Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 14, 2016

140 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ 43ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ

Εικόνα
Για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη στη Κοζάνη 43χρονος Έλληνας από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης. Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο ποιμνιοστάσιο και στην οικία του 43χρονου σε περιοχές της Κοζάνης, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΦΙΛΩΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Εικόνα
Δυο  ημεδαπούς, 42 και 71 χρονών,  στο Φιλώτα Φλώρινας συνέλαβαν  αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου Φλώρινας   γιατί αφαίρεσαν από κοινού βενζίνη από δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 40χρονου ημεδαπού .  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

ΠΙΠΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός σύλλογος σας προσκαλεί στην γιορτή Πιπεριάς που θα διεξαχθεί στις 20 και 21 Αυγούστου στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Αετού. Αναλυτικό πρόγραμμα: Σάββατο 20 Αυγούστου: Στις 19:00 παιδική παράσταση. Στις 21:00 παραδοσιακή βραδιά με την ορχήστρα Ρυθμό και Μελωδία. Κυριακή 21 Αυγούστου : Γευσιγνωσία εδεσμάτων Πιπεριάς και στην συνέχεια παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα «Κρυστάλλινο ήχο». Ώρα έναρξης 21:00

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Παρουσία πλήθος κόσμου και φορέων της περιοχής πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου πάρκου αναψυχής στο χώρο του παλιού ζωολογικού κήπου Φλώρινας. Οι εργασίες ανάπλασης του χώρου ξεκίνησαν, με καθυστέρηση 3 ετών, πέρσι το καλοκαίρι με τη δημιουργία παιδικής χαράς, πίστας αναρρίχησης για τα μικρά παιδιά και χώρους όπου κάτοικοι και επισκέπτες θα μπορούν να βλέπουν από κοντά ενδημικά και οικόσιτα ζώα όπως πάπιες, άλογα, κουνέλια, παγόνια κ.α.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ή ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ;

Εικόνα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην μαγευτική Σαμαρίνα των Γρεβενών την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 και είχε θέμα την "Υγεία" στα πλαίσια της Ευρωατλαντικής Συμφωνίας (TTIP).Στην ανάγκη ενημέρωσης και πληροφόρησης όλων των Ελλήνων για το τι πρόκειται να ακολουθήσει αν περάσει αυτή η συμφωνία, ανά φέρθηκε από την πλευρά του ο πρ. Πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Νίκος Κατσαρός, τονίζοντας παράλληλα ότι θα έχουμε να κάνουμε με την "ΝΕΑ ΤΑΞΗ" πραγμάτων που θα είναι οι πολυεθνικές που θα απαξιώσουν και θα καταστρέψουν ότι Εθνικό και Τοπικό υπάρχει και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.

Εικόνα
Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο επισκέφτηκε στα πλαίσια προγραμματισμένων τακτικών συναντήσεων ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης την Πέμπτη 18 Αυγούστου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνα
Το Τμήμα Εθνογραφίας & Χορού του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης», την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00, θα πραγματοποιήσει παράσταση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας «Πολιτιστικά Δρώμενα 2016», στην αυλή του 1ου & 2ου Δημοτικών Σχολείων Φλώρινας, παρουσιάζοντας χορούς από όλη την Ελλάδα υπό τους ήχους της ορχήστρας Τοπική Παράδοση. Είσοδος ελεύθερη.

ΤΟ ΚΑΡΑΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΜΑ

Εικόνα
Στην 129η Σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο, στις 2 Αυγούστου, αποφασίστηκε ομόφωνα η ένταξη του καράτε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Επίσημα λοιπόν, οι αθλητές καράτε, δικαιούνται να αρχίσουν να προετοιμάζονται για την Ολυμπιάδα του 2020, στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ FLORINAPAST

