Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 27, 2019

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ"

Εικόνα

Ε.Κ.Φ.: ΠΡΟΣΛΗΨΗ 46 ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας ανακοίνωσε την πρόσληψη του ακόλουθου επιστημονικού προσωπικού και ειδικευμένων εργατών, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών από την ημερομηνία πρόσληψης με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως πέντε (5) μήνες.5 Θέσεις ΠΕ Αρχαιολόγοι 1 Θέση ΠΕ Αρχαιολόγοι με εξειδίκευση στη μελέτη ανθρώπινου οστεολογικού υλικού 4 Θέσεις Τ.Ε. Συντηρητών Αρχαιοτήτων και έργων τέχνης (Κατεύθυνση Α) και ελλείψει αυτών ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων , Ζωγραφικής και έργων τέχνης 1 Θέση ΤΕ Μηχανικοί με εξειδίκευση στη σχεδίαση αρχαιολογικών ευρημάτων 35 Θέσεις ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών

ΤΡΥΦΩΝ ΓΡΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

Εικόνα
Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες Αναλαμβάνουμε τη διεκδίκηση του διευρυμένου Δήμου Αμυνταίου έπειτα από ώριμη σκέψη και θεωρώντας χρέος την ενασχόλησή μας με τα κοινά. Έχουμε το πλεονέκτημα ότι αποτελούμε μια φρέσκια πρόταση και όχι μια ακόμη πολιτική ανακύκλωση. Είμαστε μια ομάδα νέων κυρίως πολιτών, πολυσυλλεκτική η οποία έχει ως συνδετικό κρίκο το όραμα για ένα καλύτερο, αποτελεσματικότερο και δημοκρατικότερο Δήμο.

ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Tην Τετάρτη 30/1/2019 – και καθώς τα σχολεία ήταν κλειστά – μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούμε τις εγκαταστάσεις του Δήμου Φλώρινας στο πρώην στρατόπεδο Τάγαρη και να ενημερωθούμε για τη λειτουργία των εκχιονιστικών μηχανημάτων.Τα παιδιά του ομίλου μας συμμετέχουν στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής και Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών και μια από τις προτάσεις τους είναι το αυτόνομο εκχιονιστικό μηχάνημα για τον καθαρισμό των σχολικών αυλών, η οποία μάλιστα συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην πρώτη φάση του διαγωνισμού ( https://robotics.ellak.gr/ta-apotelesmata-tou-diagonismou/ ).

Ε.Κ.Φ.: ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 234 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το διδακτικό έτος 2018-2019 προσλαμβάνονται: α) 23 εκπαιδευτικοί των κλάδων/ειδικοτήτων ΕΑΕ ΠΕ60.ΕΑΕ, ΠΕ06.ΕΑΕ, ΠΕ11.ΕΑΕ, ΠΕ86.ΕΑΕ, ΤΕ16.00.ΕΑΕ, ΠΕ70, ΠΕ79.01 και ΠΕ91.01 ως προσωρινοί αναπληρωτές σε ΣΜΕΑΕ και Τμήματα Ένταξης με δαπάνες τακτικού προϋπολογισμού. β) 34 εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ60.ΕΑΕ και ΠΕ70 ως προσωρινοί αναπληρωτές στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2018-2019» με κωδικό ΟΠΣ 5031892 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ και ειδικότερα με την Ειδική Γραμματεία ΕΣΠΑ του Ε.Κ.Τ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Ο 49ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Την 29-1-2019 προέβην σε μια πολιτική πράξη, χρωματίζοντας κόκκινο το άγαλμα του Βενιζέλου που βρίσκεται στη Φλώρινα, κόκκινο στο χρώμα του αίματος με το οποίο θα πρέπει να είναι βαμμένο για να μας θυμίζει ότι εξαιτίας αυτού του πολιτικού οι παππούδες μου άφησαν την τελευταία τους πνοή στον δρόμο του ξεριζωμού από τις χαμένες πατρίδες (Τραπεζούντα –Καρς Καυκάσου). Και να μας θυμίζει ότι αυτός –πολιτικός, όπως οι σημερινοί, όπως και οι χθεσινοί που δεν πόνεσαν και δεν πονούν την πατρίδα- υπήρξε ο κύριος υπεύθυνος και της απώλειας μεγάλου τμήματος της Μακεδονίας, υποδεικνύοντας μάλιστα στους 300.000 Έλληνες που έζησαν υπό τον ζυγό των Σέρβων – σλάβων από το μπαλκόνι της πόλης του Μοναστηρίου τα αξέχαστα λόγια: «Έλληνες του Μοναστηρίου από σήμερα είστε Σέρβοι πολίτες».

