Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 31, 2020

Η 17ΧΡΟΝΗ ΣΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ

Εικόνα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος ανακοινώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας η ολοκλήρωση του Βιβλίου με τίτλο «Biodiversitystatusandchallengesintrans-borderhotspotsoftheSouth-WesternBalkans» (Κατάσταση και προκλήσεις για τη βιοποικιλότητα σε κρίσιμες περιοχές στα Νοτιοδυτικά Βαλκάνια). Το βιβλίο εκδόθηκε στο πλαίσιο του έργου ‘Κοινά σχέδια διατήρησης της βιοποικιλότητας και αειφόρων στόχων για την ανάπτυξη της διμερούς δικτύου προστατευόμενων περιοχών’ με ακρωνύμιο COMBINE2PROTECTτου Ευρωπαϊκού Προγράμματος InterregCrossBorderCooperationProgrammeCCI 2014 TC 16 I5CB 009 (χρηματοδότηση 85% ΕΤΠΑ και 15% Εθνικοί πόροι) το οποίο υλοποιείται στην Ελλάδα από την Π.Ε. Φλώριναςτης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καιτο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : "ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

Εικόνα
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως η στενή συνεργασία του Βουλευτή Καστοριάς κ.Ζήση Τζηκαλάγια με τον τομέα Παιδείας της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ΔΕΕΠ Καστοριάς έφερε ευχάριστα αποτελέσματα. Σήμερα η αρμόδια Υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη υπέγραψε την απόφαση για την λειτουργία του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου ΕΠΑΛ Καστοριάς από το προσεχές σχολικό έτος 2020-21. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης στην Καστοριά που θα δοθεί η δυνατότητα και σε εργαζομένους να παρακολουθήσουν την επαγγελματική εκπαίδευση.Ευχαριστούμε την Υφυπουργό και την Κυβέρνηση για την αμεσότητα στην ανταπόκριση.

ΜΗΝΥΜΑ Ε.Κ.Φ. ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Εικόνα
Στο επίκεντρο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος βρίσκεται η ατμοσφαιρική ρύπανση, οι επιπτώσεις αυτής, αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισής της. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ο μεγαλύτερος περιβαλλοντικός κίνδυνος για την υγεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάθε χρόνο προκαλεί περίπου 400.000 πρόωρους θανάτους στο σύνολο των κρατών μελών,ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο, τη ζωής τους χάνουν πρόωρα λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης περίπου επτά εκατομμύρια άνθρωποι.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Εικόνα

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Εικόνα
Η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας 365 μέρες το χρόνο και όχι μονάχα μία. Ο εορτασμός της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, εντούτοις, αποτελεί ευκαιρία να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντι του. Απέναντι στη φύση, απέναντι στην ίδια τη ζωή. Είναι γεγονός πως η κλιματική αλλαγή, ο τρόπος διαχείρισης των φυσικών πόρων και γενικά οι πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν διαταράξει τις οικολογικές ισορροπίες. Αυτό, βέβαια, έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών και την αντίδρασή τους, καθώς αντιλαμβανόμαστε όλοι τις επιπτώσεις που έχει η καταστροφή του περιβάλλοντος στην ίδια την ύπαρξη μας.

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΒΙΓΛΑ-ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Με απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, την Τρίτη 02 Ιουνίου 2020, απεγκλωβίστηκε η ολοκλήρωση τηςτεχνικής μελέτης για τη βελτίωση του οδικού τμήματοςΤΕΙ – Χιονοδρομικό του άξονα Φλώρινα – Ανταρτικό – Πρέσπες. Αν και η μελέτη είχε ολοκληρωθεί το 2013, οι πρόσθετοι περιβαλλοντικοί όροι που επέβαλε το ΥΠΕΚΑ, υπαγόρευαντην επικαιροποίησητης. Ωστόσοη χρηματοδότηση της μελέτηςεπικαιροποίησης λίμναζεεπί έξι χρόνια, δεσμεύοντας πόρουςαπό το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ).

