Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 20, 2016

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, συγχαίρουν τους μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείουΖήδρο Γεώργιο, Καράντζα Κωνσταντίνα, Σταυρίδη Δημήτριο, Σταυρίδου Άννα και Τράικο Θωμά, καθώς και τον δάσκαλό τους Αρβανιτάκη Γιάννη, καθηγητή πληροφορικής, για τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα «Ο Γαλαξίας μας».

ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συλλογή εφοδίων για τους πρόσφυγες από τον Δικηγορικό Σύλλογο Φλώρινας με προσφορές εκτός των συναδέλφων δικηγόρων, των δικαστών, των υπαλλήλων αλλά και μεγάλου αριθμού ανώνυμων πολιτών. Η πολυάριθμη συμμετοχή των πολιτών, πέραν της αξίας και του είδους των συγκεντρωθέντων ειδών, ήταν ιδιαίτερα συγκινητική αλλά και ενδεικτική της διάθεσης των κατοίκων της Φλώρινας να συμπαρασταθούν σε ένα φαινόμενο ανθρωπιστικής κρίσης.

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Εικόνα
Στις εθνικές επετείους συνηθίζονται τα μεγάλα λόγια και οι ηρωικές παράτες. Θα τις αποφύγω. Αν είναι να αποτίσουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές του παρελθόντος ας το κάνουμε ουσιαστικά. Ας σταθούμε με σεβασμό απέναντι σε αυτούς που πάλεψαν με δυνάμεις υπέρτερες για το κοινό καλό. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε το διαχρονικό μήνυμά τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΛΙΑΣ

Εικόνα
Από το Τμήμα Φυτουγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καστοριάς γνωστοποιείται ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής: Η καλλιέργεια της μηλιάς βρίσκεται στο στάδιο της πράσινης κορυφής, στάδιο ευαίσθητο σε προσβολές από ΦΟΥΖΙΚΛΑΔΙ.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Σ.ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Εικόνα
Στην Κορυτσά βρέθηκαν την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πασχάλης Βάσσου για να παρακολουθήσουν από κοντά τις εκδηλώσεις Εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25η Μαρτίου 1821, μετά από επίσημη πρόσκληση του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλβανία, Αλαμάνου Γεώργιου.

ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 32ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Έναν 32χρονο ημεδαπό για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών συνέλαβαν στο 8ο χλμ. Της Εθνικής Οδού Καστοριάς – Κοζάνης , αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς.Σε έλεγχο που έγινε σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του, μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας (με προορισμό την Κοζάνη), έναντι χρηματικής αμοιβής δυο (2) αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας, μη νόμιμους μετανάστες.

ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
Δυο 15χρονους ημεδαπούς για κλοπή μοτοποδηλάτου συνέλαβαν στην Καστοριά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καστοριάς. Οι ανωτέρω ημεδαποί αφαίρεσαν από την πόλη της Καστοριάς, δίκυκλο ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού. Κατόπιν αναζητήσεων οι ανήλικοι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν στο εν λόγω δίκυκλο και κατά τον έλεγχο που έγινε παραδέχθηκαν την πράξη τους.Το δίκυκλο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 28 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου.

Α.Σ.Ε.Α. "ΣΑΡΙΣΕΣ" ΦΛΩΡΙΝΑ:ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ

Εικόνα
Το τμήμα Πινγκ- Πονγκ "ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ" , καλεί όλους τους φίλους, την Τετάρτη 6 /4 /2016, στην Πλατεία Γεωργίου Μόδη και τις ώρες 9:00-15:00 για να γιορτάσουν μαζί την "Παγκόσμια Ημέρα Πινγκ Πονγκ". Στην πλατεία θα υπάρχουν τραπέζια, ώστε όλοι, μικροί-μεγάλοι, να παίξουν και να γνωρίσουν το άθλημα!

