Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτωβρίου 11, 2020

ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΓΕΜΗ ΜΕΧΡΙ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Ενημερώνονται όλα τα εγγεγραμμένα μέλη στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) ότι υποχρεούνται να καταβάλλουν τα ετήσιο τέλος τήρησης της μερίδας τους στο Γ.Ε.ΜΗ. μέσα στις προθεσμίες που ορίζει η ΚΥΑ 79752/30-12-2014, δηλαδή εντός της κάθε ετήσιας χρήσης. Αν δεν καταβάλλεται εγκαίρως η οφειλή θα αποστέλλεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ. στη Φορολογική Διοίκηση για βεβαίωση και είσπραξη με βάση τις διατάξεις του κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ). Μετά τα παραπάνω καλούμε όλα τα εγγεγραμμένα μέλη στο Γ.Ε.ΜΗ. να εξοφλήσουν στις οφειλές τους μέχρι 30/10/2020 προκειμένου να μη γίνει βεβαίωση τους στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Η διαδικασία βεβαίωσής τους θα αρχίσει από 15/11/2020.

ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη του ότι έχει δημοσιευθεί η αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία». Η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) είναι 26/10/2020 ώρα 15:00. Η πρόσκληση της Δράσης έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της ΕΥΔ ΕΠ ΠΔΜ www.pepdym.gr , του ΕΣΠΑ www.espa.gr , www.ependyseis.gr και του ΕΦΕΠΑΕ www.efepae.gr , www.kepa-anem.gr. Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κεντρικό Γραφείο Πληροφόρησης του ΕΦΕΠΑΕ, στη Θεσσαλονίκη στο τηλέφωνο 2310480000 ή στο e-mail pepdm@e-kepa.gr ή στο www.kepa-anem.gr (στην επιλογή "Στείλε το ερώτημά σου") όπως και στο γραφείο πληροφόρησης της ΑΝΚΟ Α.Ε. Φον Καραγιάννη 1-3, Κοζάνη.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη επισκέφθηκαν χθες ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας κ. Γιάννης Κιοσές μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Πρόεδρο της Εταιρείας Τουρισμού κ. Γιώργο Βαβλιάρα. Η συνάντηση εργασίας αφορούσε κυρίως την τουριστική ανάδειξη του δήμου, ο οποίος φέρει ένα τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα, όπως τα νεοκλασικά κτήρια της πόλης που αποτέλεσαν το σκηνικό για τις ταινίες του αείμνηστου Θόδωρου Αγγελόπουλου.

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ξεκινάμε εγγραφές! Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 8.30 μμ στους χώρους της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας στην οδό Ι. Καραβίτη 2. Λόγω των μέτρων προστασίας θα υπάρχουν περιορισμένες θέσεις και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Υπεύθυνος: Κώστας Παπαϊωάννου Πληροφορίες: 6982 797 986.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Με το με αριθ. Πρωτ. 4636/02-10-2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης), ορίσθηκε ο καθιερωμένος κατ’ έτος εορτασμός της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα να πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020. Ο εορτασμός έχει ως σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα τα γεγονότα εκείνα που σημάδεψαν την εθνική μας μοίρα και να αποτίσει φόρο τιμής στους Μακεδονομάχους μας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου, η Κοινότητα Πετρών και η Παμμακεδονική Ένωση Μ.Α Ελλάδος-Αυστραλίας σας προσκαλούν στον εορτασμό της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου και ώρα 10:30 στο προαύλιο χώρο του Εκθετηρίου Μακεδονικών Αγώνων στο μνημείο «Τω Αγνώστω Μακεδονομάχω». Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης Ο Πρόεδρος της Τ.Κ Πετρών Γρηγόρης Κυριακόπουλος Ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μ.Α Ελλάδος-Αυστραλίας Μιχάλης Χρυσανθόπουλος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ"

Εικόνα
Το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα «Η σημασία της πρόληψης στον καρκίνο του μαστού». Εισηγήτρια του θέματος η Dr Παναγιώτα Σασοπούλου, ειδικός στις παθήσεις του μαστού. Λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης του Covid-19, ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Σας περιμένουμε την Κυριακή στις 18 Οκτωβρίου 2020, στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Δήμου.

ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 στα γήπεδα αντισφαίρισης στο χώρο αναψυχής του Αγ. Νικολάου η Ομάδα Τένις της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας θα διοργανώσει προπαιδικό πρωτάθλημα Κεντροδυτικής Μακεδονίας. Οι αγώνες γίνονται υπό την αιγίδα της Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κ.Δ. Μακεδονίας και με συνδιοργανωτή το Δήμο Φλώρινας. Η έναρξη του κόκκινου και πορτοκαλί επιπέδου θα γίνει στις 11:00 και το πράσινο επίπεδο θα ξεκινήσει στις 15:00.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Το Κέντρο Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΕΥ) Φλώρινας -που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της ΔΙΑΔΥΜΑ,στο 3ο χλμ. ΕΟ Φλώρινας-Νίκης μετά τις σχολές ΟΑΕΔ- ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του την Παρασκευή 9Οκτωβρίου 2020. Το ΚΕΥ είναι ένας χώρος στον οποίο υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής και παράδοσης υλικών για επαναχρησιμοποίηση, χωρίς κόστος. Το ωράριο λειτουργίας είναι: * 08:00-16:00για τις καθημερινές μέρες * 09:00-13:00 κάθε τελευταίο Σάββατο του μήνα (31/10/2020, 26/11/2020, 19/12/2020)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Με δύο εκδηλώσεις σε Φλώρινα και Αμύνταιο και σύνθημα «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί», εορτάζεται η Ευρωπαική Νύχτα χωρίς ατυχήματα που διοργανώνει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020. Στην Φλώρινα η εκδήλωση θα γίνει στο Bridge music bar ενώ στο Αμύνταιο στο Bar Nama.  Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όσο πιο μακριά γίνεται, ώστε, να σωθούν ζωές, αφού τα θανατηφόρα τροχαία είναι μια μάστιγα που πρέπει να σταματήσει.  Tο μήνυμά στην Ελλάδα είναι η προτροπή, στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά και θα αναλάβει τον ρόλο του «οδηγού της παρέας»! 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. Δ. ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΆΛΛΕΥΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Θέμα: Συνεχίζεται η εκμετάλλευση των αγροτών από τους εμπόρους οι οποίοι δεν πληρώνουν στην ώρα τους τα προϊόντα, παρά την ψήφιση του ν. 4587/2018 (υποχρεωτική πληρωμή εντός 60 ημερών), κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΔΩΡΕΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟ ΠΥΡΕΤΌ ΣΤΗΝ ΦΛΏΡΙΝΑ

Εικόνα
20.000 δόσεις για την καταπολέμηση του Καταρροϊκού Πυρετού του Προβάτου προμηθευτηκε το Τμήμα Κτηνιατρικής ΠΕ Φλώρινας.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΈΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ

 ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΈΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ https://www.visitwestmacedonia.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF/?fbclid=IwAR1pZf1Vq8ZLk9-SgtQsjCW_OIeH-_PtzBeI0bJti-x-2ozkUWh-YtDeCb0

Ε.Κ.Φ. : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ 12 ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας ενημερώνει ότι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ Προκήρυξη των Υπουργών Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών για την πλήρωση δώδεκα (12) θέσεων ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Για την πλήρωση των προκηρυσσόμενων θέσεων δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας έχουν οι υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών ή Ν.Π.Δ.Δ., των Ανεξάρτητων Αρχών και των ΟΤΑ β΄ βαθμού ή Ν.Π.Δ.Δ. αυτών, μόνιμοι και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.), κατηγορίας/εκπαιδευτικής βαθμίδας ΠΕ όλων των κλάδων/ειδικοτήτων, εκτός της θέσης της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την οποία το εν λόγω δικαίωμα έχουν υπάλληλοι του κλάδου/ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής. Οι απόφοιτοι της ΕΣΔΔΑ μπορούν να συμμετέχουν ως υποψήφιοι, ανεξαρτήτως του τίτλου σπουδών που κατέχουν. Δείτε όλη την προκήρυξη εδώ

