Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αυγούστου 26, 2018

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 55 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 10:00 η Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει  στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής). Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης. Έγκριση της αναλυτικής διακήρυξης του έργου «ΣΗΜΑΝΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ 2018» προϋπολογισμού 200.000,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., Π.Ε. Γρεβενών.

ΕΒΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "MARKET EXPO"

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας προτίθεται να συμμετέχει στην έκθεση Τροφίμων και Ποτών ‘’Market Expo’’, 5-7 Οκτωβρίου 2018 στην Αθήνα και καλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο τηλέφωνο του Προέδρου 6977977547. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω των περιορισμένων θέσεων.

ΕΒΕ: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη του ότι ο ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ- ΦΙΛΩΤΑ διεξάγει τους παρακάτω διαγωνισμούς προμήθειας προϊόντων με καταληκτική ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου 2018 : 1. Ζ200 1200054230 : ΧΑΡΤΙ Α4 ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟ 2. Ζ220 1200054238 : ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΑΝΤΛΙΑ 3. Ζ220 1200053160 : ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ 4. Ζ220 1200054259 : ΑΝΤ/ΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕΣΗΣ ΤΑΣΗΣ 6KV Τα έντυπα των διακηρύξεων μπορείτε να τα παραλαμβάνεται από το Επιμελητήριο Φλώρινας οδός Μεγαρόβου 15, 1ος όροφος, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2463041208.

ΣΥΛΛΗΨΗ 37ΧΡΟΝΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ

Εικόνα
37χρονη αλλοδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή του 5ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για ληστεία, πράξη που έλαβε χώρα το Δεκέμβριο του 2013 στη Θεσσαλονίκη, συνέλαβαν στην Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με τα Τμήματα Διαβατηριακών Ελέγχων Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας και Ευζώνων Κιλκίς . Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας, ο Δήμος Φλώρινας και ο Εμπορικός Σύλλογος Φλώρινας προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης και στους γύρω δρόμους να συμμετέχουν στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα: ‘’ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ’’. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18.30 μ.μ. στο Επιμελητήριο Φλώρινας. Τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου είναι δράση του ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 που στοχεύει στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές πόλεων όπως η διαμόρφωση πεζοδρομίων, αλλαγή βιτρινών –τεντών καταστημάτων και ότι άλλο επηρεάζει στην αισθητική των εξωτερικών χώρων καθώς και άλλες παροχές όπως ελεύθερο internet, λογισμικό κλπ. Όλες οι παραπάνω παροχές είναι δωρεάν.

3ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ENDURO ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
O Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Φλώρινας μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας, συνδιοργανώνουν τον 3ο αγώνα Πρωταθλήματος ENDURO Βορείου Ελλάδος 2018 την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, που έχει ορισθεί από την Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (Α.ΜΟΤ.Ο.Ε).Ο αγώνας θα γίνει στην ευρύτερη περιοχή των ορεινών όγκων που πλαισιώνουν την πόλη μας με εκκίνηση στις 09.00 το πρωί από την περιοχή του Νέου Πάρκου Φλώρινας, λήξη την ίδια μέρα και ώρα 17.00, απονομές στον χώρο του Νέου Πάρκου στις 18.00 και χώρο διεξαγωγής της Ειδικής Διαδρομής, την περιοχή παραπλεύρως της κοινότητας Τριανταφυλλιάς. Ο αγώνας θα έχει την μορφή επαναλαμβανόμενων κύκλων σε συγκεκριμένη σηματοδοτημένη διαδρομή με συνολική απόσταση περίπου 160 χιλιομέτρων. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον αγώνα, μπορείτε να καλείτε το 6932-426292 (Μιχάλης Καπουλίτσας)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ δέχθηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου το γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Ινστιτούτου με κοινό στόχο την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑ ΙΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Θέμα: Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου σε άλογο στο Αμμοχώρι του Δήμου Φλώρινας, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

5ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΡΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Εικόνα
Ξεκίνησαν, την  Τρίτη 28 Αυγούστου , οι  εργασίες ανακαίνισης της μάντρας της Π.Ε. Φλώρινας  που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης της Φλώρινας (κοντά στον κύκλο), παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ.  Στέφανου Μπίρου,  του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ.  Κων/νου Γέρου  και του Περιφερειακού Συμβούλου  κ. Γιώργου Αντωνιάδη . Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Μπίρος:  "Ξεκινήσαμε τις εργασίες για τον καθαρισμό του χώρου της μάντρας με τη βοήθεια της ΔΕΗ, την οποία ευχαριστούμε γιατί μας έδωσε έναν γερανό για να μπορέσουμε να μετακινήσουμε τα μηχανήματα, που είναι πολύ παλιά και δημιουργούσαν μια εστία μόλυνσης στην είσοδο της πόλης.

