Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 14, 2018

Ε.Κ.Φ. : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι αναρτήθηκε στους ιστότοπους της Εταιρείας “ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Α.Ε.” (Ε.Κ.Χ.Α. Α.Ε.) και του ΑΣΕΠ ( www.ktimatologio.gr και www.asep.gr αντίστοιχα) η υπ’ αριθ. πρωτ. 1737166/15-1-2018 Προκήρυξη της εν λόγω Εταιρείας για την πρόσληψη, με σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας τριών (3) ετών, εξήντα δύο (62) ατόμων, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 162 του Ν. 4483/2017 (ΦΕΚ 107/τ.Α΄/31-7-2017) και την υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΔΥ/32708/386 απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΦΕΚ 4585/τ.Β΄/27-12-2017).

ΑΣΕΠΑ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ

Εικόνα
H Διεύθυνση Γεωπληροφορίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (Α.Σ.Ε.Π.Α) ενημερώνει τους παραγωγούς που δήλωσαν στο ΟΣΔΕ κεράσια κατηγορίας Α΄ και έχουν αιτηθεί στον ΕΛΓΑ αποζημίωση για το 2017, να προσέλθουν στα γραφεία του Συνεταιρισμού για επιβεβαίωση ότι τα κτήματά τους έχουν δηλωθεί στη σωστή κατηγορία ως τις 31/01/2018, ώστε να είναι δυνατή η υποβολή διοικητικής πράξης. Με εκτίμηση, Για την Διεύθυνση Γεωπληροφορίας ΑΣΕΠΑ Κυριακίδης Ιάκωβος

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Εικόνα
Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ) καλεί τα μέλη του στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας το Σάββατο, 20/01/2018, στις 18:30 στο καφέ Αέροινο. Παράλληλα θα λάβει χώρα η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου και θα συζητηθούν τρέχοντα θέματα του κλάδου. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει. Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας Αρβανιτάκης Γιάννης Τζιώγκα Αναστασία

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Εικόνα

ΈΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Εικόνα
Σκοπός η ενίσχυση των περιβαλλοντικά υποβαθμισμένων περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης εξαιτίας της επιβάρυνσης από την λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων.Έκπτωση που προσεγγίσει το 30% στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών και θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/18 για τα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης, φέρνει τροπολογία που εισάγεται στο νομοσχέδιο για τις Ενεργειακές Κοινότητες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Εικόνα
To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του υπουργείου Εργασίας που καθορίζει τις θέσεις που θα καλυφθούν με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις στους δήμους.Συγκεκριμένα το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε την κατανομή 559 θέσεων που θα αφορούν την προκήρυξη για 8.845 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.Σύμφωνα με την απόφαση καθορίζεται ο αριθμός θέσεων σε ΟΤΑ α΄ βαθμού (Υπουργείο Εσωτερικών), που πληρούνται από άτομα που προστατεύονται από τον ν.2643/1998 και κατανομή των θέσεων αυτών. Δείτε όλες τις θέσεις εδώ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΛ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμυνταίου προκηρύσσει, δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, για την μίσθωση του κυλικείου του Γενικού Λυκείου Αμυνταίου.Ο διαγωνισμός θα γίνει δημόσια στο γραφείο του Διευθυντή του ΓΕΛ Αμυνταίου στις 22 Ιανουαρίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:30.Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα γραφεία του ΓΕΛ Αμυνταίου, απ όπου μπορούν να παραλάβουν αντίγραφο της διακήρυξης του διαγωνισμού και να δουν το χώρο του κυλικείου και να πληροφορηθούν κάθε τι σχετικό, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Ο Πρόεδρος ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» ΣΤΟΥΣ Γ. ΝΤΣΟΥΝΟ - ΧΡ. ΚΟΥΤΡΑ

