Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 14, 2019

ΔΥΟ ΟΡΦΑΝΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Εικόνα
Δύο ορφανά αρκουδάκια που βρέθηκαν στην Οινόη Κοζάνης φροντίζει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, τα οποία  εντόπισε ιδιώτης κοντά σε στάνη και τα κράτησε για μία περίπου εβδομάδα πριν ειδοποιήσει τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Τα δύο αρκουδάκια μεταφέρθηκαν  στον Κτηνιατρικό Σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στον Αετό Φλώρινας όπου και θα μπουν στο πρόγραμμα περίθαλψης και επανένταξης με σκοπό να απελευθερωθούν ξανά στην φύση την επόμενη χρονιά. Ο Μπράντλεϊ και ο Κούπερ όπως ονομάστηκαν τα αρκουδάκια θα μεγαλώσουν μαζί για ένα χρόνο μακριά από άλλες αρκούδες και με την ελάχιστη ανθρώπινη παρουσία καθώς το πρωτόκολλο ανατροφής τους είναι ιδιαίτερα αυστηρό. Ο στόχος είναι να διδαχθούν από τους έμπειρους φροντιστές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ τα μυστικά της επιβίωσης στη φύση όπως θα τους τα μάθαινε και η μητέρα τους.

ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ

Εικόνα
Τρίτη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου στο φεστιβάλ «Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων», με θέμα τη Μουσική από τον Κινηματογράφο. 17-21 Απριλίου η καρδιά της μουσικής χτυπάει στην Ξάνθη και εμείς θα είμαστε εκεί. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη διάθεση και την όρεξη που επέδειξαν στις πρόβες, και στους καθηγητές τους για την επιμελημένη προετοιμασία!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τους κυρίους Περικλή και Αριστείδη Μήτκα, για την ευγενική τους δωρεά, ύψους τριακοσίων ευρώ (300 €), στη μνήμη της μητέρας τους Χρύσας Μήτκα, με τη συμπλήρωση δύο ετών από την κοίμησή της. Ευχαριστούμε. Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

ΑΙΤΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΕΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Εικόνα
Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ Αξιότιμε κε Υπουργέ Π.Ε.Θ Αξιότιμα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου Με το νομοσχέδιο που αφορά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ιδρύεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας (πενταετές και άμεση λειτουργία) και Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (πενταετές και μεταγενέστερη λειτουργία).

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΥΑΕ

Εικόνα
Επιστολή προς τη  Διευθύντρια ΔΥΑΕ κ. Μαρία Τολάκη  με Θέμα: Ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού στους χώρους εργασίας έστειλε το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Ολόκληρη η επιστολή: Κυρία Διευθύντρια Την πορεία και τις θέσεις του συνδικάτου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τις γνωρίζεται πολύ καλύτερα από τον καθένα και ως εκ τούτου θα σας είναι οικεία η πάγια και απαράβατη θέση του σωματείου μας ότι: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

ΤΜΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Μετά από αρκετούς μήνες διαβουλεύσεων και συστηματικής εργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, κατατέθηκε στη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο αφορά τις συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, το νέο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα πειραματικά σχολεία και πλήθος διατάξεων για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού συστήματος. Θα μου επιτρέψετε, όμως, να εστιάσω τις παρατηρήσεις μου στο Α’ Μέρος του Νομοσχεδίου και κυρίως στα άρθρα 13-22 που αφορούν τη συνέργεια του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Είναι αλήθεια ότι με αυτό το νομοσχέδιο γίνεται πράξη ένα τεράστιο εκπαιδευτικό εγχείρημα για τη Δυτική Μακεδονία. Μετά την ψήφιση του Νόμου, το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα είναι ένα ισχυρό και ανταγωνιστικό ακαδημαϊκό ίδρυμα με αναπτυξιακό αποτύπωμα για ολόκληρη την περιοχή.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι εν όψει των Αγίων Ημερών του Πάσχα η Δημοτική Αρχή συνοδεία εκπροσώπων της Π.Ε. Φλώρινας θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στα Κ.Α.Π.Η. Δήμου Αμυνταίου: Πρόγραμμα : Μ. Δευτέρα Ώρα 18:30 μ.μ. Κ.Α.Π.Η. Αγίου Παντελεήμονα Μ. Τρίτη Ώρα 10:00 π.μ. Κ.Α.Π.Η. Αετού Ώρα 11:15 Κ.Α.Π.Η. Φιλώτα Ώρα 12:15 Κ.Α.Π.Η. Αμυνταίου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «MUSIC AND MYSTERY IN THE ΑΙR«-«ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ»,

