Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 20, 2022

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΎΣ ΤΗΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΘΈΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ

Εικόνα
Συνάντηση με εκπροσώπους των δασικών συνεταιρισμών του νομού, πραγματοποιήθηκε εν όψει της τηλεδιάσκεψης με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βουλευτή Ν.Δ Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη.

ΣΥΛΛΗΨΗ 34ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΏΝ

Εικόνα
Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη 34χρονος  σε περιοχή της Φλώρινας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της ιδίας υπηρεσίας. Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες στην οικία του 34χρονου, σε περιοχή της Φλώρινας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και μία ζυγαριά ακριβείας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΉΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Με σύνθημα "ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ", η Τομεακή Οργάνωση του ΚΚΕ Φλώρινας διοργανώνει εκδήλωση για την Ειρήνη την Πέμπτη 31 Μάρτη στην κεντρική πλατεία Φλώρινας (κανόνια), στις 19:00. Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι το μέλος του Γραφείου ΚΚΕ Περιοχής Δυτ. Μακεδονίας Γιάννης Κανάτσιος.

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΛΥΚΕΙΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Αγώνες Στίβου μαθητών-τριών Γενικών Λυκείων & ΕΠΑ.Λ. Ν. Φλώρινας  την Α΄ Φάσης διοργανώνει την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 στο  ΔΑΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ η Περιφερειακή Διεύθυνση, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και το τμήμα φυσικής Αγώγής.    Στους αγώνες μετέχουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του Υ.ΠΑΙ.Θ. του οποίου ο τίτλος απόλυσης είναι ισότιμος με τον τίτλο του Γενικού Λυκείου. 

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ 2ο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Εικόνα
Τιμητική διάκριση έλαβαν οι μαθήτριες της Στ2’ του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης», Ίριδα Ολυμπίσιου και Σοφία Σιάμκουρη, που συμμετείχαν στον 2ο Λογοτεχνικό Διακρατικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Ελληνικός πολιτιστικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Π.Ο.Κ.) με θέμα «Με τον Ε.Π.Ο.Κ. είναι Χριστούγεννα». Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης» με ανακοίνωση του συγχαίρει τις μαθήτριες της Στ2’ του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης», Ίριδα Ολυμπίσιου και Σοφία Σιάμκουρη, για την τιμητική διάκρισή τους στον 2ο Λογοτεχνικό Διακρατικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Ελληνικός πολιτιστικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Π.Ο.Κ.) με θέμα «Με τον Ε.Π.Ο.Κ. είναι Χριστούγεννα».

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ (ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΙΚΗ)» ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξεκινήσε το  με  επιτυχία το επιμορφωτικό πρόγραμμα «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ (ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΙΚΗ)» που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την ακριτική Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας,  στην Πτολεμαΐδα, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid-19.  Το σεμινάριο  αποτελεί την πρώτη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020». Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής Πτολεμαΐδος, τον αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Πανοσ. αρχιμ. Νικηφόρος Μ

ΓΙΑ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΉ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 67ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
Για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων συνελήφθη στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φλώρινας, 67χρονος ημεδαπός. Σε έρευνα σε οικία του 67χρονου, στην Φλώρινα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, 1 δίκαννο κυνηγετικό όπλο, 1- πιστόλι με γεμιστήρα, 330- φυσίγγια διαφόρων όπλων και διαμετρημάτων και 18 ταχυγεμιστήρες πολεμικών όπλων, τα οποία κατείχε παράνομα.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΤΑΠΑΖΑΡΛΙΔΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΛΕΒΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Εκδήλωση για τα Αποκαλυπτήρια της Ιεράς Εικονας που αφορά στη γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων Αταπαζαρλίδων, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25η Μαρτίου στην Τ.Κ. Λεβαίας του Δήμου Αμυνταίου από τον σύλλογο Ποντίων Λεβαίας. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Λεβαίας μετά τη Θεία Λειτουργία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

78η ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΕΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΜΕ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ

Εικόνα
Το ετήσιο μνημόσυνο με αφορμή τη συμπλήρωση 78 χρόνων από την εκτέλεση κατοίκων της Κοινότητας Λεχόβου από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατος 26 Μαρτίου στο μνημείο της Κοινότητας Αετού του Δήμου Αμυνταίου.Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με θεία Λειτουργία στον Ι.Ν . Αγίου Γεωργίου Αετού προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικου και θα ολοκληρωθούν με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στις 11:30 στην οδό Τρύφωνα Χατζή (Νότια Δημοτικού Πάρκου, παράλληλα με τη σιδηροδρομική γραμμή Αμυνταίου – Φλώρινας), κορυφώνονται την Παρασκευή 25η Μαρτίου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ιστορικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στον Δήμο Αμυνταίου. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της Πόλης και εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από την Μαρία Θεοχάρη, Δ/ντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ "Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ" ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Τις αιτήσεις του μπροούν να υποβάλλουν οι νέοι που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο Σχέδιο «Η Ευρωπαϊκή Γωνιά των παιδιών» που  αποτελεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό σχέδιο που έχει ως στόχο να εξοικειώσει παιδιά ηλικίας 6-9 ετών, με την έννοια και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της δημιουργικής απασχόλησης και της ανάπτυξης των προσωπικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων, αξιοποιώντας το επίσημο εκπαιδευτικό υλικό της ΕΕ. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα (7ης Νοεμβρίου 9). Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ: 2385-101446, email: info@europedirect-oenef.eu.

ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΛΦ ΣΤΗΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Εικόνα
Τρία χρυσά μετάλλια, τέσσερα αργυρά και ένα χάλκινο έφεραν στη Φλώρινα οι αθλητές της Σκοπευτικής Αθλητικής Λέσχης Φλώρινας με τη συμμετοχή τους στον αγώνα τοξοβολίας Κλειστού Χώρου που διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Όμιλο Τοξοβολίας Κοζάνης «ΤΟΞΟΛΚΛΗΤΟΙ», στο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης Κοζάνης. Η ΣΑΛΦ πήρε μέρος στον αγώνα με δεκατέσσερις αθλητές. Συγκεκριμένα την πρώτη θέση στις κατηγορίες τους και χρυσά μετάλλια κέρδισαν οι: Γιώργος ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ στην κατηγορία Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Παμπαίδων. Σοφία ΚΑΤΣΟΥΤΑ στην κατηγορία Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Πανκορασίδων. Κωνσταντίνος ΜΑΡΓΑΡΗΣ στην κατηγορία Σύνθετο τόξο (COMPOUND)Ανδρών Β΄ Αργυρά Μετάλλια κέρδισαν οι: Ερη ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ στην Α΄ κατηγορία U18 Ολυμπιακoύ Τόξου (RECURVE). Σοφία ΓΚΛΑΦΤΣΕ στην κατηγορία Ολυμπιακό Τόξο (RECURVE) Κορασίδων . Ελένη ΤΣΩΤΣΟΥ στην κατηγορία Σύνθετο τόξο (COMPOUND)Ανδρών Β΄ Ιωάννης ΜΠΟΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ στην κατηγορία INSTICTIVE BOW Ανδρών. Χάλκινο μετάλλιο απέσπασε Άννα ΚΕΣΙΔΟΥ στην κατηγορία Ολυμπιακό Τόξο (R

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στις 12 την Παρσκευή 25 Μαρτίου, τηρουμένων όλων των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοιού, θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Π.Ε. Φλώρινας. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας, Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη και την Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Παντελεήμονα Πυργιλή, γεωπόνο, καθηγητή του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας.

ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΗΝ Ο.Ε.Β.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων νομού Φλώρινας. Πρόεδρος εκλέχτηκε ο Σάββας Σαπαλίδης, Αντιπρόεδρος ο Καραμήτσος Πέτρος , Γ. Γραμματέας ο Βελιάνης Κωνσταντίνος, Ταμίας ο Δογούλης Δημήτριος, Αναπληρωτής Γ. Γραμματέας ο Σεκουλίδης Νικόλαος, Αναπληρωτής Ταμίας ο Παπαστεφάνου Γεώργιος και Μέλος η Σουμπάση Ελένη. Σε ευχαριστήριο του ο νέος πρόεδρος Σάββας Σαπαλίδης αναφέρει "Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τους συναδέλφους μου Επαγγελματοβιοτέχνες για τη νέα εντολή που μου έδωσαν στις πρόσφατες εκλογές της Ομοσπονδίας για την θέση του Προέδρου.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ : ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Εικόνα
Τη συνέχιση του αγώνα με διάφορες μορφές πάλης αποφάσισε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας μετά την συμμετοχή του στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα καλώντας τους αγρότες της περιοχής να συνεχίσουν να ενημερώνουν την τοπική κοινωνία για τα προβλήματα τους. "Η κυβέρνηση, οι τοπικοί βουλευτές και ο περιφερειάρχης συνεχίζουν τον εμπαιγμό με τους αγρότες της περιοχής για το θέμα των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ από τον παγετό του 2021. Τα κεράσια, τα μήλα και τα καρύδια δεν έχουν πληρωθεί ακόμη λόγω της δικής σας αδιαφορίας" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του υπογραμμίζοντας πως "Οικογένειες περνάν την καθημερινότητα τους με δανεικά και ακόμη περισσότερες δεν θα μπορέσουν να μπουν να δουλέψουν τα χωράφια τους. Η καλλιεργητική χρονιά που ξεκινάει είναι πολύ δύσκολη με αυξήσεις στο ρεύμα, τα φυτοφάρμακα, το πετρέλαιο. Η αγορά συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο για την διάθεση των προϊόντων μας".