Εικόνα
Ας χρησιμοποιήσουν τα Σκόπια όποιο όνομα θέλουν, εκτός από το όνομα «Μακεδονία»  Για το Σκοπιανό: Η θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι σαφής και πάγια, διατυπωμένη από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής μας: «όχι» στη χρήση του ονόματος Μακεδονία για τα Σκόπια και επίσης «όχι» στη χρήση παραγώγου του ονόματος, γιατί το όνομα ταυτίζεται με αλυτρωτικές επιδιώξεις από πλευράς Σκοπίων. Είναι ένα ζήτημα που έχει τις ρίζες του εβδομήντα χρόνια πίσω. Είμαστε υπέρ της διαπραγματευτικής διαδικασίας που ξεκινά, είμαστε υπέρ της λύσης του ζητήματος, όχι όμως οποιασδήποτε λύσης. Το αν θα περιλαμβάνεται το όνομα «Μακεδονία» δεν θα το αποφασίσει ο κ. Νίμιτς. Ο κ. Νίμιτς απλώς προτείνει. Είναι νωρίς να δούμε πως θα εξελιχθεί η διαπραγμάτευση και ας είμαστε αισιόδοξοι ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.Ο κ. Κοτζιάς ασκεί την εξωτερική πολιτική με θετικά αποτελέσματα, του έχουμε εμπιστοσύνη. Ας μην προκαταλαμβάνουμε τη διαπραγμάτευση.

ΤΗ ΡΙΨΗ ΦΟΛΩΝ ΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Δήμος Φλώρινας, σε σχέση με τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων ημερών, και συγκεκριμένα ρίψης «φολών» σε αδέσποτα σκυλιά και γάτες, δηλώνει απερίφραστα ότι καταδικάζει τέτοιες ενέργειες. Τα πλάσματα αυτά δεν έγιναν αδέσποτα με δική τους πρόθεση.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Διευθυντής Συγκελάκης Γεώργιος και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 3ου Δημ. Σχολείου Φλώρινας αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας για τις προσφορές που έκαναν στο σχολείο μας στης 15 Ιανουαρίου 2018.Οι συγκεκριμένες προσφορές μας χαροποίησαν ιδιαίτερα γιατί καλύπτουν σοβαρές ελλείψεις του σχολείου και βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του και στην δημιουργία καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά μας.

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα

Ε.Κ.Φ. : ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΣΕΠ ΓΙΑ 209 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

Εικόνα
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 1Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων εννέα (209) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας – Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών).Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο. Πίνακας Θέσεων

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ (ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ/ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ)

Εικόνα
Με την ευχή, νέα η χρονιά να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες και να δώσει την ευκαιρία στο συνδικάτο –μέσα από τις δράσεις του- να φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμεί για όλα τα ζητήματα που το απασχολούν, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο πλαίσιο της πρώτης του συνεδρίασης για το νέο έτος.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: ΚΑΡΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ

Εικόνα
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των οδηγιών για ορθή χρήση της κάρτας σίτισης, επισημαίνεται ότι η χρέωση για το περιβαλλοντικό τέλος (αξίας 0.04 λεπτά του ευρώ) που όλα τα καταστήματα χρεώνουν όταν ο καταναλωτής ζητά τσάντα για να μεταφέρει τα αγορασθέντα προϊόντα, αποτυπωμένη στην απόδειξη αγοράς, θα θεωρείται ορθή χρήση της κάρτας σίτισης.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΛΙΤΗΣ"

Εικόνα
Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο της τηλεθέρμανσης της Μελίτης, βρίσκεται πλέον η Δ.Ε.Υ.Α. Φλώρινας. Σύμφωνα με τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννης Βοσκόπουλος, με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης, κ.Ευγενία Φωτονιάτα, την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018, το έργο της τηλεθέρμανσης της Μελίτης θα προχωρήσει ως ξεχωριστό έργο και όχι ως παράρτημα του έργου της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Κ.ΣΕΛΤΣΑΣ: "ΜΕ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ"