7 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ Δ.Ι.Ε.Κ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου μπορούν να δηλώνουν τις αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να φοιτήσουν στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Φλώρινας στις 7 Ειδικότητες του. Οι αιτήσεις γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https:// diek . it . minedu . gov . gr Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν είναι: ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ – ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF) ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΝΟΥ ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ – ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΨΗΛΟΤΕΡΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΑΛΠΕΩΝ 4 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΕΟΦ

Εικόνα
Ομάδα ορειβατών μελών του ΣΕΟΦ πραγματοποίησε με επιτυχία ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή των Άλπεων το Λευκό Όρος (Mont Blanc) με υψόμετρο 4810μ. Η ομάδα αποτελείται απο τους Ιωαννόπουλο Ιωάννη, Αφορόζη Κωνσταντίνο, Ευγενία Νικόλαο και Παπακοσμά Βηθλεέμ και η κατάκτηση της κορυφής πραγματοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου 2018. Τους ευχόμαστε καλή επιστροφή και πάντα να έχουν αντίστοιχες επιτυχίες.

ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΙΕΚΡΗ

Εικόνα
Αφιερωμένος στη Γεωργία Σιέκρη θα είναι ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στην ποδοσφαιρική ομάδα Κ20 του ΠΑΟΚ με την αντίστοιχη ομάδα επίλεκτων ποδοσφαιριστών της ΕΠΣ Φλώρινας, που θα συνδιοργανώσουν ο Εκπαιδευτικός Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας «Νέοι Ορίζοντες» με την ΕΠΣ Φλώρινας, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018.Η Γεωργία είναι μια νέα κοπέλα, από το διπλανό μας χωριό Μελίτη, που μετά από ένα ισχυρό τροχαίο δυστύχημα προσπαθεί νοσηλευόμενη, σε κέντρο αποκατάστασης, να γλυτώσει την αναπηρία σωματικά και πνευματικά.

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΡΟΛΛΕΡ ΣΚΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ο Aθλητικός Όμιλος Φλώρινας (ΑΟΦ), σε συνεργασία με την ΕΟΧΑ, τον Δήμο Φλώρινας και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, προκηρύσσει τη διεξαγωγή του Διεθνούς αγώνα Ρόλλερ σκι (FIS) και Κυπέλλου Ελλάδος με την ονομασία ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΕΝ,Π–Κ Ρόλλερ σκι στις 1-2 Σεπτεμβρίου 2018 στη Φλώρινα, σύμφωνα με το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα Β.Α. της ΕΟΧΑ και της FIS.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΙΕΚ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-5 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Α ' ΕΞΑΜΗΝΟ

Εικόνα
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://diek.it.minedu.gov.gr γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το εξάμηνο κατάρτισης 2018Β. Το ηλεκτρονικό σύστημα ανοίγει τη Τρίτη 28 Αυγούστου 2018και ώρα 17:00 και θα κλείσει τη Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 15:00. Θυμίζουμε ότι στο ΔΙΕΚ Αμυνταίου έχουν εγκριθεί οι εξής ειδικότητες: · ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ & ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ · ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ · ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ · ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ · ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ-ΣΙΤΑΡΙΑΣ ΚΑΙ Σ.Σ. ΒΕΥΗΣ

Εικόνα
Την σύμβαση: «Μελέτη Αναδασμού Αγροκτημάτων Αμμοχωρίου Σιταριάς – Σ.Σ. Βεύης», υπέγραψε την Τρίτη 28 Αυγούστου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης. Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι η εκπόνηση της μελέτης του αναδασμού των αγροκτημάτων των συγκεκριμένων κοινοτήτων, η οποία θα γίνει σύμφωνα με τους όρους της Συγγραφής Υποχρεώσεων, για την εκπόνηση μελετών Αναδασμών του Νόμου Ν674/77.