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΜΕΛΑΔΙΩΤΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το έργο του θα παρουσιάσει ο εικαστικός Δημήτρης Αμελαδιώτης στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων του 3ικαστικού 3ργαστηρίου του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας. Η παρουσίαση θα γίνει αύριο Τρίτη 22 Μαρτίου, στις 11:00΄. Ο κύκλος διαλεξεων εντάσσεται την διερεύνηση της εικαστικής σκηνής της θεσσαλονίκης. Το έργο του Δημήτρη Αμελαδιώτη, μία πράξη συμπύκνωσης υλικών, εσωκλείει μία έκρηξη, αν και ενσωματώνει και μεταμορφώνει επίμονα και μεθοδικά την ύλη εν καιρώ. Οι assemblage ανά-κατασκευές του και οι επιτελέσεις τουφέρουν τη σύγχυση μίας αφηρημένης και συνάμα αναλυτικής σκέψης,η οποία συνεχώς αναπροσαρμόζεται στις αντιθέσεις εννοιών όπως της συγγένειας και της ετερογένειας,της σύνθεσης και της αποσύνθεσης,της δόμησης και της αποδόμησης,αλλά και φορτίζεται συγκινησιακά από τη ψυχοσωματική δαπάνη εν ώρα διεργασίας μέχρι τελικής πτώσεως της ύλης και εξαντλήσεως των ποικίλων νοημάτων. Εν τέλει, το έργο καταφέρνει να παρίσταται, καρτερώντας τη φυσική του φθορά και μετά το

ΔΡΑΣΗ "ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Την δράση "Πάσχα για όλους " με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τις άπορες οικογένειες της περιοχής, διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας. "Αναγνωρίζοντας την τεράστια ανάγκη υποστήριξης συνανθρώπων μας που πλήττονται από την ανεργία και τη φτώχεια", όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, "θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να διατεθούν κατά τις ημέρες των εορτών του Πάσχα σε κατοίκους του Δήμου Φλώρινας με σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Η δράση θα ξεκινήσει την Δευτέρα 21 Μαρτίου έως Παρασκευή 01/04/2021, από τις 09:00 έως 14:00) στο χώρο του ΚΑΠΗ Δήμου Φλώρινας (Ταγμ. Σωτηρίου 2), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ : "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ"

Εικόνα
Την ανάπτυξη ενός πλαισίου μηχανισμών οικονομικής στήριξης των τοπικών κοινωνιών ζητούν οι πέντε Δήμαρχοι - μέλη του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων με επιστολή τους στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση, στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μαυρουδή Βορίδη, στον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, στον Πρόεδρο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Δασταμάνη και στον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο Ομίλου ΔΕΗ Α.Ε. κ. Γιώργο Στάσση. Όπως αναφέρουν με επιστολή τους, το πλαίσιο αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τη δυνατότητα σύναψης διμερών συμβάσεων αγοράς και αποθήκευσης ενέργειας από ΑΠΕ, καθώς η μετάβαση σε καθεστώς καθαρής ενέργειας, προκειμένου να είναι κοινωνικά δίκαιη, πρέπει να εμφορείται από τις αρχές της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΑΝΖΑΝΙΑ

Εικόνα
Εκδήλωση ενήμερωσης για την εξωτερική Ιεραποστολή στην Τανζανία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας . Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο νεοχειροτονηθείς Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόπα της Τανζανίας κ. Χρυσόστομος Μαιδώνη για το έργο που επιτελείται και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία στην περιοχή της Αφρικανικής Ηπείρου.