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου με τίτλο "Ασφαλτοστρώσεις οδών, κατασκευή τοιχείων αντιστήριξης και περιφράξεων Δήμου Φλώρινας" μεταξύ του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας "Πυραμίς" κ. Παύλου Παντζαρτζίδη. Το έργο αφορά σε: 1. εργασίες αποκατάστασης ασφαλτοστρώσεων δημοτικών οδών, η συντήρηση των οποίων ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου Φλώρινας. Οι εργασίες που προβλέπονται αφορούν σε εκσκαφές, κατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτοταπήτων, καθώς και σε εργασίες προσαρμογής των φρεατίων Ο.Κ.Ω. στην τελική στάθμη των οδών.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΩΝ ΒΡΥΣΩΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Φ.Ο.Ο.Φ.

Εικόνα
Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Φλώρινας, από την προηγούμενη βδομάδα ξεκίνησε μια προσπάθεια καλλιέργειας πηγών, καθαρισμού αλλά και ανάδειξης ορειβατικών βρυσών στα βουνά της Φλώρινας.  Με συντονιστή τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Λεωνίδα Καλυβιάνο και με την συνδρομή του ορειβάτη Λάζαρου Αλεξίου, πραγματοποιήθηκε καλλιέργεια της πηγής πλησίον του καταφυγίου του ΦΟΟΦ στο Παλιοχώρι στο ύψωμα Φτερούγες Νίκης. Ο ΦΟΟΦ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της συγκεκριμένης πηγής, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες του καταφυγίου.

Ε.Κ.Φ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΨΥΧΟΤΕΧΝΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 6Κ/2018

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας της προκήρυξης 6Κ/2018 ( ΦΕΚ 17/22-05-2018 Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π. ) και σε συνέχεια των από 13.11.2019 και επόμενων προσκλήσεων του Α.Σ.Ε.Π. για συμμετοχή στην ψυχοτεχνική δοκιμασία των υποψηφίων που πέτυχαν στις αθλητικές δοκιμασίες και περιλαμβάνονται στον «ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ», σας ενημερώνουμε ότι οι ημερομηνίες εξέτασης για τις επόμενες επτά (7) καλούμενες ομάδες υποψηφίων είναι οι ακόλουθες: 1η ομάδα, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, 2η ομάδα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020, 3η ομάδα, Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020, 4η ομάδα, Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, 5η ομάδα, Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, 6η ομάδα, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 και 7η ομάδα, Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, σύμφωνα με τον συνημμένο «ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 15-06-2020 ΕΩΣ 25-06-2020».

Ε.Κ.Φ. ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020 του Αγίου Πνεύματος. Η Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, Αγίου Πνεύματος δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η ημέρα αυτή (Αγίου Πνεύματος) έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή. Εξίσου, κατά τον ίδιο τρόπο, μπορεί να ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι ως προς την προσαύξηση της αμοιβής για την εργασία που παρέχεται νόμιμα κατά την ημέρα του Αγίου Πνεύματος.

Ε.Κ.Φ. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι παρατείνεται εκ νέου, μέχρι 30.9.2020, η θητεία των διοικητικών οργάνων, η οποία λήγει κατά τη διάρκεια ισχύος των έκτακτων μέτρων, και η οποία είχε παραταθεί αρχικά μέχρι 10.04.2020, δυνάμει του άρθρου δεκάτου έβδομου της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, και εν συνεχεία, μέχρι 10.6.2020, δυνάμει του άρθρου δωδέκατου της από 13.4.2020 ΠΝΠ, για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 1264/1982, για τις εργοδοτικές οργανώσεις, καθώς και για τα ΝΠΙΔ, τα μέλη της διοίκησης των οποίων εκλέγονται από μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων του ν. 1264/1982.

