Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 25, 2018

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα μέλη του ότι με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα στις 21/02/2018 που συνδιοργάνωσε με την ΚΕΠΑ –ΑΝΕΜ, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ για την παρουσίαση των προγραμμάτων: ‘’Επιχειρούμε Έξω’’ και ‘’ Ενίσχυση της ίδρυσης & λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων’’. Οι ομιλητές της ημερίδας, στελέχη της ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ, παρουσίασαν αναλυτικά τους όρους συμμετοχής, τις επιλέξιμες δαπάνες, το ποσοστό επιχορήγησης καθώς και τα οφέλη από την ένταξη των ενδιαφερομένων στα εν λόγω προγράμματα. Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις & απαντήσεις προς τους ενδιαφερόμενους.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με Θέμα: Ελάχιστα κονδύλια για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ ΙΙ» από την κυβέρνηση στην Φλώρινα και στην Περ. Δυτ. Μακεδονίας που έχει υψηλότατα ποσοστά ανεργίας κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
O Βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφτηκε την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας και συναντήθηκε με την κοσμήτορα κ. Κατερίνα Δημητριάδου . Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα θέματα που απασχολούν το Πανεπιστήμιο και την Παιδαγωγική Σχολή. Η κ. κοσμήτορας ενημέρωσε τον κ. Βουλευτή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πανεπιστημιακή κοινότητα της Φλώρινας καθώς και για το επίπεδο των σπουδών που παρέχει η Παιδαγωγική σχολή στους φοιτητές , το οποίο είναι ιδιαίτερα υψηλό.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ

Εικόνα
Κλειστά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Φλώρινας και στο Δήμο Πρεσπών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα ξεκινήσει κανονικά.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018

Εικόνα
Η Διεύθυνση Γεωπληροφορίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (Α.Σ.Ε.Π.Α.) ενημερώνει τους παραγωγούς ότι ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων καλλιέργειας για το 2018 με καταληκτική ημερομηνία την 15η Μαΐου 2018. Παρακαλούμε όπως προσέλθετε άμεσα στα γραφεία του Συνεταιρισμού. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 23860-23813 και 23860-23857.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΠΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Εικόνα
Ερώτηση με θέμα προς τον υπουργό Εξωτερικών με  θέμα: Απούσα και ανύπαρκτη η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου από το πλευρό της Κύπρου, στην πρώτη ήττα που υπέστη ο ελληνισμός με τη ματαίωση της γεώτρησης στο Οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ Κύριε Υπουργέ, Με όλα όσα συμβαίνουν στην Κυπριακή ΑΟΖ και συγκεκριμένα στο Οικόπεδο 3, ο ελληνισμός έχει υποστεί μια μεγάλη ήττα. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η Τουρκία στα ενεργειακά της Ανατολικής Μεσογείου παίζει το τελευταίο της χαρτί. Εκεί που φαίνονταν ότι τα πράγματα εξελίσσονταν πολύ θετικά για την Κύπρο και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, είχαμε μια δυσμενέστατη εξέλιξη με την παρεμπόδιση του γεωτρύπανου της εταιρίας ΕΝΙ στο Οικόπεδο 3.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Εικόνα
Την Παρασκευή 23/2/2018 ο Βουλευτής Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας συναντήθηκε με το ΔΣ και μέλη του Σωματείου Καθαριστριών Νομού Φλώρινας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα που απασχολούν τις σχολικές καθαρίστριες, που εργάζονται σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η Πρόεδρος του Σωματείου κ. Αλέκα Κερτσάνη αναφέρθηκε στο εργασιακό καθεστώς των σχολικών καθαριστριών, στην αβεβαιότητα της μελλοντικής εργασίας τους, στην έλλειψη στοιχειωδών συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας τους αλλά και στις ιδιαίτερα χαμηλές αμοιβές τους. Αναφέρθηκε, επίσης, και στις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε ο κλάδος τους το προηγούμενο διάστημα.