Ε.Κ.Φ. : ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 6Κ/2019

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας της προκήρυξης 6Κ/2018 ( ΦΕΚ17/22-05-2018 Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π. ) και προκειμένου να καταρτιστούν οι «ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ» των κλάδων ΔΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ και ΔΕ ΦΥΛΑΞΗΣ επί τη βάσει των «ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ», σας ενημερώνουμε ότι μετά την ολοκλήρωση των αθλητικών δοκιμασιών που διενεργήθηκαν στις 26 & 27 Σεπτεμβρίου 2020 καθώς και στις 3 & 4 Οκτωβρίου 2020 και στις οποίες κλήθηκαν τετρακόσιοι τριάντα (430) συνολικά υποψήφιοι, αποφασίσθηκε η κατάρτιση των ως κάτωθι πινάκων : Α) «ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Με το με αριθ. Πρωτ. 4636/02-10-2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης), ορίσθηκε ο καθιερωμένος κατ’ έτος εορτασμός της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα να πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020. Ο εορτασμός έχει ως σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα τα γεγονότα εκείνα που σημάδεψαν την εθνική μας μοίρα και να αποτίσει φόρο τιμής στους Μακεδονομάχους μας. Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), οι φετινές εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ : ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΝΙΚΟΥ ΤΣΕΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Εικόνα
Μετά τις επαφές μας για το Ναυταθλητικό Κέντρο Καστοριάς και την ενημέρωση του αντιδημάρχου επί των τεχνικών κ. Σωκράτη Λιάνου θα ήθελα να σας υποβάλω τις προτάσεις μου σχετικά με το θέμα με την ελπίδα να φανούν χρήσιμες στις ενέργειες σας για την πραγματοποίηση του μεγαλόπνοου για την Καστοριά αυτού έργου.  ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η λίμνη της Καστοριάς αποτελεί ιδανικό φυσικό τοπίο για την διενέργεια κωπηλατικών αγώνων. Η ανεπανάληπτη φυσική ομορφιά της λίμνης , το ιδανικό για κωπηλατικούς αγώνες μέγεθος της σε συνδυασμό με την σταθερή επιφάνεια των υδάτων λόγω της υπερχείλισης προς τον ποταμό Αλιάκμονα, δίνει τις φυσικές , τεχνικές και λειτουργικές δυνατότητες και προοπτικές να γίνει η Κασστοριά παγκόσμιος πόλος έλξης διοργάνωσης κωπηλατικών αγώνων και κωπηλατικού τουρισμού προς όφελος των κατοίκων της πόλης και όχι μόνο.

ΑΝΟΙΞΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ

Εικόνα
Σε λειτουργία τέθηκε από τις 13 Οκτωβρίου η ηλεκτρονική εφαρμογή tritsis.opekepe.gr , του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχουν Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) μέσω της οποίας θα στηριχθούν οι δήμοι κατά τη διαδικασία ένταξής τους στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Όπως αναφέρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων «με τη συγκεκριμένη εφαρμογή δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη «Βεβαίωση ΟΠΕΚΕΠΕ για εξυπηρετούμενο πληθυσμό» η οποία αποτελεί απαραίτητο δικαιολογητικό του αιτήματός τους για την υλοποίηση έργων αγροτικής οδοποιίας στις περιοχές αρμοδιότητάς τους».

ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΟΥΤΕΣ ΜΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Φλώρινας στηρίζοντας την πρωτοβουλία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης προς τους πληγέντες του καταστροφικού κυκλώνα στην Θεσσαλία, συγκέντρωσε και απέστειλε πληθώρα υλικών μέσω προγράμματος κοινωνικής ευθύνης γνωστής εταιρίας ταχυμεταφορών. Ευχαριστούμε τα μέλη, φίλους/ες και πολίτες της Φλώρινας που στήριξαν και ενίσχυσαν την πρωτοβουλία βοήθειας προς τους κατοίκους των περιοχών που έμειναν μόνοι -δίχως ουσιαστική βοήθεια από την κυβέρνηση της ΝΔ, απέναντι στις συνέπειες της φυσικής καταστροφής. Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Φλώρινας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΓΑ

