Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουνίου 14, 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Ημερίδα με θέμα: ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ: ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ διοργανώνει αύριο Κυριακή 21 Ιουνίου ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στο αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς.

ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 46 ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Εικόνα
46χρονο ημεδαπό για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή συνέλαβαν στα Γρεβενά αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Γρεβενών. Κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων σχετικά με κατοχή ναρκωτικών από τον 46χρονο, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε έρευνα στον ίδιο από την οποία προέκυψε ότι κατείχε μικροποσότητα κάνναβης.

ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΧΑΠΙΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 46 ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Έναν 46χρονο ημεδαπό για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών καθώς και για κατοχή ναρκωτικών συνέλαβαν στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής.Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος οδηγός του οχήματος, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, δύο αλλοδαπούς (32 και 27 χρονών), υπηκόους Αλβανίας μη νόμιμους μετανάστες.Από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι, ο συλληφθείς κατείχε χάπια που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών και για τα οποία δεν είχε την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για τη δωρεά ενός Η/Υ , εβος φωτοτυπικου μηχανηματος και ενός  φαξ στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας ευχαριστουν την Διευθύντρια του Ταχυδρομικου Ταμιευτηριου Φλώρινας τα μέλη του  Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Φ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ

Εικόνα
Την 13-06-2015 το Δ.Σ. της Ένωσης μας πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση με τον βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Φλώρινας κ. ΣΕΛΤΣΑ Κωνσταντίνο.Επίσης ανάλογη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την 15-06-2015 με τον βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας κ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ Ιωάννη.

ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ: ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 50% ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Εικόνα
Με την απόφαση 183/2015 του δημοτικού συμβουλίου Πρεσπών τα τέλη ύδρευσης κύριας κατοικίας για δημότες και μόνιμα διαμένοντες στο δήμο Πρεσπών με χαμηλό εισόδημα μειώνονται ανάλογα με την κατηγορία εισοδήματος.

"ΕΥΦΥΗ ΣΥΝΟΡΑ" ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

Εικόνα
Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της πρότασης πακέτου κανονισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το διακριτικό τίτλο «Ευφυή Σύνορα (Smart Borders)», συμμετέχει σε σχετικό Πιλοτικό Πρόγραμμα από κοινού με 11 Κράτη-Μέλη (Εσθονία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σουηδία).Σκοπός του εν λόγω πιλοτικού προγράμματος, στο οποίο η χώρα μας συμμετέχει εθελοντικά, είναι η επαλήθευση της αναγκαιότητας κατάρτισης των προτεινόμενων Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καλύτερη διαχείριση και αναβάθμιση της ασφάλειας, κατά τη διάρκεια των διαβατηριακών ελέγχων σε υπηκόους χωρών εκτός Σένγκεν.

ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! Οι τουρικές αρχές, οι μυστικές υπηρεσίες και η Interpol ξέρουν ποιοι διακινούν τη δυστυχία και και τον θάνατο!

Εικόνα
Τα έτοιμα σούπερ των καναλιών κάτω από τις βουλιαγμένες βάρκες αλλάζουν ως προς τον αριθμό των θυμάτων και το όνομα του μεσογειακού νησιού με το τελευταίο ναυάγιο.Οι ιθύνοντες βγαίνουν στα παράθυρα συντετριμμένοι. Τα δάκρυα και η θλίψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν και παίρνουν για ένα-δύο εικοσιτετράωρα. Κι ύστερα η Ευρώπη αλλάζει πλευρό και κοιμάται ήσυχα και γλυκά, μέχρι την επόμενη «έκτακτη είδηση» δεκάδων ή εκατοντάδων πνιγμένων που θα τη «συγκλονίσει», βουλιάζοντας ολοένα και πιο βαθιά και η ίδια σε απύθμενη υποκρισία.

ΕΚΘΕΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΗΛΙΑ ΡΑΜΜΟΥ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 5 θέματα στην ημερήσια διάταξη του συνεδριάζει την Τετάρτη 24η Ιουνίου 2015 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Η Συνεδρίαση θα γίνει στη 13:00 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων  του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης).

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Εικόνα
Ο μέχρι χθες παντοδύναμος σουλτάνος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, που ενώ πριν τις εκλογές βρισκόταν κάθε μέρα στα κανάλια ουρλιάζοντας για την ενδυνάμωση της απόλυτης κυριαρχίας του, τόλμησε μετά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων να ξαναβγεί, αυτή τη φορά με μια απλή γραπτή δήλωση καλώντας όλες τις πλευρές να συμπεριφερθούν με σύνεση, έγραψε χαρακτηριστικά η αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα Cumhürriyet σε κύριο άρθρο της.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ 20 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ

Εικόνα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε  η εκπαίδευση είκοσι (20) Αξιωματικών της Αλβανικής Αστυνομίας, σε θέματα Τροχαίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 15 έως 19-06-2015, με μέριμνα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις αυτής, στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

Εικόνα
Σε μια νέα εκτίμηση - πρόβλεψη για την τουρκική κυβέρνηση και τις επιλογές της προχωρά ο εικονικός διαδικτυακός χρήστης του Twιtter «Φουάτ Αβνί», η πραγματική ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη, ενώ έχει προβλέψει επανειλημμένα σε αναρτήσεις του κινήσεις των τουρκικών Αρχών που έχουν επαληθευτεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.: Ο νέος ισχυρισμός του Φουάτ Αβνί - που ίσως ειναι υψηλόβαθμος αξιωματούχος γι αυτό έχει χαρακτηρισθεί και "βαθύ λαρύγγι" - είναι ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να μπει στη Συρία!

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ κ.ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ

Εικόνα
Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπῶν & Ἑορδαίας μέ χαρά ἀνακοινώνει ὅτι τήν Δευτέρα 22α Ἰουνίου, στίς 6.30 τό ἀπόγευμα, στόν Ἱερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτῆρος Καλαμαριᾶς, θά τελεστεῖ ἡ ἐνθρόνιση τοῦ νέου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης καί Καλαμαριᾶς κ. Ἰουστίνου.

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας διοργανώνει εμποροπανήγυρη στην Τοπική Κοινότητα Αρμενοχωρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού του Οσίου Ναούμ. Η εμποροπανήγυρη θα ξεκινήσει την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 .

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Εικόνα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διμερής συνάντηση για θέματα πολιτικής προστασίας που πραγματοποιήθηκε στην Κορυτσά της Αλβανίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Περιφέρειας Κορυτσάς την Παρασκευή 19 Ιουνίου. «Προωθώντας τις διμερείς σχέσεις και ενισχύοντας το κλίμα συνεργασίας υπογράφουμε πρωτόκολλο συνεργασίας και καταθέτουμε στο προσεχές διάστημα επιχειρησιακό σχεδιασμό απο κοινού με τους γείτονές μας στην Κορυτσά για θέματα πολιτικής προστασίας, ώστε να διασφαλίσουμε τα σύνορά μας και να διαφυλάξουμε το δασικό μας πλούτο» τόνισε κατά την υπογραφή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης. Ο περιφερειάρχης παρουσίασε αναλυτικά τους άξονες του πρωτοκόλλου που είναι η αλληλοϋποστήριξη σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η αξιοποίηση διμερών διακρατικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, οι κοινές επιμορφωτικές δράσεις στελεχών πολιτικής προστασίας, οι κοινές ασκήσεις για τη βελτίωση καλών πρακτικών και ανάπτυξης δεξιοτήτων και η προώθηση της ιδέας του εθελ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ

Εικόνα
Το φλέγον θέμα της κάλυψης των αναγκών διακομιδής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μέσα από το συντονισμό και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του στόλου του ΕΚΑΒ, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

"ΧΡΥΣΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΙ ΕΚ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Αρχείο Ιστορίας και Τέχνης Καισάρειας Κοζάνης διοργανώνουν διαλέξεις σχετικές με τη φωτογραφική έκθεση του Ορέστη Κουράκη «Χρυσοί στέφανοι εκ Μακεδονίας», η οποία θα φιλοξενείται στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Φλώρινας έως τις 30 Ιουνίου 2015.Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015,7.00 μ.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί διάλεξη της Διευθύντριας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης,Δρ. Πολυξένης Αδάμ-Βελένη,Χρυσά Στεφάνια της Μακεδονίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.Μια λεπτομερής αναφορά στα αριστουργήματα της αρχαίας μακεδονικής μεταλλοτεχνίας, σύμβολα κύρους, πλούτου και αξιωμάτων και συνάμα αντικείμενα απαράμιλλης αισθητικής αξίας. Θα ακολουθήσει διάλεξη του φωτογράφου κ. Ορέστη Κουράκη. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΗΣ Τ.Ε.Ε.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΝΟΣΗ

Εικόνα
Την Πτυχιακής της Εργασία θα παρουσιάσει η τελειόφοιτη του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας Ευγενέια Νόση από την Δευτέρα 22 Ιουνίου έως της 26 Ιουνίου στο κτίριο του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10:00 - 14:00 & 17:00 - 20:00

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΒΙΟΛΙΟΥ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κυριάκος Πέτρου στο ρεσιτάλ βιολιού που διοργανώθηκε από το Ωδείο Φλώρινας την Κυριακή 14 Ιουνίου στην αίθουσα “Θ.Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.  Ο ταλαντούχος Φλωρινιώτης καλλιτέχνης ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ωδείο Φλώρινας και συνέχισε στη Θεσσαλονίκη και στη Βιέννη, όπου τελειοποιεί τις εκτελεστικές του ικανότητες.

DROSOPIGIRACE 2015 MOUNTAINBIKE COMBINED RACES

Εικόνα
Ολα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των αγώνων DrosopigiRace 2015 Mountainbike Combined Races που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 στη Δροσοπηγή και τη Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 στην Φλώρινα.Έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός και η σήμανση των μονοπατιών ώστε οι αθλητές και οι λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας να απολαύσουν τη δράση αλλά και την ομορφία που προσφέρουν τα βουνά της Φλώρινας.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΔΑΜΙΔΗ

Εικόνα
Με τιμή και υπερηφάνεια το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ χαιρετίζει την ανάληψη της Προεδρίας στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από τον Γεώργιο Αδαμίδη που διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ από το 2007 ως τον Μάρτιο του 2015.

ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ 18-06-2015 ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 8Χ8 Ε.Α.Υ.Φ.

Εικόνα
Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ – Τ.Σ.Φ. ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ:  3-1 49΄ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ)  1-0 56΄ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ)  2-0 59΄ ΠΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (Τ.Σ.Φ. ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ)  2-1 60΄ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ)  3-1 -Τ.Τ./Α.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ/Ο.Π.Κ.Ε. – Τ.Σ.Φ. ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ:  6-0 21΄ ΓΚΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Τ.Τ./Α.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ/Ο.Π.Κ.Ε.)  1-0 37΄ ΓΚΙΟΡΤΖΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Τ.Σ.Φ. ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ) (ΑΥΤΟΓΚΟΛ)  2-0 40΄ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Τ.Τ./Α.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ/Ο.Π.Κ.Ε.)  3-0 42΄ ΚΑΡΑΝΤΖΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Τ.Τ./Α.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ/Ο.Π.Κ.Ε.)  4-0 49΄ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Τ.Τ./Α.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ/Ο.Π.Κ.Ε.)  5-0 58΄ ΓΚΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Τ.Τ./Α.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ/Ο.Π.Κ.Ε.)  6-0

ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εικόνα
Δύο ημεδαποί, για παράνομη κατοχή πλήθους αρχαίων αντικειμένων της προϊστορικής, ελληνιστικής, ρωμαϊκής και βυζαντινής περιόδου συνελήφθησαν  χθες το απόγευμα στην Κοζάνη, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης. Πρόκειται για 52χρονο και την 49χρονη σύζυγό του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΙΜΕΡΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η απονομή των βραβείων που κατέκτησε στoν 4ο διαγωνισμό ελληνικών εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων ο Συνεταιρισμός Ελαιοπαραγωγών Ιμέρων Κοζάνης έγινε την Πέμπτη 18 Ιουνίου στην Περιφέρεια, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού Π. Τσότσο. Συγκεκριμένα, ο συνεταιρισμός παρέλαβε για δύο διαφορετικές ποικιλίες ελαιολάδου το αργυρό βραβείο γεύσης στην κατηγορία μεσαίας έντασης φρουτώδους ελαιολάδου και το  χάλκινο βραβείο γεύσης στην κατηγορία μεσαίας έντασης φρουτώδους ελαιολάδου. “Σήμερα επιβραβεύεται ο κόπος και ο μόχθος των ανθρώπων της υπαίθρου που δημιουργούν και παλεύουν για την εξωστρέφεια.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ- ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

Εικόνα
Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφθηκε τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο. Ετέθη το θέμα της στάσης του τρένου στη Σιταριά προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι Σιταριάς-Αγίου Βαρθολομαίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΕΠΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος  Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, διότι κατανοώντας τις διδακτικές ανάγκες ενός σύγχρονου επαγγελματικού λυκείου, μας χορήγησε δυο βιντεοπροβολείς (videoprojector) για αποτελεσματικότερη διδασκαλία και έναν επαγγελματικό εκτυπωτή για τις διοικητικές και εκπαιδευτικές ανάγκες του σχολείου μας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ COSME

Εικόνα
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (COSME, 2014-2020): Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας του τομέα του τουρισμού.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 24 θέματα στην ημερήσια διάταξη του συνεδριάζει την Παρασκευή  19 Ιουνίου,στις 15:00΄ μμ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στο Πέρασμα.

ΣΥΛΛΗΨΗ 36ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Εικόνα
Έναν 36χρονο ημεδαπό για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνέλαβαν στο Δρέπανο Κοζάνης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης. Κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 36χρονος και παρά την αρχική του προσπάθεια να τον αποφύγει, αναπτύσσοντας ταχύτητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης, διάφορα σύνεργα χρήσης ηρωίνης και επτά (7) δισκία χαπιών, που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Εικόνα
Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσίας Φλώρινας για την αντιμετώπιση της αντιπυρικής περιόδου και των όποιων προβλημάτων δημιουργηθούν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας Γιάννης Μιαούλης.

Ε.Κ.Θ.: ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ 15-29

Εικόνα
Το Εξειδικευμένο Κέντρο Προώθησης στην Απασχόληση Θεσσαλονίκης (ΕΚΠΑ) του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ θα ήθελε να σας ενημερώσει για το επιδοτούμενο πρόγραμμα συμβουλευτικής, κατάρτισης και αυτοαπασχόλησης/επιχειρηματικότητας που θα υλοποιήσει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ για άνεργους νέους ηλικίας 15 έως 29 ετών στο πλαίσιο του Προγράμματος «Υλοποίηση Ενεργειών που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) EGF-NUTRIART», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση.

1η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης σας προσκαλεί στην 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 (ΕπΠα ΕΠ/ΠΔΜ 2014-2020), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015, με ώρα έναρξης 9:30 π.μ., στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Ιωάννου Resort στην Πτολεμαϊδα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί και πάλι θερμά τον κ. Τραϊανού Γεώργιο, για τη δωρεά τετρακοσίων πενήντα ευρώ (450 €), για τις λειτουργικές ανάγκες του Συλλόγου μας. Ευχαριστούμε το ΔΣ ΦΣΦΑ

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ "ΗΧΟΣ ΝΕΡΟΥ" ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
 Με την συμμετοχή πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο «ΗΧΟΣ ΝΕΡΟΥ» με παράλληλη προβολή έργων videoart.που διοργάνωσε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας,σε συνεργασία με το Ωδείο Φλώρινας και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (Εργαστήριο Πολυμέσων) του Πανεπιστημίου Δυτ.Μακεδονίας.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Διεξαγωγή εξετάσεων για την απόκτηση επαγγελματικών αδειών τεχνικών μηχανικών εγκαταστάσεων Κατόπιν αποφάσεων των επιτροπών εξετάσεων, θα διεξαχθούν εξετάσεις στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. Κοζάνης για τις παρακάτω επαγγελματικές δραστηριότητες (οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους τμήματα Επαγγέλματος προκειμένου να καταθέσουν δικαιολογητικά μέχρι την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 και να ενημερωθούν για τον τρόπο συμμετοχής τους στις εξετάσεις): Τεχνικοί μηχανικοί εγκαταστάσεων (Π.Δ. 115/2012) – Ειδικότητες 1η, 2η και 3η Την Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 Στις 09:00 π.μ. (θεωρητικό μέρος) Στις 11:00 π.μ. (πρακτικό μέρος)

ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ" ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΠΌΤΑΜΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Με το σύνθημα "Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας-Γκρεμίζουμε τη λιτότητα" κάτοικοι της Φλώρινας, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και νέοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις όχθες του ποταμού Σακουλέβα στην Φλώρινα προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στην πολιτική των ευρωπαίων εταίρων.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ "ENERGYNET" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 2015(ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα
Τους στόχους του έργου «Θεματικό δίκτυο Αειφορικής ενέργειας διασυνοριακών ΟΤΑ», με συμβολική ονομασία «ENERGYNET», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA «ΕΛΛΑΔΑ – ΠΓΔΜ 2007-2013» παρουσίασε ο Δήμος Φλώρινας  στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη φετινή «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αειφορικής Ενέργειας 2015» (EUSEW 2015) με τις «Διασυνοριακές Ημέρες Ενέργειας 2015».

Η ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑ ΦΑΝΗ ΜΟΤΕΣΝΙΤΣΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ "ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Εικόνα
Το ρητό λέει πως «όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος» και ακριβώς αυτό χαρακτηρίζει την εθελόντρια του "ΜΠΟΡΟΥΜΕ", Φανή Μοτεσνίτσα, που εδώ και 2 χρόνια ζει στη Μεγάλη Βρετανία. Η απόσταση δεν έχει σταθεί ανασχετικός παράγοντας στο να συνεχίσει να υποστηρίζει την προσπάθεια του ΜΠΟΡΟΥΜΕ και να προσφέρει διαρκώς την εθελοντική της βοήθεια με ποικίλους τρόπους προς την ομάδα. Ένας από αυτούς ήταν και η εφαρμογή της ιδέας του ΜΠΟΡΟΥΜΕ στην χώρα στην οποία ζει και εργάζεται.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Εικόνα
Μετά την ολοκλήρωση  των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Λυκείων καθώς και Αγώνων Αθλοπαιδείας Γυμνασίων και Δημοτικών σχολειών σχολικού έτους 2014-2015, η Ο.Ε.Σ.Α Φλώρινας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά για την άμεση ανταπόκριση και συμβολή τους παρακάτω φορείς:

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΛΙΕΙΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΕΤΡΩΝ

Εικόνα
Δύο Έλληνες (58 και 31 χρονών) για παράνομη αλιεία συνέλαβαν χθες σε περιοχή του Αμυνταίου Φλώρινας αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Πρωτόκολλο συνεργασίας υπογράφτηκε την Τρίτη 16 Ιουνίου στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Τάσου Μαυρόπουλου και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη. Το πρωτόκολλο συνεργασίας αφορά στην εκπαίδευση υπηρεσιακών στελεχών και την εξέλιξή τους σε εκπαιδευτές σε περιφερειακό επίπεδο, με στόχο τη λειτουργία προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα αυτοπροστασίας από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές. Το πιλοτικό πρόγραμμα διεξάγεται για πρώτη φορά στην ελληνική περιφέρεια και θα αφορά σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας .  Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κατέθεσε στο γενικό γραμματέα τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας και προτάσεις για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας σε περιφερειακό επίπεδο. Με την υπογραφή ολοκληρώθηκε μια προσπάθεια που ξεκ

ΚΠΕ ΜΕΛΙΤΗΣ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

Εικόνα
Σεμινάριο εκπαιδευτικών με τίτλο: «Ενέργεια, τοπική κοινωνία και βιώσιμη ανάπτυξη» συνδιοργανώνουν: το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας – Υπάτης  σε συνεργασία με την Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας και το Δήμο Φλώρινας την Παρασκευή 19 Ιουνίου, ώρα 5:30 μ.μ στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 2015

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας συμμετέχει στη φετινή «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αειφορικής Ενέργειας 2015» (EUSEW 2015) με τις «Διασυνοριακές Ημέρες Ενέργειας 2015». Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα στις 6:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας  στο πλαίσιο του έργου «Θεματικό δίκτυο Αειφορικής ενέργειας διασυνοριακών ΟΤΑ», με συμβολική ονομασία «ENERGYNET», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA «ΕΛΛΑΔΑ – ΠΓΔΜ 2007-2013».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

Εικόνα
Από σήμερα θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες των δικαιούχων του ΟΑΕΔ συμμετοχής στο πρόγραμμα για τις παιδικές κατασκηνώσεις έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις στις παιδικές κατασκηνώσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν τα παιδιά τους. Η διάρκεια διαμονής του κάθε παιδιού στις κατασκηνώσεις είναι 15 μέρες .

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Τρόφιμα για τους άπορους της περιοχής παρέλαβαν από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, οι κοινωνικές δομές των τριών Δήμων (Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου). Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από τις κοινωνικές δομές στους συνολικά 380 δικαιούχους της περιοχής.Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη από το Υπουργείο Εργασίας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τον περασμένο Νοέμβριο για παροχή τροφίμων σε άστεγους και άπορους.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ"

Εικόνα
Έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Εγκαταλελειμμένα σχολεία στην Καστοριά και την περιοχή της" παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στην Καστοριά. Εκτίθενται 74 φωτογραφίες σχολικών κτιρίων που βρίσκονται εντός των ορίων της Π.Ε. Καστοριάς και χρησιμοποιήθηκαν ως Διδακτήρια όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) σε διάφορες χρονικές και ιστορικές περιόδους στην πόλη και τα χωριά της Καστοριάς και του Άργους Ορεστικού. Σήμερα όμως αυτά έχουν εγκαταλειφθεί ή έχουν αλλάξει χρήση πέραν της εκπαιδευτικής.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, στηρίζοντας το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας και για να ενισχύσει την τράπεζα αίματος του Συλλόγου, έχει προγραμματίσει αιμοδοσία στις 23-06-2015 ημέρα Τρίτη και ώρες 9:00 έως 13:00 στον ημιόροφο του Διοικητηρίου στην Φλώρινα. Παρακαλούμε οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση και παράλληλα να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν και άτομα εκτός υπηρεσιών για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.