Εικόνα
Ιστορική αναδρομή για την ίδρυση του Ζωολογικού Κήπου Φλώρινας μέσα από την αποδελτίωση της ειδησεογραφίας της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Φωνή της Φλωρίνης».Η ιδέα για την ίδρυση του Ζωολογικού Κήπου της Φλώρινας καθώς και η εντολή έναρξης των σχετικών εργασιών για την κατασκευή και τον εμπλουτισμό του ανήκει στον Κωνσταντίνο Μπράβο ο οποίος υπηρέτησε ως Νομάρχης στο Νομό Φλώρινας κατά τα έτη 1967, 1968, 1969, 1970.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΡΕΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΑΝΘ ΣΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στο πρότυπο Εκπαιδευτικό Ορεινό κέντρο της ΧΑΝΘ στο Νυμφαίο της Φλώρινας από τις 23 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 2016 θα φιλοξενηθεί μία πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα προσπάθεια, ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ!Ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2011 και ήδη διανύει την 6η χρονιά της επιτυχημένης πορείας της. Εμπνεύστρια η καθηγήτρια βιολιού στο Νέο Ωδείο της Θεσσαλονίκης κ. Μαρίνα Σέλκοβα με τη βοήθεια μίας εκλεκτής ομάδας φίλων και συνεργατών της, καθηγητών μουσικής και άλλων μουσικών οργάνων ( πιάνου, τσέλου, βιόλας, πνευστών, κρουστών). Κοινή τους αφετηρία, η αγάπη για την μουσική, και κοινός τους σκοπός να προάγουν την ουσία της μουσικής παιδείας των νέων και των παιδιών μας, και τις αληθινές αξίες της φιλίας, της συνεργασίας και του πολιτισμού.  

10ο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΜΠ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Εικόνα
Σε πείσμα των καιρών, ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας γιορτάζει την 10η επέτειο του Προπονητικού Κάμπ των Πρεσπών. Για ακόμα μια χρονιά το «Πατουλίδειο» Αθλητικό Κέντρο θα γίνει τόπος συνάντησης δεκάδων ξιφομάχων από την Ελλάδα και όχι μόνο. Από την Κυριακή 21 Αυγούστου ως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου εκτός από τις προπονητικές δραστηριότητες οι συμμετέχοντες στο Κάμπ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις των ΠΡΕΣΠΕΙΩΝ, τις τοπικές νοστιμιές, το υπέροχο τοπίο αλλά και την μοναδική φιλοξενία του Platythea Resort και του Villa Platythea.

ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΩΝ ΣΕ ΜΑΡΜΑΡΟ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, συνεχίζοντας την προσπάθεια να συμβάλει στη σύζευξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη σύγχρονη δημιουργία, καλεί το κοινό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας για να επισκεφθεί την έκθεση γλυπτών σε ξύλο και μάρμαρο του γλύπτη Φίλιππου Καλαμάρα, με θέμα: Πάντων, μέτρον Άνθρωπος

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΔΗΜΟ ΓΕΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Εικόνα
Η υπογραφή της πράξης αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Φλώρινας και του Δήμου Γερίου της Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016 και ώρα 12:00μστην αίθουσα του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».Να σημειωθεί ότι η υπογραφή της συγκεκριμένης πράξης αποτελεί και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδελφοποίησης από την πλευρά της Ελλάδας, επισφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο τους αδερφικούς, εθνικούς, πολιτικούς και πολιτικούς δεσμούς μεταξύ των δύο Δήμων. Η αδελφοποίηση μεταξύ του Δήμου Φλώρινας και του Δήμου Γερίου της Κύπρου, πραγματοποιείται μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας.

ΛΟΓΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΠΡΕΣΠΕΣ"

Εικόνα
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΠΡΕΣΠΕΣ 2016 που θα πραγματοποιηθούν από 26 έως 29 Αυγούστου, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και εμπνευστής των εκδηλώσεων Γιώργος Λιάνης. Όπως είπε ο κ. Λιάνης «στο φετινό πρόγραμμα κυριαρχεί μια ποικιλία πολιτιστικών γεγονότων. Όλες οι τέχνες σχεδόν υπηρετούνται. Το θέατρο, η μουσική, ο χορός, οι εικαστικές τέχνες, η παράδοση και το τραγούδι. Στόχος των εκδηλώσεων των «ΠΡΕΣΠΩΝ» παραμένει πάντα να αναδειχθεί το ,μήνυμα της ειρήνης σε περιοχές που τις πορφύρωσαν οι πόλεμοι από τα χρόνια του Βυζαντίου μέχρι πριν λίγο καιρό, να αναδειχθεί το βυζαντινό μεγαλείο της Πρέσπας που είναι «το Ρόδο Αμάραντο» του ποιητή και να γίνει σταυροδρόμι αγάπης και ομόνοιας για τους Έλληνες».

ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Για κατοχή ναρκωτικών συνελήφθησαν δύο Έλληνες 27 και 28 χρονών και μια Ρουμάνα 29 ετών στην Φλώρινας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους ανωτέρω ημεδαπούς βρέθηκαν στην κατοχή τους μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, οι οποίες και κατασχέθηκαν, ενώ ακολούθως σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 27χρονου και της 29χρονης βρέθηκαν σε εξωτερικό χώρο αυτής 19,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένα τμήμα ναρκωτικού δισκίου, τα οποία και κατασχέθηκαν.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπό την προεδρία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κας Μούσιου-Μυλωνά Όλγας και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Βοσκόπουλου Ιωάννη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα εκτός αυτής.

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΣΕ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Εικόνα
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πΓΔΜ απο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας απο κοινού με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τη γείτονα χώρα την προηγούμενη εβδομάδα.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΛΙΤΗΣ

Εικόνα
Καλοκαιρινές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τα παιδιά διοργανώνει την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Αυγούστου ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Μελίτης. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 7:00 με παιδικές, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο με παιδικά χορευτικά και συναυλία με την ΗΡΩ στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Μελίτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΟΥ ΔΣΕ ΝΙΚΟ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Οι Κομματικές Οργανώσεις Φλώρινας και Καστοριάς του ΚΚΕ οργανώνουν, την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016, στις 12:00΄ π.μ., στοΒατοχώρι του Δήμου Πρεσπών, – στο μέρος όπου βρίσκεται η προτομή του, – εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον υποστράτηγο του ΔΣΕ - διοικητή του αρχηγείου Δυτικής Μακεδονίας του ΔΣΕ Νίκο Θεοχαρόπουλο (Σκοτίδα), ο οποίος σκοτώθηκε στην περιοχή αυτή, στις 11/8/1949. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι η ΝαλπαντίδουΜιμίκα, - μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Οι Τ.Ε. Φλώρινας και Καστοριάς

Ε.Κ.Φ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 21 ΘΕΣΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗ ΔΕΗ

Εικόνα
Το Εργατούπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η ΔΕΗ Α.Ε., κατόπιν της υπ’αριθ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./106/15254/19.7.2016 Εγκριτικής Απόφασης της Επιτροπής του άρθρου 2, παρ. 1 της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει, προκηρύσσει είκοσι μια (21) θέσεις Ιατρών, με τους οποίους προτίθεται να συνάψει Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου ετήσιας διάρκειας, για την παροχή υπηρεσιών Ιατρικής της Εργασίας προς τις Μονάδες του Ομίλου ΔΕΗ που εδρεύουν στους Νομούς του Πίνακα 1, εκ μέρους της ΕΣ.Υ.Π.Π. ΔΕΗ, και ενίοτε προς τρίτους, για λογαριασμό της ΕΞ.Υ.Π.Π. ΔΕΗ. Δείτε όλη την ανακοίνωση εδώ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Εικόνα
Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπῶν καί Ἑορδαίας κ. Θεόκλητος, ἀπό 17 Αὐγούστου μέχρι 19 Αὐγούστου ἐ.ἔ. θά εὐρίσκεται εἰς τάς συνεδριάσεις τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.Κατόπιν τούτου, τὸ πρόγραμμα κινήσεως τοῦ Σεβασμιωτάτου διαμορφώνεται ὡς ἑξῆς:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Εικόνα
Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος την Παρασκευή 12 Αυγούστου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Φλώρινας κ. Κώστας Σέλτσας, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Γιώργος Αντωνιάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώστας Γέρου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης, ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κ. Παύλος Γεωργίου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Φλώρινας.