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 8 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 28 Μαρτίου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 12:30 στο Γραφείο του Δημάρχου.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ 3Η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Εικόνα
Την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016, Ο Σύλλογος Χιονοδρομίας – Ορειβασίας Καβάλας πραγματοποίησε στο περιαστικό δάσος της πόλης, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, τον αγώνα ορεινού τρεξίματος Kavala Trail Run 2016 μήκους 13χλμ και υψομετρικής διαφοράς 610μ. με την συμμετοχή 327 συνολικά δρομέων.Διατηρώντας τις αγωνιστικές επιδόσεις, η Μούκα Παρασκευή συνέχισε τις επιτυχίες της ανεβαίνοντας και πάλι στο βάθρο των νικητών κατακτώντας την 3η θέση στις γυναίκες με χρόνο 1:33:07 έχοντας συμπαραστάτη της το συναθλητή της Παπαχαραλάμπους Παναγιώτη , αφού και οι δύο δρομείς τερμάτισαν μαζί. Θερμά συγχαρητήρια για μία ακόμα φορά και καλή συνέχεια στις προσπάθειες τους με άξονα τη ψυχική και σωματική υγεία.

«ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ-ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» Συζητάμε, Σχεδιάζουμε, Υλοποιούμε

Εικόνα
Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 και ώρα 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κοζάνη συνάντηση στελεχών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και εκπροσώπους Γυναικείων Συνεταιρισμών και Συλλόγων της Περιφέρειάς μας με σκοπό να συζητηθεί το θέμα της ένταξης και της ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητα μέσα από δράσεις του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Εθνικής και Τοπικής εμβέλειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ/ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ Γ. ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ

Εικόνα
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συστηματική προσπάθεια από την επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ», κ. Ζεμπιλιάδου, να υποβαθμίσει (σε βαθμό πλήρους απαξίωσης) το έργο της αιρετής περιφέρειας αναφορικά με τη διαχείριση, υλοποίηση και ολοκλήρωση των έργων που συγχρηματοδοτήθηκαν από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2007 – 2013, με χρονικό ορόσημο την 31/12/2015.Ας ξεκινήσουμε να δούμε ποιοι είναι οι (πραγματικοί) πόροι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας και ποιοι οι δείκτες απορρόφησης αυτών:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, καλεί σε συνάντηση τα ΜΜΕ της Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να γίνει ενημέρωση σχετικά με τη διοργάνωση της Μαθητιάδας Δυτικής Μακεδονίας.Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 και ώρα 11.00 π.μ. στα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Μακρυγιάννη 5, στο 2ο όροφο.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Με 5 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει τη Δευτέρα 28 Μαρτίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμυνταίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στη 13:30 στο Γραφείο του Δημάρχου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με Θέμα: Αβέβαιο προδιαγράφεται το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ).Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης: Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης βιώνει εδώ και μερικά χρόνια μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Οι οφειλές της προς τις τράπεζες, τους προμηθευτές, τους υπαλλήλους και τους τευτλοπαραγωγούς, απειλούν την ίδια την ύπαρξή της. Τα 30 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν από την κυβέρνηση με ΠΝΠ τον Μάρτιο του 2015 αποδείχτηκαν σταγόνα στον ωκεανό. Η λύση που προκρίνεται τελευταία ώστε να ανασάνει οικονομικά η ΕΒΖ είναι η άμεση πώληση και χωρίς διαγωνισμό των δύο θυγατρικών εργοστασίων της στη Σερβία αντί ποσού 25 εκατομμυρίων ευρώ από ήδη υπάρχοντα αγοραστή. Τα εργοστάσια αυτά είναι κερδοφόρα και αυτά που στην ουσία συντηρούν την εν Ελλάδι επιχείρηση. Τα χρήματα αυτά, ελάχιστα θα βοηθήσουν στην εξυγίανση της ΕΒΖ, καθώς θα μπουν κυρίως στην τσέπη της τράπεζας προς την οποία υπάρχουν μεγάλες οφειλέ

ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Εικόνα
Ἀγαπητοί μου. ΕΝΑ διαρκὲς παρὸν χαρακτηρίζει ὅλα τὰ γεγονότα τοῦ σχεδίου τῆς θείας οἰκονομίας γιὰ τὴν σωτηρία τοῦ ἀνθρώπου. Κι αὐτὸ γίνεται ἐπειδὴ τὰ γεγονότα αὐτὰ ἔχουν σχέσι μὲ τὸν αἰώνιο Θεό, ὁ ὁποῖος ζῆ μονίμως ἕνα διαρκὲς ΣΗΜΕΡΑ. Γιαὐτὸ καὶ σαὐτὲς τὶς ἑορτές ἡ Ἐκκλησία μας ἄρχεται τῆς πανηγύρεως μὲ τὴν λέξι ΣΗΜΕΡΟΝ. ΢ὰν νὰ γίνεται τὸ γεγονὸς αὐτὸ ΣΗΜΕΡΑ. ΣΗΜΕΡΑ λοιπόν, ἡμέρα τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου, ἡ Ἐκκλησία τιμᾶ τὸ «Κεφάλαιον τῆς σωτηρίας ἡμῶν».

ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Εικόνα
Ομιλία Θέμη Μουμουλίδη, στην συνεδριάση της Διαρκούς επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του εθνικού διαλόγου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. [απόσπασμα πρακτικών της Βουλής] Επιτρέψτε μου, κύριε Πρόεδρε, να ενημερώσω τους αγαπητούς συναδέλφους της αντιπολίτευσης, πως το σύστημα τηλεοπτικής μετάδοσης, χρησιμοποιεί ασύρματες κάμερες, και επομένως χρειάζεται κάποιος χρόνος για να κάνει πλάνο σ’ αυτόν που μιλάει, Ας μη προσπαθούν να εκμεταλευτούν το μέσο[επικοινωνιακά], δεν βοηθάει.

ΕΒΕ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ -ΚΕΡΔΙΣΕ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα μέλη του στην ημερίδα που διοργανώνει την Δευτέρα 28/03/2016 και ώρα 18,00 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητήριου, Μεγαρόβου 19- 2ος όροφος, με θέμα: ‘’ΔΑΝΕΙΑ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ- ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ- ΚΕΡΔΙΣΕ’’.Ομιλητές: Γεώργιος Νταβός, Αλεξάνδρα Λαζαρίδη, Σουλτάνα Παπαθωμά.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στα εστιατόρια του νομού που απέσπασαν το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, το οποίο απονεμήθηκε στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 στο Ball Room του ξενοδοχείου ‘’Μεγάλη Βρετανία’’ στην Αθήνα, σε μια λαμπερή τελετή.Πρόκειται για τα εστιατόρια του Κοντοσώρου Νικόλαου στο Ξινό Νερό, του ‘’Θωμά’’ στο Σκλήθρο και του Ναουμίδη Πέτρου στον Αγ. Παντελεήμονα.

Ε.Κ.Φ.: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, έτους 2016, το οποίο θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2016 έως τις α) 3 Σεπτεμβρίου 2016 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) 10 Σεπτεμβρίου 2016 για τα παιδιά με αναπηρία.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΞΙ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Εικόνα
Έξι ημεδαπούς, (από 33 έως 65 χρονών) για παράβαση του νόμου περί παιγνίων και λαχειοφόρων αγορών συνέλαβαν σε περιοχή της Κοζάνης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης. Ύστερα από αστυνομικό έλεγχο εντοπίστηκαν οι ανωτέρω να ενεργούν παράνομα συγκαλυμμένο έρανο, με τη μορφή λαχειοφόρου αγοράς ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα χρηματικά ποσά (συνολικής αξίας 299 ευρώ) καθώς και μπλοκ κουπονιών των 100 φύλων από όπου είχαν αποκοπεί συνολικά 299 κουπόνια (με αναγραφόμενη τιμή 1 ευρώ έκαστο).

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Εικόνα
Δυο ημεδαπούς 30 και 61 ετών, για κλοπή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος αντίστοιχα συνέλαβαν στην Πτολεμαΐδα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας. Ο ανωτέρω 30χρονος αφαίρεσε έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ένα ποδήλατο ιδιοκτησίας 62χρονου ημεδαπού, το οποίο ακολούθως πούλησε στον 61χρονο. Κατόπιν αναζητήσεων εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι και συνελήφθησαν.Το ποδήλατο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΙΟ "ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας συγχαίρει το μέλος του Οινοποιία "ΒΕΓΟΡΙΤΙΣ" και συγκεκριμένα τον ιδιοκτήτη του κ. Χρήστο Μπόσκο, όπου στον διαγωνισμό BERLIN WINE TROPHY από 6.000 κρασιά από όλον τον κόσμο , το νέο μονοποικιλιακό κρασί της εταιρίας το λευκό Sauvignon Blanc 2015 Vegoritis κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο , ενώ το ίδιο κρασί στον 16ο Διεθνή διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης το αργυρό. Επίσης το ερυθρό κρασί Μύλος 2013, στον διαγωνισμό BERLIN WINE TROPHY στο Βερολίνο, κατέκτησε για δεύτερη φορά το ασημένιο μετάλλιο.