Εικόνα
Στην Ολομέλεια της Βουλής, εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις ενεργειακές κοινότητες. Με τον νόμο αυτό ψηφίστηκε και σχετική τροπολογία για την χορήγηση ενίσχυσης σε οικιακούς καταναλωτές λόγω επιβάρυνσης από τη λιγνιτική δραστηριότητα.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Κ. ΣΕΛΤΣΑΣ "ΜΕ ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ"

Εικόνα
Μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Φλώρινας κ. Σέλτσα Κωνσταντίνου πραγματοποιήθηκε χθες 16/1/2018, στο Υπουργείο Οικονομίας,παρουσία της κ.Φωτονιάτα Ειδικής Γραμματέως Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, σύσκεψη για τρίτη φορά με θέμα την Τηλεθέρμανση Μελίτης. Στη σύσκεψη μετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Μπίρος, ο δήμαρχος Φλώρινας κ.Βοσκόπουλος, αντιπροσωπεία της τοπικής κοινότητας Μελίτης, καθώς και εκ της μέρους της ΔΕΥΑΦ ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ζαέκης και η προϊσταμένη κ. Αβραμοπούλου.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας έχει την Τιμή να σας προσκαλέσει στην Τελετή Κοπής της Βασιλόπιτας και Βράβευσης των Καλύτερων Ξιφομάχων μας και των Χορηγών μας, στο Προπονητικό – Αγωνιστικό Κέντρο ΟΞΙΦ ΑΡΕΝΑ στην Περιοχή του Σ.Σ. Φλώρινας την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2018 στις 20:00 μμ. Η Παρουσία σας θα είναι Τιμή μας!  Από το Δ.Σ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Από το Τμήμα Τοπικής Ιστορίας του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας, στο πλαίσιο παρουσιάσεων θεμάτων που αφορούν στην περιοχή, προσκλήθηκε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 η υπεύθυνη εκπαιδεύτρια – νοσηλεύτρια του Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας και ενημέρωσε, μέσα από φωτογραφικά στιγμιότυπα αλλά και αναφορές από το βιβλίο της αείμνηστης Αντιγόνης Τσάμη, Επίτιμης Προέδρου του Λ.Ε.Φ., για την ίδρυση, την ιστορική διαδρομή και την σύγχρονη δράση του Τμήματος ΕΕΣ Φλώρινας.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εικόνα
Όλοι μαζί στο συλλαλητήριο, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 2.00 μ.μ., στον Λευκό Πύργο. Αναχώρηση από τα ΚΤΕΛ Φλώρινας στις 11.00 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής στις ενορίες ή στο τηλέφωνο 6979689890.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ PROJECT ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΛΕΧΟΒΟ

Εικόνα
Ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών «Ό Προφήτης Ηλίας» σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Λεχόβου και την Τοπική Κοινότητα Λεχόβου διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης-workshop στο πλαίσιο των ενεργειών προώθησης του project «Μονοπάτια Ειρήνης». Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 24-01-2018 στο Εντευκτήριο του Συλλόγου να παρακολουθήσετε και να ενημερωθείτε για τις νέες προοπτικές και δυνατότητες που δημιουργούνται με το εγχείρημα αυτό. Με Τιμή, το Δ.Σ. του Συλλόγου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ 10:00 – 11:00 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:00 – 12:30 Χαιρετισμοί To project «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ» και οι προοπτικές του πεζοπορικού τουρισμού ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 12:30 – 13:00 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 13:00 – 16:00  Τα μονοπάτια και η αναγκαιότητα αξιοποίησής τους  Τουριστικές Υποδομές προσαρμοσμένες στην πεζοπορία  Ασκήσεις επί χάρτου  Συμπεράσματα Συντονισμός: κ. Φοίβος Τσαραβόπουλος από την Κοιν.Σ.Επ. Μονοπάτια της Ελλάδας ΣΥΝΟΨΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΆΤΩΝ 16:30 Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή έως τις 22/01/2018. Για ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχή

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΒΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Εικόνα
Τον Μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητο και τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο επισκέφθηκαν στο γραφείο τους ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης με τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Τάσο Καραμήτσο και τον Οικονομικό Επόπτη κ. Γιάννη Γαζέα την Παρασκευή 05 Ιανουαρίου 2018. Και στις δύο συναντήσεις επικράτησε ευχάριστο κλίμα, διάθεση συνεργασίας και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περιοχή μας.

ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ_ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΥΦΑΣΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

Εικόνα
Στα μυστικά και τις τεχνικές των κατασκευών με ύφασμα, ξύλο και άλλα υλικά θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν οι συμμετέχοντες στο καινούργιο εργαστήριο για ενήλικες, που αρχίζει το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, με την μουσειολόγο – μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Εικόνα
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης Κ. Δήμο Παπαδημητρίου και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Βαγγέλη Αποστόλου με Θέμα: «Στο κενό» η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και οι Πληρωμές των Τευτλοπαραγωγών για το έτος 2017, κατέθεσαν βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 22 ΕΩΣ ΤΙΣ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Εικόνα
Η Πανελλαδική Δεκαπενταμελής Επιτροπή των Μπλόκων μετά την συνεδρίαση της, στις 16/01/2018 στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας ομόφωνα αποφάσισε την συγκέντρωση των τρακτέρ στα κεντρικά σημεία των εθνικών δρόμων από τις 22 έως τις 27 Ιανουαρίου 2018. Κατόπιν αυτού, θα γίνει η αποτίμηση της κατάστασης των αγροτών που κινητοποιούνται και διαμαρτύρονται πανελλαδικά. Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων των παραγωγών θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο με την συμμετοχή των αγροτών & κτηνοτρόφων όλης της χώρας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης «AGROTICA» στις 3/2/2018. Κρητικού Διαμάντω Μέλος Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Εικόνα
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αγωνίζεται, από της ιδρύσεως της, για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των 353.000 γενοκτονημένων προγόνων μας, απέναντι σε αρνητές και πάσης φύσεως αναθεωρητές της ιστορίας.Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε όμως πως η ιστορική αλήθεια είναι μία και αυτή υπαγορεύεται από τα γεγονότα και όχι τις σκοπιμότητες, τις φιλοδοξίες, τα συμφέροντα ή τις πιέσεις.

ΠΩΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑ 8ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Εικόνα
Ως έμπρακτη αναγνώριση του έργου που προσφέρουν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου οχτάμηνης διάρκειας, το συνδικάτο από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα σχετικά με την καταβολή του επιδόματος δώρου, το ανέδειξε (με κινητοποιήσεις στους χώρους εργασίας και πρωτοβουλίες) απαιτώντας τα αυτονόητα με πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα, τις εξελίξεις σχετικά με την διαμάχη που έχει η χώρα μας με το γειτονικό κράτος των Σκοπίων, για την ονομασία του. Είναι ένα ζήτημα το οποίο προβληματίζει έντονα την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους πολίτες της περιοχής μας. Η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας πιστή στις παραδόσεις της και αγωνιζόμενη πάντα για την ιστορική αλήθεια καταθέτει δημόσια τα εξής: · Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην παραχάραξη της ιστορίας της Μακεδονίας. Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτη. · Καμία συμφωνημένη λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, της ονομασίας του γειτονικού κράτους, δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή, εφόσον αυτή αφήνει αλυτρωτικές σκιές.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Σας γνωρίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου μας, κατά την 1η συνεδρίασή του στις 9 Ιανουαρίου 2018, έκανε αποδεκτή τη δωρεά σας, αποτελούμενη από μία ελαφρώς μεταχειρισμένη εξεταστική κλίνη εις μνήμην της πεθεράς σας Βασιλικής Φίσκα-Μπατσάνη και σε ένδειξη αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για την φροντίδα που έλαβε η εκλιπούσα από το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας. Παρακαλούμε να δεχτείτε τις θερμές ευχαριστίες μας. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΙΩΤΙΔΗΣ Σας γνωρίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου μας, κατά την 1η συνεδρίασή του στις 9 Ιανουαρίου 2018, έκανε αποδεκτή τη δωρεά σας δύο τηλεοράσεων για τις ανάγκες της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου μας. Παρακαλούμε να δεχτείτε τις θερμές ευχαριστίες μας. Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΙΩΤΙΔΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ

Εικόνα
Από 15 Δεκεμβρίου 2017 έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, επειδή δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο ούτε ένας Παιδίατρος. Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής συνταξιοδοτήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου και η μοναδική Παιδίατρος που έχει απομείνει, απουσιάζει με άδεια κυήσεως. Εξαιτίας της έλλειψης σε Παιδιάτρους, σταμάτησαν και οι τοκετοί στο Νοσοκομείο παρότι υπάρχουν Γυναικολόγοι ιατροί. Οι έγκυες γυναίκες από την ακριτική πόλη, για να γεννήσουν αναγκάζονται να μεταφερθούν σε Νοσοκομεία της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης.

ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΒΕ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Με αντιπροσωπεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ Φλώρινας, συναντήθηκε την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, στο γραφείο του στο Δημαρχείο. Συγκεκριμένα, τον κ. Δήμαρχο, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Σάββας Σαπαλίδης, ο κ. Αναστάσιος Καραμήτσος, Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ, και ο κ. Ιωάννης Γαζέας, ταμίας του ΕΒΕ.Παρόντες,επίσης, ήταν οι Αντιδήμαρχοι,κ.κ. Νίκος Δούμτσης, Χρήστος Μπαρδάκας, Αντώνης Σίπκας και Κώστας Τριανταφυλλίδης.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΜΙΛΟΥ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας καλούν όλα τα μέλη του συλλόγου στην Τακτική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 στις 21:00 στα γραφεία του Ομίλου με τα εξής θέματα: -Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός Έτους 2017 -Προϋπολογισμός Έτους 2018 -Αρχαιρεσίες Σε περίπτωση Μη Απαρτίας η Γ.Σ. θα συνέλθει την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα. Από το Δ.Σ.

ΟΙ ΕΦΗΒΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΟΞΙΦ ΔΙΕΠΡΕΨΑΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Εικόνα
Οι εφηβικές αγωνιστικές ομάδες του ξίφους ασκήσεως διέπρεψαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Ταυτόχρονα ο Φίλιππος Γκώγκος ξεχώρισε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο στην Μπρατισλάβα.Αναλυτικότερα, τα παιδιά μας κατέκτησαν 1 χρυσό, 1 αργυρό και 1 χάλκινο μετάλλιο στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της χρονιάς δείχνοντας το δρόμο της επιτυχίας στα υπόλοιπα παιδιά του ΟΞΙΦ που θα αγωνισθούν το επόμενο σαββατοκύριακο. Οι Νέλη Γεροσίδερη, η Αντωνία Απιδοπούλου, η Πένυ Νικολαϊδου και η Βίβιαν Ρασπόπτση κατέκτησαν το Χρυσό Μετάλλιο στο ομαδικό ενώ η Νέλη Γεροσίδερη κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο στο ατομικό με την Αντωνία 7η, την Αναστασία Αλεξοπούλου 8η, την Πένυ 9η και τις Μιχαιλίδου, Ρασπόπτση και Ζωγράφου στην 13η, 14η και 15η αντίστοιχα, Συνολικά 7 κορίτσια μας στην 1η 16άδα! Στο ομαδικό των Αγοριών οι Δημήτρης Μοσχόπουλος, Σωτήρης Ζαχαρόπουλος, Διονύσης Μπαρδάκας και Ανδρέας Κούλης κατέκτησαν το Ασημένιο Μετάλλιο και στο ατομικό ο Διονύσης με τον Δημήτρη κατέκτησαν την 10η