Εικόνα
Την καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων από τον ΟΓΑ που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα δύο χρόνια, τονίζουν 45 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με ερώτησή τους που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Σερρών, Λευτέρη Αβραμάκη και συνυπογραφή της Βουλευτή Φλώρινας Π. Πέρκα. Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ για τη διεκπεραίωση μεγάλου μέρους των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και της αποσυμφόρησης των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, η κατάσταση γίνεται διαρκώς χειρότερη με τον αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων να αυξάνεται διαρκώς. Την ίδια ανοδική τάση ακολουθεί αδιαμφισβήτητα και ο ΟΓΑ, στον οποίο οι εκκρεμείς αιτήσεις αγγίζουν τις 40.000.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εικόνα
Το Εργαστήρι Φωτογραφίας του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τη νέα χρονιά .Θα λειτουργήσουν κύκλοι μαθημάτων για αρχάριους και προχωρημένους. Οι Κύκλοι μαθημάτων περιλαμβάνουν: Θεωρία της Φωτογραφίας Φιλοσοφία της εικόνας Σημειωτική και Ανάλυση της Εικόνας/Φωτογραφίας Αισθητικό Προσανατολισμό Λήψη – Παρουσίαση Τεχνικά ζητήματα Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: 6932295720 Έναρξη μαθημάτων: Οκτώβριος 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
To Τμήμα Γεωπονίας, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν για 1η χρονιά, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4485/2017, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ), με τίτλο: «Ολοκληρωμένη διαχείριση παραγωγικών ζώων και άγριας πανίδας»

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΑΡΔΑΚΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Του Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Παράταξης «Ενότητα – Συνεργασία» ΜΠΑΡΔΑΚΑ Π. Χρήστου  ΠΡΟΣ Τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλειο Γιαννάκη ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Αντιδήμαρχο Δήμου Φλώρινας κ. Ηλία Μούλελη Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων (μέσω του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας) - Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, την 29/6/2020 (αριθμ. Πρωτ. 11671) σας κατέθεσα ερώτηση σχετικά με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, αναφορικά με την υποστήριξη των δράσεων των αθλητικών, πολιτιστικών συλλόγων και των αντίστοιχων σωματείων με έδρα τον Δήμο Φλώρινας. Με το Άρθρο 5 της τροπολογίας 495/51 από 06/10/2020 που κατέθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σε σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Εσωτερικών και ψηφίστηκε την 08/10/2020, προέκυψαν νέα δεδομένα.

ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες της στην εταιρία ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ (Χονδρικό & Λιανικό Εμπόριο) για την ευαισθησία και την γενναιοδωρία που επέδειξε προσφέροντας δωρεάν: 220 Lt κρεμοσάπουνου και 240τεμ. μαντηλάκια μιας χρήσης για απολύμανση επιφανειών, για τις ανάγκες του Γ.Ν. Φλώρινας. Στην δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, η ευγενική αυτή προσφορά μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας. Η κίνηση αυτή ευχόμαστε να βρει μιμητές.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με Θέμα: Αδυναμία έκδοσης φορολογικής ενημερότητας από πολίτες που πληρώνουν με δόσεις το φόρο εισοδήματος, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Ερωτάται ο  Υπουργός με ποιο τρόπο σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της μη αυτόματης έκδοσης φορολογικής ενημερότητας σε πολίτες οι οποίοι πληρώνουν κανονικά το φόρο εισοδήματος σε δόσεις. 

ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Φλώρινας ανακοινώνεται ότι η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Φλώρινας , σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Φλώρινας, θα λειτουργήσει Σχολή Διαιτησίας για την ανάδειξη νέων διαιτητών ποδοσφαίρου. Τα μαθήματα της νέας σχολής αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 9 Νοεμβρίου 2020, εφόσον υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Όσοι ενδιαφέρονται ( νέοι και νέες υποψήφιοι-ες διαιτητές) να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της σχολής διαιτησίας θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία της ΕΠΣ Φλώρινας ( Παύλου Μελά 7 τηλ. 2385023600) μέχρι την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 τις εργάσιμες μέρες και από τις 10:00π.μ έως τις 13:00 μ.μ ή κάθε Δευτέρα απόγευμα και ώρες 19:00-21:00 μ.μ στα γραφεία του Συνδέσμου στο ΔΑΚ Φλώρινας.

3 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΦΛΏΡΙΝΑ ΚΑΙ 11 ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΆΔΑ ΑΠΟ 5-11 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ

Εικόνα
Τον αριθμό των κρουσμάτων την εβδομάδα από 5 Οκτωβρίου έως 11 Οκτωβρίου δίνει αναλυτικά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας . Στον Δήμο Φλώρινας καταγράφηκαν 3 κρουσματα ενώ στο Δήμο Καστοριάς 7 και στον Δήμο Άργους Ορεστικου 4 τα οποία διαγνώστηκαν από το εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης και τα ιδιωτικά εργαστήρια της Περιφέρειας.

2Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

Εικόνα
Ο Δήμος Πρεσπών διοργανώνει την 2η παρουσίαση και επίδειξη του Κινητού Πράσινου Σημείου το οποίο αποκτήθηκε και λειτουργεί στα πλαίσια του έργου GREENPOINT-MOB, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG – IPA CBC ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 στον οικισμό Κρυσταλλοπηγής και στο οικισμό του Αγίου Γερμανού.

Ε.Κ.Φ. : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας πληροφορεί ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο λήψης ειδικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορoνοϊού COVID-19 [άρθρο 35 του ν. 4722/2020 (Α΄ 177)], με την αριθμ. 137464/E4/9-10-2020 (ΑΔΑ: 6ΠΥΟ46ΜΤΛΗ-Θ3Ψ) πρόσκληση, καλεί τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ που έχουν ενταχθεί στους οριστικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Γ1΄και Γ2΄ υποψήφιων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ των αριθμ. 1ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 13/τ. ΑΣΕΠ/25.4.2019) και 2ΕΑ/2019 (ΦΕΚ 14/τ. ΑΣΕΠ/25.4.2019) Προκηρύξεων ΑΣΕΠ όπως αναμορφώθηκαν και ισχύουν, να υποβάλουν αίτηση-δήλωση προτίμησης για απασχόληση ως αναπληρωτές πλήρους ή μειωμένου ωραρίου για διά ζώσης απασχόληση με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου τρίμηνης κατ’ ελάχιστον διάρκειας, για το σχολικό έτος 2020-2021.

Ε.Κ.Φ. : ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας ενημερώνει ότι αναρτήθηκαν οι Προσωρινοί Πίνακες Κατάταξης υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση για την πρόσληψη συνολικά 121 ατόμων, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΑΕΔ, του σχολικού έτους 2020-2021. Προσωρινός πίνακας κατάταξης υποψηφίων Προσωρινός Πίνακες επιλεγέντων Προσωρινός Πίνακας αποκλειομένων Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν την κατάταξη τους με τον αριθμό της αίτησης που υπέβαλαν. Οι πίνακες είναι αναρτημένοι στην ενότητα «Νέα & Ανακοινώσεις» στον ιστότοπο του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr Θα ακολουθήσει ανακοίνωση με πληροφορίες, οδηγίες και προθεσμίες για την υποβολή ενστάσεων.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΒΑΤΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών κατασκευών, θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πρεσπών στα παρακάτω διαστήματα: • Δευτέρα 12.10.2020 και Τρίτη 13.10.2020 από 09:00 έως 14:30, Τοπική Κοινότητα Βατοχωρίου • Τετάρτη 14.10.2020 και Πέμπτη 15.10.2020 από 09:00 έως 14:30, Τοπική Κοινότητα Τριγώνου Παρακαλούνται οι ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού καθώς και οι καταναλωτές με ευαίσθητες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, να λάβουν υπόψη τα παραπάνω.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 6:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου. Σημαντικότερα από αυτά η Αποδοχή απόφασης ένταξης έργου με τίτλο "Δράσεις βελτίωσης προσβασιμότητας ΑΜΕΑ σε κτήρια και κοινόχρηστους χώρους Δήμου Αμυνταίου", προϋπολογισμού 260.000,00€ και χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, η Αποδοχή απόφασης ένταξης μελέτης με τίτλο "Σχέδιο Δράσης για την αειφόρο ενέργεια και το κλίμα (ΣΔΑΕΚ) στον Δήμο Αμυνταίου", προϋπολογισμού 30.000,00€ και χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο και η Έγκριση τεχνικού αντικειμένου μελέτης έργου με τίτλο «Αισθητική ανάπλαση και αναβάθμιση κοινόχρηστου χώρου οικισμού Κέλλης Δήμου Αμυνταίου».

Π. ΠΕΡΚΑ: «Η ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» (VIDEO)

Εικόνα
Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Π. Πέρκα, τοποθετήθηκε αρχικά για τις απειλές εισπρακτικών εταιριών σε αγρότες σχετικά με οφειλές μικρών ποσών και διακοπές παροχής ρεύματος από την ΔΕΗ σε αγροτικές γεωτρήσεις. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προβεί σε ρύθμιση ώστε η έκδοση λογαριασμών αγροτικού ρεύματος να γίνεται μετά το πέρας της αρδευτικής περιόδου.