Δήμαρχος Αμυνταίου: "Διάθεση και θέληση για βοήθεια στο προσφυγικό υπάρχει-χώροι δεν υπάρχουν" (BINTEO)

Εικόνα
Δεν υπάρχουν χώροι έτοιμοι στο Δήμο Αμυνταίου για τη στέγαση προσφύγων, είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κώστας Θεοδωρίδης υπογραμμίζοντας τη διάθεση και τη θέληση του Δήμου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του τόσο σημαντικού προβλήματος όπως αυτό του προσφυγικού.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εικόνα
Κοινή συνάντηση των Προεδρείων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς & Φλώρινας παρουσία και του μέλους του Δ.Σ της Π.Ο.ΑΣ.Υ ΜΠΑΝΤΟΛΑ Στέργιου με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ.ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ  πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την  Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016. Στη συνάντηση ενημερώθηκε ο επιθεωρητής για τα τρέχοντα προβλήματα των αστυνομικών της Δυτικής Μακεδονίας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ 1ο ΕΛΛΗΟΣΕΡΒΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Εικόνα
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας συμμετείχε στο 1ο Ελληνοσερβικό επιχειρηματικό φόρουμ στις 18-3-2016 στη Θεσσαλονίκη.Στο συνέδριο , συμμετείχαν το Ελληνοσερβικό επιμελητήριο , η Κεντρική ένωση Επιμελητηρίων Σερβίας, θεσμικοί παράγοντες της Κυβέρνησης της Σερβίας, ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα, ο Πρόξενος της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Με ομιλία της εκπαιδευτικού-φιλολόγου κα.Λίλας Ρίζου θα ξεκινήσουν αύριο οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΦΣΦ "Ο Αριστοτέλης". Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με εορταστικά τραγούδια η χορωδία  του Ωδείου Π.Ε. Φλώρινας και με  Χορευτικά από το τμήμα Εθνογραφίας και Χορού του ΦΣΦ "Ο Αριστοτέλης". Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου θα κορυφωθούν την Παρασκευή 25 Μαρτίου με τη καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Λεωφόρο Μακεδονομάχων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ENTERPISE GREECE

Εικόνα
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σαπαλίδης Σάββας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Enterprise Greece κ. Στάικο Χρήστο στην Αθήνα στις 15-03-2016. Σκοπός της συνάντησης ήταν η στήριξη των επιχειρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας με δράσεις εξωστρέφειας (εκθέσεις- καινοτομία). Αποφασίστηκε μια σειρά δράσεων συνεργασίας του Enterprise Greece με το Επιμελητήριό μας. Περιλαμβάνει συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στο Sial του Παρισιού 16-20 Οκτωβρίου 2016, με πραγματοποίηση γευσιγνωσίας από την Ελληνική πλευρά.

Ε.Β.Ε.:ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ

Εικόνα
Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη του ότι σε συνεργασία με το Enterprise Greece υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στο Σιαλ του Παρισιού στις 16-20 Οκτωβρίου 2016. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο κ. Σαπαλίδη στο τηλέφωνο 6977977547 για περισσότερες πληροφορίες καθώς και δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα 04/04/2016.

«ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ» Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΟΥΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ, ΜΕ… ¨ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ¨ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εικόνα
Είθισται, διαδικασίες όπως είναι τα συνέδρια και οι ημερίδες, με την ολοκλήρωση των εργασιών τους να εξάγουν συμπεράσματα που στόχο έχουν να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να βελτιώσουν κάποιες καταστάσεις.Δυστυχώς η πρόσφατη ημερίδα των Οικολόγων Πρασίνων με θέμα «Πράσινες προτάσεις εξόδου από την κρίση στον τομέα της ενέργειας, της κοινωνικής οικονομίας, της αλληλεγγύη & της κυκλικής οικονομίας», που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, έβγαλε μόνον ΑΝΕΚΔΟΤΑ και μάλιστα κρύα. Ανέκδοτο Νούμερο 1 , δια στόματος αναπληρωτή υπουργού ΠΕΝ κ. Γιάννη Τσιρώνη: «Έχουμε ισχυρότατο συμφέρον να απεξαρτηθούμε από τα ορυκτά καύσιμα. Θα έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα για τον υπόλοιπο αιώνα».