21 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Tο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά είκοσι ενός (21) ατόµων για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνοµικής ∆ιεύθυνσης ∆υτικής Μακεδονίας. Οι θέσεις για τη Φλώρινα είναι: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΕΣΠΩΝ (ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ) 1 ΘΕΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ 1 ΘΕΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΒΕΥΗΣ 1 ΘΕΣΗ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Εικόνα
Η κοροϊδία της δήθεν αύξησης του κατώτατου μισθού και οι ασφαλιστικές συνέπειες Με καθυστέρηση δύο ετών και ενώ έχει παρεμβληθεί ένα τρίτο -και αχρείαστο- μνημόνιο, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε αύξηση 64 ευρώ στον κατώτατο μισθό. Βέβαια η απόσταση με τα 751 ευρώ που είχε υποσχεθεί παραμένει πολύ μεγάλη. Θα πρέπει δε να επισημανθεί ότι 1. Η αναπροσαρμογή έπρεπε να γίνει στα τέλη του 2016 με βάσει τον νόμο Ν. 4172/2013. Υπάρχει καθυστέρηση 2 ετών. 2. Σε 11 μήνες, από 1/1/2020, οι αμειβόμενοι με τον κατώτατο μισθό θα πληρώνουν έως και 54 ευρώ επιπλέον φόρο το μήνα (650 ευρώ το χρόνο). Αυτό λόγω της ήδη ψηφισμένης από τον ΣΥΡΙΖΑ μείωσης του αφορολόγητου ορίου. Έτσι, η πραγματική αύξηση του κατώτατου μισθού είναι μόλις 4 Ευρώ. Από φέτος το αφορολόγητο όριο μειώνεται από τα 8.636€ στα 5.681€.  

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Συναδέλφισες, συνάδελφοι. Με χαρά σας καλωσορίζω στο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας. Το φετινό συνέδριό μας, βρίσκει τους εργαζόμενους και τη χώρα στην ίδια ίσως και χειρότερη κατάσταση, με πέρυσι, οπότε και πραγματοποιήσαμε το προηγούμενο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο.Οι πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζονται. Σήμερα εάν κάνουμε μια σύγκριση με τρία χρόνια πριν θα δούμε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Οι λίστες των ανέργων συνεχώς μεγαλώνουν, οι επιχειρήσεις κλείνουν, τα παιδιά μας γίνονται οικονομικοί μετανάστες και ελπίδα, η οποία όπως λέει ο θυμόσοφος λαός αν και πεθαίνει τελευταία, δεν υπάρχει. Δυστυχώς η εναλλαγή προσώπων και κομμάτων στα κυβερνητικά πόστα δεν έφερε, όπως μας υποσχέθηκαν κάποιοι, αλλαγή πολιτικής. Για να πάρει μια ανάσα η ελληνική οικονομία, η θηλιά γύρω από τον λαιμό του εργαζόμενου, του άνεργου, του συνταξιούχου συνεχώς σφίγγει.

«ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ!»

Εικόνα
Αν και η παρουσία στα ατομικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος -17, δεν ήταν η αναμενόμενη για τους αθλητές και τις αθλήτριες μας, στα ομαδικά κυριολεκτικά μεταμορφώθηκαν και «έκαναν» βάθρο τόσο τα αγόρια όσο και κορίτσια μας. Στο ξίφος μονομαχίας αγοριών, λοιπόν, οι Ρασπόπτσης Άγγελος, Τράιτσης Γιώργος, Χατζητύπης Φίλιππος και Γιαννάκης Δημήτρης κατέκτησαν το Χάλκινο Μετάλλιο μετά από μια πραγματικά συγκλονιστική εμφάνιση. Σε σύνολο 15 ομάδων από όλη την Ελλάδα, ξεκίνησαν έχοντας το Νο 1 του ταμπλό και πέρασαν ΒΥΕ στην 8άδα.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑ ΣΕΛΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ(VIDEO)