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Εικόνα
Σας καλούμε την Τετάρτη 17/01/2018 και ώρα 9:30 π.μ. στα γραφεία του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Εκλογές Σωματείου 2. Ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις 3. Κοπή βασιλόπιτας Για το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΔΕΗ Α.Ε. Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Μόσχου Μόσχος Μάστορας Αθανάσιος

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΣΚΙΟΣ ΤΟΥ"

Εικόνα
Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας «Γιάννης Καστρίτσης ο άνθρωπος και ο ίσκιος του» που θα προβληθεί την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 στις 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας (αίθουσα «Θόδωρος Αγγελόπουλος»). Η ταινία είναι παραγωγή της ΕΡΤ και προέρχεται από το αρχείο της ΕΡΤ Α.Ε. Είσοδος Δωρεάν

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Εικόνα
Η εικαστικός Άννα Γαζέα υπεύθυνη του εικαστικού τμήματος (προετοιμασία ενηλίκων για τη Σ.Κ.Τ) και το Δ.Σ της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας δίνουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές Σοφία Σαουλίδου και Δημήτρη Καπετάνου για την επιτυχία τους στην εισαγωγή στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Από το Δ.Σ της Λ.Π.Φ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας “Coal Regions in Transition Platform”, συνδιοργανώνει Τεχνική Συνάντηση Εργασίας με τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπροσώπων της κεντρικής Κυβέρνησης καθώς και υπηρεσιακών και θεσμικών παραγόντων στη Δυτική Μακεδονία.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"

Εικόνα
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ενότητα-Συνεργασία” κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, οι δημοτικοί και οι τοπικοί σύμβουλοι, σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο “Λύγκος” το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εικόνα
Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου 17 Ιανουαρίου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω: Εκτός ημερήσιας διάταξης: 1. Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου : «Αντικατάσταση τμήματος δικτύου ύδρευσης και καλλιέργεια πηγών Τ.Κ. Σκλήθρου» 2. Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου : «Αντικατάσταση κεντρικού αποχετευτικού αγωγού Τ.Κ. Λεχόβου»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν.Δ. ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Εικόνα
Ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, συνυπέγραψε μαζί με συναδέλφους του βουλευτές της ΝΔ από τη Δυτ. Μακεδονία, ερώτηση για τον άδικο αποκλεισμό των κτηνοτρόφων της περιοχής από τις κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν ως αντιστάθμισμα για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις εκτροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατά το χειμώνα του 2016

ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΣΤΟ 2018 ΟΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ

Εικόνα
Δυναμικό το ξεκίνημα της ομάδας Κορασίδων του Αριστέα Φιλώτα Αμυνταίου τη νέα χρονιά, που επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου 13/01 στο ΔΑΚ Αμυνταίου του Οδυσσέα Κοζάνης με 3-1 σέτ στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, του Γ Ομίλοι, του αντίστοιχου πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΜ. Παρά το γεγονός ότι η αναμέτρηση δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, η νίκη του Αριστέα αποκτά ιδιαίτερη αξία, αν συνυπολογίσει κανείς τις βασικές απουσίες (λόγω ίωσης) με τις οποίες παρατάχθηκε στον αγώνα και το ψυχολογικό μειονέκτημα που προκάλεσεη απώλεια του πρώτου σετ. οι γηπεδούχες προηγήθηκαν στην αρχή του αγώνα με 4-0, όμως η έλλειψη συνοχής που εμφάνισαν στις δύο ζώνες (επιθετική-αμυντική), έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα της Κοζάνης να πάρει τα ηνία στο σκόρ 12-17, τα οποία διατήρησε μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου σετ (21-25).