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ DEADPOOL ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με τη ταινία  DEADPOOL συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής λέσχης της Κινηματογραφικής Λέσχης Φλώρινας.

Ε.Κ.Φ.: ΑΜΟΙΒΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Εικόνα
To Εργατουπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει πως η εορτή της 25ης Μαρτίου, η οποία φέτος (2016) συμπίπτει με ημέρα Παρασκευή, από το νόμο έχει καθοριστεί ως υποχρεωτική αργία όπου απαγορεύεται κάθε βιομηχανική, βιοτεχνική, εμπορική δραστηριότητα καθώς βέβαια και η απασχόληση των μισθωτών, εκτός από εκείνες τις επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν την Κυριακή.

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης - Thess International Short Film Festival (TiSFF), με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Πολυμέσων της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας ΤΕΕΤ / ΠΔΜ και τη συνεργασία, της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν στις 30 και 31, Μαρτίου 2016, μια παρουσίαση επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους στην αίθουσα «Θ. Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας,στις 7:00μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη

40 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ 66ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εικόνα
66χρονο ημεδαπό, για μεταφορά-κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παράνομη οπλοκατοχή συνέλαβαν στο Καλοχώρι Καστοριάς , αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου και του Αστυνομικού Τμήματος Νεστορίου. Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, στο Καλοχώρι Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 66χρονος, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι κατείχε και μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τρεις (3) ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν -24- αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -39- κιλών και -770- γραμμαρίων.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Στη σύσταση επιτροπής για την υγεία προχώρησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας κατά την έκτακτη συνεδρίαση του, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Γιαννακίδη, του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κ.Κ.Σέλτσα, εκπροσώπων των εργαζομένων στο Νοσοκομείο καθώς και εκπροσώπων κοινωνικών και δομών υγείας, με μοναδικό θέμα τη κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο τομέα της υγείας.  

Α.Σ.Ε.Α. « ΣΑΡΙΣΕΣ » ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Το τμήμα τένις των ΣΑΡΙΣΩΝ σε αγώνες στη Βέροια

Εικόνα
Με επιτυχία στέφθηκε η αποστολή του συλλόγου στο 1ο Προπαιδικό Πρωτάθλημα Αντισφαιρισης που διοργάνωσε ο Α. Ο. Βέροιας με πάνω από 100 συμμετοχές.Οι μικροί αθλητές μας, κατέπληξαν τους παρευρισκόμενους με την συμπεριφορά τους, τόσο μέσα στο "κορτ", όσο και έξω από αυτό, κάνοντας περήφανους γονείς και προπονητή. Δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο, μετά την εξαιρετική δουλειά που έγινε όλον το χειμώνα από τον προπονητή τους και πολυ-πρωταθλητή Κων/νο Ζαφειρόπουλο.

Α.Σ.Ε.Α. « ΣΑΡΙΣΕΣ » ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΦΕΠΑ

Εικόνα
Η ομάδα μας "ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ" ΦΛΩΡΙΝΑΣ, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος βετεράνων-ανεξαρτήτων Δυτ. Μακεδονίας-Ηπείρου και Ιονίων νήσων, που έγινα στα Ιωάννινα, πέτυχε 2 νίκες επί των ομάδων ΦΕΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και "ΑΠΡΟΠΟΝΗΤΟΙ" ΚΟΖΑΝΗΣ με σκορ 5-4 και 6-0 αντίστοιχα και συνεχίζει αήτηττη.Αγωνίστηκαν Σκλιας Α.(4Ν-1Η), Πετσούκης Κ(1Ν-2Η), Δούης Ν.(2Ν) και Δημητρακόπουλος Κ.(4Ν-1Η). Επόμενη αγωνιστική στην Φλώρινα στις 03 Απρ 2016.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΙΛΩΤΑ

Εικόνα

ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Εικόνα
Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού απευθύνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες που εκδιώκονται από την πατρίδα τους λόγω πολέμου και φτώχειας, σε όλους όσοι υφίστανται διακρίσεις λόγω χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικής προτίμησης.