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 20 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», απηχώντας τα έντονα συναισθήματα που προκάλεσε το δημοσίευμα του συμπολίτη μας ιστορικού κ. Γεωργίου Παλαιόπουλου, για τους είκοσι (20) εκτελεσθέντες Φλωριναίους και Καστοριανούς από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 23 Αυγούστου 1944, σε αγροτικό χώρο παρακείμενο ανατολικά του ιερού ναού Αγ. Γεωργίου Φλώρινας, τους οποίους επί τόσες δεκαετίες τους συνόδευε η λήθη και η αδιαφορία όλων μας, αποφάσισε ως πρώτη ενέργεια, την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016 και ώρα 9,30 πμ στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Φλώρινας, για πρώτη φορά μετά από 71 χρόνια.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Εικόνα
Με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό συναντήθηκε την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φλώρινας, παρόντες επίσης ήταν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας κ. Κώστας Σέλτσας, ο Αντιδήμαρχος κ. Άρης Αριστείδου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Απιδόπουλος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας κ. Νίκος Μουρατίδης.Ο κ. Δήμαρχος καλωσόρισε τον κ. Υπουργό στην ακριτική Φλώρινα, και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι σημαντικό τα προβλήματα στον τομέα της υγείας να μπορέσουν να εισακουστούν στην κεντρική διοίκηση.

Ε.Κ.Φ.: ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΑΝΑΣΥΝΤΑΓΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΞΗΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι αναρτήθηκαν ανασυνταγμένοι οι πίνακες κατάταξης υποψηφίων του κλάδου ΠΕ Γεωπόνων της υπ΄ αριθμ. ΣΟΧ1/2016 με αριθ. πρωτ. 2215/23-2-2016 ανακοίνωσης για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού. Δείτε τα αποτελέσματα εδώ

ΠΡΕΣΠΕΣ 2016:ΜΙΑ ΛΟΓΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΠΗΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Εικόνα
Πρέσπες : «ΑΥΤΟΣ ο κόσμος ο μικρός ο μέγας». Οι εκδηλώσεις γίνονται φέτος στις 26,27,28 και 29 Αυγούστου στον Άγιο Αχίλλειο στη Φλώρινα, στο Αμύνταιο και στη λίμνη Βεγορίτιδα.«Ο Καθείς και τα όπλα του» και οι Πρέσπες με την θεομητορική τους όψη , το ιδιαίτερο φως τα λογκωμένα γύρω βουνά που ενέπνευσαν τον εθνικό μας ποιητή Κωστή Παλαμά . Οι Πρέσπες με τις ανάσες τριών λαών που ζουν πλάι στις λίμνες: Ελλάδα –F.Y.R.O.M.- Αλβανία. Το νησάκι του Αγίου Αχιλείου από καιρό έχει μετατραπεί σε νησίδα ειρήνης και οι εκδηλώσεις εδώ και χρόνια είναι εθνικές εκδηλώσεις.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Σας προτείνουμε μια εκδρομή στην παρθένα φύση του Γράμμου, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, για ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. Ξεναγήσεις θα γίνουν την Παρασκευή 19 Αυγούστου, το Σάββατο 20 Αυγούστου και την Κυριακή 21 Αυγούστου πάντα με ώρα εκκίνησης τις 12 το μεσημέρι.

ΠΑΡΟΧΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Άμεση είναι η ενεργοποίηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μέσω του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την παροχή βοήθειας στην ΠΓΔΜ, η οποία, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ζητάει επίσημα μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη συνδρομή της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 1Ε/2014 ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 5 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 1Ε/2014 (ΦΕΚ 17/18.11.2014, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση πέντε (5) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, του φορέα Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (ΔΕΗ Α.Ε.) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίες προκηρύχθηκαν ως εξής:

Α.ΞΑΝΘΟΣ: ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ-ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στην προσπάθεια του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο χώρο της υγείας στο 2016 , μετά από 6 χρόνια, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες πρόσληψης Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία όλης της χώρας εστιάζοντας στις ανάγκες κυρίως των νησιών και των ακριτικών περιοχών.

ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΑΔΑΣΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ

Εικόνα
Για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών και για κατοχή αδασμολόγητου καπνού, κατά περίπτωση συνελήφθησαν δυο Έλληνες, 41 και 65 χρονών, καθώς και τρεις υπηκόους Αλβανίας 19,35 και 36 χρονών, στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.

ΦΥΤΕΙΑ ΜΕ 374 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Φυτεία κάνναβης αποτελούμενη από τριακόσια εβδομήντα τέσσερα (374) δενδρύλλια εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, σε δύσβατο και δασώδες σημείο της ευρύτερης περιοχής του Αμυνταίου Φλώρινας. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη στο σημείο της φυτείας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ένας 34χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.