Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 1, 2020

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ "Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ"

Εικόνα
"Θέλω να διαβεβαιώσω τους φορείς και τους κατοίκους ότι υπάρχει η πολιτική βούληση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο θέμα που σας απασχολεί που είναι η επόμενη μέρα από την απολιγνιτοποίηση" τόνισε σε δηλώσεις του από την Φλώρινα ο Υφυπουργός Εσωτερικών - Υπουργός Μακεδονίας -Θράκης Θεόδωρος Καράογλου αναφερόμενος στο θέμα της ενέργειας. Υπογράμμισε δε ακόμα πως ήδη η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα ειδικό πρόγραμμα για τη μεταλιγνιτική εποχή έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα με την απώλεια θέσεων εργασίας και να δοθεί λύση με την ανάπτυξη της περιοχής σε άλλους τομείς.   "Όλοι οι φορείς της περιφέρειας έχουν τη γνώση, τη θέληση και τη διάθεση για να αγωνιστούν για την ανάπτυξη" σημείωσε τέλος αναφέροντας ότι "στοχεύουμε να δοθούν κίνητρα για να γίνουν επενδύσεις, όμως θα πρέπει να γίνει  πολύ καλή προετοιμασία για την απολιγνιτοποίηση, έτσι ώστε να μην αυξηθεί η ανεργία, που είναι ήδη σε υψηλό ποσοστό, και να γίνουν όλα

Ε.Κ.Φ. ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 5Κ/2019

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 5Κ/2019 του ΑΣΕΠ ( ΦΕΚ 23/5-6-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, δεκαεπτά (17) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.) (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας).Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο γραμμωτό κώδικα οπτικής αναγνώσεως (barcode).H προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά των ανωτέρω προσωρινών πινάκων ορίζεται από 6 Μαρτίου 2020 έως και την πάροδο της 16ης Μαρτίου 2020, ημέρας Δευτέρας.

2η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Εικόνα
Η ανάγκη ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος που διαθέτει καθώς και η συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού στους στόχους της Περιφερειακής Αρχής. Στην 2η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 στα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Αθήνα, συμμετείχε από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Βαβλιάρας Γιώργος.

ΜΗΝΥΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, μετανάστριες, πρόσφυγες που σηκώνουν το βάρος του πολλαπλού τους ρόλου σ’ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που θεωρεί ότι έχει εξασφαλισθεί η ισότητα φύλου και οι ίσες ευκαιρίες, μόνο με την αναφορά τους στη νομοθεσία και σε διακηρύξεις ισότητας.Φέτος 8 Μάρτη 2020, το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αφορά στην ευθύνη των συνδικάτων να φέρουν στο φως τις διακρίσεις στην εργασία. Το μήνυμα είναι καθαρό και σαφές:Η αξιοπρέπεια του ανθρώπου είναι υπόθεση ΟΛΩΝ. Τα συνδικάτα θέλουν, πρέπει και μπορούν να παλέψουν για την έμπρακτη εφαρμογή της ισότητας φύλου και της ίσης μεταχείρισης στην εργασία.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Η Τράπεζα Αίματος του ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ¨ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία. Συγκεκριμένα την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 από 8:30 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι, θα γίνει αιμοληψία στο Ορ. Αμυνταίου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Φλώρινας. Η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων είναι απαραίτητη σ΄αυτή την κορυφαία πράξη ανθρωπιάς. Σημείωση: Όσοι συμμετέχουν είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ ή την ταυτότητά τους. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 24 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη 12 Μαρτίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 15:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης). Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: 1: Προσφυγή στη διαδικασία με διαπραγμάτευση για την ανάθεση αδιάθετων Τμημάτων σύμβασης : «ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΚΙΝΗΣΗΣ & ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ . ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΕΔΡΑΣ, 2. ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ 3. ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ ΧΩΡΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ» 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΕΝ ΦΛΩΡΙΝΗ "Η ΕΛΠΙΣ"

Εικόνα

ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

Εικόνα
Στην Φλώρινα θα βρεθεί αύριο Παρασκευή 6 Μαρτίου ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Καραογλου. Από νωρίς το πρωί θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους Αυτοδιοικητικούς φορείς, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, επιχειρήσεις, ενώ θα ακολουθήσει σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της Φλώρινας όπως το Επιμελητήριο, το Εργατικό Κέντρο, τον Εμπορικό Σύλλογο, Αγροτοσυνεταιριστικές Οργανώσεις και Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με δύο ταινίες συνεχίζει τις προβολές ταινιών η Κινηματογραφική Λέσχη Φλώρινας.  Αυτή την εβδομάδα, μετά από πολλά αιτήματα, θα προβάλλει ξανά τη δραματική ταινία "1917" και την ελληνική κωμωδία "Χαλβάη 5-0"