Ε.Κ.Φ.: ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 15.000 ΑΝΕΡΓΩΝ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών».Με το πρόγραμμα επιχορηγούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα για την πρόσληψη ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Οργανισμού για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών.

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εικόνα
Η πρόθεση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να επιχορηγήσει κάθε θέση επικουρικού γιατρού με 500 ευρώ, παρέχοντας εργασιακά και οικονομικά κίνητρα για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού, τέθηκε απο τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής Στ. Γιαννακίδη, στη σύσκεψη με θέμα την ενίσχυση των δομών υγείας της Δυτικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Π. Πολάκη και βουλευτών της περιοχής.

Ε.Κ.Φ.: ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 36 ΜΟΝΙΜΩΝ ΣΤΑ ΕΛΤΑ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί ότι εκδόδηκε η προκήρυξη 1Κ/2016 του ΑΣΕΠ για τις 36 προσλήψεις μονίμων στα ΕΛΤΑ όπου και καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό.Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 6 Απριλίου 2016 ημέρα Τετάρτη και λήγουν στις 20 Απριλίου 2016. Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και τα απαραίτητα προσόντα, να υποβάλουν «ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας προκήρυξης.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 20 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης η αυτοδιοικητική συνδιάσκεψη Δ. Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ. Εισηγητής ήταν ο Θεόδωρος Γκοτσόπουλος υπεύθυνος του Τμήματος Αυτοδιοίκησης ΣΥΡΙΖΑ. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Κ.Κ.Ε. ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εικόνα
Η Κ.Ο. Φλώρινας του ΚΚΕ σας προσκαλεί, την Τετάρτη 23/3/2016, στις 6:00΄μ.μ., στην«ΟΔΟ ΟΝΕΙΡΩΝ», σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση -συζήτηση, με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις (προσφυγικό, ασφαλιστικό, φορολογικό, κόκκινα δάνεια, αξιολόγηση, κλπ.) και τις θέσεις του ΚΚΕ. Ομιλητής: Γιάννης Βήτας, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Κ.Φ. ΣΤΟ 36ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Εικόνα
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι, Το φετινό συνέδριο της ΓΣΕΕ πραγματοποιείται εν μέσω μιας οξείας κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την χώρα και αφήνει έκθετο το εργατικό κίνημα. Η κρίση αυτή γονατίζει καθημερινά χιλιάδες συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα καθιστώντας το εργασιακό τους περιβάλλον επισφαλές και επικίνδυνο. Γονατίζει καθημερινά εκατομμύρια ανέργους που παρά τα πλούσια προσόντα και τις ικανότητές τους αδυνατούν να βρουν εργασία.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

Εικόνα
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με Θέμα: Επιστροφή μέρους των επιχορηγήσεων από επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Πράσινη επιχείρηση 2010» γιατί δεν είχαν το 2014 τις θέσεις εργασίας που είχαν την τριετία 2007-2009, κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ 100 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Τη χορήγηση Έκτακτης Οικονομικής Ενίσχυσης δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000,00€) σε εκατό (100) δικαιούχους που πληρούν τις κατά το νόμο προϋποθέσεις αποφάσισε ο Δήμος Φλώρινας.

ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Εικόνα
Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας-Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Φλώρινας ανακοινώνεται ότι, από την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, άρχισε η καταβολή των επιδομάτων Πρόνοιας και οι επιδοτούμενοι θα μπορούν να εισπράξουν από τους λογαριασμούς τους το επίδομα που δικαιούνται για το δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2016.

Ε.Κ.Φ. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμπληρώσουν τις ελάχιστες χρονικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας και προκειμένου να μην μείνουν ανασφάλιστοι οι ίδιοι και τα μέλη οικογενείας τους, προωθείται διάταξη νόμου, η οποία προβλέπει τις εκδοχές της χορήγησης ασφαλιστικής κάλυψης στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της παράτασης ασφαλιστικής κάλυψης ασφαλισμένων και Ανέργων ΟΑΕΕ-ΕΤΑΑ-ΟΓΑ που εμπίπτουν στις διατάξεις ν.4254/2014 (Α,85). ν.4254/2014 (Α,85).