Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 18, 2018

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΡΟΔΟΝΑ-Η ΔΕΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ

Εικόνα
Το Σάββατο 10/11 μηχανήματα της ΔΕΗ εισήλθαν σε αγροτεμάχια της κτηματικής περιοχής Ροδώνα του Δήμου Αμυνταίου και ισοπέδωσαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις, όπως αποτυπώνονται και στο φωτογραφικό φακό και μάλιστα άνευ ειδοποίησης, όπως υπογράμμισε ο αγρότης Ακριτίδης Ιωάννης, προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημιά.

Ε.Κ.Φ. : ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 5.500 ΑΝΕΡΓΩΝ

Εικόνα
To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ξεκινά σήμερα Παρασκευή 23/11/2018 και ώρα 12η μεσημβρινή και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 3/12/2018 και ώρα 12η μεσημβρινή, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, για 5.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα 12 μηνών, στο Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Εικόνα
Η ολοκλήρωση και κατασκευή σημαντικών έργων στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας αποτέλεσε το αντικείμενο της ειδικής σύσκεψης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Απ. Αντωνούδη, στελέχη της εταιρείας και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας. Πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν η κατασκευή του κάθετου άξονα της Εγνατία Οδού όπου θα συνδέσει την περιοχή της Πτολεμαϊδας με την Φλώρινα.

2εκατ. ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΔΕΥΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στα πλαίσια του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε το ποσό των 2.149.700,00 € προς την ΔΕΥΑΦ για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη βελτίωση υποδομών ύδρευσης στη Δ.Ε. Φλώρινας του Δήμου Φλώρινας. Πρόκειται για μια σειρά έργων υποδομών σε όλη την χώρα, τα οποία είχαν μείνει επί χρόνια στο περιθώριο, παρά την αναγκαιότητά τους, με πολλαπλά οφέλη για τον λαό και τις τοπικές κοινωνίες. Πλέον γίνονται πράξη. Η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των δήμων είναι κρίσιμη και συνδέεται ευθέως με την συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ

Εικόνα
Τα μέλη της Ακαδημίας Οίνου του Αριστοτέλη την Κυριακή 25 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουν εκδρομή και γευστικές δοκιμές.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 1. Ξενάγηση και γευστική δοκιμή στα ολοκαίνουργια κρασιά του οινοποιείου ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ. 2. Ξενάγηση στους όμορφους χώρους της μονάδας Π. ΝΑΟΥΜΙΔΗΣ και δοκιμή νέων συναρπαστικών συνταγών. 3 Γευστικές δοκιμές πιπεριάς μαζί με τα ξεχωριστά κρασιά του οινοποιείου ΙΝ VINO ESTATE. Η μετακίνηση με λεωφορείο θα είναι δωρεάν (εναλλακτικά, τα μέλη μπορούν να χρησιμοποιήσουν και δικό τους όχημα). Δηλώσεις - Πληροφορίες: info@wineconsulting.gr ή στο τηλ. 6944886566 Αναχώρηση από το πάρκινγκ της Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Νομαρχίας) Κυριακή 25-11-18 στις 11:15 π.μ. - Επιστροφή στη Φλώρινα, περίπου στις 2:00 μ.μ. ΧΟΡΗΓΟΙ: FLORINA TRAVEL, ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ, Π. ΝΑΟΥΜΙΔΗΣ, IN VINO ESTATE

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Ο Δήμος Αμυνταίου καλεί τους ενδιαφερόμενους δημότες του να υποβάλλουν δικαιολογητικά για την ένταξη τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου.Το κοινωνικό Παντοπωλείο θα παρέχει δωρεάν ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε συγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων.Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων είναι το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό 3.500 ευρώ.Θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η ανεργία, η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, οι συνθήκες στέγασης και διαβίωσης, προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΒΑ-ΚΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στη διανομή προϊόντων όπως τυρί, γραβιέρα, κρέας, αυγά, αλεύρι, δημητριακά, άρτος μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ, προχωράει ο Δήμος Αμυνταίου. Η διανομή των προϊόντων θα γίνει αύριο Πέμπτη 22 Νοεμβρίου και Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και ώρα 09:30 π.μ με 15:30 μ.μ από τον παλιό παιδικό σταθμό .Προσοχή μεγάλες ποσότητες. Οι ωφελούμενοι να έχουν σακούλες μαζί τους για την παραλαβή των προϊόντων.Οι ωφελούμενοι για την παραλαβή των προϊόντων πρέπει να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ .

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΙΝΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΕΒΑ-ΚΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 & Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 τις ώρες 09:00π.μ. με 14:00μ.μ, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας σε συνεργασία με Δήμο Φλώρινας και την Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας θα προβεί στη διανομή προϊόντων σίτισης, στον χώρο των ψυγείων της Αγροτικής Ένωσης Φλώρινας.

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ -ΦΙΛΩΤΑ

Εικόνα
Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου -Φιλώτα παρατείνοντας τις ώρες λειτουργίας του από τις 17.000 που έληξαν χθες στις 32.500. Όπως ανέφερε σε δήλωση του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Παύλος Γεωργίου «πρόθεση του Υπουργείου και της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει η λειτουργία του ΑΗΣ Αμυνταίου και τα επόμενα χρόνια τόσο για την ενεργειακή ανάπτυξη της περιοχής και κατ’ επέκταση όλης της Ελλάδας όσο και για την εύρυθμη λειτουργία της τηλεθέρμανσης Αμυνταίου έως ότου κατασκευαστεί και η μονάδα Βιομάζας από τις Ανανεώσιμες της ΔΕΗ». Στόχος του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, πρόσθεσε τέλος, είναι η εξεύρεση λύσεων για την μακροπρόθεσμη λειτουργία του ΑΗΣ είτε με συνεργασία της ΔΕΗ με ιδιώτη για την αναβάθμιση του ΑΗΣ με τις μονάδες αποθείωσης είτε μόνο με ιδιώτη. Πηγή: www.ert.gr/news/florina

ΘΕΟΠΙΣΤΗ ΠΕΡΚΑ: "Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΜΒΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ"

Εικόνα
Ξεκινούν οι μελέτες υλοποίησης της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας και Αλβανίας, μέσω της νέας γραμμής Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής – Πόγραδετς, όπως ανέφερε σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Φλώρινας η Συντονίστρια του Ελληνικού και πρώην Γενική Γραμματέας Υποδομών -Μεταφορών Θεοπίστη Πέρκα, έργο το οποίο, όπως είπε, θα συμβάλει στην οικονομική, επιχειρηματική και όχι μόνο ανάπτυξη της περιοχής.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΦΑΣΟΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Εικόνα
Μετά την έγκριση των προγραμμάτων Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων της Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΣΕΑ) καλούνται οι φασολοκαλλιεργητές που οι καλλιέργειές τους επλήγησαν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες, ξηρασία κλπ.) της καλλιεργητικής περιόδου 2017, να προσέλθουν στον Δήμο Πρεσπών για να υποβάλουν αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης (ΠΣΕΑ 2017) από την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 μέχρι και την Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2018. ΠΡΟΣΟΧΗ: η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι πολύ αυστηρή. Μετά την 6η Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής αιτήσεων θα κλείσει και καμία αίτηση δεν θα μπορεί πλέον να υποβληθεί!

ΤΣΙΡΙ-ΤΣΙΡΙ ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Εικόνα
Το πανάρχαιο έθιμο του ανάμματος φωτιών «Τσίρι Βάρβαρα» θα αναβιώσει και φέτος τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στο Αμύνταιο. Από νωρίς το απόγευμα παραδοσιακοί ήχοι θα γεμίσουν το κέντρο και τις γειτονιές του Αμυνταίου εισάγοντάς μας στο εορταστικό κλίμα.Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μικρότερες φωτιές θα ανάψουν στις γειτονιές του Αμυνταίου, στις οποίες παρέες μικρών και μεγάλων δίνουν το δικό τους στίγμα.