Εικόνα
Και φέτος το 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας συνεχίζει την καινοτόμο δράση της Ομάδας Αγγλικής Λογοτεχνίας και Τέχνης, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κυρία Μαργαρίτα Ρώμπαπα, στα πλαίσια της οποίας γίνονται διάφορες αξιόλογες δραστηριότητες, με κορυφαία την Θεατρική Παράσταση, με τίτλο: «MUSIC AND MYSTERY IN THE ΑΙR«-«ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ», που παρουσιάζει στις 19 Απριλίου, 2019 και ώρα 8.30 μ.μ., στην Αίθουσα «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ», στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΩΔΕΙΟ), σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Φλώρινας. Πρόκειται για μία πολυσύνθετη Μουσικο-θεατρική παράσταση, που το Α΄ μέρος της, με τίτλο: «Let‘s musical« περιλαμβάνει τραγούδια και χορευτικά μέρη από κλασσικά μιούζικαλς και γνωστές κινηματογραφικές ταινίες, ενώ το Β΄ μέρος, δύο κλασσικές αστυνομικές ιστορίες με τίτλο: «The Adventures of Sherlock Holmes» «Οι Περιπέτειες του Σέρλοκ Χόλμς» του Sir Arthur Conan Doyle.

ΣΥΛΛΗΨΗ 45ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ-ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Εικόνα
45χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 9ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, για σύσταση και συμμορία, πλαστογραφία, κλοπή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής   συνελήφθη στην Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συνεδριάζει την Τρίτη, στις 3 το μεσημέρι στο Πέρασμα, το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας, με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη: 1. «Αδυναμία σύνταξης δασικών μελετών» Εισηγητής κος Θεόδωρος Δημόπουλος, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας. 2. «Σχετικά με αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019 Δήμου Φλώρινας»

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Συνεδριάζει τη Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου, με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη: Ψήφισμα για την ίδρυση τμήματος ψηφιακών τεχνών στη σχολή καλών τεχνών Φλώρινας. Έγκριση του 1ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Νέων Τιμών Μονάδων Έργου (ΠΚΝΤΜΕ) και του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ) με τίτλο «Επισκευές – Συντηρήσεις σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων Δήμου Αμυνταίου» προϋπολογισμού μελέτης 86.400,00€.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας διοργανώνει εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας και καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 15 Απριλίου έως την Παρασκευή 19 και ώρα 8:30 το πρωί μέχρι 13:30 το μεσημέρι στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Φλώρινας.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ειδικές Κινηματογραφικές Προβολές από την Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας. Θα προβληθεί η μαύρη κωμωδία, παραγωγής Πέδρο Αλμοδοβάρ, "Ιστορίες για Αγρίους" (Relatos Salvajes / Wild Tales) την ΤΕΤΑΡΤΗ 17/4 στις 19.00 & στις 21.30 Διάρκεια: 122' Σκηνοθεσία: Ντάμιαν Σιφρόν Ηθοποιοί: Ρικάρντο Νταρίν, Ρίτα Κορτέζε, Ερίκα Ρίβας, Όσκαρ Μαρτίνεζ Είδος: Μαύρη Κωμωδία

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (2019) : ΜΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ Σ. ΗΛΙΑΔΟΥ-ΤΑΧΟΥ, ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησα την παρουσίαση των ιστορικών δεδομένων για το πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας θα προσπαθήσω να κάνω μια ανάγνωση και μια πρόβλεψη για τις αλλαγές που δρομολογούνται στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας μετά το Πολυνομοσχέδιο, εστιάζοντας σε αυτό που μας αφορά: σε μέρος των διατάξεων που σχετίζονται με το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Ανακεφαλαιώνοντας όσα είχα υποστηρίξει προηγουμένως αναφέρω ότι στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, πριν από την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, λειτουργούσαν και λειτουργούν α) Η Παιδαγωγική Σχολή της Φλώρινας με 2 Τμήματα, τα Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών 2) Η Πολυτεχνική Σχολή της Κοζάνης με 3 Τμήματα, Το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών 3) Η Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας με 1 Τμήμα.Επιπλέον υφίστανται και λειτουργούν στη Δυτική Μακεδονία Σχολές και Τμήματα των ΤΕΙ.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΟΠΕΝ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Εικόνα
Ένα χάλκινο μετάλλιο είναι ο απολογισμός τεσσάρων αθλητών των ΣΑΡΙΣΩΝ που πήραν μέρος στο Ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που έγινε στο Ξυλόκαστρο, στο Δερβένι Κορινθίας στις 13-14/4/2019. Στο τελευταίο όπεν της φετινής αγωνιστικής χρονιάς πήραν μέρος 142 αθλητές/τριες από 50 σωματεία από όλη τη χώρα. Από την ομάδα της Φλώρινας αγωνίστηκαν ο Ιωσήφ Ελσάμι στους παίδες, η Μαρία Γιώτη στις κορασίδες και ο Κων/νος Σωτηρίου και Ζαχαρίας Ελσάμι στους παμπαίδες. Στα μετάλλια βρέθηκε ο Σωτηρίου μετά από εξαιρετική εμφάνιση, καταλαμβάνοντας την 3η θέση. Η Γιώτη κατέλαβε στην 6η θέση, ο Ιωσήφ Ελσάμι την 12η και ο Ζαχαρίας Ελσάμι την 15η. Πολλά συγχαρητήρια στον Κων/νο και στα άλλα παιδιά για την πολύ καλή εμφάνιση.