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΟΝΟΠΟΙΙΑΣ IN VINO ESTATE ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Η οινοποιία «In Vino Estate» (Κτήμα Εν Οίνω) των αδελφών Αναστάσιου και Μιχάλη Τσίπα, με έδρα τον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου, απέσπασε χρυσό μετάλλιο με υψηλή βαθμολογία για το κρασί «Ιδέες» ροζέ ξηρός 2019 100% Ξινόμαυρο Π.Ο.Π., σε έναν από τους μεγαλύτερους και πλέον αξιόπιστους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου. Στον 24ο διαγωνισμό Berlin Wine Trophy πήραν μέρος 13.600 ετικέτες από 41 χώρες που βαθμολογήθηκαν από 400 κορυφαίους γευσιγνώστες κριτές. Το «Ιδέες» ροζέ έχει βραβευθεί όλες τις χρονιές σε όσους διαγωνισμούς πήρε μέρος, ενώ στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού τον Ιανουάριο του 2019 ήταν ανάμεσα στα 30 κορυφαία ροζέ από όλο τον κόσμο. Oι δύο οινοποιοί δήλωσαν: «Για την «In Vino Estate» και τους συνεργάτες μας, το χρυσό μετάλλιο αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών μας. Όλες οι ετικέτες μας τα τελευταία χρόνια έχουν βραβευθεί με χρυσό μετάλλιο σε διεθνείς διαγωνισμούς εδραιώνοντας το σήμα της «In Vino Estate» διεθνώς. Αποδείξαμε ότι με προσήλωση στην ποιότητα και τις σύγχρονες τεχνικέ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΉΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας συγχαίρει τις επιχειρήσεις -μέλη του που διακρίθηκαν στην τριήμερη 20η Επετειακή Διοργάνωση του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Απόσταξης στη Θεσσαλονίκη. 25 συνολικά, διακρίσεις με χρυσά, αργυρά και χάλκινα βραβεία. Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν: ‘’ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ Α.Ε.’’, ‘’ΜΠΟΣΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.- ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ’’, ‘’ΚΤΗΜΑ ΠΑΝΤΟΥ’’, ‘’ΤΣΙΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ & ΜΙΧΑΗΛ Ο.Ε.- ΚΤΗΜΑ ΕΝ ΟΙΝΩ’’ και ο ‘’ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΥΤΝΑΙΟΥ (ΑΣΕΠΑ)’’.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΣΠΡΙΩΝ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη του ότι η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας με την αγροδιατροφική σύμπραξη της, θα πραγματοποιήσει το πρώτο διήμερο φεστιβάλ οσπρίων στις 27-28 Μαρτίου 2020 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Καστοριάς. Ο στόχος είναι να αναδείξει η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας τη θέση και τον ρόλο της στον τομέα της παραγωγής οσπρίων. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιεί ένα φεστιβάλ οσπρίων με τρεις βασικούς άξονες: α/ έκθεση παραγωγών, β/ επιστημονικό forum, γ/ γαστρονομία- γευσιγνωσία. Στην έκθεση, εξωτερικά του κτιρίου, διατίθεται χώρος για κατασκευαστές και εμπόρους γεωργικών μηχανημάτων, ενώ στο εσωτερικό θα υπάρχουν διαμορφωμένα περίπτερα για παραγωγούς οσπρίων και μεταποιητικές επιχειρήσεις του κλάδου. Για περισσότερες πληροφορίες (κόστος, αίτηση συμμετοχής κλπ) μπορείτε να απευθύνεστε στην γραμματεία του εκθεσιακού κέντρου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2467022353, 23116.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ AΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ.