Β ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σας γνωρίζουμε το πρόγραμμα αγώνων ποδοσφαίρου για την Β’ Φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Φλώρινας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 2/9/2018: ΓΗΠΕΔΑ ΩΡΑ ΟΜΑΔΕΣ Δ.Γ. ΜΕΛΙΤΗΣ 5:00μμ ΜΕΛΙΤΕΥΣ ΜΕΛΙΤΗΣ – ΑΡΗΣ ΛΟΦΩΝ Δ.Α.Κ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ 5:00μμ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ Δ.Γ. ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ 5:00μμ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΧΛΑΔΑΣ Δ.Γ. ΛΕΒΑΙΑΣ 5:00μμ ΔΑΦΝΗ ΛΕΒΑΙΑΣ – Α.Σ. ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ Δ.Γ. Α.ΚΑΛΛΙΝΙΚΗΣ 5:00μμ ΕΛΛΑΣ Α.ΚΑΛΛΙΝΙΚΗΣ – Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΕΤΟΥ Δ.Γ. ΣΙΤΑΡΙΑΣ 5:00μμ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ – ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τον κ. Σταύρο Παλαιόπουλο για τη δωρεά πενήντα ευρώ (50 €), στη μνήμη του πατέρα του Γεωργίου Παλαιόπουλου, που εκτελέστηκε, ως αντίποινα μαζί με άλλους 19 Έλληνες πατριώτες, από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 23/08/1944, στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Περάσματος. Ευχαριστούμε. Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

ΠΡΟΣΛΗΨΗ 16 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-ΦΙΛΩΤΑ

Εικόνα
Η ΔΕΗ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά δέκα έξι (16) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα, που εδρεύει στο 9ο χιλ της Εθνικής οδού Αμυνταίου-Φιλώτα του Νομού Φλώρινας, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα 16 ΔΕ Μηχανοτεχνικοί ΑΗΣ,ΥΗΣ και Αεριοστροβίλων

ΓΙΟΡΤΗ ΦΑΣΟΛΙΟΥ ΤΣΙΡΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Στις Πρέσπες διοργανώνεται, για μια ακόμα χρονιά, η Γιορτή Φασολιού – Τσιρονιού, το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2017, στο πάρκο μπροστά στο Δημαρχείου Πρεσπών, στον Λαιμό, ξεκινώντας στις 7:00 μ.μ.Η γιορτή Φασολιού Τσιρονιού στοχεύει στην ανάδειξη των δύο σημαντικότερων προϊόντων της γης και των λιμνών των Πρεσπών, του φασολιού και του τσιρονιού, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους κατοίκους των Πρεσπών, αλλά και στους επισκέπτες, να αποχαιρετίσουν γιορτινά το καλοκαίρι.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΡΟΛΛΕΡ ΣΚΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Ο Aθλητικός Όμιλος Φλώρινας (ΑΟΦ), σε συνεργασία με την ΕΟΧΑ, τον Δήμο Φλώρινας και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, προκηρύσσειτη διεξαγωγή του Διεθνούς αγώνα Ρόλλερ σκι (FIS) και Κυπέλλου Ελλάδος με την ονομασίαΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΕΝ,Π–Κ Ρόλλερ σκι στις 1-2Σεπτεμβρίου 2018 στη Φλώρινα, σύμφωνα με το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα Β.Α. της ΕΟΧΑ και της FIS.

4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ ΣΤΟ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο ανακοινώνει ότι το 4ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 στο Κοινοτικό Κατάστημα του χωριού Горно Врбени (Γκόρνο Βρμπενι) / Εksi Su / Ξινό Νερό Φλώρινας με ώρα έναρξης εργασιών 10 π.μ. Βασικά θέματα του Συνεδρίου θα είναι: -Απολογισμός της μέχρι σήμερα πορείας του κόμματος και του Μακεδονικού κινήματος εν γένει. Σχεδιασμός δράσεων για την ερχόμενη περίοδο.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 29/08/2018 πρόκειται να πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή υδροδότησης σε περιοχές του Αμυνταίου, από τις 8:00 έως περίπου 11:00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης.Οι περιοχές στις οποίες θα διακοπεί η υδροδότηση είναι οι εξής : · Τράπεζα Πειραιώς – Δημαρχείο έως τον δρόμο προς Άγιο Παντελεήμονα και Κέντρο Υγείας – Εργατικές Κατοικίες.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΘΩΡΑΚΙΣΟΥΜΕ

Εικόνα
Σας προσκαλούμε στην ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί με θέμα: «Πώς μπορούμε να βρούμε την υγεία μας και να την θωρακίσουμε».Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018, στο Hotel Lingos στην Φλώρινα και ώρα 18:30.Ομιλητής: κ. Γκίγκης ΧρήστοςΠληροφορίες: 2313035958 – 6936136021 info.ganoexcelgr@gmail.com www.ganoexcel.gr

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Σας προσκαλούμε στη μαγευτική φύση του Γράμμου, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.Ξεναγήσεις θα γίνονται κάθε Κυριακή (δηλαδή στις 2, 9, 16, 23 και 30 Σεπτεμβρίου).Οι ξεναγήσεις ξεκινούν στις 12 ακριβώς. Γίνονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής θα μιλήσουμε για την ιστορία της ελληνικής κοινωνίας από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Κατόπιν, θα περιηγηθούμε στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση» που υπάρχουν στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.