Εικόνα
Συζητούμε σήμερα συνάδελφοι ένα θέμα, που χαρακτηρισμένο ως εθνικό, συνοδευόταν πάντα από λογοκρισία και καταγεγραμμένες σιωπές. Επί χρόνια η δημόσια εκδήλωση μιας διαφορετικής γνώμης ήταν αντεθνική ή ύποπτη πράξη, «προδοσία» ή «μειοδοσία» και εν πάση περιπτώσει υπόκεινταν σε περιορισμούς. Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ψηφισθεί και μάλιστα εγώ θα την υπερψηφίσω, καθώς θεωρώ ότι λύνει ένα πρόβλημα μεγάλο μεταξύ των δύο χωρών και δημιουργεί προοπτικές ευοίωνες για το μέλλον. Η Συμφωνία αυτή ήταν ό, τι καλύτερο μπορούσε να πετύχει η χώρα μας. Το μέγιστο δυνατό των παραχωρήσεων, υπό ειρηνικές συνθήκες μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα θετικό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑΘΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

Εικόνα
Την υποψηφιότητα του για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Φλώρινας, θα ανακοινώσει ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ενότητα-Συνεργασία” κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, κατά τη διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι στο Ξενοδοχείο “Λύγκος”.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Σήμερα η Βουλή με τη σημερινή της σύνθεση αναμετράται με την Ιστορία. Ο κάθε βουλευτής θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη συνείδησή του και γι’ αυτό θα πρέπει να σταθμίσει καλά τα υπέρ και τα κατά. Ήδη όμως από τις διαφαινόμενες απόψεις, είμαστε μπροστά σε οριακή ψηφοφορία. Αυτό δείχνει διχασμό. Αυτό δείχνει ανοιχτή πρόθεση της κυβέρνησης να πολώσει, να διχάσει, να παίξει κομματικά παιχνίδια πάνω σε ένα μείζονος σημασίας εθνικό θέμα. Και βέβαια, γεννώνται ερωτηματικά. Πού στηρίζεται και ποιοί είναι αυτοί οι ισχυροί προστάτες πίσω από τον κ. Τσίπρα (Ζάεφ) ώστε αυτός να αψηφά το 70% του ελληνικού λαού και να προχωρά στην ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών χωρίς να σκέφτεται τις αρνητικές συνέπ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 6 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη 29 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00 μ.μ. στο Πέρασμα.Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: «Έγκριση της υπ. αριθμ. 7/2019 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας σχετικά με την απευθείας ανάθεση τροφίμων»

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ΠΕ Φλώρινας σας προσκαλεί στην κοπή της Βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο « KING ALEXANDER» στη Φλώρινα, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 17:30 μμ.Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας. Με τιμή για το ΔΣ Η Πρόεδρος Η Γ.Γραμματέας Σιδηροπούλου Αγνή Σουμελίδου Ιορδάνα

ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΠΛΟΚΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εικόνα
Στον κόμβο του Αντιγόνου, στην Εθνική οδό Φλώρινας-Θεσσαλονίκης μέσω Έδεσσας, θα στήσουν στις 12 το μεσημέρι το μπλόκο τους οι αγρότες του Αμυνταίου και της Φλώρινας συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των αγροτών όλης της Ελλάδας. Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου Διαμάντω Κρητικού στόχος τους είναι η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής που έχουν πληγεί και από τις άσχημες καιρικές συνθήκες και έχουν φτάσει στο τέλμα οικονομικά, και όχι να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες τους οποίους τους θέλουν δίπλα τους στους αγώνες. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

Ο ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Το ΓΕΩΤΕΕ, ως επιστημονικός σύμβουλος του κράτους, σύστησε επιτροπή επιστημόνων, ακαδημαϊκών, εκπροσώπων των επιστημονικών συμβούλων του κράτους (ΣΕΒΕ, ΒΕΘ, ΕΒΕΘ), για τη διερεύνηση των επιπτώσεων της Συμφωνίας των Πρεσπών στον αγροδιατροφικό τομέα. Μια συμφωνία που έχει δομικά προβλήματα και ασάφειες. Όσες επιχειρήσεις δεν έχουν κατοχυρώσει τους όρους ‘Μακεδονία’ και ‘μακεδονικό’ θα βρεθούν σε δυσμενέστατη θέση, καθώς, ενώ οι ιδιωτικές εταιρείες της πΓΔΜ θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο ‘μακεδονικό’ για πάντα και χωρίς τον επιθετικό προσδιορισμό Βόρεια, δεν υπάρχει αντίστοιχη ρητή πρόβλεψη για τις ελληνικές.