Ο ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΑΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Εικόνα

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΕΤΗΣ ΠΕΡΚΑ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

Εικόνα
Γιορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, με διάφορες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Δανειζόμενη τη σχετική ρήση του κοινωνιολόγου Leszek Sibilski, ότι «το ποδήλατο είναι υπόθεση όλων μας», θα πω ότι πράγματι, το ποδήλατο είναι υπόθεση δική μου, που απολαμβάνω τις βόλτες μου το σαββατοκύριακο, δική σου που προσπαθείς υπό αντίξοες συνθήκες να το χρησιμοποιήσεις καθημερινά για να πας στη δουλειά σου, αλλά θα έπρεπε κυρίως να είναι υπόθεση της Πολιτείας.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ: «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΦΤΩΧΟΣΠΙΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ»

Εικόνα

ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

Εικόνα
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα και εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», συναντήθηκαν στην πλατεία Κοτζιά απ’ όπου ξεκίνησε η ποδηλατάδα μέχρι τον Εθνικό Κήπο. Στη συμβολική αυτή κίνηση που αναδεικνύει «έναν διαφορετικό, καλύτερο τρόπο ζωής», όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Αθηναίων με παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη,καθώς και του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιου Μπακογιάννη, το Ι.Ο.ΑΣ. παρουσίασε το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα για το ποδήλατο «Ασφαλώς Ποδηλατώ». 

ΤΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΆ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΏΝ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εικόνα
Τα προβλήματα του αγροτικού χώρου θεσμικά και οικονομικά συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης μηνιαίας συνεδρίασης της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στη Λάρισα. Η Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου, Κρητικού Διαμάντω, αναφέρθηκε εκτεταμένα στα προβλήματα που έχουν ανακύψει και τους χειρισμούς στο θέμα του παγετού τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο στην περιοχή Αμυνταίου και την εμμονή του ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας να μην αναγνωρίζει το ζημιογόνο αίτιο.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Εικόνα
H πορεία της κατάρτισης των δύο μεγάλων προγραμμάτων για την μεταλιγνιτική περίοδο και το 6ο ΕΣΠΑ καθώς και όλα τα μεγάλα θέματα και έργα της περιφερειακής ενότητας  όπως οι  οδικοί άξονες, αρδευτικά ,φράγματα, αναδασμοί, βιολογικοί καθαρισμοί, συνοριακή διάβαση Λαιμού, Πανεπιστήμιο. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα ενώ διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που πρέπει να προχωρήσουν. Συμφωνήθηκε να υπάρχει συντονισμός ενεργειών στο διεκδικητικό πλαίσιο και ιεράρχηση στην προτεραιότητα των μελετών έργων που θα πρέπει να προταθούν . Για το λόγο αυτό ζητήθηκε από τους κ. Αντιπεριφερειάρχες και τους κ. δημάρχους να αξιολογήσουν τα έργα που θα προτείνουν και τα οποία θα δρομολογηθούν με σειρά προτεραιότητας , για να ενταχθούν σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα ( 6ο ΕΣΠΑ, Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, κ.α)

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΝΕΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Εικόνα
Μια εβδομάδα δράσεων που στοχεύουν στην επαγρύπνηση γύρω από τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο πλανήτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, ξεκίνησε η ΟΝΝΕΔ Φλώρινας με σύνθημα «Το περιβάλλον εξαρτάται από εσένα» .Η ΟΝΝΕΔ Φλώρινας πραγματοποίησε την πρώτη εθελοντική της δράση για το περιβάλλον και ανέλαβε τον καθαρισμό της περιοχής του Λόφου του Αγίου Παντελεήμονα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΚΛΑΔΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το πρόγραμμα «Διαχείρισης Κρίσης στον Ξενοδοχειακό κλάδο της Δυτικής Μακεδονίας», για τα καταλύματα και τις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, που υλοποιεί η Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, παρουσίασε στους Δήμους Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες της στην εταιρία Α-ΚΑΤ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε., για την ευαισθησία και την γενναιοδωρία που επέδειξε προσφέροντας δωρεάν, τα υλικά εποξειδικής βαφής και του κόστους της εργασίας για την αποκατάσταση του δαπέδου του εξωτερικού Ιατρείου της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Φλώρινας Στην δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, η ευγενική αυτή προσφορά μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας. Η κίνηση αυτή ευχόμαστε να βρει μιμητές. Ο Διοικητής Παπούλκας Χρήστος

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΠΕ ΜΕΛΙΤΗΣ

Εικόνα
Το ΚΠΕ Μελίτης στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Φλώρινας, διοργάνωσε διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα:  «Παράθυρο με θέα».