ΣΤΙΣ 9 ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Εικόνα
Με απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών, Παναγιώτη Πασχαλίδη, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα ξεκινήσουν τα μαθήματά τους αύριο Τρίτη 20.11.2018 μία ώρα αργότερα λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΔΡΟΣΟΠΗΓΗ

Εικόνα
Στις εργασίες ασφαλτόστρωσης του οδικού άξονα Φλώρινα - Δροσοπηγή παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, συνοδεία υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Φλώρινας.  Μετά την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης στον οδικό άξονα Δροσοπηγή - Βίτσι, η Π.Ε. Φλώρινας υλοποιεί το δεύτερο κομμάτι του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ, που αφορά την οδική σύνδεση της Φλώρινας με την Τοπική Κοινότητα Δροσοπηγής.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τρίτη 20 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Πέρασμα. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: 1. «Εκμίσθωση για υλοτομία των συστάδων 5δ, 7β και 7γ του Δημοτικού δάσους Αλώνων» Εισηγητής κος Θεόδωρος Δημόπουλος, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εικόνα
Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υπενθυμίζοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση. Απεναντίας, η βία προς τις γυναίκες, με όποια μορφή και να εκδηλώνεται, αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που δεν περιορίζεται σε σύνορα, κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς, αλλά μας αφορά όλους και όλες. Με αφορμή λοιπόν, την 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ο Δήμος Φλώρινας, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλλων του Δήμου Φλώρινας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φλώρινας, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, έχουν προγραμματίσει δράσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑ ΣΕΛΤΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΑΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ

Εικόνα
Η είδηση ότι κανένα χωριό του νομού Φλώρινας δεν πρόκειται να μείνει εκτός μειονεκτικών περιοχών και οι αγρότες δεν θα χάσουν την εξισωτική αποζημίωση είναι αναμφισβήτητα θετική. Η εξέλιξη αυτή μας έγινε γνωστή εδώ και 3 ημέρες από το αρμόδιο Υπουργείο. Σεβόμενοι, ωστόσο, τον θεσμικό ρόλο όσων εργάστηκαν σκληρά αλλά αθόρυβα για να μην αδικηθεί ο νομός Φλώρινας από την οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών, αποφασίσαμε να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ

Εικόνα
Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμυνταίου ευχαριστεί την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Ολυμπία Τελιγιορίδου, την πρώην γενική γραμματέα δημόσιας περιουσίας και νυν πολιτευτή του Σύριζα στον Νομό Φλώρινας, κα Πέτη Πέρκα, τον Αντιπεριφερειάρχη κο Στέφανο Μπίρο και τον Δήμαρχο Αμυνταίου κο Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη για τον συντονισμό αλλά και τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβησαν, ώστε στον Νομό Φλώρινας και ειδικότερα στην περιοχή Αμυνταίου να μην μείνει κανένα τοπικό διαμέρισμα εκτός εξισωτικής αποζημίωσης. Είναι πολύ σημαντικό στην ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει όλη η χώρα να μην χαθούν πολύτιμοι πόροι από την αγροτική οικονομία και τους παραγωγούς της περιοχής μας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου, με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη: Έγκριση μελέτης για την «Ψηφιοποίηση – χαρτογράφηση δικτύου ύδρευσης και υδρομέτρων του Δήμου Αμυνταίου και δημιουργία Γεωχωρικής Βάσης Δεδομένων (RDBMS), με σκοπό την ανάπτυξη ολοκληρωμένου Γεωγραφικού Πληροφοριακού Συστήματος G.I.S», Προϋπολογισμού 49.844,86 € συν ΦΠΑ. Περί χαρακτηρισμού οδού ως ήπιας κυκλοφορίας στο πλαίσιο της Δράσης του ΕΠΑΝΕΚ με κωδ. 098 (Α/Α ΟΠΣ: 2658) και τίτλο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου».

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Εικόνα
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Δήμο Φλώρινας με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.Η κίνηση των οχημάτων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Φλώρινας γίνεται με τη χρήση χειμερινών ελαστικών.