη Μάρα Δημοπούλου προπτυχιακή καλλιτέχνη και την Τζάνη Χριστίνα επί πτυχίο καλλιτέχνη  του ΤΕΕΤ / Σχολή καλών τεχνών Φλώρινας/ ΠΔΜ να συμμετέχουν στην διεθνή μπιενάλε CASTRA 2015 που διεξάγετε στην Σλοβενία. Η διάκριση έγινε ανάμεσα σε 340 καλλιτέχνες που εκπροσωπούσαν 53 χώρες International biennial watercolor Castra Slobenia Μια επιτυχία της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας με την συμμετοχή δυο προπτυχιακών νέων καλλιτεχνών από το ΤΕΕΤ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τον κ. Βασίλειο Παπαγιάννη, ιδιοκτήτη του Βιβλιοπωλείου «Η ΓΩΝΙΑ», για τη δωρεά μια βιβλιοθήκης (4,5 X 2,5 m) προς την Αίθουσα του «ΟΜΙΛΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ» του Συλλόγου μας.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ 110 ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗ ΔΕΗ

Εικόνα
Ξεκινά σήμερα 15 Απριλίου 2015 και λήγει στις 29 Απριλίου 2015 η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τις εκατόν δέκα (110) συνολικά θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικοί δικαίου αορίστου χρόνου πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης στην ανώνυμη εταιρεία δημοσιά επιχείρηση ηλεκτρισμού (ΔΕΗ Α.Ε.). Περισσότερα εδώ

Η ΙΔΙΑΖΟΥΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Εικόνα
της Σοφίας Ξυγαλά «Το πρεζάκι ήταν ικανό να σπάσει τις μισές προθήκες που πουλούσαν εφημερίδες στο άνω Μπρόντγουέι αναζητώντας τίποτα δολάρια, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να δανειστεί ούτε λεπτό από μας. Αδιαφορούσαμε αν ο ψυχαναλυτής έτρωγε τη σαλάτα του παρέα με τον Πωλ Νιούμαν ή την Μπέττυ Μίντλερ.

1.793 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΩΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ

Εικόνα
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι 1.793 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, τον μήνα Μάρτιο.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ -ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ Ε.Σ.Η.Μ.Θ.

Εικόνα

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Ευχές για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα αντάλλαξε με ηλικιωμένους του ΚΑΠΗ του Δήμου Καστοριάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήριος Αδαμόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στο χώρο. Τον Αντιπεριφερειάρχη συνόδευε η ειδική συνεργάτης του, Χαρούλα Παπαθανασίου.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Εικόνα
Ποιο είναι το «μυστικό όπλο» που έχει δημιουργήσει το Ισλαμικό Κράτος και δεν αποκαλύπτει παρά την ευρύτατη προπαγάνδα που διαχέει μέσω διαδικτύου;Σύμφωνα με την ομάδα ακτιβιστών «Η Ράκα σφάζεται σιωπηλά», το μυστικό όπλο που κρατά μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας το Ισλαμικό Κράτος είναι οι ειδικές δυνάμεις που έχει συστήσει, οι αποκαλούμενες και ως «Στρατός του Χαλιφάτου», ή αλλιώς «Στρατός Νταμπέγκ».

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ- ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ- ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΖΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ- ΑΝΟΧΥΡΩΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ- ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!

Εικόνα
Καθώς εντείνεται με ταχύτατους ρυθμούς το «κύμα» προσφύγων που δέχεται η Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες και ενώ η ελληνική κυβέρνηση εκπονεί έκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση του προσφυγικού ρεύματος, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε πως κάνοντας η ίδια βόλτα μόνη της χθες στο κέντρο της Αθήνας δεν είδε κανέναν μετανάστη στον δρόμο.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Εικόνα
Τις κοινότητες Καρυών, Λευκώνα, Πλατέως, Λαιμού και Αγίου Γερμανού θα επισκεφθεί σήμερα Τετάρτη 15 Απριλίου το απόγευμα ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Εικόνα
Τις Τοπικές Κοινότητες Τριποταμου, Νεοχωρακιου, Μεσοχωριου, Παπαγιαννης και Αρμενοχωριου θα επισκεφθεί σήμερα Τρίτη 14 Απριλίου ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΟΥ-ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Εικόνα
Το ποιοι και πως θα λάβουν την παροχή αγαθών σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, και αφορούν συγκεκριμένα τη δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, το επίδομα ενοικίου και την επιδότηση σίτισης, καθορίζει η ΚΥΑ που δόθηκε πριν από λίγες ημέρες στη δημοσιότητα. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 20/4/2015 έως 20/5/2015. Περιγράφονται αναλυτικά τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση των επιδομάτων και για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως επίσης και για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τον τρόπο υποβολής τους.

Γ.ΛΙΑΝΗΣ: Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ(video-Συνέντευξη)

Εικόνα
"Η Χώρα χρειάζεται ενότητα και συνεννόηση όλων των κομμάτων για να αντιμετωπιστεί η κρίση που περνάει η Ελλάδα" τονισε σε συνέντευξη του ο τέως Βουλευτής Φλώρινας Γιώργος Λιανης αναφερόμενος στη γενικότερη πολιτική της Χώρας και σχολιαζοντας όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια και ειδικά τους τελευταίους μήνες. Όσον αφορά στην εξεταστικη επιτροπή ο κ.Λιανης ειπε πως "είναι μια πράξη που δεν ενώνει τους Έλληνες αλλά Επιλογή να ψαξουν ευθύνες, οι οποίες υπάρχουν αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουν απο την μεταπολίτευση και μετά".

333 ΑΤΟΜΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2015-ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ. ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΠΡΑΞΗΣ ΚΛΟΠΩΝ- ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ

Εικόνα
Τριακόσια τριάντα τρία (333) άτομα συνελήφθησαν το μήνα Μάρτιο του 2015 σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας για τη δραστηριότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης & Φλώρινας.

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΑΡΧΑΙΟ ΑΙΜΑ" ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΠΡΕΣΠΕΣ 2015"

Εικόνα
Τη Θεατρική παράσταση "ΑΡΧΑΙΟ ΑΙΜΑ" θα φιλοξενησουν φέτος οι εκδηλώσεις ΠΡΕΣΠΕΣ 2015 στο νησακι του Αγίου Αχιλλειου Πρεσπών στις 22 Αυγούστου, όπως ανέφερε σε συνέντευξη του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντης του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων "ΠΡΕΣΠΕΣ" Γιώργος Λιανης. Ο κ.Λιανης επεσημανε οτι στόχος του ήταν τα 23 χρονια που ηταν βουλευτης οι εκδηλώσεις να κάνουν γνωστή την Φλώρινα σε όλη την Ελλάδα και να σπάσει τα ψυχροπολεμικα σύνορα με τις γείτονες Χώρες κάτι που θα επιτευχθεί από φέτος .

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 46ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Για κλοπή συνέλαβαν 46χρονο ημεδαπό στο 15ο χ.λ.μ. παλιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης - Πτολεμαΐδας , αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης. Υπάλληλοι φύλαξης της Δ.Ε.Η. , εντόπισαν τον 46χρονο την ώρα που αφαιρούσε πετρέλαιο από ρεζερβουάρ γεωτρύπανου, το οποίο βρισκόταν εντός περιφραγμένου χώρου ιδιοκτησίας της Δ.Ε.Η. .

ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 62ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Έναν 62χρονο ημεδαπό, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη  συνέλαβαν στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής.