Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 13, 2022

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ

Εικόνα
Στη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού συγγραφής και ερμηνείας πρωτότυπου μονολόγου επί σκηνής της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, διοργανώνοντας προκριματική διαδικασία στην πόλη της Φλώρινας,  συμμετέχει ο Δήμος Φλώρινας . Στον Διαγωνισμό μπορούν να μετάσχουν όλοι οι κάτοικοι του νομού, εφόσον ο Δήμος τους συμμετέχει στη διοργάνωση. Για τις ανάγκες των προκριματικών, ο Δήμος συνέστησε κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από τους: 1) Ηλιάδου-Τάχου Σοφία (Καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Ιστορίας & Ιστορίας της Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας), 2) Πρωτοψάλτου Τάσος (Καθηγητής Σκηνογραφίας-Ενδυματολογίας) και 3) Κουρεμένου Ρένα (διδάκτορας Τοπικής Ιστορίας και Ιστορίας της Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Δ/ντρια ΕΝΕΕΓΥ-Λ Φλώρινας). Οι προκριματικοί θα λάβουν χώρα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, μεταξύ 4 και 17 Απριλίου 2022.

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ -ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

Εικόνα
Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών), φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Η επιδότηση θα δοθεί με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας (στα πρότυπα του freedom pass) η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης, ενώ για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Εικόνα
Την άμεση ενίσχυση των κτηνοτρόφων της Φλώρινας, των οποίων το εισόδημα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από το 2021 λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το καλοκαίρι και του παγετού το χειμώνα, καθώς και εξαιτίας των συνεχόμενων αυξήσεων στις τιμές των ζωοτροφών, ζήτησε ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά κατά την διάρκεια συνάντησης τους. Όπως αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης "επιπλέον ζήτησα από τον υπουργό επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποζημίωση των καλλιεργητών των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές από τον παγετό, την άνοιξη του 2021 ενώ βρίσκονταν σε προανθικό στάδιο. Έθεσε επίσης το θέμα της πληρωμής της αυξημένης κατά 30% αποζημίωσης των καλλιεργητών βιολογικών φασολιών Πρεσπών. Παράλληλα, ζήτησα και τη διευθέτηση του δανείου έτους 2009 των σιτηρών με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου που είχε συνάψει η ΕΑΣ Φλώρινας με την πρώην Αγροτική Τράπεζα και μετά την πώλησή της προέκυψαν πολλά προβλήματα".

7 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ 70ΧΡΟΝΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΣ

Εικόνα
Εφτά περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, εκ των οποίων δύο τετελεσμένες και πέντε  σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν την 18-02-2022 στον Πύργο Ηλείας και την 15-03-2022 στις πόλεις της Φλώρινας και της Έδεσσας, εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας.  Για τις υποθέσεις συνελήφθη χθες στην πόλη της Έδεσσας, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, 70χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία, για το αδίκημα της απάτης, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δύο  συνεργών της. Από την έρευνα προέκυψε ότι  άγνωστος άνδρας, τηλεφώνησε σε οικία 64χρονης και προσποιούμενος ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, ανέφερε ψευδώς σε αυτή ότι συγγενικό της πρόσωπο (αδερφή της) είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν χρηματικό ποσό και τιμαλφή, ενώ κατά τη διάρκεια τ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΥΜΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Aνοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης των κατοίκων της Φλώρινας, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: «Προώθηση δράσεων πρόληψης και παραγωγής απορριμμάτων και ανακύκλωσης στη διασυνοριακή περιοχή - Less Waste II», θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο και την ΔΙΑΔΥΜΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Δημοτικό Πάρκο Φλώρινας, την Πέμπτη 17 Μαρτίου 11:30-12:30. Τα τηγανέλαια αποτελούν ένα εξαιρετικά ρυπογόνο οικιακό απόβλητο και ευθύνονται για πληθώρα προβλημάτων στο έδαφος, τα υδάτινα οικοσυστήματα, τα συστήματα αποχετεύσεων και τους βιολογικούς καθαρισμούς. Η περιβαλλοντικά ορθή διαχείρισή τους επιτάσσει την ξεχωριστή συλλογή τους και την παράδοσή τους σε αδειοδοτημένες επιχειρήσεις για την προώθησή τους προς αξιοποίηση.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ξεκινάει η υποβολή δικαιολογητικών για την ένταξη των κατοίκων του Αμυνταίου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμυνταίου. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα παρέχει δωρεάν ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε συγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Κύριο κριτήριο ένταξης αποτελεί το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δε θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 3.500€. Επιπλέον, θα ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως, η εργασιακή και οικογενειακή κατάσταση, οι συνθήκες στέγασης και διαβίωσης, καθώς και η ύπαρξη προβλημάτων υγείας και αναπηριών. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων μπορούν να κατατίθενται από Τετάρτη 16/03/2022 έως και Τετάρτη 23/03/2022, από τις 09:00 έως τις 14:00, στο Κέντρο Κοινότητας, στο Πρώην Δημαρχείο Αετού καθώς και στον Πέμπτο Όροφο του Δημαρχείου Αμυνταίου. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού η προσέλευση προτείνεται  κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα εξής τηλεφωνά: 2386350212 - 2386350116 και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