Εικόνα
Απέναντι στην προώθηση των σχεδιασμών της απολιγνιτοποίησης από κυβέρνηση –ΕΕ- πράσινων επιχειρηματιών, το Συντονιστικό Εργατικών Σωματείων και Φορέων Δυτικής Μακεδονίας ενημέρωσε για τις επιπτώσεις σε βάρος του λαού από αυτό το σχέδιο, οργάνωσε κινητοποιήσεις, μπήκε μπροστά ώστε ο λαός της περιοχής μας να εκφράσει την αντίδραση και αντίσταση του, να στείλει τα πρώτα μηνύματα πως δεν αποδεχόμαστε την απολιγνιτοποίηση. Για να καθορίσουμε και να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα μας καλούμε σε σύσκεψη την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 7:00μμ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Καλούμε τα σωματεία των εργαζόμενων, τους συλλόγους των επαγγελματιών και άλλους φορείς να συμμετέχουν και να στηρίξουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην απολιγνιτοποίηση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΑΝΣ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ

Εικόνα
Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα, είχε καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την ανανέωση του Ειδικού Προγράμματος του ΟΑΕΔ για 5.500 Νέους Επιστήμονες που στελεχώνουν τη δομή του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου Φλώρινας ( δείτε εδώ ). Η κ. Πέρκα μεταξύ άλλων, ρώτησε τους Υπουργούς, αν υπάρχει η πρόθεση ενίσχυσης με πρόσθετη χρηματοδότηση και περαιτέρω στελέχωση της επιστημονικής ομάδας του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της, αφού μετά την πρόσληψη 16 επιστημόνων μέσω του Ειδικού Προγράμματος του ΟΑΕΔ για 5.500 νέους επιστήμονες το 2019, λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Σ.Ε.Π.Α. ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2020

Εικόνα
H Διεύθυνση Γεωπληροφορίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (Α.Σ.Ε.Π.Α) ενημερώνει τους παραγωγούς ότι ξεκίνησαν οι δηλώσεις καλλιέργειας έτους 2020. Καταληκτική ημερομηνία είναι η 15η Μαΐου 2020. Για πληροφορίες και ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Συνεταιρισμού ή στα τηλέφωνα 23860-23813 και 23860-23835 (εσωτ. 1328, 1320, 1323). Με εκτίμηση, Για την Διεύθυνση Γεωπληροφορίας ΑΣΕΠΑ Κυριακίδης Ιάκωβος

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Κ.Δ.Β.Μ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ MARKETING ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ»

Εικόνα
Το πρόγραμμα, διάρκειας 25 ωρών, θα ξεκινήσει στις 10 Μαρτίου 2020 και θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη 16:00 – 20:00 στον Λαιμό.Ο βασικός σκοπός της θεματικής ενότητας είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους να κατανοήσουν τις βασικές έννοιες που σχετίζονται με την αγροτική επιχειρηματικότητα και το μάρκετινγκ των αγροτικών προϊόντων, στο πλαίσιο του συστήματος μάρκετινγκ τροφίμων.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στην 1η διασυνοριακή εκδήλωση του έργου πολιτικής προστασίας με ακρωνύμιοj-cross. Ημερομηνία : 4 Μαρτίου 2020 ώρα: 17:00μμ τόπος : κτήριο περιφερειακής ενότητας Φλώρινας Διεύθυνση : Πτολεμαίων 1, Φλώρινα Τ.Κ 53100 τοποθεσία: κτήριο Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας Διεύθυνση : Πτολεμαίων 1, Φλώρινα 53100 Ώρα Συνεδρία Ομιλητής 17:00-17:30 Εγγραφές συμμετεχόντων και καφές Όλοι οι συμμετέχοντες 17:30-17:45 - Σεισμοί και σχετικά φαινόμενα - Dr. ΘεόδωροςΤσάπανος Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νικής 17:45-18:00 Σύστημα Υποστήριξης Λήψης Αποφάσεων και Πλατφόρμα Εξ' Αποστάσεως Κατάρτισης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση Φυσικών και Τεχνολογικών Κινδύνων - ΑΠΘ & ΙΜΕΤ

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Εικόνα
Ο «Σύλλογος Φίλων Αγίου Όρους και Ιερών Μονών Φλώρινας ο Άγιος Παϊσιος» στέλνει μήνυμα ενότητας Αλληλεγγύης και συμπαράστασης στις Ένοπλες δυνάμεις που μάχονται στην μεθοριακή γραμμή του Έβρου αλλά και της Νησιωτικής ακτογραμμής αυτές τις δύσκολες ώρες που η Πατρίδα μας δέχεται μια ασύμμετρη απειλή εξ ανατολών. Το φρόνημα είναι υψηλό και το ηθικό ακμαίο. Εμάς ως Σύλλογο, πέραν των πνευματικών δραστηριοτήτων, μας απασχολούν και τα τεκταινόμενα που αφορούν την Πατρίδα μας. Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους πολίτες της πόλης μας να παρευρεθούν στην Αγρυπνία που διοργανώνει ο Σύλλογος μας και θα γίνει την 05/03/2020 ημέρα Πέμπτη Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φλώρινας και ώρα 8:30 μ.μ έως 12:00 μετά τα μεσάνυχτα ώστε να Συμπροσευχηθούμε στην Υπέρμαχο Στρατηγό και Θεοτόκο Μητέρα μας για βοήθεια, ομοψυχία, κουράγιο και δύναμη στις ένοπλες δυνάμεις αλλά και στον Έλληνα απλό πολίτη που επιχειρεί στα σύνορα της Πατρίδας μας. Στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης στους κατοίκους των συνόρων μας και