Ερώτηση της Πέτης Πέρκα σχετικά με την τήρηση ορθών διαδικασιών εκτιμήσεων ζημιών από ανοιξιάτικους παγετούς στην περιοχή Αμυνταίου και αποζημίωση των αγροτών λόγω παγετού

Εικόνα
Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα με την τήρηση ορθών διαδικασιών εκτιμήσεων ζημιών από ανοιξιάτικους παγετούς 2020 στην περιοχή Αμυνταίου της Π.Ε. Φλώρινας και αποζημίωση των αγροτών λόγω παγετού. Ειδικότερα, η κα Πέρκα επικαλείται την ανακοίνωση του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου, κ. Γ. Γιαννιτσόπουλου, την επιστολή της Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου, κας Δ. Κρητικού,τα σχετικά με το θέμα άρθρα του Κανονισμού του ΕΛΓΑ (Β΄ 1668/27.7.2011), την ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στον Αμύνταιο του μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2020 καθώς και τα Δελτία Πρόσφατων Αναγγελιών ζημιάς φυτικής παραγωγής για την Π.Ε. Φλώρινας του ΕΛΓΑ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ

Εικόνα
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης ο νόμος 4690/2020 (ΦΕΚ Α’104/30.05.2020) που, μεταξύ άλλων, καθιερώνει το εργόσημο για τους μετακλητούς εργάτες γης και ψηφίστηκε από την βουλή την περασμένη Παρασκευή. Στον ίδιο νόμο προβλέπεται ότι οι συνταξιούχοι που απασχολούνται στον αγροτικό τομέα δεν θα έχουν μείωση στη σύνταξή τους αν απασχολούνται στον αγροτικό τομέα με εισόδημα μέχρι 10.000€. Επίσης, εντός της εβδομάδας αναμένεται να ψηφιστεί μια ακόμα ρύθμιση που εξασφαλίζει ότι οι άνεργοι που εργάζονται ως εργάτες γης θα εξακολουθούν να εισπράττουν αδιάλειπτα το επίδομα ανεργίας.

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

Εικόνα
Τη λήψη μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης επιχειρήσεων και δημοτών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό COVID-19 ψήφισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας, στη «δια περιφοράς» συνεδρίαση της 26ης Μαΐου 2020, με στόχο τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας στο Δήμο Φλώρινας.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΕΒΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στη διανομή προϊόντων μέσω του προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής ΤΕΒΑ» προχωράει η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, μέσω των κοινωνικών εταίρων της ήτοι, το Δήμο Φλώρινας, την Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας , το Δήμο Πρεσπών και το Δήμο Αμυνταίου. Η διανομή των προϊόντων θα γίνει στις 3,4 & 5 /06/ 2020 από τις 9:00πμ έως τις 14:00μμ. Για το Δήμο Φλώρινας η διανομή θα γίνει στο χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου(Κλειστό Γυμναστήριο) επί της οδού 3ο χιλιόμετρο Φλώρινας – Νίκης απέναντι από τα πανεπιστήμια. Για το Δήμο Αμυνταίου στις 3 και 4 Ιουνίου από τις 9:00πμ -14:00μμ στο χώρο του παλιού παιδικού δίπλα στην εκκλησία της Αναλήψεως στις Εργατικές κατοικίες και για τον Δήμο Πρεσπών μόνο στις 4 Ιουνίου από τις 11:00 έως τις 14:00 στο χώρο του παλαιού Δημαρχείου στους ωφελούμενους του προγράμματος.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Εικόνα
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας ενημερώνει τα μέλη του ότι την Δευτέρα 08/06/2020 εορτή του Αγίου Πνεύματος τα καταστήματα στην πόλη της Φλώρινας θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ. Το Δ.Σ. του Συλλόγου