ΧΡΥΣΟ-ΑΡΓΥΡΟ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΞΙΦ

Εικόνα
1 Χρυσό – 1 Αργυρό – 2 Χάλκινα μετάλλια ήταν ο αγωνιστικός απολογισμός της Μεγάλης Αποστολής του Ο.ΞΙ.Φ. στο Κύπελλο ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ στην Καλαμαριά. Αναλυτικότερα η Έλενα Φερατσούτι κατέκτησε το Κύπελλο, το 2ο συνεχόμενο μετά τα Χανιά. Η Έλενα πιστή στο ραντεβού της κέρδισε την Ροδοπούλου (Ίριδα) 15-9 στο Μεγάλο Τελικό! Στην ίδια κατηγορία, ξίφος μονομαχίας γυναικών, άριστη εμφάνιση και για την Νεφέλη Ρασπόπτση στην 13η θέση (55 συμμετοχές).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΑΡΙΣΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ -ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Εικόνα
Με 11 αθλητές συμμετείχε στους προκριματικούς αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων –Νεανίδων (Κ18) ο αθλητικός Σύλλογος ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας. Από τις ακαδημίες των Σαρισών πήραν μέρος 5 κορίτσια και 6 αγόρια: Δέσποινα Άμπα, Αλεξία Μάλο, Γεωργία Σπανού, Ειρήνη Χρυσοστομίδου, Νεστορία Χρυσοστομίδου, Ιωσήφ Ελσάμι, Σωτήρης Μούσιας, Αναστάσιος Σερίδης, Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής, Λάζαρος Παπαστεφάνου και Σάββας Κοϊτσίδης. Στην Πάτρα αγωνίστηκαν επίσης ο Κων/νος Σωτηρίου και ο Ζαχαρίας Ελσάμι.

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ Γ.Ν.ΦΛΩΡΙΝΑΣ  

Εικόνα
Ορκίστηκε και ανέλαβε υπηρεσία, ο ιατρός Κουλούρης Ευστάθιος, ειδικότητας καρδιολογίας, επιμελητής Α΄, στο Νοσοκομείο Φλώρινας. Ο διορισμός του έγινε κατόπιν σχετικής προκήρυξης του έτους 2021. Οπως αναφέρει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Φλώρινας 'Με ενισχυμένο ανθρώπινο δυναμικό και βελτιωμένο Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, που προσφάτως αποκτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, πλέον αναβαθμίζεται αισθητά η καρδιολογική κλινική του Γ.Ν.Φ και οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας. Η Διοίκηση του Γ.Ν.Φ. καλωσορίζει το νέο και δυναμικό ιατρό και του εύχεται καλή σταδιοδρομία ".

ΓΥΝΑΕΙΚΕΙΑ ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Γυναικεία Ἱερά Κοινοβιακή Μονή Ἀναλήψεως Κυρίου Φλωρίνης,  δημιουργήθηκε από την  Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας στην Τοπική Κοινότητα Ἁγίου Βαρθολομαίου, της Δημοτικής Ἐνότητας Περάσματος, του Δήμου Φλώρινας 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Εικόνα
Η ανάπτυξη των υποδομών για τη σύνδεση της Καστοριάς με το φυσικό αέριο, ήταν το κυριότερο θέμα των συναντήσεων σε Υπουργεία, Οργανισμούς και Υπηρεσίες που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κίμωνα Μηταλίδη. Οι κύριοι Κορεντσίδης και Μηταλίδης επισκέφθηκαν το Υπουργείο Εσωτερικών, αναφορικά με το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο οποίο ήδη έχουν ενταχθεί 4 έργα του Δήμου Καστοριάς (αγροτική οδοποιία των Δ.Ε. Μεσοποταμίας, Μακεδνών και Βιτσίου, το Πνευματικό Κέντρο και οι αναπλάσεις των πλατειών Μακεδονομάχων και Ειρήνης), καλύπτοντας το 50% της χρηματοδότησης που δικαιούται ο Δήμος Καστοριάς, ενώ εκκρεμούν και άλλες προτάσεις στο ίδιο Πρόγραμμα, οι οποίες αναμένεται να ενταχθούν το επόμενο διάστημα, ώστε άμεσα να ξεκινήσει η υλοποίησή τους.