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΝΕΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ

Εικόνα
Σε συλλογή τροφίμων και ειδών ατομικής καθαριότητας προχωράει η ΟΝΝΕΔ Φλώρινας στηρίζοντας έμπρακτα έμπρακτα το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας καθώς και τον ελληνικό στρατό, στον Έβρο, που προασπίζονται τα σύνορα μας, μέρα και νύχτα. Σημείο συγκέντρωσης των προσφορών ορίζονται τα γραφεία της ΝΟΔΕ Φλώρινας από σήμερα Τετάρτη 04/03 έως και την Παρασκευή 06/03, τις εξής ώρες: 11:00 – 13:00 το πρωί και 18:00 – 20:00 το απόγευμα.

Ε.Κ.Φ. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι από το λιμενικό αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ( www.hcg.gr ), καθώς και στο κτίριο του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. οι Πίνακες Συμμετεχόντων ανά Κατηγορία/ειδικότητα, κατά φθίνουσα σειρά αποτελέσματος της διαδικασίας μοριοδότησης, υποψηφίων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων (ανδρών – γυναικών) έτους 2019, όπως αυτοί συντάχθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή Παραλαβής – Ελέγχου Δικαιολογητικών, Μοριοδότησης και Κατάταξης.

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Εικόνα
Τι είναι ο νέος κορωνοϊός COVID 19 Ο νέος κορωνοϊός COVID 19 αποτελεί ένα καινούργιο στέλεχος της μεγάλης οικογένειας των κορωνοϊών, που δεν είχε ανιχνευθεί πριν από την πρόσφατη επιδημία στην Κίνα, τον Δεκέμβριο του 2019. Στη χώρα μας έφτασε μέσω της μεγάλης εστίας μόλυνσης στη γειτονική μας Ιταλία. Καθήκον μας είναι να ενημερωθούμε σωστά και χωρίς πανικό, για το τι θα πρέπει να κάνουμε.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ

Εικόνα
Ο σύλλογος «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς δε σταματά να προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους που το χρειάζονται και το έχουν πραγματικά ανάγκη!Τώρα μας χρειάζεται η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. Συλλογή τροφίμων στην αίθουσα του συλλόγου μας Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο από τις 16:00 μέχρι τις 17:00.Μαζεύουμε χυμούς, σνακ, ενεργειακά ποτά, σάντουιτς, εδέσματα, μπισκότα, σοκολάτες και ξηρούς καρπούς, γάντια μιας χρήσης και αντισηπτικά. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6978094183 (Κώστας).

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΣΦ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Εικόνα
Μέχρι και τις 6 Μαρτίου αναστέλλονται προσωρινά για λόγους πιθανής διάδοσης του κορωνοϊού και προστασίας της Δημόσιας Υγείας, όλες οι λειτουργίες και εκδηλώσεις των Τμημάτων στο κτήριο του Φιλεκπσιδευτικου Συλλόγου Φλώρινας Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ, ΗΛΙΚΙΑΣ 18-29 ΕΤΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι παρατείνεται μέχρι τη Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, στις 23:59, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το νέο «Πιλοτικό Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικών Σχεδίων άνεργων νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών», με έμφαση στις γυναίκες.Στόχος του νέου προγράμματος είναι η υποστήριξη άνεργων νέων που επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μετατρέψουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε ποιοτικά και βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια.

Ε.Κ.Φ. : ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Δ.Ε. ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι, για το διδακτικό έτος 2019-2020, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, πλήρους ή μειωμένου ωραρίου, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου: α) 237 εκπαιδευτικοί Β/θμιας κλάδων ΕΑΕ και κλάδων Γενικής Εκπαίδευσης, στις Δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, και β) 174 εκπαιδευτικοί Β/θμιας, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των οικείων σχολικών μονάδων Γενικής Εκπάιδευσης.