ΜΕ 8 ΚΙΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΥΝΕΛΗΦΗ 37ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνησή τους στο εσωτερικό της χώρας, συνελήφθη σε δασική περιοχή της Φλώρινας ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας , από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής. Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ο 37χρονος εντοπίστηκε να μεταφέρει σακίδιο που περιείχε επτά συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους οχτώ κιλών και τριακοσίων σαράντα τριών γραμμαρίων.Από την έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
Με 48 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα γίνει αύριο Τρίτη 16 Ιανουαρίου στις  11:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής). Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης. Έγκριση αποδοχής και κατανομής ποσού 200.000,00 € Π.Ε.Γρεβενών.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΖΙΝΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εικόνα
Προς Τούς Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους και τον άγαττημένο Λαό της Μητροπολιτικής μας περιφερείας Αγαπητοί μου. Ωσάν νά μήν μας αρκούσε ή μάστιγα της κρίσης πού μαστιγώνει τους πάντες επί οχτώ χρόνια. Ωσάν να μην μας αρκούσε η ανακίνησι του θέματος τον τελευταίο καιρό για την Μακεδονία μας. Τις ημέρες αύτές ξύπνησε και πάλι έπειτα από νάρκη 25 ετών το θέμα της λειτουργίας του ΚΑΖΙΝΟ Φλωρίνης. Έσπευσα λοιπόν και ανέσυρα από το αρχείο μου έναν φάκελλο, στον όποιο κατέθετα επί χρόνια, όποιο δημοσίευμα τοπικής ή πανελλήνιας έφημερίδος είχε σχέσι γενικά με τα ΚΑΖΙΝΟ ή και με το της Φλωρίνης. Ακόμη δε ξεφύλισσα καί τις ανακοινώσεις του μακαριστού Γέροντος επισκόπου π. Αυγουστίνου, αλλά και όσα δημοσιεύσαμε επί των ημερών μου.

ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ/ΔΑΚΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ "Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ"

Εικόνα
Τα μέλη της παράταξης ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ, σεβόμενοι την ιστορία του Ελληνικού Έθνους και έχοντας κάθε υποχρέωση να το υπερασπιστούμε με οποιονδήποτε τρόπο, δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην χρήση του όρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» προκειμένου να αποδοθεί ονομασία στο κρατίδιο-μόρφωμα των Σκοπίων.

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα
«Ήταν δίκαιο κι έγινε». Με αυτά το λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης υποδέχθηκε την ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στην Αθήνα, σχετικά με την ίδρυση του δεύτερου Φορέα Διαχείρισης Λιμνών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος θα έχει έδρα την Καστοριά. 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Γεωπόνων Νομού Φλώρινας, καλεί τα μέλη του σε δράσεις για την ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής. Κάθε μέλος, ανάλογα με την εξειδίκευση και το αντικείμενό του, μπορεί να συμβάλει στην υλοποίηση των δράσεων αυτών, οι οποίες θα λάβουν χώρα στα χωριά του Νομού. Για τις ανάγκες των παραπάνω δράσεων, θα συσταθεί ομάδα έργου, η οποία και θα καθορίσει το πρόγραμμα των ενημερώσεων.

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Εικόνα
Ο Σύλλογος Γεωπόνων Νομού Φλώρινας, θέλοντας να δώσει μια ουσιαστική βοήθεια στον αγροτικό κόσμο του Νομού αποφάσισε να προχωρήσει την πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων του νομού. Για τις ανάγκες της δράσης αυτής, θα συσταθεί Ομάδα Έργου, η οποία και θα καθορίσει το πρόγραμμα των ενεργειών. Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου που μπορούν να βοηθήσουν την προσπάθεια αυτή να δηλώσουν στη γραμματεία του συλλόγου μέχρι 31/01/2018, ώστε να οργανωθεί από την ομάδα έργου το πρόγραμμα δράσης.Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2385 350 478 και 2385 350 544 και στα e-mail: ambasv@gmail.com και f.gesou@florina.pdm.gov.gr .