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εικόνα
Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας πρόκειται να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Σε ότι αφορά για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας αυξάνονται κατά 15% από τις θέσεις του 2015 και φτάνουν τις 299. Μαζί με τις επιπλέον 366 θέσεις που θα προκηρυχτούν για τους Δήμους της Περιφέρειας, ο συνολικός αριθμός των θέσεων κοινωφελούς εργασίας θα ανέλθει στις 665. «Κάθε πρόγραμμα που υλοποιείται για την αντιμετώπιση της ανεργίας και παράλληλα ανταποκρίνεται και στις ανάγκες των πολιτών, είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε την αύξηση των θέσεων κοινωφελούς εργασίας για την Περιφέρεια κατά 15% σε σχέση με το 2015, μία εξέλιξη που χαιρετίζουμε και που αποτελεί μια ακόμη ευχάριστη είδηση για την περιοχή» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Παρακολουθήσαμε προσφάτως να εξελίσσεται μια θεατρικού τύπου συνεδρίαση και μάλιστα να συγκαλείται έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σε ειδική συνεδρίαση, σύμφωνα με το ως άνω θέμα. Μας εκπλήσσει που ενώ μία μέρα νωρίτερα, σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ Φλώρινας δεν έγινε καμιά αναφορά επί του θέματος, αλλά δρομολογήθηκε νέα συνεδρίαση όπου καλέστηκαν και όλοι οι φορείς της περιοχής, που μεταξύ εύλογων τοποθετήσεων δόθηκε βήμα άκρατης λαϊκίστικης ρητορείας στους εμπνευστές αυτής της συνεδρίασης, η οποία έληξε αιτούμενη την αποστολή επιστολής προς τον Υπουργό Παιδείας και συνάντηση μαζί του.

ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Εικόνα
Το Σάββατο 24/2/2018 πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι προκριματικοί αγώνες του Πανελλήνιου Ατομικού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων (U15). Οι ομάδες της Φλώρινας ΣΑΡΙΣΕΣ και ΟΕΑ συμμετείχαν με 8 αγόρια και 11 κορίτσια. Μάλιστα, τα περισσότερα παιδιά ήταν πολύ μικρότερα σε ηλικία από την κατηγορία τους. Συνολικά αγωνίστηκαν 95 αθλητές διεκδικώντας τις 6 θέσεις πρόκρισης και 32 κορίτσια για 4 θέσεις πρόκρισης στην τελική φάση που θα γίνει στα Χανιά την άνοιξη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ "Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ"

Εικόνα
“Με την ακραία πολιτική πόλωση που υπάρχει η χώρα οδηγείται στη καταστροφή» τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην περιοχή ως κεντρικός ομιλητής στην πολιτική εκδήλωση του κινήματος Αλλαγής στην Φλώρινα. Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι η μεγάλη απειλή για τη χώρα έρχεται από τη Τουρκία με την εμφανή προκλητικότητά της. Επεσήμανε δε ότι για να μπορέσει να αντιμετωπίσει η χώρα αυτή την πρόκληση θα πρέπει να υπάρχει εθνική ενότητα και σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια. Όσον αφορά στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας ο κ. Καμίνης τόνισε ότι το κίνημα αλλαγής μένει σταθερό στις θέσεις του και στο θέμα του ονόματος της γειτονικής χώρας που δεν είναι άλλο από μια σύνθετη ονομασία έναντι όλων. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΜΕ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ Η ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ Ε.Ο. ΤΗΣ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ

Εικόνα
Χιονίζει στην πόλη της Φλώρινας από τις πρώτες πρωινές ώρες τις σημερινής ημέρας χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα. Η κίνηση των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Φλώρινας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και με τη χρήση χειμερινών ελαστικών ενώ στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο Φλώρινας- Καστοριάς μέσω Βιτσίου και στο Εθνικό Δίκτυο Φλώρινας -Καστοριάς μέσω Βίγλας είναι απαραίτητη η χρήση χειμερινών ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΟΝΟΚΙΝΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Εικόνα
Την πρώτη  πανελλήνια συγκέντρωση αγωνιστικών ομάδων μονοκινητήριων κατασκευών των Πανεπιστημίων της χώρας φιλοξένησε η πόλη της Φλώρινας το Σάββατο που μας πέρασε. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν 8 ομάδες από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας μέσω της οποίας είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες, να γνωριστούν μεταξύ τους οι φοιτητές και να δείξουν της δουλειά τους στους κατοίκους της περιοχής.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ 42ΧΡΟΝΟΣ ΔΡΑΠΕΤΗΣ ΦΥΛΑΚΩΝ

Εικόνα
42χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε διαφύγει από Ανοιχτό Σωφρονιστικό Κατάστημα (Αγροτική φυλακή Τίρυνθας) συνελήφθη στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας. Ο 42χρονος αποπειράθηκε να εισέλθει στη χώρα από το Διαβατηριακό Σημείο Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής, χρησιμοποιώντας πλαστό διαβατήριο Αλβανικών Αρχών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε επίσης πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, εκδοθείσα από τις Αλβανικές Αρχές. Όπως προέκυψε ο ανωτέρω είχε διαφύγει το 2016 από το ανωτέρω Κατάστημα όπου εξέτιε πολυετείς ποινές κάθειρξης για ληστείες και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Το πλαστό διαβατήριο και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.