Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 5, 2019

ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

Εικόνα
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης από Σάββατο 11- 5-2019 έως και Δευτέρα 13 – 5 -2019 στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατεία του για τις ευρωεκλογές, θα επισκεφθεί την Φλώρινα - Νάουσα – Λαγκαδά Θεσσαλονίκης – Καρδίτσα και Βόλο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς , θα μιλήσει στους κατοίκους , σε μέλη και φίλους τους κόμματος και θα παραχωρήσει συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ LEADER

Εικόνα
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα :1 η Προκήρυξη ιδιωτικών έργων τοπικού προγράμματος LEADER διοργανώνει τη Δευτέρα 13 Μαίου η Αναπτυξιακή Φλώρινας και η ΕΔΠ LEADER . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φλώρινας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

Εικόνα
Τον Πρόεδρο του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, πρώην Βουλευτή της Ελληνικής μειονότητας Αλβανίας και δημοσιογράφο, κ. Παναγιώτη Μπάρκα, υποδέχθηκε την Τρίτη, 07 Μαΐου 2019, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, στο Γραφείο του στο Δημαρχείο. Τον κ. Μπάρκα συνόδευαν η καθηγήτρια της Παιδαγωγικής Σχολή Φλώρινας, κ. Ελένη Γρίβα, καθώς και η συνεργάτης του, κ. Μιμόζα Τσάρκα. Παρόντες, επίσης, ήταν και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φλώρινας, κ.κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, Σωτήριος Τσορμπάρης και Νικόλαος Δούμτσης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΡΙΖΩ

Εικόνα
Εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος ΣΤΗΡΙΖΩ διοργανώνουν το Σάββατο 11 Μαίου η Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων Ατόμων με αναπηρία Π.Ε. Φλώρινας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα του πειραματικού δημοτικού σχολείου Φλώρινας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Την Φλώρινα θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9 Μαίου η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της το πρωί θα συναντηθεί  με το δήμαρχο Πρεσών κ.Π.Πασχαλίδη και στη συνέχεια  θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη μεθοριακή διάβαση Λαιμού Πρεσπών. Στη συνέχεια το μεσημέρι θα μεταβεί στην Φλώρινα όπου θα έχει συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, κ Μπίρο Στέφανο. Η επίσκεψη της Υπουργού ολοκληρώνεται το απόγευμα με τη συνάντηση της με τον Δήμαρχο Αμυνταίου Κώστα Θεοδωρίδη και άλλους φορείς της περιοχής. Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στο Αμυνταίο θα ξεναγηθεί και στο ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Πετρών Αμυνταίου όταν δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 51χρονος Έλληνας εκτραπεί της πορείας της με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ 52ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Με κυνηγετική καραμπίνα έβαλε τέλος στη ζωή του 52χρονος από το Αμύνταιο Φλώρινας. Σύμφωνα με πληροφορίες το τραγικό γεγονός συνέβη τις πρωινές ώρες της Κυριακής 5 Μαΐου, μπροστά από την είσοδο, στο εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στη λίμνη Πετρών.Το άψυχο σώμα του βρέθηκε από φίλο του, ο οποίος και ειδοποίησε το Κέντρο Υγείας και το Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου, το οποίο και διερευνά την υπόθεση.

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Εικόνα
«Περίπατος στη Φύση» είναι ο τίτλος έκθεσης με έργα ζωγραφικής και φωτογραφίας που παρουσιάζουν η Γιοβάνκα Καταρζίνα Πετρέβσκα – Παπαθανασίου και η Μαριάνθη Βακφάρη στην Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Αριστοτέλη από τις 11 μέχρι και τις 26 Μαΐου 2019. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Μαΐου στις 6,30 το απόγευμα.

ΧΡΗΣΤΙΔΕΙΟΣ ΤΕΛΕΤΗ 2019

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», τιμώντας τη μνήμη του Μεγάλου Ευεργέτη του Συλλόγου ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ, διοργανώνει την «ΧΡΗΣΤΙΔΕΙΟ ΤΕΛΕΤΗ 2019»,που ως σκοπό έχει τη βράβευση της μάθησης και της προόδου στα γράμματα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Θεάτρου του Συλλόγου, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρα 11,30 πμ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης με θέμα: «Γλώσσα και Παιδεία». Στη διάρκεια της τελετή θα τιμηθούν οι πρώτοι των αρίστων μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων των Δήμων Φλώρινας και Πρεσπών.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ "Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 και ώρα 08,00 μμ, στην Αίθουσα Θεάτρου του Συλλόγου, διοργανώνει εκδήλωση – ομιλία με τίτλο: «Η γλώσσα της Μακεδονίας μας και η γλώσσα των Σκοπίων», με ομιλητή τον Καθηγητή Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, με συντονιστή τον Δημοσιογράφο - Διευθυντή της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ», κ. Μανώλη Κοττάκη. Είσοδος ελεύθερη. Το ΔΣ του ΦΣΦΑ