Ο ΘΕΔΩΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Λίγους μήνες μετά τη θεαματική έναρξη της καλοκαιρινής περιοδείας του στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον περασμένο Απρίλιο, με το κοινό να τραγουδάει δυνατά στην αίθουσα «Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα», ο Θοδωρής Βουτσικάκης, ένας από τους πιο ιδιαίτερους τραγουδιστές της νέας γενιάς, έρχεται στην Καστοριά για μια μοναδική συναυλία την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 στις 20:30, στο Θέατρο Βουνού.

ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Η Πρέσπα και τα προϊόντα της θα έχουν την τιμητική τους για ένα τριήμερο, από την Τετάρτη 29/08/2018 ως την Παρασκευή 31/08/2018 στην περιοχή του Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος Πρεσπών μαζί με φορείς της περιοχής διοργανώνουν εκστρατεία ενημέρωσης για την περιοχή και τα προϊόντα της.Ο στόχος της δράσης είναι διπλός, αφενός η ενημέρωση των Θεσσαλονικέων για τις Πρέσπες, την περιοχή, τα αξιοθέατα καθώς και τις δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν ως επισκέπτες και αφετέρου η γνωριμία με τα προϊόντα της γης των Πρεσπών και ιδίως τα φασόλια και τα ψάρια των λίμνών.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

Εικόνα
Από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενημερώνουμε ότι: Για να αντιμετωπισθεί άμεσα και δραστικά το πρόβλημα των κουνουπιών , εκτός από το πρόγραμμα που εφαρμόζεται από την Περιφέρειά μας , απαραίτητη είναι η συμβολή όλων μας.Όπως κάθε έτος έτσι και φέτος θα πρέπει να φροντίσουμε περιμετρικά του σπιτιού μας να μην αφήνουμε στάσιμα νερά , είτε σε πιατάκια γλαστρών, λεκάνες, κουβάδες, πλημμυρισμένα υπόγεια κ.λ.π. , κουρεύουμε το γρασίδι συχνά, το έδαφος που παραμένει για μεγάλα διαστήματα υγρό μετά το πότισμα, μπορεί να αποτελέσει σημείο απόθεσης των αυγών τους .

ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΒΑΛΤΟΝΕΡΩΝ

Εικόνα
Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι μετά την υπ. αριθ. 129316/21-08-2018 (ΑΔΑ 6ΚΗΨΟΡ1Γ-ΡΙΘ) απόφαση της Δ/νσεως Δασών Φλώρινας, τροποποιήθηκε η υπ’ αριθ. 185334/24-11-2017 (ΑΔΑ ΩΒ7ΚΟΡ1Γ-ΛΔΛ) απόφασή της, με την οποία αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης των Δημοτικών Κοινοτήτων Φιλώτα και Βαλτονέρων (Προκαποδιστριακοί Ο.Τ.Α. Φιλώτας και Βαλτόνερα), του Δήμου Αμυνταίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, ως προς το τμήμα που αναφέρονται οι προθεσμίες και οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αντιρρήσεων. Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων, η οποία ξεκίνησε την 4η Δεκεμβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα είναι αποκλειστική και λήγει την 10η Σεπτεμβρίου 2018 ηµέρα Δευτέρα. Η ίδια καταληκτική προθεσμία ισχύει και για τους κατοίκους εξωτερικού.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ

Εικόνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Φλώρινας έχουν την τιμήν να σας προσκαλέσουν στην εορταστική εκδήλωση με τίτλο «ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ», για τα πρωτάκια τέκνων πολυτέκνων οικογενειών μελών του Συλλόγου μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα την Κυριακή 02/09/ 2018 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας και ώρα 11:00 π.μ. Θα χαρούμε διά την παρουσίαν σας Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ π. ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΠΑΡΔΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ

ΣΥΛΛΗΨΗ 22ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Εικόνα
Για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος οδηγός του οχήματος, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας 27χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε εισέλθει προηγουμένως παράνομα στη χώρα.Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσαν δυο αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, για νομοθεσία περί αλλοδαπών και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη 28 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00 μ.μ. στο Πέρασμα Φλώρινας. 1. «Ζ΄ Τροποποίηση προϋπολογισμού ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ ΟΙΚ ΕΤΟΥΣ 2018 του Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας». Εισηγήτρια κα Παναγιώτα Γαϊγάνη-Τίτα, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Ελένη Γκορτσίλα, Προϊσταμένης Διεύθυνσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας.